Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ: ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Την γιορτή για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, που οργανώθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου, τίμησε με την παρουσία του ο ηρωικός και ακούραστος αγωνιστής Μανώλης Γλέζος που έγινε δεκτός προσερχόμενος στο σχολείο με αντιδράσεις λατρείας και σεβασμού από τους μαθητές του σχολείου, τους καθηγητές και τους παρευρισκόμενους γονείς.

Το σύμβολο της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στο ναζισμό παρακολούθησε το πρόγραμμα της γιορτής η οποία πραγματικά ήταν υπερπαραγωγή με αφήγηση κειμένων, κινηματογραφικά αποσπάσματα, χορωδία, μουσικά όργανα, σκηνικά - όλα οργανωμένα άψογα με την συμμετοχή σχεδόν όλων των μαθητών του σχολείου σε μια καλοσυντονισμένη συλλογική προσπάθεια.

Μια γιορτή που κορυφώθηκε με μια αυτοσχέδια θεατρική αναπαράσταση της ηρωικής πράξης του Μανώλη Γλέζου, που μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον αείμνηστο Λάκη Σάντα κατέβασαν τη σημαία των ΝΑΖΙ από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.

Οι μαθητές Δ. Παπαδόπουλος και Π. Παπαδάκης (υποδύθηκαν τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα αντίστοιχα) σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους παρακολουθήσαμε την παράστασή τους και προφανώς και στον ίδιο τον Μ. Γλέζο που τους παρακολουθούσε σχεδόν δακρυσμένος.


Στη συνέχεια ανέβηκε στην έδρα και ζήτησε να κάνει διάλογο με τους μαθητές παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας και αντίστασης στους αυριανούς πολίτες (για να μην γράψω τα αιχμηρά μου, ότι έκανε τέτοια μαθήματα κυρίως στους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ πολίτες) 


Στην φωτό ο Μανώλης Γλέζος ανάμεσα στο νέο διευθυντή του σχολείου Αλέξη Γεωργόπουλο - που έχει βάλει στοίχημα ότι θα μετατρέψει το κάτεργο των προηγούμενων χρόνων σε σχολείο και φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα -τον πρόεδρο του 15μελούς Δημήτρη Νταβία (να καμαρώσουμε και λίγο, μπορούμε, έτσι;) και όλα τα μέλη του Μαθητικού Συμβουλίου που έχουν ήδη καταλάβει την διαφορά στη λειτουργία του σχολείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου