Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Συντονισμός δράσεων για την προστασία των κτημάτων Συγγρού και Καρέλα


Ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη προστασία των κτημάτων Συγγρού και Καρέλα στο Μαρούσι, εξετάστηκε σε ειδική σύσκεψη υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, και την προεδρία της Άννας Μαρία Γιάντση, Προέδρου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ). Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, στις 8/6/2017 στα γραφεία της διοίκησης του ΙΓΕ, προσδιορίστηκαν οι επείγουσες δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

· Αποψιλώσεις και καθαρισμοί ξερής φυτικής βλάστησης. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη καθαρισμός του δασοκτήματος από το ΙΓΕ, ενώ αποψιλώσεις διενεργούνται περιμετρικά από τον ΣΠΑΠ και τους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με τα ιδιωτικά οικόπεδα.

· Εγκατάσταση, με πρωτοβουλία του ΣΠΑΠ, υδατοδεξαμενής στο κτήμα Καρέλα και σε σημείο που θα υποδείξει η Πυροσβεστική, πλήρωση δεξαμενών εντός του κτήματος Συγγρού (στέρνες συλλογής), επανέλεγχος των υδροστομίων, ενίσχυση των περιπολιών και απαγόρευση εισόδου όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός.

«Υπήρξε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση. Καταγράψαμε αδυναμίες και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες δράσεις και συνέργειες, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων μας. Κανείς μας δεν εφησυχάζει. Είμαστε όλοι σε εγρήγορση και σε διαρκή ανοικτή επικοινωνία για να προστατέψουμε δύο από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της βόρειας Αθήνας» επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει με το ΙΓΕ, πρόκειται να χρηματοδοτήσει τεχνικά έργα υποδομής για την ασφάλεια, το φωτισμό και την υδροδότηση του δασοκτήματος Συγγρού. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε, Περιφέρεια, Δήμος Αμαρουσίου, ΕΥΔΑΠ και ΙΓΕ θα συνεργαστούν άμεσα ώστε να αξιοποιηθεί ένας σημαντικός υδροφόρος ορίζοντας, στη νότια πλευρά του κτήματος, που παραμένει ανεκμετάλλευτος και το πολύτιμο νερό που αναβλύζει χάνεται, εδώ και 15 χρόνια, στους αγωγούς των ομβρίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου, Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Κηφισιάς, Δημήτριος Λιανός, οι Πρόεδροι του ΙΓΕ, Άννα Μαρία Γιάντση, του ΣΠΑΠ, Βλάσης Σιώμος, των Φίλων του Δάσους Συγγρού, Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας Δάσους Συγγρού, Τάκης Μηλιός. Επίσης συμμετείχαν οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, και, του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Πύραρχος Αλέξιος Ράπανος, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας Βορειανατολικής Αττικής, της Τροχαίας Κηφισιάς, της Ε.Υ.Δ.Α.Π και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου