Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ



Τέθηκε εχθές σε ισχύ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μεταφέρει την λαϊκή του Κεντρικού Χαλανδρίου από τον χώρο που χρόνια λειτουργούσε στην Μικράς Ασίας.

Έχουμε ήδη καμιά δεκαριά τηλέφωνα στην Πλατεία να ασχοληθούμε με το θέμα, έχουμε κουτσομπολιά περί του ρόλου μεγaλοπαράγοντα της διοικήσεως που επέβαλε - κατά τον καταγγέλλοντα -  την αλλαγή για να φύγει η λαϊκή μπροστά από το σπίτι του/της που γινόταν εκεί αλλά δεν θέλουμε ΑΚΟΜΑ να ασχοληθούμε.

Και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε μέχρι να περάσουν δύο - τρεις Τρίτες με το καινούργιο σύστημα, να το "εμπεδώσει" η γειτονιά, να μαζέψουμε στοιχεία  για να το αξιολογήσουμε ως προς την λειτουργικότητά του και τις επιπτώσεις του.

Οπότε σταματήστε να βρίζετε, δεν κάνουμε γαργάρα το θέμα αλλά εμείς γράφουμε όταν αυτά που γράφουμε ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, είναι τεκμηριωμένα.

Σε ένα μόνο από τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε θα σταθούμε προς το παρόν και θα το συνυπογράψουμε απολύτως, αν και δεν πρόκειται για κάτι νέο.
Όταν ψηφιζόταν το νέο ΓΠΣ της διοίκησης Συμεών τα πράγματα ήταν ορατά για όποιον είχε μάτια να τα δει.

Τι μας είπε ο αναγνώστης μας;

ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΛΑΪΚΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ έγινε ουσιατικά ΑΧΡΗΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ καθόλου, την νότια - νοτιοανατολική περιοχή του κέντρου.
Είναι πάρα πολύ πιο μακρυά από ότι ήταν και βέβαια δεν  μπορεί κάποιος να πάρει το καροτσάκι από την Φ. Λίτσα ή την Ζήνωνος και να φτάσει στην Μικράς Ασίας να ψωνίσει μπρόκολο.

Και χρήστες από την γειτονιά αυτή διαμαρτύρονται δικαιολογημένα. Και είναι πολλοί.

Βέβαια το γεγονός ότι το παραδοσιακό, το ιστορικό κέντρο της πόλης γίνεται όλο και πιο δύσκολο στον κάτοικο να ζήσει εκεί και να εξυπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες του δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Ούτε τυχαίο είναι ότι στα δελτία τύπου του γραφείου προπαγάνδας η λαϊκή που χρόνια γινόταν στην Γυφτοπούλου και πίσω και βέβαια ήταν Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - με άλλες δύο λαϊκές στην Τούφα και το Κάτω Χαλάνδρ ι -  αναφέρεται έντεχνα ως "ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ" .

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ αλλά και των περιοχών σταδιακής επέκτασής του δεν αποτελούν προτεραιότητα των καθεστωτικών δυνάμεων του SALT LAKE CITY.
Έτσι και αλλιώς να φύγουν πρέπει.
ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΥΕ!
Τι μας νοιάζει αν έχουν ΛΑΪΚΗ να ψωνίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου