Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α.)

 

O Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας, διοργανώνει σε συνεννόηση με τον "Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 1974 (ΣΦΕΑ)", επίσκεψη στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α.) στο Πάρκο Ελευθερίας την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Συνάντηση στο χώρο του Μουσείου ώρα 18.45.

Το Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης αποτελείται από το κτήριο του οποίου οι χώροι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας χρησιμοποιήθηκαν από το δικτατορικό καθεστώς ως χώροι κράτησης, ανάκρισης και βασανισμού πολιτικών αντιδικτατορικών αγωνιστών, πολιτών και στρατιωτικών, κάθε ηλικίας, φύλλου και επαγγέλματος.
Στο κτήριο αυτό υπάρχουν τα κρατητήρια, οι χώροι ανάκρισης και βασανιστηρίων, που υποβάλλονταν οι προσαγόμενοι εκεί αγωνιστές, διατηρημένα όπως ήταν τότε.
Στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης εκτίθενται σε προθήκες και άλλες λιτές κατασκευές, διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

http://sfea.gr/index.php/eat-esa/2015-05-20-22-48-27/item/323-mouseio-eat-esa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου