Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σύλλογος Πολυδρόσου:ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01/01/ 2016 έως 31/03/2017 & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017


Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δoυλέψουμε παρέα, είναι επιτυχία. – Henry Ford

Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου μας σύμφωνα με το Καταστατικό του είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων (πολεοδομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών) που ανακύπτουν στην περιοχή μας, το Πολύδροσο, και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντός του.

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και οι δράσεις του είχαν, όπως όλα τα χρόνια της δράσης του, και κατά την προηγούμενη χρονιά ως αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των ανωτέρων σκοπών.

Το πρώτο μέλημα του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου ήταν να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με τους κατοίκους του Πολυδρόσου, τη σχολική κοινότητα της περιοχής, της αρμόδιες δημοτικές αρχές και τους Συλλόγους των γειτονικών περιοχών με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας. Προς το σκοπό αυτό επεδίωξε και κατάφερε να ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του μέσω της ηλεκτρονικής λίστας που έχει δημιουργηθεί, ενώ επιπλέον αμέσως μετά την εκλογή του απέστειλε επιστολή – πρόσκληση συνεργασίας προς τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Πολυδρόσου καθώς και προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου στους οποίους ανήκει διοικητικά το Πολύδροσο.

Αποστείλαμε συνολικά 40 έγγραφα τον περασμένο χρόνο στους όμορους Δήμους, στη ΔΕΕΑΠ, ΥΠΕΚΑ, ΕΥΔΑΠ και λοιπούς φορείς για διάφορες υποθέσεις που χειριζόμαστε.

Ενδεικτικά για τις υποθέσεις :

· Συμμετείχαμε στα Δημοτικά Συμβούλια Αμαρουσίου και Χαλανδρίου όταν απαιτήθηκε και σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου.

· Στις 4 Απριλίου 2016 συμμετείχαμε στη συνάντηση 4 συλλόγων για τα θέματα του Ανατολικού Αμαρουσίου. Οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Νέο Μαρούσι-Παραδείσου-Πολυδρόσου και Ρεματιάς συζητήσαμε για τις κυκλοφοριακές και πολεοδομικές συνθήκες μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς τον Οκτώβριο του 2014 και το υπό κατασκευή έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης & ποδηλατοδρόμου στον Παράδεισο και το Πολύδροσο.

· Συμμετείχαμε σε όλες τις συσκέψεις και τα ΔΣ του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων

· Ο Σύλλογος προσέφυγε μαζί με 59 άλλους κατοίκους ενώπιον του ΣτΕ για την ακύρωση της αδειοδότησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στην οικοδομή της οδού Φραγκοκλησιάς 70. Η δικηγόρος και γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρυσούλα Καρατζή κατέθεσε στο Σ.τ.Ε. Αίτηση Ακύρωσης που αφορά στην κεραία , με δικάσιμο στις 17/5/2017.

· Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τους τοπικούς συλλόγους Πολυδρόσου και Παραδείσου για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων – (6/9/2016)

· Κατασκευάστηκε από τον Δήμο με παρέμβαση του Συλλόγου πεζοδρόμιο επί της οδού Φραγκοκλησιάς (από το ύψος της οδού Σάμου μέχρι τη Λεωφόρο Αμαρουσίου Χαλανδρίου) σε μήκος 400 μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών

· Παρέμβαση 5 Συλλόγων του Αμαρουσίου για τη ΣΜΠΕ του Mall. Οι σύλλογοι του Παραδείσου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου, Εργατικών Πολυκατοικιών και Στούντιο Α με κοινό έγγραφο τους παρέβησαν προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΕΙΔΙΚOΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Ε.Χ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΤΜΗΜΑ Π.Ε. 6 ΚΑΙ 17 ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ»

· Μαζί με 6 συλλόγους του Αμαρουσίου, εκδηλώσαμε την απόλυτη συμπαράσταση του Συλλόγου προς τους 5 δημότες, για τις ενέργειες τους σχετικά με το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και την απόδοση του σε κοινή χρήση

Προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για το 2017

· Να προχωρήσει, η διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικής Οδού προκειμένου να απαλλαγεί η οικιστική περιοχή από την υπερτοπική κυκλοφορία- και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες- τη ρύπανση και το θόρυβο. Από προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία της Αττικής Οδού αφ ενός δεν κάλυψαν κανένα τμήμα της στα όρια του δήμου Αμαρουσίου αφ ετέρου οι παράδρομοι αυτής Κων/νου Καραμανλή από το ύψος της Αμαρουσίου Χαλανδρίου δεν καταλήγουν στη Λεωφόρο Πεντέλης. Η παράλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα όλη η πέριξ οικιστική περιοχή να επιβαρύνεται από δυσανάλογα μεγάλη διαμπερή κυκλοφορία η οποία έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς , χωρίς να έχει προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη.

· Η ρύθμιση της κυκλοφορίας γενικά με μελέτη βιώσιμης κινητικότητας για το σύνολο της πόλης και ειδικότερα στη διανοιγμένη οδό Φραγκοκλησιάς, που εξυπηρετεί υπερτοπική κυκλοφορία αντί των προαναφερθέντων Παράδρομων της Αττικής Οδού, η οπαία αυξάνει τον κατακερματισμό του οικιστικό ιστού αμιγούς κατοικίας των πολεοδομικών γειτονιών Παραδείσου & Πολύδροσου. Η λειτουργίας της οποίας επιβαρύνει καθοριστικά το περιβάλλον τους τελευταίους 28 μήνες και την οδική ασφάλεια των κατοίκων αφού καθημερινά τη διασχίζουν αμφίδρομα περί τα 20.000 οχηματα/24ωρο ως «κανάλι» επικοινωνίας μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Πεντέλης.

· Η Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης υποστήριξης του έργου της "Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων" στις περιοχές του ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ επί κυρίων οδών όπως η Αμαρυσίας - Αρτέμιδος, Παραδείσου, Φραγκοκλησιάς. Για το εν λόγω έργο δεν εκπονήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός του ότι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων προκαλεί ιδιαίτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στις περιοχές που αφορά, για τον απλούστατο λόγο κατά τον οποίο το μειονέκτημα της προσπέλασης των οχημάτων στην περιοχή- γειτονιά μέσω της μεγαλύτερος διαδρομής, αυξάνει την εν γένει οικιστική επιβάρυνση (ηχορύπανση, ψυχική φόρτιση, ψυχολογικά ένταση κλπ). Η κυκλοφοριακή κατάσταση που θα επικρατήσει στις επηρεαζόμενες περιοχές μετά την ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

· Η Πρόβλεψη ενιαίας σχεδίασης για επίτευξη οικονομίας κλίμακας των αποσπασματικά κατασκευαζομένων αγωγών ομβρίων από τον Δήμο Αμαρουσίου σε τμήμα περιοχής περίπου 400 στρεμμάτων του Πολυδρόσου που ανήκει διοικητικά στον δήμο στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου». Το Πολύδροσο (Αμαρουσίου και Χαλανδρίου) όπως και ο γειτονικός Παράδεισος Αμαρουσίου έκτασης περίπου 2.300 στρεμμάτων που ταλαιπωρούνται από την διαχρονική έλλειψη δικτύου απορροής ομβρίων και τις συνέπειες της έλλειψης τους, θα έπρεπε να είναι ο κύριος και ο ενιαίος στόχος των Δήμων Αμαρουσίου & Χαλανδρίου για θωράκιση έναντι των ομβρίων υπό τον συντονισμό της ΔΕΕΑΠ. Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί εκβολή μέρους αυτών των ομβρίων στο Ρέμα Χαλανδρίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκβολή του συλλεκτήρα της οδού Ροδοδάφνης.

· H διαμόρφωση χώρου 9στρεμμάτων στην Αττική οδό,

· H επισκευή γηπέδων μπάσκετ Τριφυλλιακού και Ροδοδάφνης,

· H ανάπλαση παιδικής χαράς πεζοδρόμου Κορυτσάς,

· H εγκατάσταση υπαιθρίου γυμναστηρίου στο πάρκο του Τριφυλλιακού και

· H κατασκευή - σύνδεση ποδηλατόδρομου επί της οδού Φραγκοκκλησιάς στο τμήμα μεταξύ Ευζώνων και Κορυτσάς.

Οικονομικά στοιχεία 2016

Τα έσοδα του συλλόγου από την προηγούμενη περίοδο δραστηριοποίησης του (01-01-2016-31/12/2016) ήταν της τάξης των 300€ εκ των οποίων τα 250€ προέρχονταν από συνδρομές/εγγραφές μελών του συλλόγου.

Η ελεγκτική επιτροπή έχει εγκρίνει, η συνέλευση παρακαλείται να απαλλάξει το ΔΣ του συλλόγου από την όποια ταμειακή ευθύνη ως προς τη διαχείριση των χρημάτων από συνδρομές/εγγραφες των μελών του.

Κλείνουμε λέγοντας ότι αυτός ο Σύλλογος έχει μία 14ετή δράση και παρουσία στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι και έχει ανάγκη όλα τα μέλη να σταθούν δίπλα του.

Έχουμε κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου