Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ανδρέας Παπανδρέου


του Σπ. Κότσια
21 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Ανδρέα, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, σύντροφοι και πολιτικοί αντίπαλοι αλλά και ο απλός Έλληνας ο οποίος ένοιωθε το δικό του Ανδρέα που τον νοιάζονταν πραγματικά και προσπαθούσε να του καλυτερέψει τη ζωή.

Μεγάλος πολιτικός και εθνικός ηγέτης εξέφρασε με τον καλλίτερο τρόπο το ριζοσπαστισμό της Μεταπολίτευσης διευρύνοντας τις Δημοκρατικές, Πολιτικές, Συνδικαλιστικές Ελευθερίες του Ελληνικού Λαού. Ταυτόχρονα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του κράτους πρόνοιας και έκανε πράξη την πραγματική εθνική συμφιλίωση μέσα από την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ανδρέα ήταν η Εθνική Περηφάνια που ενέπνευσε στους Έλληνες, για το λόγο αυτό Λαός και Ανδρέας πορεύτηκαν μαζί μέχρι το τέλος.

Τα μέλη και οι φίλοι της Σοσιαλιστικής Προοπτικής Τιμούμε τη Μνήμη του Μεγάλου Ηγέτη την οποία, στα μαύρα χρόνια της μνημονιακής καταιγίδας που ζούμε, προσπαθούν να αμαυρώσουν σπιθαμιαίου διαμετρήματος «πολιτικοί» που ξεπουλούν τη χώρα και το Λαό για τα τριάντα αργύρια της προδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου