Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: Η ποδηλατάδα πέρασε τα προβλήματα παραμένουν...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πολύδροσο ποδηλατική βόλτα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Ασθενών “Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδας” με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης (5 Μαΐου). Η συγκεκριμένη ποδηλατάδα αποτέλεσε την 5η ετήσια ποδηλατική βόλτα του Συλλόγου για τη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης και όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα Αλυσανδράτου, αναδεικνύει την ανάγκη των ασθενών με πνευμονική υπέρταση να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και ενδυναμώνει τη φωνή τους για την ανάγκη αναγνώρισης του σπάνιου νοσήματός τους και για την εύρεση θεραπείας.










Με στόχο να στηρίξουν τους σκοπούς του συγκεκριμένου Συλλόγου και των Μελών του συμμετείχαν στην ποδηλατάδα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πάντος και η Γραμματέας Χρυσούλα Καρατζή με την κόρη της. Πριν την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου διένειμαν στους συμμετέχοντες έγγραφη πρόσκληση για υποβολή των παρατηρήσεών τους ως προς την κατάσταση του νέου ποδηλατόδρομου που διασχίζει τις γειτονιές του Πολυδρόσου, Παραδείσου και του Αγίου Θωμά με στόχο να καταδειχθούν τα επικίνδυνα σημεία του και να μπορέσει ο Σύλλογός μας να επιμείνει για την επίτευξη του απαραίτητου επιπέδου ασφαλούς κίνησης σε αυτόν.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι μολονότι στις 15 Μαΐου 2017 παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με θέμα “Παράδοση του νέου ποδηλατόδρομου στο Μαρούσι και διεξαγωγή ποδηλατάδας για τη στήριξη των ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση” και μολονότι στη συνέντευξή του αυτή αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου, εντούτοις στην ολιγόλεπτη ομιλία του πριν την έναρξη της ποδηλατάδας προς τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι οι ποδηλάτες θα κινηθούν παράλληλα προς τον ποδηλατόδρομο και ότι ο ποδηλατόδρομος ως έργο δεν παραδίδεται σήμερα. Προφανώς ο κ.Δήμαρχος αναγνώρισε κατ' αυτόν τον τρόπο τις σοβαρότατες ατέλειες και τις σημαντικές ελλείψεις του συγκεκριμένου έργου που εγκυμονούν πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους ποδηλάτες όσο και για τους διερχόμενους πεζούς. Ενθαρρυντικό πάντως ήταν ότι και ο ίδιος Δήμαρχος συμμετείχε στην ποδηλατάδα γεγονός που προφανώς θα τον βοήθησε να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση του έργου και να καταλάβει ότι οι επανειλημμένες επισημάνσεις και διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας για την επικινδυνότητα του έργου είναι απόλυτα βάσιμες και δεν γίνονται με αντιπολιτευτική διάθεση.
Αμαρουσίου- Χαλανδρίου (ο ποδηλατόδρομος διακόπτεται μεταξύ Πηγάσου & Καραόλη -Δημητρίου)
Συνεπώς, παραμένουν και ζητούνται λύσεις για να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ:

• Ο αποσπασματικός κυκλοφοριακός σχεδιασμός με τον οποίο δεν λαμβάνονται υπόψη η κυκλοφορία λεωφορείων ( π.χ. Φραγκοκλησιάς, Σάμου), οι παρόδιες χρήσεις / καταστήματα (π.χ. Φραγκοκλησιάς, Πηγάσου), η έλλειψη χώρων παρκαρίσματος για κατοίκους και επισκέπτες καταστημάτων καθώς και τοποθέτησης των κάδων απορριμάτων, με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ποδηλατοδρόμος ή να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

• Τα ανεπαρκή πεζοδρόμια με αποτελέσματα να αποκλείεται η κυκλοφορία πεζών σε αυτά και να περπατούν οι πεζοί στον ποδηλατοδρόμο

• Τα λάθη στον σχεδιασμό σε στροφές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στρίψουν οχήματα (π.χ. από Φραγκοκλησιάς δεξιά στροφή σε Καψαλά)

• Τα λάθη στη διαμόρφωση χώρου φύτευσης δίπλα από ποδηλατοδρόμο με αποτέλεσμα περιορισμό ορατότητας σε κάθετους οδούς στην Φραγκοκλησιάς

• Η ερασιτεχνική μελέτη του ποδηλατοδρόμου, χωρίς τήρηση προδιαγραφών πεζοδρομίων / οδοστρώματος , χωρίς να μειωθούν τα όρια ταχύτητας, χωρίς να μελετηθεί η σήμανση , ο επαναπροσδιορισμός των διαδρομών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα αποτελέσματα είναι τα δεκάδες τροχαία στην Φραγκοκλησιάς όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου, το κυκλοφοριακό κομφούζιο στις ώρες αιχμής και οι ΡΥΠΟΙ , πολλοί κυκλοφοριακοί ρύποι .

Το έργο έχει ασυγχώρητα τεχνικά λάθη και παρά πολλά αρνητικά, αλλά ναι, θα ήταν ΘΕΤΙΚΟ αν υπήρχε άρτιος ποδηλατοδρόμος στο Πολύδροσο, τον Παράδεισο και τον Άγιο Θωμά.

Ο Σύλλογος μας όπως και οι άλλοι της περιοχής είχαμε έγκαιρα επισημάνει, τα λάθη σχεδιασμού, τις ελλείψεις στην κατασκευή, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και είχαμε προτείνει λύσεις οι όποιες έγιναν προφορικά αποδεκτές αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

Έστω τώρα, λοιπόν να γίνει όλη η περιοχή που προσφέρθηκε για να χωροθετηθεί αυτό το λάθος έργο, ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Το ερώτημα που εγείρεται επιτακτικά προς τον κ.Δήμαρχο είναι το εξής: ΠΟΤΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου