Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

8 ΜΑΡΤΗ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Εκατόν εξήντα ένα χρόνια μετά την θυσία των πρωτοπόρων γυναικών εργατριών της Νέας Υόρκης (8 Μαρτίου 1857) , η 8η Μάρτη γιορτάζεται ως ημέρα πάλης για τα γυναικεία ζητήματα.

Σήμερα στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης και της κατάλυσης των ατομικών και εργατικών δικαιωμάτων, πρέπει να επισημαίνεται ότι χρειάζεται αδιάλειπτος αγώνας.

Γιατί οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της μείωσης των μισθών.

Εξακολουθούν να είναι θύματα προκαταλήψεων και διακριτικής μεταχείρισης.

Γιατί οι μορφές βία εναντίον τους,, όπως εξαπολύονται καθημερινά, παρά το νομικό οπλοστάσιο που έχει ψηφιστεί, αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται.

Αλλά και η καθημερινότητα είναι άνιση και πιεστική. Οι γυναίκες αγωνίζονται σκληρά για να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς ρόλους τους, αυτούς της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, της διαβίωσης χωρίς ελεύθερο χρόνο και της προσπάθειας να φροντίσουν την οικογένεια και τα παιδιά τους.

Σήμερα οι γυναίκες βροντοφωνάζουν στους Μεγάλους του Κόσμου να σταματήσουν τους πολέμους και κάθε μορφή βίας που τα πρώτα θύματα είναι τα παιδιά.

Η Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση Χαλανδρίου αναγνωρίζοντας τα παραπάνω δηλώνει ότι βρίσκεται αλληλέγγυα στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα των γυναικών για την άρση των ανισοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου