Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 8

Προχθές αναρτήσαμε το ένταλμα της πληρωμής του πρώτου μισθώματος της ντροπής - από τον δήμο στο ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ - το οποίο μάλιστα εκδόθηκε και εκτελέστηκε σε χρόνο ρεκόρ για το ελληνικό δημόσιο.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgscRMdmOn1OmVHoieYa5ADoi9o1oXmoy46Brwg8tjHHwIelIA9kHK9O4Yycj4Y0KpdNYD6VbLyPMYDf206I0lJAGggEYyOJT8qEasECIHIvLt0nDe_MDn4_3jv5-B1A71V5lqP1JRzR3FT/s1600/%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%25A58.jpg

Στο ένταλμα αναφέρεται - όπως μπορείτε να δείτε ότι αφορά- "καταβολή ενοικίου πλέον χαρτοσήμου 3,6%".

Ποιος πληρώνει όμως το χαρτόσημο;
Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΤΟΥ!
Και είναι θέμα συμφωνίας αν θα το εισπράττει από τον μισθωτή.

Στο TAXHEAVEN γράφει αυτά https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15190:

"3. ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ 3% : O ΕΝΟΙΚΑΣΤΗΣ ή Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο συμπληρωματικός φόρος στο εισόδημα από ακίνητα είναι φόρος εισοδήματος και γι’ αυτό βαρύνει αποκλειστικά εκείνον που αποκτά το εισόδημα. Στην περίπτωση που προβλέπεται από το συμφωνητικό καταβολή τέτοιου ποσού από τον μισθωτή (ενοικιαστή) τούτο προσαυξάνει το ενοίκιο. Επιβάλλεται και συμπληρωματικός φόρος στο εισόδημα από ακίνητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα.Ο φόρος αυτός υπολογίζεται με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) στο συνολικό ακαθάριστο εισόδημα που προέρχεται από ακίνητα, μη δυνάμενος να υπερβεί το ποσό του φόρου εισοδήματος των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου. Ο φόρος της παραγράφου αυτής δεν επιβάλλεται στα εισοδήματα από ακίνητα των νομικών προσώπων, τα οποία απαλλάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103του παρόντος,του φόρου εισοδήματος για τα εισοδήματα αυτά 
4. ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΕΝΟΙΚΙΟΥ , Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ή Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Το χαρτόσημο που αναλογεί στα μισθώματα αποδίδεται σε κάθε περίπτωση από τον εκμισθωτή (ιδιοκτήτη, επικαρπωτή, νομέα κ.λπ) αφού βεβαιώνεται με το εκκαθαριστικό. Ανεξάρτητα όμως από την απόδοσή του, η καταβολή του χαρτοσήμου είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή και μπορεί να καταβάλλεται μόνο από τον εκμισθωτή ή μόνο από τον μισθωτή ή και από τους δύο κατά το ήμισυ. "

ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ - ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ και του ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου