Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ:«Για τον αγώνα των συμβασιούχων των ΟΤΑ»


«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14Ης ΜΑΗ»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Αθήνα, 23 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αποκομιδή των απορριμμάτων αποτελεί θεμελιώδη, θεσμοθετημένη και ανταποδοτική αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, η οποία πρέπει να ασκείται απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα, αφού άπτεται άμεσα της δημόσιας υγείας.

Οι απαράδεκτοι και αντισυνταγματικοί μνημονιακοί περιορισμοί στην κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων με μόνιμο προσωπικό, που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος και τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, είναι προφανές ακόμα και σε άσχετους με την αυτοδιοίκηση, ότι αποτελούν απλή συγκάλυψη των εντολών ντόπιων εργολαβικών συμφερόντων, για τη δημιουργία τεχνητού αδιεξόδου στις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να γίνει μονόδρομος η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού καμία επιβάρυνση δεν προκαλούν στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού είναι ανταποδοτικές, άρα κάθε παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης ή των δανειστών – τοκογλύφων στη διαχείριση των ανταποδοτικών τελών, αλλά και του τρόπου άσκησης της αρμοδιότητας από την αυτοδιοίκηση, γίνεται είτε με στόχο την επιβολή της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας της Ε.Ε., είτε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ολιγαρχικά, διαπλεκόμενα συμφέροντα, που καιροφυλακτούν για να εμπλακούν στις «χρυσοφόρες μπίζνες» των σκουπιδιών, εκμεταλλευόμενα την αδράνεια και την ανεπάρκεια των αυτοδιοικητικών αρχόντων. Να διευκρινίσουμε, ότι θεωρούμε αυτονόητο πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εν μέσω απεργίας, θα πρέπει να διασφαλίσουν την αποκομιδή από Νοσοκομεία – Σχολεία, προστατεύοντας την Δημόσια Υγεία.

Το καθεστώς των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, που αποδέχτηκαν και αναπαρήγαγαν για χρόνια οι δημοτικές αρχές και αξιοποίησαν μικροπολιτικά και ρουσφετολογικά οι δήμαρχοι, είναι απαράδεκτο και πρέπει να τερματιστεί. Μπορεί και πρέπει να τερματιστεί, αν η αυτοδιοίκηση αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τη δουλειά της βασιζόμενη στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, υπερασπιζόμενη χωρίς φόβο αλλά με πάθος τις αρμοδιότητές της με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Εμείς διαφωνούμε όμως απόλυτα με την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τερματιστεί αυτό το καθεστώς των συμβασιούχων με την ώθηση άλλων 10.000 ανθρώπων στα «κρεματόρια» των «μνημονιακών προσαρμογών ή μεταρρυθμίσεων» ή όποιου άλλου ευφημισμού έχει χρησιμοποιηθεί από το 2010 μέχρι σήμερα για τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος.

Η εφαρμογή όλων των χρεοκοπημένων πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων, που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να αλλάξει, συνεχίζεται σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου. Η αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεν θα δηλώσουμε ότι απλά «συμπαραστεκόμαστε» στον αγώνα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία με μονιμοποίηση της τελευταίας γενιάς συμβασιούχων.
Δεν θα δηλώσουμε ότι απλά «συμπαραστεκόμαστε» στο αυτοδιοικητικό κίνημα και στο αίτημά του για άρση των μνημονιακών περιορισμών στην άσκηση των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του.

Δεν θα το κάνουμε αυτό, γιατί τα παραπάνω είναι στο DNA μας. Δεν είμαστε δίπλα τους. Είμαστε ένα με αυτούς. Είμαστε ένα με όλους όσους είπαν ΟΧΙ στα μνημονιακά «κρεματόρια», προδόθηκαν, αλλά δεν παραιτήθηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Και τους καλούμε να γίνουμε πάλι ΕΝΑ, για να συνεχίσουμε αυτό που χρωστάμε στα παιδιά μας να κάνουμε, παρόντες σε ένα ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, αντι-Μνημονιακό Μέτωπο, σε ένα νέο πολιτικό υποκείμενο ανατροπής, για να αποκτήσει ο λαός μας τη χαμένη του αξιοπρέπεια."

"Πρωτοβουλία 14ης Μάη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου