Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ: «Για την λήξη της απεργίας των συμβασιούχων των ΟΤΑ»

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ»

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ




Αθήνα, 30 Ιουνίου 2017

Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.
ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ


Ο τερματισμός των καταλήψεων των αμαξοστασίων καθαριότητας από τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα και έτσι την αντιλαμβανόμαστε και την χαιρετίζουμε.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι «σκουπιδιαρέοι», απέδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται, ξέρουν να πετυχαίνουν στους στόχους τους και ξέρουν πότε πρέπει να υπαναχωρούν για να έχουν πλάι τους την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που αρνείται να συνταχτεί με τις παραληρηματικού τύπου κραυγές των ακραίων νεοφιλελεύθερων, οι οποίοι ανακατεύουν την δυσοσμία που παράγει το ταξικό τους μίσος απέναντι στους εργάτες με αυτή των σωρών των σκουπιδιών.

Των ακραίων μνημονιακότερων των μνημονίων κύκλων του εσωτερικού, που λυσσομανούν για να εκμεταλλευτούν με έναν χυδαίο τακτικισμό – πολύ γνωστό βέβαια σε εμάς από το παρελθόν - κάθε «ευκαιρία» που εκτιμούν ότι τους προκύπτει από την κοινωνία και τις διεργασίες της, για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να την εγκλωβίσουν στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομό τους, εκμεταλλευόμενοι την ανυποληψία στην οποία οδήγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάθε εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό και τα μνημόνιά στρατηγική.

Οι «σκουπιδιαρέοι» πέτυχαν την πρώτη μικρή μεν, αλλά ουσιαστική νίκη απέναντι στην αμετακίνητη και κοινωνικά ανάλγητη μνημονιακή εξουσία, αναγκάζοντας τον Τσίπρα να παρέμβει και να βελτιώσει την αρχική πρόταση, του εποπτευόμενου από τους γκαουλάιτερ του κ. Φούχτελ Υπουργείου Εσωτερικών και στέλνοντας το μήνυμα στην κοινωνία, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, η παραίτηση και ο καναπές δεν είναι η λύση, και ότι αξίζει να αγωνιστεί κανείς ακόμα και αν δεν πετύχει το σύνολο των προσδοκιών και των στόχων του. 

Οι συμβασιούχοι δεν χάνουν το ψωμί τους, η τοπική αυτοδιοίκηση κερδίζει μόνιμες ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για την λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας θέσεις εργασίας, υπερβαίνοντας την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μνημονιακή ρύθμιση για απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού μέχρι το 2019 στους δήμους και ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ με μοριοδότηση της εμπειρίας των συμμετεχόντων εξαγγέλθηκε σε αριθμό θέσεων που θα καθορίσουν τα δημοτικά συμβούλια.

Η οριστική , για εμάς, βέβαια λύση του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική αυτοδυναμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, δίνοντας ουσιαστικό περιεχομενο στη λέξη «αυτοδιοίκηση» και στην πλήρη ανακύκλωση των σκουπιδιων από την Τ.Α, από την οποία θα προέλθουν σημαντικοί πόροι και ενέργεια και για την ανάπτυξη της χώρας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις επιφυλάξεις και τις δικαιολογημένες καχυποψίες απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική δέσμευση και τις κατανοούμε απόλυτα, αφού είναι και δικές μας επιφυλάξεις απέναντι σε μια παραδομένη κυβέρνηση που δεν έχει καταφέρει να επιβάλλει στους τοκογλύφους δανειστές που την επιτηρούν καμία από τις μέχρι σήμερα προθέσεις και δεσμεύσεις της.
Μπορεί να μην έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους εργάτες της καθαριότητας, και θα είμαστε δίπλα τους αν επιχειρήσουν να τους εξαπατήσουν.

«Πρωτοβουλία της 14ης Μάη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου