Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ


Νέα Ιωνία, 14/3/2017.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της κυρίας Κατημερτζή, που εξεδόθη από το Γραφείο Δημάρχου για τις εκδηλώσεις του Μπλόκου της Καλογρέζας της περασμένης Κυριακής, έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

Τιμούμε το Μπλόκο της Καλογρέζας και τους νεκρούς του και μάλιστα τόσο με το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά και με τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζουμε την μεγαλύτερη ιστορική ανάδειξή του από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, μεταξύ άλλων με μαζική παρουσία των μαθητών όλων των σχολείων της πόλης μας, αλλά και πολιτών, ως γεγονός παραδειγματικής αντίστασης του λαού της Καλογρέζας στο φασισμό και δεν ικανοποιούμαστε με την υποβάθμισή του σε τοπικά και μόνο επετειακά πλαίσια, με την παρουσία μερικών δεκάδων συμπολιτών μας, κάτι που δεν το θεωρούμε και επαρκές. Επίσης κάθε χρόνο καταθέτουμε στεφάνι από δικούς μας πόρους και όχι του Δήμου, στις εκδηλώσεις εορτασμού για να τιμήσουμε τους νεκρούς του Μπλόκου.

Από το γραφείο Δημάρχου η αρμόδια υπάλληλος επικοινώνησε δύο φορές με τον επικεφαλής της παράταξής μας, Γιώργο Τσοπανίδη. Σε ερώτησή της, αν θα συμμετάσχει στην αποκάλυψη των ονομάτων, ήδη από την πρώτη επικοινωνία ο ίδιος της ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορέσει λόγω προσωπικού κωλύματος να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις αποκάλυψης των ονομάτων και κατάθεσης στεφάνων και ότι στις εκδηλώσεις αυτές, λόγω του σχετικού κωλύματος, η παράταξή μας θα εκπροσωπηθεί από τον έτερο δημοτικό σύμβουλο, Αριστείδη Χατζησαββίδη.

Είναι γνωστό ότι ο επικεφαλής μίας πολυπληθούς δημοτικής παράταξης εκπροσωπεί τη δημοτική παράταξη και το λαό που την τίμησε με την ψήφο του. Η εκπροσώπηση μιας παράταξης είναι αναφαίρετο δικαίωμα της που της το δίνει η δημοκρατική της νομιμοποίηση με την ψήφο του Ιωνιώτικου λαού και δεν υπόκειται στις απαγορεύσεις καμιάς δημοτικής αρχής του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Έτσι, ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Τσοπανίδης ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το γραφείο Δημάρχου για την αναπλήρωση του από τον κ. Χατζησαββίδη.

Ως άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας που πρέπει να εργαζόμαστε για να επιβιώσουμε και ως άμισθοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντιπαρερχόμαστε τις νύξεις της κυρίας Κατημερτζή για την απουσία μας από άλλες εκδηλώσεις. Τίποτα δεν αναιρεί την υποχρέωση της κυρίας Κατημερτζή και του Δημάρχου να σέβονται την δημοκρατία και τις παρατάξεις που την εκπροσωπούν στη Νέα Ιωνία. Πέρυσι διέπραξαν την ύβρη και το ατόπημα να ταυτίσουν τη θυσία των παλικαριών του Μπλόκου της Καλογρέζας με την Κυβέρνηση που «αντιστέκεται» στους δανειστές. Φέτος μας απέκλεισαν από τη διαδικασία αποκάλυψης των ονομάτων με τη δικαιολογία της αδυναμίας, λόγω κωλύματός, του επικεφαλής μας να παραστεί, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο τον επικεφαλής για την αναπλήρωσή του από τον κύριο Χατζησαββίδη.

Ας μην αμαυρώνουν άλλο το Μπλόκο της Καλογρέζας και τους νεκρούς του κατά πως τους βολεύει. Εμείς τιμούμε το Μπλόκο και τους ήρωές του, που η θυσία τους υπήρξε ασύγκριτη και αγνή, παράδειγμα προς μίμηση στην ιστορία του τόπου μας και δεν αμαυρώνεται από κανέναν.


Για την «ΕΛΠΙΔΑ για τη Νέα Ιωνία – Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος»


Γιώργος Τσοπανίδης – Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής

Αριστείδης Χατζησαββίδης – Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου