Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ


Η ΠΛΑΤΕΙΑ έγινε το πρώτο τοπικό ενημερωτικό site επιχείρησης που εντάχθηκε στο μητρώο ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης  (Μητρώο online media στα ελληνικά) της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Αρ. Μητρ. 12569).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
Δεν κρυβόμαστε, δεν φοράμε μάσκες όπως άλλωστε ΠΟΤΕ δεν το έχουμε κάνει αντίθετα με τον ανταγωνισμό μας που προτιμάει την "μαυρίλα".
Αλλά αυτό που ΠΟΤΕ δεν έχουμε κάνει, τώρα πήρε ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΑ.


Τον Μάρτιο η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ την επισκεψιμότητά της από τον μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων με πάνω από 50000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ επισκέψεις.

Μετά την κάμψη που είχαμε υποστεί πέρυσι και πρόπερσι από τα συντονισμένα πυρά της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εναντίον μας και εναντίον της αξιοπιστίας μας, επανακάμπτουμε δριμύτεροι.

ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ότι όποιον ετούτοι λένε "παράνομο", "καταπατητή", "κωλοφυλλάδα", "πλυντήριο" κλπ το πιθανότερο είναι ότι σύντομα θα αποδειχτεί ΜΩΡΗ ΠΑΡΘΕΝΑ σε σύγκριση με τους επιτιθέμενους

Δεν ήταν και δεν είναι ποτέ το πρώτο μέλημά μας τα κλικάκια, ούτε οι υψομένοι αντίχειρες (ή μέσοι) στο φατσομπούκι, εργαλεία με τα οποία κάποιοι ανεβάζουν τεχνητά τα στατιστικά τους και την θέση τους στην κατάταξη των μαϊμουδοεπισκεψεων για να διkaιολογούν ότι χρηματοδοτούνται από το τοπικό κατεστημένο.

Αλλά βεβαίως ως μέσο που διεκδικεί μερίδιο από την διαφημιστική αγορά δεν μπορούμε να μην ενδιαφερόμαστε για το πόσα μάτια μας βλέπουν, τι διαβάζει από τις αναρτήσεις μας ο αναγνώστης μας, τι προτιμάει , τι έχει χαμηλή απήχηση.

 Δεν είναι ποινικό αδίκημα για εμάς ό,τι είναι απολύτως φυσιολογικό για όλους τους άλλους οπότε μην μας "κατηγορούν" ότι κυνηγάμε την επισκεψιμότητα, όπως έκαναν κάποιοι σε σχόλια στο φατσομπούκι.

 ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ να το κάνουμε ΕΝΤΙΜΑ και χωρίς κανέναν "δάκτυλο" στα κλικάκακια με πληρωμένες μηχανές, αγοραστά likes στο φατσομπούκι ή πολύ περισσότερο χωρίς εκείνο το γελοίο εργαλείο που σου βγαίνει μες την μούρη σου μόλις πας να διαβάσεις κάποιες αναρτήσεις και σου λέει "για να διαβάσεις κάνε μας like".

Ό,τι γράφει η μαυρομύτα των στατιστικών για την ΠΛΑΤΕΙΑ είναι ΑΛΗΘΙΝΟ.

Και το προστατεύουμε ΕΜΕΙΣ για να είναι ΑΛΗΘΙΝΟ γιατί πρώτα από όλα είναι εργαλείο ΓΙΑ ΕΜΑΣ να ξέρουμε την απήχησή μας και την απήχηση κάθε ανάρτησης στο κοινό μας.

Οπότε όσοι μας κατηγορούν για αυτό απλά είναι εκείνοι που ενοχλούνται που υπάρχουμε, ΟΠΟΤΕ η μοναδική μας απάντηση προς αυτούς είναι ..... ΞΥΔΙ.

Πραγματικά γίνεται της κακομοίρας στο internet για να κοροϊδεύουν κάποιοι τους διαφημιζόμενους.

Κάνουμε ήδη το πρώτο μικρό βήμα στον σχεδιασμό μας για την ΠΛΑΤΕΙΑ της επόμενης μέρας ξεκινώντας - ΒΕΒΑΙΩΣ - από την ύλη της, την ώρα που μελετάμε και άλλες μας κινήσεις που δεν θα αργήσουν.

Για την ΠΛΑΤΕΙΑ που είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (με ειδήσεις, άρθρα, ρεπορτάζ, άποψη, ανταλλαγή απόψεων, αντιπαράθεση, πολιτισμό (θέλουμε και άλλο), αθλητισμό (λίγο είναι η αλήθεια) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ό,τι δηλαδή συγκροτεί την ύλη μιας ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ που - βέβαια - πουλάει διαφημιστικό χώρο και όχι ένα ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ SITE μαύρης κονόμας που πουλάει ενίοτε και ειδήσεις - μόνο από δελτία τύπου της εξουσίας ή των αφεντικών για να τα έχουμε καλά μαζί της,  κάθε αλλαγή οφείλει να ξεκινάει από την ύλη της που πρέπει να ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Πάντα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ!
Και δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτεί. Ό,τι άλλο είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (δεν είναι δική μου σοφιστεία αυτό)


ΕΤΣΙ αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε την ενημέρωση του αναγνώστη μας και από άλλους δήμους, σε τέτοιο βαθμό βέβαια που δεν θα αλλάξει το κεντρικό κοινό - στόχο της, τον δημότη Χαλανδρίου.

Έχει αξία να ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται και σε άλλους δήμους, ποιες είναι οι επιλογές και οι προτεραιότητές τους και η ΠΛΑΤΕΙΑ θα αρχίσει να το κάνει με στόχο - βεβαίως ΚΑΙ να ανεβάσει και άλλο την αναγνωσιμότητα της (για να προλάβουμε τους δικαστές προθέσεων), αλλά όχι μόνο.

Έχει  μεγαλύτερη αξία να για τον αναγνώστη μας, για τον Χαλανδραίο αναγνώστη, τον κεντρικό πελάτη/αναγνώστη μας  - μετά από πολλά χρόνια, να κατανοήσει ότι εκτός από την ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ (με μέτρο) , υπάρχει και η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με άλλους (αυτό ισχύει σε όλες τις πλευρές της ανθρώπινης δραστηριότητας, όχι μόνο στην ενημέρωση.

Να επικοινωνήσει και με τα τεκταινόμενα στην αυτοδιοίκηση και εκτός του Σουλτανάτου του Χαλά Ντερέ, τον δήμο των "ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ".

 Θα κατανοήσει ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο άλλοτε πρωτοπόρος δήμος μας, Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ, πολύ πίσω και γι΄ αυτό η ευθύνη ανήκει ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ, την λογική τους και τις συμπεφωνημένες στο παρασκήνιο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ τους για το Χαλάνδρι.

Που βέβαια συνοδεύτηκαν από ένα διαπαραταξιακό - διακομματικό σύστημα νομής εξουσίας και προνομίων στο Χαλάνδρι μεταξύ τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΜΗΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Αλλά έχει ρηγματώσεις πολλές.

Τόσες που στην τελευταία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την ΦΛΥΑ ΑΕ ακούσαμε έκπληκτοι τον Δήμαρχο Συμεών να αναγκάζεται να πει - ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ (δεν ξεχνώ την λάσπη που έχουμε φάει, δεν ξεχνώ όσα γράφτηκαν στην εσωτερική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ από άσχετους που είχαν γνώμη, χωρίς να έχουν γνώση) - ότι "αν τελικά κάπου κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας έχουμε την δύναμη να το παραδεχτούμε".

(ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - μάλλον αύριο Κυριακή, για να έχεις χρόνο. ΑΞΙΖΕΙ).

Μην ανησυχείς όμως για τον Δήμαρχο. Περαστικό θα του είναι, θα βάλει θερμόμετρο, θα πιει ασπιρίνη και θα του περάσει αυτή η προσωρινή "αδυναμία" αυτοκριτικής. Αποκλείεται ο Συμεών να εννοούσε ότι μπορεί να έκανε λάθος. Θα του ξέφυγε.

ΚΑΛΟ Σ--Κ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου