Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ "ΜΕΓΑΛΗ" ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ



Αύριο λοιπόν η δημαρχιακή περίοδος του Συμεών φτάνει στα μισά.

Δεν είναι "απολογιστικό" αυτό το άρθρο για τις πολιτικές που ασκήθηκαν ανά τομέα και βέβαια δε εζήλωσα δόξαν καθηγητού γυμνασίου - βαθμολόγου για να αρχίσω να βαθμολογώ τα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης που αύριο θα αντικατασταθούν με το "μετωπικό σχήμα" που θα πάει την πλειοψηφία στις δημοτικές εκλογές.

Δημοτικές εκλογές που φαίνεται ότι μπορεί να έρθουν και ΝΩΡΙΤΕΡΑ από τον Σεπτέμβριο του 2019, αν ψηφιστεί το πολυθρύλητο νομοσχέδιο του Εσωτερικών για την αυτοδιοίκηση, που ολημερίς το χτίζουνε και το βράδυ γκρεμίζεται (και που κινείται γενικά  σε θετική κατεύθυνση κατά την ταπεινή μου γνώμη, όπως και παλαιότερα έχω τοποθετηθεί, αφού είμαι διαχρονικά και αταλάντευτα υπέρ της απλής αναλογικής και της αναίρεσης της δημαρχιακής μονοκρατορίας στην αυτοδιοίκηση.
Θα επανέλθουμε σε αυτό).

Η συνολική μου άλλωστε άποψη για τα 2,5 χρόνια της ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΣ νομίζω ότι είναι γνωστή τοις πάσι από την καθημερινή αρθρογραφία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ τόσο των αιρετών (προεδρείο ΔΣ, Επιτροπές), όσο και των αντιδημάρχων.

Μάλιστα πιστεύω ότι στην ξεκούρδιστη αυτή ορχήστρα διακρίνει κανείς και κάποια καλά σόλα. και δεν θα αποφύγω να κατονομάσω γι' αυτά τον Αλεξίου και τον Γκάκα.

Το Αλέξίου που είχε μια καλή θητεία στα σχολεία, που ΧΑΖΑ κατά την γνώμη μου και παρασυρμένος από την ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ κομματική αλληλεγγύη,  την χάλασε με εκείνη την ανέγερση φράχτη σε προαύλιο σχολείου, επιλογή ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ στην διακριτή αριστερή ιδεολογικοπολιτική του θέση - όπως μετουσιωνόταν σε πράξη, γιατί εμείς ΑΥΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ, όχι την βέρμπα -  μέσα στο δήμο που θα έπρεπε να είχε αποφύγει.

Και τον Γκάκα, που παρά το ότι τσακωνόμαστε  συνεχώς  και χρεώθηκε να ξεχρεώσει τις πολιτικάντικες παρασκηνιακές συμφωνίες συναλλαγής στον αθλητισμό  και ιδίως στην Αποστολοπούλου, μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η αντιπαράθεση μαζί του  ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ και έχει αποδείξει ΟΤΙ ΚΑΜΙΑΦΟΡΑ δεν είναι σαν τους ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ και  ΑΚΟΥΕΙ κιόλας.
Και ότι όταν διαφωνεί δεν επιχειρεί να "κερδίσει" απαξιώνοντας και σπεκουλάροντας τον αντίπαλο συνομιλητή του αλλά ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ ασχέτως αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα επιχειρήματά του - εγώ ας πούμε συνήθως διαφωνώ αλλά Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ.

ΑΛΛΑ ΝΟΝΑ και ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ δεν είναι.
H στενή αυλή του Σουλτάνου που δεν μπορείς να συζητήσεις ή ακόμα και να αντιπαρατεθείς μαζί τους αν δεν λες ό,τι τους αρέσει.

Και δεν είναι βέβαια και η απερχόμενη πρόεδρος του ΔΣ (δεν ξέρω βέβαια αν αύριο θα ξαναπροταθεί και παραμείνει)  που έγραψε μια χρυσή σελίδα ακραίου αυταρχισμού και απαξίωσης των πιο αδύναμων - σε εκλογικά ποσοστά - κρίκων του δημοτικού συμβουλίου καταπατώντας κάθε έννοια  δημοκρατικής διαδικασίας και υπεράσπισης του πλουραλισμού.
Της δημοκρατικής διαδικασίας και του πλουραλισμού , έννοιες με τις οποίες - βεβαίως - και ιδεολογικά δεν θέλει να έχει και πολλά πολλά μαζί τους.
Για τον κανονισμό του ΔΣ ας μην μιλήσουμε.
ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΡΕΣΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ  που δεν διαχώριζε τους μικρούς από τους μεγάλους επικεφαλής ο κανονισμός και που έπρεπε να παίρνω και εγώ τον λόγο σαν επικεφαλής παράταξης.
ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ!
Δικαίωμά της - σου λέει - δεν είναι; Πόεδρας είναι.

Ποιοι τώρα επιχειρούν να απαξιώνουν τους "μικρούς' εκλογικά συνδυασμούς; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που για τριάντα χρόνια έμπαινε δεν έμπαινε στο δημοτικό συμβούλιο.

Π....τάνα εξουσία .....

Ο Μαέστρος αύριο θα μοιράσει ξανά τις παρτιτούρες και θα ορίσει τους σολίστ.
Και βέβαια θα διευθύνει την ορχήστρα τα υπόλοιπα 2,5 χρόνια με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει: Καλύτερος θα θεωρείται ο πιο αυταρχικός, ξερόλας που δεν θα τολμάει να του αντιτείνει άποψη κανείς, δεν θα ακούει τις απόψεις των άλλων ώστε να κρατήσει αμόλυντο το "εγχείρημα¨" (έτσι λένε την παράταξή τους μεταξύ τους: εγχείρημα ή πείραμα.)

Για το αποτέλεσμα λοιπόν του συνόλου αυτός είναι υπεύθυνος: Ο Μαέστρος.
Αυτός θα μοιράσει και ρόλους.

Και  ΕΜΑΣ δεν μας πέφτει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για τη μοιρασιά και τα πρόσωπα της πλειοψηφίας.
Και έτσι πρέπει.

Μας πέφτει όμως λόγος  - κατά νόμο - για την μοιρασιά της αντιπολίτευσης.
Διότι ο νόμος ορίζει  ότι η αντιπολίτευση εκπροσωπείται στα αιρετά όργανα με ξεχωριστή διαδικασία επιλογής των εκπροσώπων της και ενιαία.

Τώρα τι είχε φάει ο Γιάννης Ραγκούσης όταν επέλεξε να τσουβαλιάσει ολόκληρη την αντιπολίτευση με το έτσι θέλω για να βγάλει αντιπροσώπους στα όργανα της αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποτέ.

Αυτή η έμπνευση, που είναι από την μια μεριά  η τερατώδης επίπλαστη από τον γελοίο εκλογικό νόμο των δύο τρίτων των εδρών, πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και από την άλλη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να συνεννοηθούν - να συγκολληθούν καλύτερα -  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να μοιράσουν καρέκλες είναι εντελώς ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, που λέει και ο Κομπότης.

Πιο ΑΠΟΛΙΤΙΚ πεθαίνεις!

Προσέξτε: Η εκπροσώπηση μιας παράταξης στα όργανα  - ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ για να είναι στο δημοτικό συμβούλιο - περνάει από την ψήφο της άλλης παράταξης, της αντιπάλου της.
Δηλαδή αυτά δεν τα λέμε ούτε στα Επτάνησα που είμαστε γνωστοί βουρλισμένοι, όχι στις Κυκλάδες του Γιάννη.

Οπότε όλες οι μικρές παρατάξεις πρέπει να είναι καλά παιδιά στις μεγαλύτερες για να τους δώσουν τσικουλάτα στις δημαιρεσίες. 

Προφανώς εμείς δεν ...... 
Είμαστε εξ ορισμού κακά παιδιά και έχουμε αρχίσει και δίαιτα.

Ήδη κάποιοι δημοσιοποίησαν την αλήθεια τους και την σκοπιμότητά τους για την αυριανή μέρα: "Οι δημαιρεσίες αφετηρία μιας κοινής πορείας προς τις δημοτικές εκλογές ολόκληρης της αντιπολίτευσης" έγραψαν.

"Μμμμμ! Πολύ ευχάριστο αυτό" που έλεγε και ο φοβερός Ορ. Μακρής.

"ΟΛΟΙΜΑΖΙ ψηφίσαμε να πλερώνει ο δήμος το ΤΑΙΠΕΔ για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ΟΛΟΙΜΑΖΙ καθορίσαμε το μέλλον την πόλης και των επομένων γενιών ψηφίζοντας ΟΛΟΙΜΑΖΙ το ΓΠΣ της οικοπεδοποίησης και τσιμεντοποίησης των πάντων, να μην κατέβουμε και ΟΛΟΙΜΑΖΙ στας εκλογάς;

Να αφήνουμε τον Συμεών να κάθεται στην καρέκλα ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και να έχει αυτός την εξουσία;
ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ να μην παίρνουμε μεζέ;" (σου λέει).
Ας το προετοιμάσουμε αυτό μοιράζοντας μεταξύ μας τις κατάλληλες καρέκλες, να δέσουμε την "ηγετική ομάδα". Τον .... ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ - προς Θεού - ο συσχετισμός (Αλέκο) .

 Έτσι σκέφτονται ΟΛΟΙ οι διαχρονικοί καρεκλάδες.

Το γεγονός ότι έχουν τον θεσμικό ρόλο της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Η πιθανότητα να πουν ΚΑΤΙ ΤΙΣ νέον για την πόλη (εκτός από το να μας κλέβουν εμάς το πρόγραμμά μας) είναι απειροελάχιστη.

Να ανοίξει μια κουβέντα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ πριν μοιραστούν καρέκλες;
Μειοψηφικές εμμονές ακραίων σαν τον Ακατανόμαστο.

Να διερευνηθούν συγκλίσεις ή αποκλίσεις ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ της πόλης, αίτημα - πολυτέλεια που δυσκολεύει τον κεντρικό στόχο: ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙΜΑΖΙ να πιάσουμε από μια καρέκλα.
(Και κανένα γήπεδο). 

Το πολιτικό τους πρόταγμα διατυπώθηκε- μάλλον κατά λάθος - απροκάλυπτα και κυνικά σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ:

"Άσχετα τι συμφέρει την πόλη ο δρόμος πρέπει να καταργηθεί για ιστορικούς λόγους!"  ΕΙΠΕ!!!!

Διότι αν δεν δικαιωθούν ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ και ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ που έχουν ανοίξει οι αυτοεξυπηρετούμενοι στο Χαλάνδρι μάλλον θα πρέπει να πληρώσουν το πολιτικό τίμημα με την απόσυρσή τους από την κυκλοφορία.
Και αυτό δεν το επιτρέπουν να γίνει οι παρασκηνιακοί κύκλοι που τους στηρίζουν λυσσαλέα ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙ.

ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!


Όχι να αναθεωρήσουν αυτοί βάζοντας μπροστά ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ οι ίδιοι ότι συμφέρει την πόλη! 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

ΚΑΤΟΠΙΝ ΩΡΙΜΟΥ ΣΚΕΨΕΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ, δεν θα συμμετάσχω στο παζάρι αναμεταξύ των μεγάλων  παρατάξεων της αντιπολίτευσης δια τας καρέκλας και τους σχεδιασμούς του μέλλοντος.

Δεν θέλω να με ψηφίσουν, δεν μπορώ να τους ψηφίσω συναινώντας σε αυτές τις πολιτικές σκοπιμότητες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ σε προτεινόμενες, εφαρμόσιμες πολιτικές για την τοπική κοινωνία και τους ιθαγενείς συνδημότες μου.


Άλλωστε ποιους να ψηφίσω ή από ποιους να ζητούσα να με ψηφίσουν στην Ποιότητας Ζωής;

ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ την προηγούμενη περίοδο ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;;;;
Ψήφισαν λευκό ή .... την έκαναν;;;; (Λούλα  .... δεν το ξεχνάω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΟΥ ποτέ επί αυτού. Δεν σε νοιάζει βεβαίως αλλά το καταγράφω).

Είναι τόσο χυδαία και απροκάλυπτη η σκοπιμότητά τους.
Κάθε φύλλο συκής έχει πέσει και το ξέρουν.

 Με τις ειλικρινείς ευχές μου να ευοδωθούν οι προσδοκίες  τους και να πάνε ΟΛΟΙΜΑΖΙ - οι αυτεξηπηρετούμενοι - στις εκλογές και όπου αλλού θένε να πάνε, θεωρώ ότι είναι πολλαπλώς πιο σημαντικό να παραμείνει  πολιτικά οριοθετημένο και υπερασπίσιμο έστω και τόσο μειοψηφικά όσο οι ελάχιστοι που αντέχουμε αυτή την δύσκολη μοναχική πορεία,  ορατό και κατανοητό - όπως είναι - για κάθε σκεπτόμενο Χαλανδραίο, για κάθε πολίτη που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ το ΑΠΟΛΥΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, που τόση προσπάθεια, φαιά ουσία και σοβαρότητα έχουν καταναλώσει χρόνια τώρα ΙΣΤΟΡΙΚΑ που λέει μια ψυχή - ΟΛΟΙΜΑΖΙ,  να αποκρύψουν, να κουκουλώσουν για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα που τους στηρίζουν, χρηματοδοτούν και τελικά επιβάλλουν:  ότι  το Χαλάνδρι ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ να είναι στο μέλλον μια σύγχρονη, λειτουργική και βιώσιμη πόλη για όλους τους κατοίκους του, δεν είναι τελεσίδικο - όσο ακόμα δεν έχουν τσιμεντοποιηθεί οι μεγάλες αδόμητες εκτάσεις τις οποίες μπορεί η τοπική κοινωνία να αξιοποιήσει ΑΛΛΙΩΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ  - ότι πρέπει ντε και καλά να ακολουθήσει το μοναδικό μοντέλο "ανάπτυξης" που ξέρει η γενιά τους - Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ, των εργολάβων της και των μεσιτών : Αυτό της άκρατης και χωρίς φραγμό οικοπεδοποίησης, τσιμεντοποίησης και ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ της γης.

Κάνετε πάρτι τώρα που βάλατε την "αριστερά" να νομιμοποιήσει το μοντέλο σας, έτσι;
Ο Δούρειος Ίππος σας - ο Συμεών ο Μεγαλοπρεπής - δούλεψε καλά το σχέδιο.

Μένει ένα βήμα ακόμα: Να σας επιστρέψει και την εξουσία που του χαρίσατε για να κάνει την βρώμικη δουλειά.

 ΚΑΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΥΡΙΟ (κατ' αντιστοιχία της γνωστής βωμολοχικής παροιμίας).

Συγνώμη που δεν θα έρθω για να ψηφίσω.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου