Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Περίληψη από την Παρέμβαση του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου («Σοσιαλιστική Ανασύνθεση») στην Ημερίδα «Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη» στις 22.01.17 στο ξενοδοχείο Royal OlympicΤο Κυπριακό είναι θέμα Εισβολής, Κατοχής, εθνοκάθαρσης, Εποικισμού.
Μία χώρα – μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.- με ευθύνη και των ηγετών της- οδηγείτε στην αυτοκατάργηση της.

Να διατυπώσω ενδεικτικά μόνον δύο ερωτήματα:

α)- Η διάλυση της
νομικοπολιτικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας που διέπει τόσο το
απορριφθέν, όσο και το ανακαινισμένο σχέδιο Ανάν και κατοχυρώνει το ρυθμιστικό
ρόλο της Τουρκίας σ΄ολόκληρη την Κύπρο, μπορεί να εγγυηθεί έστω τους ελάχιστους όρους ασφάλειας για τον Κυπριακό Ελληνισμό;

β)- Ο φερετζές της
διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, διαχρονικά, συγκάλυψε, ναι ή όχι, τη
διχοτομική παγίωση-νομιμοποίηση, αφορώντας ουσιαστικά σε συνομοσπονδία, υπό το προκρούστειο για την Ελληνική πλειοψηφία εφεύρημα της ''πολιτικής ισότητας'';
Ποιά ελαφρότητα καθοδηγεί σε λήθη τη δημοκρατική αρχή ''ένας άνθρωπος-μία
ψήφος'', ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά πολιτειακή σύσταση και λειτουργία;
Να υπενθυμίσω ότι η Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία (που στην ουσία είναι μια καλυμμένη Συνομοσπονδία), μπήκε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για την «επίλυση του Κυπριακού» μετά τον Ιούλιο του 1989 σε έκθεση του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ Ντε Γκουεγιάρ. Ως τότε στις διαδηλώσεις στον Ελλαδικό χώρο κυριαρχούσε το σύνθημα «¨Όχι διχοτόμηση, όχι Ομοσπονδία»
Σήμερα οι προσπάθειες «επίλυσης του Κυπριακού»με την λεγόμενη Πενταμερή στο Μον Πελεράν μόνο κινδύνους επιφέρει για τον Ελληνισμό, δεδομένης και της Ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού των δύο χωρών του Ελληνισμού. Κάθε λύση με βάση την διζωνική-Δικοινοτική ομοσπονδία, οδηγεί σε Συνομοσπονδία δύο «ισότιμων συνιστωσών κρατών», νομιμοποιεί τον «Αττίλα», βάζει την Τουρκία από την πόρτα σε Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη. (και στην Ε.Ε.)

Κύπρος Ενιαία, ανεξάρτητη. 

Κύπρος-Αιγαίο, Μέτωπο Ενιαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *