Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ



Ο Σύλλογος Εργαζομένων στηρίζει τους συμβασιούχους που εμπαίζονται από την κυβέρνηση, ως θύματα μιας στοχευμένης πολιτικής και μιας ύπουλης τακτικής αποδιοργάνωσης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, ουδείς πιστεύει ότι όλα εξαρτώνται από μια απόφαση δικαστηρίου ή μια δήλωση – υπόσχεση – δέσμευση – «πυροτέχνημα» ενός κυβερνητικού στελέχους. Τα πάντα – τα πάντα, όμως, κατευθύνονται από το σχέδιο των ξένων τοκογλύφων και των ελλήνων προθύμων πολιτικών να χαριστεί το ελληνικό δημόσιο σε φορο-απαλλαγμένους και/ή φορο-μεγαλο-οφειλέτες ιδιώτες.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση των συμβασιούχων, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως δούρειος ίππος όλων όσοι ορέγονται μεγάλο ποσοστό ελλήνων στην ανεργία και στην ανέχεια, γνωμοδότησε κατά των εργαζομένων. Και δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φορά. Η απόφαση της Ολομέλειας του Ε.Σ., η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων που γίνεται από το 2014 και παράνομη την πληρωμή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα των μισθών, απαιτώντας την επιστροφή τους (!), πετάει στο δρόμο χιλιάδες συναδέλφους η σύμβαση των οποίων έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017, αποτελεί ταφόπλακα για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Και η πλήρης απαξίωση ανθρώπων και θεσμών θα συνεχίζεται εσαεί, όσο εμείς θα πιστεύουμε σε εξαγγελίες και θα αποδεχόμαστε τη σοβαρότατη κατάσταση ομηρίας στην οποία έχουμε περιέλθει. 
Η συγκυβέρνηση έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη και μάλιστα, συνειδητά δεν έδινε λύση όλο το προηγούμενο διάστημα με τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, συνειδητά κορόιδευε τους συναδέλφους με δηλώσεις και πολιτικές φιέστες για τη μονιμοποίησή τους και συνειδητά επέτρεπε σε δημάρχους να έχουν απλήρωτους χιλιάδες συναδέλφους ή να μην ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με αποτέλεσμα να διεκδικούν την πληρωμή και ανανέωσή τους στα δικαστήρια.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων πιστεύει ακράδαντα πως, δεν είναι δυνατό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να τίθενται θέματα συμβασιούχων και να ανακινούνται ζητήματα συνταγματικότητας τα οποία αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και αποδυναμώνουν το ήδη «παροπλισμένο» δημόσιο τομέα.
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συνδυασμό με την άρση απαγόρευσης προσλήψεων στο δημόσιο, αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση των αυξημένων και αυξανόμενων αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ότιδήποτε άλλο συζητείται και αποφασίζεται κεκλεισμένων των θυρών ή σκοπίμως διαρρέει από ελεγχόμενα κέντρα παραπληροφόρησης, αποτελεί ακόμη μια μαχαιριά στην ήδη πληγωμένη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα προς τους συμβασιούχους συναδέλφους του Δήμου μας σε συνάντηση – συζήτηση την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 12:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλ. Δημαρχείο).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου