Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ


Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το 3ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου ενάντια σε κατ' εξακολούθηση αυταρχικές συμπεριφορές καθηγητών και του διευθυντή του σχολείου Ν. Φλωράκη.

Η κατάληψη αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μαθητών του σχολείου, ευρισκόμενη σε νόμιμη απαρτία και με συντριπτική πλειοψηφία: (Σύνολο μαθητών 114, παρόντες στη γενική συνέλευση 67, κατά της κατάληψης ψήφισαν 15 μαθητές, υπέρ 52.)

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Οι μαθητές αλλά και η πλειοψηφία των γονέων βρίσκονται σε αναβρασμό από την Τρίτη, όταν ο διευθυντής του σχολείου ανακοίνωσε ομαδική αποβολή 40 μαθητών που την τελευταία ώρα του εξαώρου έκαναν την γνωστή "κοπάνα" για να μεταβούν στο διπλανό σχολείο της Ριζαρείου στο οποίο η ομάδα βόλεϋ κοριτσιών του σχολείου έδινε αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Ριζαρείου.

Ο διευθυντής του σχολείου άρχισε να τηλεφωνά στους γονείς για να τους ανακοινώνει την ποινή.

Μετά από τις πρώτες τηλεφωνικές αντιδράσεις εφευρέθηκε και άρχισε να διαδίδεται ένας πολύ επικίνδυνος μύθος: Ότι τα παιδιά μπήκαν περίπου "παράνομα" στο άβατο της Ριζαρείου και άρα έπρεπε να τιμωρηθούν διότι "ο Λυκειάρχης της Ριζαρείου ζήτησε από τον Λυκειάρχη του 3ου ΓΕΛ να μην πάνε άλλοι μαθητές εκτ΄ςο της ομάδας". (Μην μολυνθεί ο χώρος ..... τες πάντων).

Ο ισχυρισμός κατέπεσε αφού την άδεια να παρακολουθήσουν από την εξέδρα τον αγώνα στους 40 μαθητές έδωσε στην πύλη της Ριζαρείου, ο γυμναστής της ομάδας της Ριζαρείου κος Δρακάκης.

ΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΧΙ ΜΕ ΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ! 

Είχαν πάρει την απουσία τους - αφού βεβαίως το ΚΑΤΕΡΓΟ που προσπαθούν να στήσουν κάποιοι στο 3ο ΓΕΛ για να διώξουν και τα λίγα παιδιά που πηγαίνουν εκεί, για ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥΣ λόγους και ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που στο παρελθόν έχουμε εξηγήσει - δεν τους έδωσαν την άδεια μιας ώρας για να κάνουν το αυτονόητο, να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να αποκτήσουν κανένα συλλογικό δεσμό με τους συμμαθητές τους χωρίς απουσία.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ... ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΟΠΑΝΑ;

Εδώ κανονικά ούτε απουσίες δεν παίρνουν μαθητές άλλων σχολείων για τους αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος.

 ΟΜΩΣ ΟΧΙ!
Ο διευθυντής του σχολείου ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑΡΕΙΟ και άρχισε να μοιράζει .... φυλακές σαν επιλοχίας σε τάγμα ανεπιθύμητων.

Έβριζε και μάλωνε δημόσια εφήβους 16-17 χρονών, εκτός μάλιστα του σχολείου τους.

Το ίδιο απόγευμα είχε προγραμματιστεί τυχαία συνέλευση γονέων  για εκλογή εφορευτικής και προγραμματισμό εκλογών.

Πριν την συνέλευση ο διευθυντής έδωσε εντολή στη γραμματέα του σχολείου να στείλει στους μαθητές μέσω facebook (!!!!!) το ακόλουθο κείμενο:

Ο διευθυντής μου είπε να ενημερώσω το εξης: Αναστέλλει τις σημερινές αποβολές που έδωσε, μέχρι νεωτέρας. Παρακαλεί όσοι δουν το μήνυμα να ενημερώσουν και τους συμμαθητές τους και όλοι αύριο να είναι στην ώρα τους στο σχολείο.

 Δεν θα σχολιάσουμε, το αφήνουμε στην κρίση κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
 
Η συνέλευση απασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα των αποβολών και της συμπεριφοράς κκάποιων καθηγητών.
Οι μαθητές - οι οποίοι δεν είναι μαθητές δημοτικού, είναι λυκείου, σχεδόν ενήλικοι -  μην μπερδεύεστε - προετοιμάζονταν για κατάληψη.

Με παρέμβαση των γονεών και διάλογο με μέλη του 15μελούς και άλλους (επίδοξους) καταληψίες απεφεύχθει η κατάληψη την Τετάρτη.

Συντάχθηκε μια επιστολή ευγενικής διαμαρτυρίας την οποία μια επιτροπή της συνέλευσης - αφού σύλλογος πλέον δεν υπάρχει, από την στιγμή που εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή για διενέργεια αρχαιρεσιών - ανέλαβε να μεταφέρει στον διευθυντή την επόμενη μέρα το πρωί, ελπίζοντας ότι θα εκτονωθεί η ένταση.

Με μεγάλη προσπάθεια των γονιών πείστηκαν οι μαθητές να περιμένουν την συνάντηση με τον διευθυντή, αν και έλεγαν - και όπως αποδείχτηκε είχαν δίκιο - ότι δεν θα ακούσει τίποτα ο διευθυντής.

Εχθές το πρωί έγινε η συνάντηση της επιτροπής, του δεκαπενταμελούς και του διευθυντή όπου οι παρευρισκόμενοι άκουσαν εμβρόντητοι τον διευθυντή να λέει ότι "ανέστειλα τις ποινές γιατί φταίω εγώ που είμαι μαλακός, τώρα θα σκληρύνω απέναντι στους "ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ" για να μάθουν (οι μαθητές είναι αυτοί)"εγώ φταίω που τους ανέχομαι με τέτοια ανατροφή που  τους δίνουν οι γονείς τους να μην σέβονται την εξουσία των καθηγητών τους".

Οι γονείς της επιτροπής ενημέρωσαν τους υπόλοιπους που άκουγαν τα παιδιά τους να τους "κογιωνάρουν" που περίμεναν να κάνουν διάλογο με τον διευθυντή. "ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, απλά μάζεψε την αποβολή που έδωσε γιατί ήταν παράνομη και με πρώτη ευκαιρία θα μας στήσει. Άλλωστε γι' αυτό δεν έγραψε ότι η ποινή "αναστέλλεται", έλεγαν τα παιδιά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑ.

Και βέβαια έκλεισαν το σχολείο.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ στο ίδιο σχολείο στήθηκε ένας φράχτης μες. την μέση του προαυλίου, έγινε κατάληψη κατά της ανέγερσης του τείχους του αίσχους και στους καταληψίες έγινε ΜΗΝΥΣΗ από τον διευθυντή του σχολείου που ζήταγε την ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ των μαθητών του.

Το σχολείο επίσης - ενδιαφέρον έχει να γνωρίζει ο αναγνώστης μας ότι με προφάσεις δεν υλοποιεί τις προβλεπόμενες πολυήμερες σχολικές εκδρομές, πρακτική που βεβαίως (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ) ξεσηκώνει αντιδράσεις των μαθητών.


ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;;;
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΚΟΥΕΙ;;;


ΥΓ: ΜΑΓΚΕΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *