Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

-Εγκρίθηκε Κανονισμός Πρασίνου από το Δημοτικό Συμβούλιο



Σε μια πιο πράσινη πόλη αναμένεται να μετατραπεί σταδιακά και με τη δραστική συμβολή των κατοίκων του το Χαλάνδρι, με την εφαρμογή του Κανονισμού Πρασίνου που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση (26/4/2017).
Πέρα από την κατάρτιση καθ’ εαυτή ενός κανονιστικού πλαισίου για τη συντήρηση και προστασία του πρασίνου στην πόλη, ιδιαίτερη σημασία έχει η εισαγωγή της διάταξης σχετικά με τα κοινωνικά πάρκα. Με την καινοτόμο αυτή ρύθμιση (άρθρο 11) προβλέπεται η δυνατότητα «υιοθέτησης» κοινόχρηστων χώρων πρασίνου από ομάδες πολιτών, που αναλαμβάνουν οικιοθελώς τη φροντίδα τους. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου ενισχύοντας ταυτόχρονα τους κοινωνικούς δεσμούς στην πόλη.
«Επιθυμούμε να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να προστατεύσουν το πράσινο, να αναλάβουν αυτή την κοινωνική ευθύνη. Η ιδέα του κοινωνικού πάρκου εμπεριέχει την έννοια της κοινωνίας των πολιτών», υπογράμμισε σχετικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε: «Η φροντίδα των πολιτών που θα “υιοθετούν” κοινωνικά πάρκα αφορά αποκλειστικά στην προστασία του πρασίνου και δεν περιλαμβάνει άλλα δικαιώματα ή υποχρεώσεις στους κοινόχρηστους χώρους πλην αυτών που έχουμε όλοι μας. Το ζητούμενο είναι η πόλη να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία».
Ο Κανονισμός Πρασίνου ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο πράσινο στο δημόσιο χώρο. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά διαβάζοντας το πλήρες κείμενο που εμπεριέχεται συνημμένο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου