Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ




(Αν δεν διαβάσεις δεν θα καταλάβεις τίποτα, μην μας πάρεις τηλέφωνο και γκρινιάζεις, δεν είναι απλά αυτά τα θέματα και δεν έχουμε τρόπο να ανοίξουμε το κεφάλι κανενός και να του τα βάλουμε μέσα. Και βέβαια αν θέλεις άλλοθι στο ότι δεν διάβασες και δεν ξέρεις για να κάνεις ό,τι σου λέει ο δήμος για να σου δώκουνε επιχορήγηση, μην μας πρήζεις τα κάκαλα).

Συνεχίζουμε  σήμερα την "δημόσια" μελέτη των δεδομένων για το θέμα των αλλαγών που προτείνουν οι Γερολυμάτος και Συμεών στην μελέτη Κουράση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ και ξεκινάμε να μπαίνουμε σιγά, σιγά στην ουσία της υπόθεσης.

Τις διαφορές μεταξύ της πρότασης Κουράση (θα το λέμε έτσι σχηματικά) και της πρότασης Συμεών, τις κωδικοποίησαν μάλιστα οι μελετητές σε έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρήσιμο χάρτη που οπτικοποιεί ποιες τελικά ήταν οι πραγματικές διαφοροποιήσεις  τους στην πρόταση Κουράση, όπως εγκρίθηκε το 2014:

Τι είναι ουσιαστικά αυτές οι αλλαγές;
  • Μερικές απλές διευκρινίσεις εντελώς διεκπεραιωτικές - χωρίς κανένα ΟΡΑΜΑ και καμία αποτύπωση ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  - στις χρήσεις γης που γίνονται μόνο και μόνο για λόγους εναρμόνισης με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την  έγκρισης των χωρικού σχεδιασμών, όπως αυτές προβλέπονται στο νόμο 4269/2014 που έγινε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2014 (ΦΕΚ A 142/2014 ) - μετά δηλαδή την έγκριση της μελέτης αναθεώρησς του ΓΠΣ της πόλης από το δημοτικό συμβούλιο ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΙΝ προχωρήσει η έγκρισή της πρότασης  Κουράση από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. (στο πολύ κρίσιμο για το μέλλον ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ θέμα της έγκρισης και πώς του ΓΠΣ, θα επανέλυουμε). 
  •  Και η νομιμοποίηση των τριών ΟΡΓΙΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ και μυστικών συμφωνιών Συεών με την κεντρική διοίκηση ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, δηλαδή της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ,  κατάργησης της Ελ. Πεντέλης και των ντηλ της ντροπής με το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά ή ανοικίαση δημόσιας γης από το ταμείο της υποτέλειας.
ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ, μαζί βέβαια με τις μονίμως πρόθυμες, δορυφορικές δημοτικές παρατάξεις του Συμεων. 

ΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και κρατείστε αυτόν τον όρο, σε σχέση με την επόμενη ανάρτησή μας που έρχεται από τα παλιά, είναι μια πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, τότε το 2014,  την εποχή που η πλειοψηφία Κουράση ενέκρινε την αναθεώρηση αυτή του ΓΠΣ.

Αποτελεί την καλύτερη επιχειρηματολογία για να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ - όχι σοβαροφανής - ΑΝΘΡΩΠΟΣ την πρόταση Γερολυμάτου - Συμεών.

Το γιατί θα το διαβάσετε στην επόμενη ανάρτηση και όχι μόνο.


ΣΧΕΤΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:
Και ξαφνικά η διοικησάρα "επικαιροποιεί" (sic) την Εγκεκριμένη από το 2014 μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΠΣ: ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η - ΟΠΟΙΑ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ (ή του ΤΧΣ μήπως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου