Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΙΜΚ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ «NEW YORK MELODIES» POETICA MUSICA

Το διεθνούς φήμης Poetica Musica Ensemble είναι μια σύμπραξη μουσικών δωματίου με έδρα τη Νέα Υόρκη, τους οποίους οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει ως «Πρέσβεις Καλής Θέλησης». Η μία και μοναδική συναυλία τους στη χώρα μας, με τίτλο «New York Melodies» φιλοξενείται στις 15 Μαρτίου στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Σύνολο Poetica Musica Ensemble έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Νότιο Αμερική και στην Ασία, συμμετέχοντας σε σημαντικά Φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης, το Bergen Festival της Νορβηγίας, το Dark Days Festival στην Ισλανδία, το Sarajevo Festival sτη Βοσνία κ.α

Επίσης, έχει δώσει συναυλίες στο Victoria and Albert Museum, στο St-Martin-in-the-Fields, στο Holywell Music Room του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και έχει συμμετάσχει στο διάσημο Dziekanka Chamber Music Series που παρουσιάζει η Ακαδημία Chopin στη Βαρσοβία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του τρεις φορές στο Weill Hall του Carnegie Hall και έχει λάβει μέρος στο Hans Christian Andersen Festival στον παγκόσμιο εορτασμό στη μνήμη των 200 χρόνων από τη γέννηση του Hans Christian Andersen.

Το Musica Poetica Ensemble έχει περιοδεύσει ακόμα σε πολλές πόλεις της Ινδίας, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Mehli Mehta και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Νέο Δελχί. Πρόσφατα το Σύνολο Poetica Musica έδωσε συναυλία στο  Kennedy Center στη  Washington, D.C. αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Επίσης, τα μέλη του Συνόλου παραδίδουν σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses σε διακεκριμένα μουσικά Ιδρύματα σε πολλές χώρες.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Poetica Musica

Eleanor Valkenburg, soprano
Natasa Mitrovic, piano
 

 

Long Ago                                                                     Aaron Copland    
The little Horses                                                                (1900-1990)                    
Simple Gifts
Heart, We Will Forget Him
I Bought Me a Cat


Three Preludes:                                                         George Gershwin
A flat major (melody N. 17)                                           (1898-1937)
G major      (Rubato)
c sharp minor ( Blue Lullaby)

Sweet Low, Sweet Chariot                                             arr: Rosamond Johnson 
Sometimes I feel Like a Motherless Child                              (1873-1954)
 
Gavotte et Six Doubles Jean                                          Phillipe Rameau
                                                                                                (1683-1732)

Cing Mélodies Populaires Grecques                          Maurice Ravel         
Le Rèveil de la Marièe                                                   (1875-1937)  
Lá-bas, vers l’èglise
Quel gallant m’est comparable
Chanson des cueilleuses de lentisques
Tout gai!


Two Piano Rags                                                               William Bolcom
Last Rag                                                                                 (1938-)
Grateful Ghost

                                                                                       

                                                                                          
Under the Bamboo Tree                                                  Bob Cole                          
                                                                                       (1863-1911)

Goodbye My Lady Love                                                Joseph E.Howard 
                                                                                        (1878-1961) 


 
NATASHA MITROVIC, πιανίστα, σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Βελιγραδίου όπου πλέον εργάζεται ως Καθηγήτρια. Το 2005, έλαβε υποτροφία Fulbright και συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο του Michigan, στο Ann Arbor. Επιπροσθέτως,  εργάστηκε στο Ωδείο της Μόσχας και συνέχισε τις σπουδές της στη Βιέννη με την Ava Kouyoumdjian και στην Πράγα με τον Jan Novotny. Η σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του  Michigan στο Ann Arbor, και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τις ερμηνείες της στο πιάνο συμπεριλαβανομένου του Βραβείου της Μουσικής Ακαδημίας του Βελιγραδίου για τη συμβολής της ως παιδαγωγός και ερμηνεύτρια, 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του San Bartolomeo al Mare στην Ιταλία και 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό για πιάνο στη Ρώμη. Η Natasha Mitrovic έχει συμμετάσχει ως σολίστ  στις γνωστότερες Ορχήστρες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και στις Ορχήστρες της Φρανκφούρτης. Έχει δώσει συναυλίες σε πάμπολλες Ευρωπαϊκές   χώρες αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στο Βελιγράδι, το Νόβι Σαντ, τα Σκόπια και το RAI στην Ιταλία.ELEANOR VALKENBURG, σοπράνο, γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση ως μουσικός σε έργα μουσικής δωματίου, ως σολίστ και ως Διευθύντρια του Poetica Musica,. Η Eleanor Valkenburg έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ και αφιερώματα στη Μουσική Δωματίου, όπως το Bergen Festival,το  Διεθνές Μουσικό  Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης, το Sarajevo Festival και το L’ Octobre Festival της Καρχιδόνας, το Martinu Festival  στην Τσεχία, και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στη Washington, στο  Μουσείο Victoria and Albert aκαι στο  the St-Martin-in-the Fields του Λονδίνου. Ως μουσικός Μουσικής Δωματίου  έχει δώσει συναυλίες σε περισσότερες από 35 χώρες, σε 4 Ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας, της Βοσνίας, της Ινδίας, του Τατζικιστάν, του Αζερμπαϊτζάν, της Συρίας κ.α, παραδίδοντας, ταυτοχρόνως,  master classes.

Έχει διδάξει σεμινάρια και master classes στο Ανώτερο Ινστιτούτο Μουσικής στη Δαμασκό (Higher Institute of Music in Damascus), στις Μουσικές Ακαδημίες της Σόφιας, της Κωνσταντινούπολης, του Βουκουρεστίου, της Μπρατισλάβα και του Βελιγραδίου. Έχει διδάξει στο Κολλέγιο της New Rochelle, στο Πανεπιστήμιο του Adelphi και στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Μαζί με τα μέλη του Συνόλου Poetica Musica, έχει συμμετάσχει το 2005 στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από η γέννηση του Hans Christian Andersen στο Weill Hall του Carnegie Hall, με τη χρηματοδότηση του Προξενείου του Βασιλείου της Δανίας στη Νέα Υόρκη και το Ίδρυμα Hans Christian Andersen Foundation στην Κοπεγχάγη. Έχει εμφανιστεί σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στο CNN World Report,  CNN Turk, και τα κρατικά κανάλια της Πολωνίας και της Τσεχίας.  Τέλος έχει αναγνωριστεί για την καλλιτεχνική της αρτιότητα από τις εφημερίδες New York Times, Newsday, και  Washington


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *