Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ανακοίνωση για τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

 
Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διώκεται ύστερα από μήνυση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την πρωτοφανή κατηγορία της …παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο!!! Ο Γραμματέας, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς Μουσικών Σχολείων της Πελοποννήσου, θέλησε να ενημερώσει την σχολική κοινότητα για την πανελλαδική κινητοποίηση που γινόταν εκείνη τη μέρα από τους μαθητές και τους γονείς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γονέων δεν είναι εξωσχολικοί παράγοντες. Αντίθετα, οι γονείς, μέσω των Συλλόγων Γονέων, και κατ’ επέκταση των υπερκειμένων οργάνων του γονεϊκού κινήματος, αποτελούν τον έναν από τους τρεις πυλώνες που οικοδομούν την Σχολική Κοινότητα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Τα Σχολεία μας δεν διοικούνται, και δεν πρέπει να αφήνονται να διοικούνται, κατά την απόλυτη κρίση του εκάστοτε Διευθυντή. Οι γονείς έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά παράλληλα και την υποχρέωση, να έχουν λόγο και να συμμετέχουν μέσω των εκπροσώπων τους στη διοίκηση των Σχολείων, ιδίως μέσω του θεσμού των Σχολικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες σαν αυτή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης που στρέφονται κατά του δικαιώματος των γονέων να έχουν λόγο σ’ αυτά που συμβαίνουν στα Σχολεία μας, ενέργειες που, δυστυχώς, έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα και στην πόλη μας. Ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να παύσουν άμεσα τη δίωξη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Καλεί δε τους Συλλόγους Γονέων να περιφρουρήσουν και να διεκδικήσουν να ασκούν ενεργά το δικαίωμά τους να συμμετέχουν στη διοίκηση των Σχολείων μέσω των Σχολικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας.

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου
esgmhal.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.
Οι κοινωνικοί φορείς πρέπει αυτή την περίοδο να προσέξουν ιδιαίτερα τις ενέργειες των διευθυντών υπηρεσιών αφού οι "οδηγίες" των θεσμών αλλά και το κοινωνικό μένος κατά των πολιτικών (συλλήβδην) έχει δώσει την δυνατότητα σε πολλά ΝΟΥΜΕΡΑ που έγιναν διευθυντάδες από το ίδιο το παλιό σύστημα που παριστάνουν ότι αμφισβητούν να βγάλουν τον φασισμό που έχουν μέσα τους στο όνομα των αναγκαίων αλλαγών και εκσυγχρονισμών που απαιτούνται.
Χρησιμοποιούν όλα τα φασιστοειδή που αναρριχήθηκαν έρποντας και γλείφοντας όλο το πολιτικό προσωπικό της ύστερης μεταπολίτευσης και τώρα .... βρίζουν τους αιρετούς και παίρνουν την υπόθεση στα αυταρχικά και ανεξέλεγκτα χέρια τους υπό την πλήρη ανοχή και ενθάρρυνση των θεσμών.
Και μοιράζουν μηνύσεις σε όποιον τολμά να τους ελέγξει.
Δεν είναι βεβαίως όλοι οι διευθυντές του δημοσίου ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΧΑΦΙΕΔΕΣ των Τροϊκανών αλλά το σπέρμα της υπέρβασης του κοινωνικού ελέγχου του δημοσίου δια της αυθεντίας των διευθυντών έχει πέσει και εξαπλώνεται.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  - που βεβαίως είναι αναγκαία - την επιφυλακτικότητά μας: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ και ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ; 

ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ;;;;

Λίγες σκέψεις που μου προκάλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης σε συνδυασμό με όσα βιώνουμε σπίτι με την μήνυση στην Βίκυ Χαλκιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου