Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Θα κάνω ίδρυμα κοινοαφελές!


Συμεών – δήμαρχος Χαλανδρίου:    Αγόρασε νέους κάδους σκουπιδιών για να αντικαταστήσει τους σπασμένους κάδους στον Συνοικισμό.
Φατσέας- καφετζής στο Κολοκοτρωνίτση:   Αγόρασε 3 δωδεκάδες σερβίτσια του καφέ για να αντικαταστήσει τα παλιά του , που ήταν ραγισμένα και κιτρινισμένα.
Συμεών:   Τους κάδους τους αγόρασε με ξένα  λεφτά  (δικά μας). Ούτε 1 ευρώ δεν έβαλε από την τσέπη του.
Φατσέας:   Τα σερβίτσια τα αγόρασε με δικά του λεφτά.  Ούτε 1 ευρώ δεν πήρε από τους πελάτες του.
Συμεών:   Έκανε το αυτονόητο για να δικαιολογήσει τον μισθό του. Αφού η συλλογή των σκουπιδιών είναι το κυριότερο καθήκον ενός δημάρχου.
Φατσέας:   Έκανε το αυτονόητο για τη φήμη του μαγαζιού του. Αφού το κύριο καθήκον του καφετζή είναι να σερβίρει καφέδες.
Συμεών:    Πριν ακόμα  αντικαταστήσει τους κάδους, βγήκε στο φατσοβιβλίο και τα sites θριαμβολογώντας μαζί με τους αυλικούς του και αλληλοσυγχαιρονταν μεταξύ τους.
Φατσέας: Έβγαλε τα καινούργια σερβίτσια του και χαμογελώντας περίμενε από τους πελάτες του να αντιληφθούν την αλλαγή και να τον παινέψουν.
Αποτέλεσμα:   ΟΙ θαμώνες του καφενείου άρχισαν να του κάνουν καζούρα λέγοντάς του:  « Καλά  μ@λ@κας είσαι. Πάρε παράδειγμα από τον Συμεών και βγες με μια ντουντούκα στην πλατεία να ενημερώσεις όλο το χωριό , ότι το μαγαζί σου διαθέτει ολοκαίνουργα  σερβίτσια».
Απάντηση  Φατσέα:  Μπορεί να είμαι  μ@λ@κας όπως λέτε, αλλά  δεν πρόκειται ποτέ να γίνω  ψώνιο και γραφικό νούμερο, θριαμβολογώντας για τα αυτονόητα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου