Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ! Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΡΕ ΦΙΛΕ!

ΓΠΣ - ΕΚΘΕΣΗ - ΣΕΛ. 35 με παρατηρήσεις δικές μας (κόκκινα)

Αξιόλογο κτίριο είναι και η οικία Πραπόπουλου µαζί µε το κτήµα που την περιβάλλει, στην οδό Προφήτη Ηλία 49 απέναντι από την είσοδο του Θεάτρου Ρεµατιάς ή Ακακιών 2 (το οικόπεδο είναι διαµπερές).

Ο χώρος ανακηρύχθηκε το 1992 από το ∆ήµο ως πολιτιστικός χώρος, παρόλο που βρισκόταν σε δικαστική διαµάχη µε τους ιδιοκτήτες του κτιρίου για αρκετά χρόνια. (Σ.Σ. ¨Αρα άμα υπάρχει δικαστική διαμάχη με ιδιοκτήτη ο δήμος δεν πρέπει να ανακατεύεται, σου λέει, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ;;;)

Το 2002 βγήκε απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Ολυµπιάδας, αλλά το απαιτούµενο ποσό δε διετέθη.


Το 2006 έγινε µε δικαστική απόφαση αποδέσµευση λόγω της µ η αποπληρωµής του προβλεπόµενου για την απαλλοτρίωση ποσού και το κτίριο αποδόθηκε ξανά στους ιδιοκτήτες.  (όπως το Δουζένη ένα πράγμα!)

Το Σεπτέµβριο του 2006 έγινε γραπτή δήλωση από τον Υπουργό Πολιτισµού ότι έχει δοθεί εντολή για το χαρακτηρισµό του κτίσµατος ως διατηρητέου.

Λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψης υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης τµηµάτων του κτιρίου (στέγη, µπαλκόνια), γεγονός που καθιστά επιτακτική τη φροντίδα για την αποφυγή περαιτέρω φθοράς.  

Σήµερα ο χώρος βρίσκεται «υπό κατάληψη» από οµάδα πολιτών του Χαλανδρίου, από τους οποίους χρησιµοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο και χώρος οργάνωσης εκδηλώσεων.

Επιδιώκεται η «µετατροπή του σε ένα δηµιουργικό µέρος συναντήσεων, πολύµορφης δραστηριοποίησης (ζωγραφική, θέατρο, µουσική, προβολές ταινιών, βιβλιοθήκη και δηµιουργία εθελοντικών οµάδων στηριζόµενων στην αρχή της αλληλοβοήθειας) όπου θα αξιοποιούνται οι εναλλακτικές µορφές ενέργειας και οι βιολογικές καλλιέργειες».


ΣΧΟΛΙΟ: Ρωτήσαμε τον Ακατανόμαστο τι χαρακτηρισμό πιστεύει ότι πρέπει να προβλέψει το αναθεωρημένο ΓΠΣ για το κτήμα Πραπόπουλου και μας είπε μια ακαταλαβίστηκη ανοησία:


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣΧΟΛΗ!
Και τον περιβάλλοντα χώρο: Ιπποτροφείο!

Δεν ξέρουμε τι ανοησίες λέει πάλι αυτός ο π@π@ρ@ς ο Ακατανόμαστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου