Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ..... ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 

Για το θέμα αυτό έπρεπε να γράψουμε την προηγούμενη βδομάδα αλλά οι δημαιρεσίες είχαν πλάκα και κάλυψαν την ύλη της ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗΣ  ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑΣ.

Και αν αυτά που πούμε σήμερα τα λέγαμε την προηγούμενη βδομάδα θα έβγαιναν όλα τα ΒΑΜΜΈΝΑ να μας λένε ότι λέμε την καλή κουβέντα μας,με σκοπιμότητα,  εν όψη δημαιρεσιών.

Για να μου δώσουν καρέκλα. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Θέλουν να μας μπερδεύουν ηθελημένα εμάς με εκείνους που φώναζαν ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ για την τεχνική υπηρεσία, όταν έπαιρναν φόρα για την Ποιότητα Ζωής.

ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. Ότι εμείς την καρέκλα την ψάχνουμε ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και όχι για να ακουμπήσουμε τον απαυτό μας.

Το σημερινό θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ και με ουρές όμως και έστω και με καθυστέρηση αξίζει να πούμε δυο κουβέντες.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θύμιος Κουράσης κάλεσε  την προηγούμενη βδομάδα τις δημοτικές παρατάξεις να συζητήσουν  μια πρότασή του σχετικά με την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του δήμου με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της πόλης, για να δοθεί - υπό την μορφή υποτροφιών  - η δυνατότητα σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τα δίδακτρα, να μαθαίνουν αγγλικά. (ελπίζουμε τα αγγλικά να είναι η αρχή και να πάμε  σε σταδιακή επέκταση).

Ναι αλήθεια είναι,. Ο Ευθύμης Κουράσης ζήτησε τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων όχι επί τετελεσμέων, αλλά στον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ μιας πολιτικής του παρέμβασης ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στον τύπο από πριν για να κάνει επικοινωνιακό τζέρτζελο. Μας φώναξε να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι.

Πήγαμε μόνο .... ΟΙ ΚΑΚΟΙ!

Εμείς - δια του αδελφού Αθανασίου Μακρή και η παράταξη του άλλου κακού του Γ. Θωμά δια του  Γ. Διακάτου.
Και το δηλώνω δημοσίως με πάση ειλικρίνεια ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΝΙΑΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ,  ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί με τον Θωμά από τα πριν.

Απλά οι κακοί - όταν είναι να γίνει ουσιαστική πολιτική συζήτηση - φαίνεται ότι είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται. Οι άλλοι είναι για να νομιμοποιούν τις ειλημμένες αποφάσεις του Συμεών με αντάλλαγμα μια καρέκλα πλαστική. Από αυτές του γύφτου.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Κουράσης, ουσιαστικά ζήτησε την πολιτική συνδρομή των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης  για να βρει συμμαχίες ώστε να υπερβεί τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της δικής του παράταξης και να προχωρήσει σε μια δημιουργική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα -  με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών -  στην τοπική κοινωνία ώστε να υλοποιηθεί  μια πολιτκή υπέρ των παιδιών των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Δεν την βρήκε την στήριξη στους με αντάλλαγμα πρόθυμους καρεκλάδες, δεν πήγαν στην συζήτηση, δεν την  βρήκε στον μεγάλο δεξιό εξάδελφό του, τον πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση παρά μόνο στις παρατάξεις εκείνων που δηλώνουν ότι κινούνται στον χώρο της ευρύτερης .... αριστεραααας (μπαίνοντας).

ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΠΙΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ" ΠΕΘΑΙΝΕΙ  ο αντιδήμαρχος με αυτό που προτείνει για να το πούμε με όρους των παλιών (και ξεθωριασμένων) διαχωριστικών γραμμών εντός της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς (που δεν έγινε ποτέ γιατί δεν ήθελαν κάτι συνιστώσες που είδαν την σκιά τους και τρόμαξαν).

Και σε εμάς τουλάχιστον - την βρήκε αυτή την συμπαράσταση, του την προσφέραμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μάλλον δεν φτάνει αφού το "σύστημα", το τοπικό κατεστημένο δεν στήριξε την πρωτοβουλία άρα δεν την θέλει, άρα δεν θα γίνει  αλλά ας μην γίνουμε Κασσάνδρες.

Και τον στηρίξαμε  γιατί ΕΜΕΙΣ - εδώ και δυόμιση χρόνια - ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ότι η ιδεολοηπτική ψευτοαριστερή πολιτική της απόπειρας  κάλυψης των αναγκών των παιδιών των πιο αδύναμων οικονομικά οικογενειών σε φροντιστηριακά μαθήματα μέσω των .... ΔΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, την οποία με τόση ένταση προπαγάνδιζε τόσα χρόνια το Σουλτανικό Γραφείο Προπαγάναδας, θα κατέληγε σε ΦΙΑΣΚΟ, δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες των παιδιών όπως και τελικά έγινε.

Δεν μπορούν οι οικογένειες των συμπολιτών μας - ακόμα και αν είναι οικονομικά αδύναμοι - να βασίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μερικές σκόρπιες  ώρες μάθημα, στον χρόνο ου θα περισσέψει στον ΔΕΘΕΛΟΝΤΗ να αφιερώσει μέχρι να βαρεθεί και να τα παρατήσει.
Ούτε την υγεία του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης μπορεί αν ακουμπήσει σε ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Και φτάσανε τώρα να το παίρνουν αλλιώς με 2,5 χρόνια καθυστέρηση.

ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ, αλλά ποιος έχει τα ....ίδια να το παραδεχτεί;
ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ να αποδεχτείς ότι ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ.

Εμείς φωνάζαmε ότι για να προσφέρεις κάτι στους συμπολίτες σου πρέπει ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ για να ελέγχεις την παρεχόμενη υπηρεσία.
ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΡΗ, ούτε ρουσφέτι των αδύνατων συμπολιτών σου όταν  ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ να έχεις τέτοιες πολιτικές ΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ εκτός από νεοφιλελές.

Και φωνάζαμε  ότι η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ για να πρέπει να αντικατασταθεί με την προπαγανδιστική φιλανθρωπία του ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΙΚΟΥ ΔΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.

Και η καταβολή του κόστους της εργασίας δεν είναι - ΒΕΒΑΙΩΣ - περιττό  έξοδο που πρέπει να περικοπεί με την αντικατάσταση εργαζομένων με ... ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ για να μένουν τα λεφτά στο ταμείο, να τα παίρνουν οι "εταίροι" μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Οι ιδεοληπτικοί εναντίον του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να μην κάνουν αυτό που τώρα θέλει να κάνει ο κος Κουράσης, - γιατί στη συνείδησή τους ο ιδιώτης επαγγελματίας είναι δαιμονοποιημένος, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που θεωρούν ότι ταξικά εκφράζουν - κατάντησαν  να γίνουν ιδεοληπτικοι και εναντίον του πυρήνα της δικής τους ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ: ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! 

Και κατέληξαν να λειτουργούν και να παρεμβαίνουν θεωρώντας ότι ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι μόνο οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. 

Και μας έλεγαν κάτι καργαριστερά μαρουλόφυλλα,  ότι φτιάχνουν έναν νέο κόσμο αλληλεγγύης, όπου όλοι θα δουλεύουν εθελοντικά για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

(ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, της ΝΟΝΑΣ και ΤΩΝ άλλων ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ που θα συνεχίζουν να πληρώνονται όταν οι άλλοι θα κάνουν τους ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και δεν θα ξεκολλάνε από την καρέκλα ούτε με γκασμά).

Αυτός ο κόσμος δεν γίνεται "σύντροφοι" στα όρια ενός γαλατικού χωριού, ούτε καν εντός των ορίων μιας μεγαλύτερης ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ (Οι παλιοί ίσως θυμούνται το ΄"όραμα της αυτοεξυπηρετούμενης πόλης, μακράν της μεγαλύτερης παπαριάς που έχει γραφτεί ποτέ σε αυτοδιοικητικό πρόγραμμα ταχαμουαριστερού, οπορτουνιστικού σχηματισμού).

Εμείς θα στηρίξουμε την απόπειρα του Αντιδημάρχου Παιδείας.

Δεν είναι εύκολη, θα υπάρχουν προβλήματα, θα υπάρξουν αντιφάσεις και στρεβλώσεις - τι οποίες όταν τις βλέπουμε θα τις λέμε, κάνοντας ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ κριτική (και αυτό το ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ δεν σημαίνει μη αυστηρή κριτική).

Και θα υπάρξουν και λάθη και τρικλοποδιές.

Τον καλούμε όμως να υπηρετήσει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ τον στόχο αυτό με σχεδιασμό, υλοποίηση, έλεγχο της πορείας, συνεχούς αξιολόγησής της, διορθωτικών παρεμβάσεων και αναθεωρήσεις όπου απαιτούνται.
ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ.

Διότι αυτή η κατεύθυνση - της αυτοδιοίκησης που θα επιχειρήσει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ να παρέμβει ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ στην λειτουργία της τοπικής οικονομίας και αγοράς προς όφελος των πολιτών της και της τοπικής ανάπτυξης με αναδιανεμητικούς όρους   ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ  ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ Ο,ΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΆΓΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ - ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΑ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ MONO ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΆΛΛΟΥΜΕ.

Και ενίοτε την απεμπολούμε.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου