Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΟΥΣΤΗ

"Φιλελευθεροποιείται ή σοσιαλιστικοποιείται η οικονομία μας" αναρωτιέται λοιπόν ο Αντώνης.

(Καιρό είχες να γράψεις φίλε, Σε χάσαμε).

Είπα να του απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα του (και αν πάρω αποστάσεις από αυτό).

Αντώνη μου έχω την εντύπωση ότι η οικονομία της χώρας μας, σαφως δεν σοσιαλιστικοποιείται - αφού δημόσιες επενδύσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όύ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ από την ΤΡΟΙΚΑ και τα υπαλληλάκια της πουθενά και εξ αυτού  ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ενώ η χώρα αποικιοποιείται από τους εφαρμοστές - θεματοφύλακες της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης έκδοσης του καπιταλισμού.

Και από όσο ξέρω εγώ από την ιστορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αποικιακής χώρας δεν υφίσταται παρά μόνο στα όρια που της επιβάλλει ο "στρατός κατοχής" της.

Οπότε το δίλημμά σου είναι - κατά την γνώμη μου - μάλλον άτοπο με δεδομένο ότι ΄"στρατός κατοχής" στην περίπτωσή μας είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός - θεματοφύλακας του φιλελευθερισμού στην παγκόσμια οικονομία που έχει αποδεχτεί ότι τα έχει κάνει όλα λάθος στην χώρα μας αλλά παρ' όλα αυτά δεν αφήνει να αλλάξει τίποτα.

Τώρα θα μου πεις ότι αν τους προτείναμε να κάνουμε περισσότερα από όσα μας ζητούν στην κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης θα έλεγαν όχι; Δεν θα μας άφηναν;

Αν ας πούμε αντί για πλειστηριασμούς εμείς προτείναμε να πουλιούνται και σκλάβοι στα ορυχεία της Αφρικής, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειό τους στις τράπεζες τους, θα έλεγαν όχι;

Εμείς φταίμε που δεν είμαστε πιο πολύ νεοφιλελέδες. Αν είμαστε θα στέλναμε 1 - 2 εκ. ¨Ελληνες σκλάβους και οι υπόλοιποι θα ήταν μια χαρά, ήσυχοι και περήφανοι Γερμανοτσολιάδες.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου