Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Χασάπης: Οι καθηγητές έχουν απίστευτα μεγάλο παιδαγωγικό έλλειμμα

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας Καθηγητής Δημήτρης Χασάπης στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε στις αλλαγές στο Λύκειο και στην διαδικασία πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για απίστευτα μεγάλο παιδαγωγκό έλλειμμα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα τόνσιε

"Θα κλείσω με μια πεποίθηση. Δεν μπορεί να την πει κάποιος πολιτικός, συμφωνώ, όμως μπορώ, πια, να τη διατυπώσω. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν απίστευτα μεγάλο παιδαγωγικό έλλειμμα. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρήχθησαν από τη φυσικομαθηματική σχολή, από τη φιλοσοφική σχολή, ως γλωσσολόγοι, ιστορικοί, χημικοί, μηχανολόγοι, δεν παρήχθησαν ως εκπαιδευτικοί. Αυτό είναι ένα τερατώδες πρόβλημα το οποίο έχει δύο επιπτώσεις: Πρώτον, είναι πολύ δύσκολο να συνεννοηθείτε με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαλεγόμενοι επί των αντικειμένων της εργασίας τους και, δεύτερον, είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταστήσετε σαφές στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι η παιδαγωγική οπτική, ο τρόπος που μαθαίνουν οι άνθρωποι, ο τρόπος που αναπτύσσονται οι μαθησιακές δραστηριότητες κ.λπ., είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δουλειάς τους. Δε θα έλεγα ότι έχουν λειψή επαγγελματικότητα. Θα έλεγα, όμως, ότι δε μπορούμε να ακούμε ότι πρώτα πρέπει να εκπαιδευτούν οι εκπαιδευτικοί και μετά να γίνουν οι αλλαγές. Αυτά πάνε μαζί και πάνε μαζί με τρόπους δραστικούς."

http://www.alfavita.gr

ΣΧΟΛΙΟ Α,Ν,: Αυτό είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για το οποίο ΠΟΛΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ την πρόταση για κατάργηση των εξετάσεων και την σύνδεση του μέλλοντος των νέων με την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΄των καθηγητών τους και μόνο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ (όχι όλοι) ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ και ο βαθμός του υποκειμενισμού θα είναι τέτοιος που θα καταστήσει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια ζήτημα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ αλλά πολύ πιθανά ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου