Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ - ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ!

Εχθές η κατάληψη έληξε με (τακτική?) υποχώρηση του διευθυντή του σχολείου και τακτική υποχώρηση των μαθητών και ενώ η φωτιά εαξπλωνόταν, αφού από το πρωί κατάληψη έγινε και στο 3ο γυμνάσιο, η οποία έληξε αμέσως, μόλις έληξε αυτή του λυκείου.

Εχθές το πρωί έγινε συνέλευση με πρόταση του 15μελούς για συνέχεια της κατάληψης η οποία εγκρίθηκε με 60 υπέρ και 25 κατά..

Οι μαθητές δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στους .... "μεγάλους" και τις "διαβεβαιώσεις τους" έχοντας βιώσει καθημερινά την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, τον αυταρχισμό και τις πρακτικές χαφιεδότσουρμου, με τις οποίες πορεύεται αυτό το σχολείο και ίσως όχι μόνο αυτό το σχοελίο, αλλά αυτό ζούμε, γι' αυτό μιλάμε καλώντας και άλλους γονείς να βγουν μπροστά και να απαιτήσουν  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Ο κοινωνικός έλεγχος  στην λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης έχει περιοριστεί παρά το ΠΝΕΥΜΑ του 1566, του "σχολείου ανοικτού στην κοινωνία"" (και καλά).

Το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων της σχολικής κοινότητας έχει εκλείψει και έχει εγκατασταθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς για το οποίο ίσως χρειαστεί να πούμε περισσότερα άλλη φορά με βάση το (ακραίο;) παράδειγμα του 3ου λυκείου.

Ας πάμε στα γεγονότα:

Οι μαθητές ήταν αρχικά αρνητικοί να λήξουν την κατάληψη μετά τα όσα προηγήθηκαν την προηγούμενη μέρα, όταν ο διευθυντής μίλησε σε ΜΕΓΑΛΗ σύσκεψη παρουσία, γονέων, μαθητών, καθηγητών, ένωσης γονέων  και του αντιδημάρχου παιδείας περί "ΕΝΟΧΩΝ" και "ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Δηλώσεων που ανακάλεσε μετά μισή ώρα λέγοντάς μας ότι  .... παρανοήσαμε.

(ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΣΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο κος ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Μία δίνει αποβολές αποκαλώντας τους εφήβους 17αρηδες ΚΟΤΕΣ και μετά ανακαλεί, μετά μιλάει για ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ και λεεί σε 50 άτομα ότι .... "άλλο εννοούσε".
Και αν επιχειρεί να βγάλει τρελούς 50 νοματαίους, σε τέτοια σύσκεψη, όλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται όταν ο αντίλογος στους ισχυρισμούς είναι .... ο λόγος ενός έρμου 16άρη).

Τους είχαν υποσχεθεί λοιπόν για να λήξουν την κατάληψη - παρουσία όλων των φορέων της πόλης - ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά όπου μετά την λήξη της κατάληψης για τον φράχτη της ντροπής, είχαν πάρει αποβολές και κατατέθηκαν μηνύσεις εναντιόν 15 καταληψιών μαθητών από τον διευθυντή και τον σύλλογο των διαδασκόντων και ακυρώθηκαν οι πολυήμερες εκδρομές του σχολείου για τιμωρία.

(Μάλιστα ακούστηκε ότι χρησιμοποιήθηκε πέρυσι η "χαφιεδομέθοδος" να ζητηθεί από τους μαθητές ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ από τις εκδρομές τους "ηγετικούς" της κατάληψης για να πάνε την περσινή εκδρομή και επειδή αρνήθηκαν, οι εκδρομές δεν έγιναν για την πρώτη και την δευτέρα - ΝΤΑΧΑΟΥ κατάσταση).

Μην έχοντας εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις οι μαθητές έκαναν συνέλευση και είπαν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να οριστούν οι καθηγητές - συνοδοί στις εκδρομές "για να μην μας κοροϊδέψετε όπως πέρυσι".

Ο σύλλογος διδασκόντων όρισε τους συνοδούς και έτσι τα παιδιά αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη και ζήτησαν μια δυο ώρες ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ στους χώρους του σχολείου και να το παραδώσουν.

Ζήτησαν να υπάρχει μια επιτροπή των αρμοδίων - δήμος, καθηγητές, γονείς κλπ - για να παραλάβει το κτίριο και να πιστοποιήσει ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές.

Επειδή νόμιμος σύλλογος γονέων δεν υπάρχει εδώ και δύο χρόνια στο σχολείο - την Παρασκευή θα γίνουν εκλογές - η Εφορευτική Επιτροπή που έχει αναλάβει την ευθύνη των αρχαιρεσιών πήρε την πρωτοβουλία, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς για τις δύο το μεσημέρι για να εκλεχθεί το κτίριο και ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

Έτσι και έγινε.

Στις 14.00 ήμασταν εκεί: οι μαθητές που είχαν τελειώσει την καθαριότητα, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γαλάνη Πισιμίση και δύο μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής των γονέων (Βλαχογιάννης, Νταβίας).
Ο Γυμνασιάρχης που ήταν παρών, αφού κανένας καθηγητής από το λύκειο δεν ήταν στον χώρο, κάλεσε τον διευθυντή του λυκείου στο τηλέφωνο ο οποίος τους είπε ότι είναι μακρυά και ότι δεν μπορεί να έρθει και θα καλέσει την υποδιευθύντρια να έρθει.

Ενημερωθήκαμε ότι η κα υποδιευθύντρια θα ήταν στον χώρο στις 15.15, όπως και έγινε.

Μπήκαμε μέσα στο σχολικό κτήριο για να δούμε σε τι κατάσταση το έχουν οι μαθητές:

Αντικρίσαμε μήπως τέτοιες εικόνες;;;;


 ΟΧΙ!





 Οι "ζημιές" που επισημάνθηκαν ήταν ότι έλειπαν αυτά τα τρία πλαίσια από τους πίνακές ανακοινώσεων μετά 4 μέρες κατάληψης.

Και οι μαθητές είχαν κόψει και ένα λουκέτο ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ για να πάρουν ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΘΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ στο κλείσιμο της κεντρικής πόρτας και να μην χρησιμοποιήσουν τα γερά από τις αίθουσες.

Επίσης στον δεύτερο όροφο ήταν ζωγραφισμένη στον τοίχο ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ μια μπανάνα που μάλλον ξέχασαν τα παιδιά κατά την καθαριότητα να την σβήσουν και είπαν ότι θα το κάνουν σήμερα.


Κατά την ταπεινή μου γνώμη τα παιδιά έπρεπε να τύχουν μιας επιδοκιμασίας για τον σεβασμό που έδειξαν στο σχολικό κτίριο και να λήξει το θέμα.

ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ όμως, που προφανώς είχαν και άλλες σκέψεις για την συνέχεια ήθελαν "πρακτικό ζημιών" και ..... φούσκωμα του λογαριασμού.

Όταν ήρθε λοιπόν η υποδιευθύντρια  έκανε και εκείνη την επιθεώρηση του κτιρίου.

Είχε και κλειδιά για όλες τις αίθουσες η κα υποδιευθύντρια, τις άνοιξε, τις είδε, μας ρώτησε αν είναι κλειστά τα παράθυρα στην αίθουσα με τον εξοπλισμό προβολών (Η/Υ και προτζέκτορας), τα έθεσε σε λειτουργία - ΟΚ.

ΑΛΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑΚΙΑ ΤΟΥ Η/Υ δεν ήταν λέει στην θέση που τα είχαν πριν την κατάληψη, ήταν μισό μέτρο πιο δίπλα!!!!

Και κατέβηκε να συντάξει ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ το οποίο ζήτησε να υπογράψουμε.

Περιμένα να δω πού παέι το πράγμα.

Αν συνέτασα αυτό το πρακτικό και είχα σκοπό να μην ξαναρήξω λάδι στην φωτιά και να εκτονώσω την ένταση θα έγραφα "παρέλαβα το σχολικό κτίριο σε άριστη κατάσταση".
Μπορεί να είμαι λάθος αλλά δημοσιοποιώ την οπτική με την οποία γράφω αυτό το άρθρο.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

ΝΑ ΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ..... ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ:



- ΛΕΙΠΑΝΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (εκτυπώσεις Α4) από τους πίνακες ανακοινώσεων!!!
(όπως βλέπετε όχι όλες,  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. Η κα υποδιευθύντρια λέει ότι ήταν μερικά Α4 ακόμα που ..... τα έγραψε στο πρακτικό των μεγάλων καταστροφών).

- ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ).

- ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΗΥ - είχε βγει το βίσμα ! (όχι ότι είχαν χαλάσει τα ηχεία, που κάνουν .... 20 ευρώ, ακόμα και ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ!!!!

Ε ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑ.
Ίσως είμαι ακραίος.
Ίσως πάλι άλλοι είναι πιο ακραίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου