Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Σύνθετη ονομασία με γεωγραφιικό προσδιορισμό.

Σύνθετη ονομασία με γεωγραφιικό προσδιορισμό.

Η εθνική γραμμή από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της χώρας (τουτηνής της χώρας, της - πάλαι, ποτέ - δικής μας).

Μάλιστα κάποιοι εκ των ταγών μας, υπερθεματίζουν στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και προσθέτουν "χωρίς τον όρο Μακεδονία" στα Ελληνικά"

Στα Ελληνικά όμως, έτσι;
 Μην μπερδεύεσαι! 
Στα Ελληνικά λέμε Μακεδονία και τονίζουμε στο ία. 
Όπως στο ΜΑΛΑΚΙΑ,

Ενώ στα Αγγλικά είναι Macedonia και τονίζεται στο Ματσεντόνια.
Όπως τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ;

Ή όπως τα ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ μήπως;;;;

ΤΟ ΒΡΗΚΑ  ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ.

Αν θέλει η διεθνής κοινότητα να δικαιώσει την εθνική μας γραμμή απολύτως πρέπει να βαπτίσει εκείνη την χώρα, από πάνω μας στον χάρτη,




Κεραμιδοκανελοκοραλλοκόκκινη 
Δημοκrατία στα Βόρεια της Μπαμπουνίας.

Είναι σύνθετο (ΠΟΛΥ) και έχει και ακριβέστατο γεωγραφικό προσδιορισμό!
ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "WASTE FOR THINK" ΚΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ;;;



Περίεργες συμπεριφορές της διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου καταγγέλλει πρώην - πλέον - εργαζόμενος - χειριστής μηχανήματος καθαριότητας του ευρωπαϊκού προγράμματος WASTE for THINK και  η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, που εχθές πήρε πρωτοβουλία και ενημέρωσε τηλεφωνικά τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα:
Η σύμβαση του συγκεκριμένου εργάζόμενου που πληρωνόταν από το .... πολυδιαφημισμένο, πιλοτικό, super duper ευρωπαϊκό πρόγραμμα - των 250 χιλιάδων ευρώ - για την καθαριότητα της πόλεως, έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Δύο μέρες όμως πριν λήξει η σύμβαση ο (πρώην πλέον;;;;) εργαζόμενος βρήκε την πόρτα του αμαξοστασίου καθαριότητας, όπου εργαζόταν, ερμητικά κλειστή και φυλασσόμενη, ειδικά  για τον ίδιο, σύμφωνα πάντα με όσα ενημέρωσε η Πρόεδρος του ΔΣ των Εργαζομένων Ελένη Κούκα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εχθές αλλά και το ρεπορτάζ της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, αφού συνομιλήσαμε και με τον ίδιο τον εργαζόμενο.

"Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ" ήταν αυτό που του ανακοινώθηκε, ενώ το δωμάτιο που είχε ακόμα και τα προσωπικά του είδη ήταν κλειδαμπαρωμένο με λουκέτα.

Μα η σύμβασή μου λήγει σε δύο μέρες" αντιτείνει ο εργαζόμενος, ο οποίος - φαίνεται - ότι διεκδικεί την παράταση της σύμβασής του είτε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είτε στους ΙΔΟΧ του δήμου Χαλανδρίου, αν δεν υπάρχει κονδύλι στο WASTE 4 THINK.

Η Πρόεδρος του ΔΣ των Εργαζομένων ενημέρωσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης:

" Στο W4T είχε ιδιότητα χειριστή μηχανήματος αλλά μπορεί να καλύψει θέση οδηγού που έχει προκηρύξει ο δήμος για ΙΔΟΧ (οκτάμηνο) αλλά η διοίκηση δεν τον θέλει γιατί δεν τα έχει καλά με τον αντιδήμαρχο που λέει ότι δεν του καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας.
 Εγώ μίλησα με υπηρεσιακούς παράγοντες στο κτήμα  όμως, που λένε ότι έκανε καλά την δουλειά του"  ενημερώνει η πρόεδρος των εργαζομένων εχθές τον Νταβία.
Και συνέχισε:
"Το θέμα θα το φέρουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αφού το συζητήσουμε στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων τις προσεχείς μέρες".

Προφανώς δεν θα πάρουμε θέση - ακόμα - για το θέμα.

Οι απόψεις μας για τοW4T και τις άλλες "πιλοτικές" μπούρδες είναι γνωστές.

Πιλοτικά εφαρμόζονται για έξι μήνες  και πίσω δεν αφήνουν παρά απολυμένους, γκρίνια  και πεταμένα λεφτά σε ταξιδάκια αναψυχής.

(Σοβαρή εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σημαίνει να είναι ΕΤΟΙΜΟ- το επόμενο, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, βήμα - αλλά αυτά είναι σε άλλες δημοκρατίες, όχι στην μπαμπιουινική δημοκρατία της Γραικίας.) (ΣΣ1)

'Οσο για το θέμα της "συμπεριφοράς" της διοίκησης του δήμου προς τον εργαζόμενο ... εμείς δεν ξεχνάμε το  "ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΕΙΣ ..."

Θα περιμένουμε να ακούσουμε και την άλλη πλευρά, την οποία προκαλούμε σήμερα να απαντήσει.

ΣΣ1: Και μια και μιλήσαμε για "ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ" Ευρωπαϊκών προγραμμάτων,, θυμήθηκα (έχω αυτή τη διαστροφή ρε αναγνώστη μου - ΘΥΜΑΜΑΙ ο παλιοκερατάς)  την πιλοτική εφαρμογή του "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" - που υλοποιήσαμε από την κατάπτυστη ΦΛΥΑ τότενες που είμαστε .... πλυντήριο  (των ευθυνών της ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ).
(Σου δείχνανε εμάς να έχεις να ξεσπάς τα νεύρα σου για να περνάς αθόρυβα από τον πάγκο τους, ξέρεις εσύ).


Το πρόγραμμα αυτό για την τρίτη ηλικία , μετά την αρχική, πιλοτική - χρηματοδοτούμενη από τους κουτόφραγκους - εφαρμογή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ σε όλους τους δήμους της χώρας που παλιά έλεγαν Ελλάδα.

Εφαρμόζεται ακόμα - συνεχώς από το 2008 -9 μέσω των ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;;;;

ΟΧΙ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ .... ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ! 

Ο δήμος του ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ!

Όπου η προηγούμενη - φουχτελικότερη του Φούχτελ διοίκηση - ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ το πρόγραμμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ για να δείξει στον Κυριάκο και τον Φούχτελ ότι εδώ είμαστε τα καλύτερα παιδιά, κάνουμε οικονομίες και πηδάμε τον ιθαγενή στην υπερφορολόγηση για να μαζεύουμε λεφτά στην τράπεζα να έχουν να παίρνουν οι δανειστές.

Πολιτική που στηρίχτηκε από τις μεγάλες (μνημονιακές) δυνάμεις της εποχής της - όπως την λέγαμε εμείς - διοίκησης ΑΝΔΡΕΑΣΗ.
Όλα τα "καλά παιδιά" μαζί.

 Οπότε ΣΤΟ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ, μετά την πιλοτική εφαρμογή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - εθελοντικά και από μόνοι μας  - το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" .

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ .....

ΣΤΟ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι χάντρες για τους ιθαγενείς,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥME ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΥΣ

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων κατά την τρίτη συνεδρίαση για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου - κατά την άποψή μς - είανι απολύτως ενδεικτικές για την ουσία των αντιθέσεων, αντιπαραθέσεων και συνθέσεων περί των δημοτικών και ο ενημερωμένος πολίτης πρέπει να τις διαβάσει προσεκτικά.

Θυμίζουμε ότι η εισήγηση ρου τεχνικού προγράμματος είχε γίνει από την διοίκηση του δήμου στην πρώτη συνεδρίαση όταν καταψηφίστηκε και έγιναν διαδικασίες διαβούλευσης με τις δημοτικές παρατάξεις, για να φτάσουμε στην τρίτη συνεδρίαση, της οποίας μέρος των πρακτικών, με τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων ανεβάζουμε.

Πρώτος επικεφαλής που τοποθετήθηκε ήταν ο Γιώργος Θωμάς.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβασή του:



Κος ΘΩΜΑΣ:
Στη συνάντηση που είχαμε είχα θέσει ένα θέμα διάσπασης αντικείμενου και εγγραφής περισσότερων έργων για το ίδιο αντικείμενο με αντίστοιχο σπάσιμο των ποσών, έτσι που να οδηγεί ουσιαστικά, να οδηγούμε με την απόφασή μας, δηλαδή σήμερα εγκρίνοντας στο έργο εγκρίνουμε και τον τρόπο δημοπράτησης, εάν θα είναι με πρόχειρο διαγωνισμό για απευθείας ανάθεση. Δηλαδή, προχωράμε σε μια, μάλλον μας ζητείται να εγκρίνουμε μια κατάτμηση αντικειμένου.

Ήδη με χαρά άκουσα ότι ένα που είχα επισημάνει για την παραρεμάτια περιοχή έγινε αποδεκτό, όμως υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα και τα είχα θέσει και θα τα θέσω πάλι και σήμερα, γιατί πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία, όπως έχω διαβάσει ότι πολλοί από τους παριστάμενους θέλανε να ακούσουν τις απόψεις, είναι μια ευκαιρία να ακούσουν που έχουμε τις διαφωνίες μας.

Καταρχάς θέλω να πω πριν προχωρήσω εκεί θέλω να πω ότι όπως μόλις τώρα ειπώθηκε από τον κ. Γερολυμάτο, θα χρηματοδοτηθεί μια επικαιροποίηση μελέτης παλαιάς κυκλοφοριακής και τα λοιπά, παρεμβάσεων στην πόλη, να το πω έτσι, η μελέτη Νέλα. Δηλαδή θα ζητήσουμε από κάποιον μελετητή να κρίνει, αυτή είχε γίνει το 2007 νομίζω ή το 2008, το 2006, να κρίνει με τα σημερινά δεδομένα αυτή η μελέτη που μπορεί να εφαρμοστεί και που όχι.

Όμως παίρνουμε ένα κομμάτι από την μελέτη Νέλα και βλέπω να επιμένετε, είχα ζητήσει να μην συμπεριληφθεί, την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Σωκράτους και το προχωράμε τώρα, δηλαδή προκαταλαμβάνουμε τον μελετητή, ενώ θα πάρουμε κάποιον για να του πούμε ότι πάρε αυτόν τον φάκελο και δες τον, εμείς θέλουμε να το μεγαλώσουμε, να πάμε και πιο πέρα αλλά δες την παλαιά μελέτη, έχουμε αφαιρέσει από μέσα σήμερα με την ίδια ώρα που θα αναθέσουμε σε κάποιον να μελετήσει, έχουμε πάρει ένα αντικείμενο και το προχωράμε.

Αυτό δεν το θεωρώ σωστό. Θεωρώ είναι μια άστοχη παρέμβαση. Είχα επιμείνει να μην ενταχθεί το έργο αυτό και επιμένω σε αυτό, να μην υπάρχει αυτό το έργο στο πρόγραμμα. Μάλιστα οφείλω να το πω γιατί δημόσια τα λέμε κάποια πράγματα, την προηγούμενη φορά όταν τοποθετήθηκα μετά άκουσα κατεβαίνοντας κάτω κάποια σχόλια για την τοποθέτησή μου και κάποιοι μου είπαν ότι ξέρεις, τι σε έπιασε με την Σωκράτους, εκεί πέρα υπάρχουν και ιδιοκτησίες κάποιων δημοτικών συμβούλων.

Είπα ότι δεν το ήξερα, αλλά εάν υπάρχει κάτι τέτοιο πόσω μάλλον είναι ένας λόγος να μην δείξουμε εδώ σαν συμβούλιο ότι προτρέχουμε προκειμένου, πιθανόν, να εκθέσουμε και τους ανθρώπους αυτούς, να εκθέσουμε και αυτούς τους ανθρώπους ότι το κάναμε για άλλους λόγους.

Γι΄ αυτό θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε καθαροί απέναντι σε αυτά, γιατί υπάρχουν αιτήματα, φαντάζομαι εδώ από τους κατοίκους για την γειτονιά τους, για πεζοδρόμηση, για δρόμους που είναι γύρω από σχολεία, για δρόμους που διασχίζουν παιδιά, υπάρχουν μια σειρά αιτημάτων, άραγε εάν είναι να δούμε ένα πακέτο πεζοδρομήσεων, να βάλουμε όλο το Χαλάνδρι κάτω, να δούμε που χρειαζόμαστε και ανάλογα με την προτεραιότητα, γιατί όταν έχουμε σχολείο, όταν έχουμε παιδικό σταθμό, όταν έχουμε νοσοκομείο, όταν έχουμε υπηρεσίας υγείας –πρόνοιας, δεν ξέρω τι, προφανώς θα πρέπει να προηγηθούν αυτά από κάποια άλλα που είναι εδώ στο κέντρο. Το να προσθέσουμε στους πέντε πεζόδρομου και έναν έκτο, ο οποίος στο τέλος, δυστυχώς στην πλειοψηφία του, δεν λέω όλοι, γίνεται καρεκλόδρομος και αναπτύσσονται τα διάφορα καφέ, ίσως από την μελέτη προκύψει ότι στον τάδε παιδικό σταθμό ή στο τάδε σχολείο πρέπει να προηγηθεί αυτή η πεζοδρόμηση και επειδή δεν είναι άπειρα τα χρήματά μας, καλό είναι αυτό να παραμείνει, να βγει και να μείνει να μελετηθεί μαζί με την υπόλοιπη μελέτη. Είναι κάτι που το είχα βάλει και επιμένω.

Τι εννοώ τώρα, δεν ξέρω αν πρέπει να διαβάσω τώρα, έχω 12 σελίδες σημειώσει διάφορα έργα, τα οποία, κατά την άποψή μου, διασπάνε το αντικείμενο. Δηλαδή όταν ένα έργο, για παράδειγμα, το οποίο δημοπρατήθηκε, δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση ακόμη, θα βγει τώρα στο ΄18, το λέω σαν παράδειγμα, έχω πολλά τέτοια.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:(Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κος ΘΩΜΑΣ: Να το πω ένα –ένα τώρα αφού το θέλετε έτσι.
Επείγουσες αποκαταστάσεις σε εκπαιδευτικά συγκροτήματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κος ΘΩΜΑΣ:
Νόμιζα ότι γράφει μέσα ότι εκκρεμεί η υπογραφή. Το ΄17 όμως τώρα. Ένα ποσό το οποίο ήταν της τάξης του 74.000 ευρώ. Βάζουμε ένα καινούργιο. Να τα πω; Θα τα πείτε εσείς; Ήρθαν οι άνθρωποι να ακούσουν. Να τους τιμήσουμε.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΣΤΟ Γ. ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:
Εν τάχει θα απαντήσω στα όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ. Θωμάς.

Η Σωκράτους απέκτησε μια πρόσθετη πρόσφατη υπεραξία λόγω του γεγονότος του Δημαρχείου αφενός, αφετέρου εδώ και πολύ καιρό μελετάμε τους τρεις υπάρχοντες πεζόδρομους. Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Μια συντονισμένη κίνηση στην περιοχή θα περιελάμβανε, σίγουρα και τη Σωκράτους.

Μπήκαμε στον πειρασμό να την ακουμπήσουμε για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί υπήρχε προσέγγιση της μελέτης, υπήρχε προσέγγιση της μελέτης ήδη, μια πολύ παλιά ιστορία από το 2007, 2008, 2009 και τα λοιπά, απ' όσο κοίταξα, εγώ τουλάχιστον, να δω και συζήτηση και τα λοιπά και επεξεργασίες και τα λοιπά.

Δεύτερον, μέχρι να υλοποιηθεί μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο με δεδομένο ότι έχουμε εκεί το Δημαρχείο πια, έχουμε πια το Δημαρχείο στην συγκεκριμένη θέση, θα μας ενδιέφερε να ξεκινάγαμε με την ίδια μορφή και με την ίδια λογική που ξεκινήσαμε στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ένα κομμάτι και κατεβαίνουμε, που συνεχίζουμε στην Αγίας Παρασκευής ένα κομμάτι και κατεβαίνουμε, την ίδια ακριβώς λογική να χρησιμοποιήσουμε σε συγκεκριμένο σημείο.

Ξεκινάμε από την Σωκράτους, επεξεργαζόμαστε έναν πεζόδρομο γιατί φαίνεται στην κυκλοφοριακή μελέτη συγκεκριμένο ότι είναι πεζόδρομος, να κατέβουμε την Καλογρέζης και να δημιουργήσουμε έναν δρόμο που θα οδηγεί στο Δημαρχείο.

Ταυτοχρόνως σημαντικό θέμα που δεν ακουμπάγαμε πριν τέτοια ζητήματα. Η διερεύνηση των ομβρίων της περιοχής.

Όλοι θεωρούσαν μέχρι στιγμής ότι η απόληξη των ομβρίων, όμβρια δεν έχουμε στην περιοχή. Η απόληψη των ομβρίων που πρέπει να υπάρχει σε έναν πεζόδρομο, γιατί πεζόδρομος χωρίς όμβριο δεν γίνεται, δεν γίνεται, γιατί αλλάζει το κατάστρωμα του δρόμου, θα γινόταν στην Ομήρου. Δεν γίνεται στην Ομήρου.

Το γεγονός λοιπόν ότι η διερεύνηση έδειξε ότι δεν γίνεται στην Ομήρου και ταυτοχρόνως έχουμε βάλει κωδικό μελέτης για την άνοδο των ομβρίων μέχρι την 25ης Μαρτίου για να παραλάβουμε τα όμβρια του Δημαρχείου από την Αβέρωφ, μας υποχρεώνει οριστικά να κατέβουμε την Καλογρέζης και πρακτικά ενοποιείται ένα ολόκληρο έργο και μια παρέμβαση.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πρόσθετο πεζόδρομο που είναι ούτως ή άλλως πεζόδρομος αυτή την στιγμή στην κυκλοφοριακή μελέτη, ξεκινάμε από αυτό το κομμάτι, είναι έτοιμη και η Καλογρέζης. Οσον αφορά την διαστασιολόγησή της και την προμέτρησή της είναι έτοιμη και η Καλογρέζης. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε κάποια στοιχεία.

Ξεκινάμε λοιπόν τώρα ένα κομμάτι να δούμε, αυτό θέλουμε να κάνουμε, με την ίδια προσέγγιση που κάνουμε και στις αντίστοιχες τύπου παρεμβάσεις, όπως είναι η Ηρώων Πολυτεχνείου και όπως είναι και η Αγίας Παρασκευής. Θα κατέβουμε κάτω και στην Αγίας Παρασκευής. Θα κατέβουμε κάτω και στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Σε όλα αυτά τα γραμματικά σημεία στα οποία δημιουργούμε μια άλλη εικόνα λειτουργικότητας, στην Αγίας Παρασκευής υλοποιούμε τις ανύπαρκτες ρυμοτομικές γραμμές. Στην Ηρώων Πολυτεχνείου θέλουμε να κάνουμε πεζοδρόμια για να περπατάει ο κόσμος από το Μετρό. Εδώ πέρα έχουμε κυκλοφορικά πεζόδρομο και θέλουμε να υλοποιήσουμε πεζόδρομο στο κέντρο. Αυτά. Ρουσφέτια δεν υπάρχουν. Κομμένα. Έχουν κοπεί εδώ και καιρό.

Λοιπόν, η μελέτη για την Γρίβα ήταν αναρτημένη και σταλμένη σε όλους τους φορείς. Λυπάμαι πολύ αλλά ηλεκτρονικά δουλεύουμε πια και δεν ξέρω εάν σας είχε σταλεί, νομίζω σας είχε σταλεί κιόλας κατά την δική μου ταπεινή άποψη.

Επίσης να σας πω ότι η μελέτη στην Γρίβα πήραμε και τις εγκρίσεις, για την παραρεμάτια λέω εγώ αυτή την στιγμή, πήραμε και τις εγκρίσεις από την αντίστοιχη υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, διερευνούμε κάποια πρόσθετα στοιχεία, τώρα αλλάζει βέβαια το τοπίο, θα τα ενοποιήσουμε, θα δούμε πως θα γίνει.

Να πω όμως κάτι για τις Διαπαραταξιακές Επιτροπές και θα μου το επιτρέψετε, κ. Θωμά. Διαπαραταξιακός γαλαξίας συμμετοχών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που τις προτείνουν, γιατί σημαίνει μεροκάματο και γι΄ αυτούς που θα είναι μέλη και θέλω να σας υπενθυμίσω, κ. Θωμά ότι εσείς είστε μέλος στην Ε.Π.Ζ. και έχουμε να σας δούμε από τον Απρίλιο. Δηλαδή από την μια μην ζητάμε διαπαραταξιακά αλλά όταν μετέχουμε σε όργανα που καταλαμβάνετε μια θέση ενός ανθρώπου που είναι από την αντιπολίτευση και δεν έρχεστε και μπορώ να ανοίξω την συζήτηση και για άλλα μέλη που θέλουν Διαπαραταξιακές Επιτροπές και τα καθήκοντά τους στην εκπροσώπηση στα όργανα δεν τις τηρούνε, γιατί είναι λίγο αντιφατικό ξέρετε.

Κος ΘΩΜΑΣ:
Να βάλουμε κάποιους που να μην έχουν δουλειές

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:
Έχουμε ορίσει δυο ημερομηνίες και πρωί και απόγευμα για να διευκολύνεστε όλοι. Και αφήνοντας, δεν ξέρω που είναι παιδιά στα δημοτικά όργανα, να έρχονται και αυτές το απόγευμα, να τα χάνουν τα απογεύματά τους, να έρχονται για να μπορείτε εσείς με διαβούλευση για ποια μέρα μπορείτε και δεν μπορείτε.

Και δεν μπορούμε λοιπόν, να πω και εγώ ότι δεν μπορούμε, γιατί στα μάτια τα δικά μου που είμαι Πρόεδρος στην Ε.Π.Ζ., δεν μπορεί να υπάρχουν αιτήματα για διαπαραταξιακό γαλαξία διαβουλεύσεων και στα όργανα τα θεσμοθετημένα εμείς να είμαστε απόντες για μήνες. Για μήνες. Κάποιοι για χρόνο. Για χρόνο και ζητάνε πάλι διαβούλευση και τα λοιπά.

Για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται, γιατί θα μου επιτρέψετε να σας πω μερικά πράγματα δεν θεωρώ ότι είναι άσχημα. Εγώ συμφωνώ με το διαπαραταξιακό ειλικρινά και να συζητιόνται όλες οι απόψεις και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτή την δουλειά κάνουμε πάντα.

Όταν δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα, στον τομέα του τρόμου δηλαδή, γιατί το δημόσιο δεν είναι, αυτό παρακαλάγαμε σαν εργαζόμενοι. Να ακούγεται η φωνή μας. Τώρα αυτή την στιγμή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το κάνουμε, κανένα απολύτως. Ειδικά όταν πρυτανεύει η τεχνική και η λογική απέναντι στην πολιτική. Μαζί πάνε αυτά αλλά πρέπει λίγο.

Λοιπόν, να σας πω επίσης κάτι και να κλείσω, γι΄ αυτό που είπατε για τον καρεκλόδρομο. Όχι σε μας αυτά τα πράγματα. Καρεκλόδρομος η Σωκράτους δεν πρόκειται να γίνει, γιατί και το έχουμε δηλώσει και το έχουμε ψηφίσει και θα επανέλθουμε τώρα γιατί πρέπει να επικαιροποιήσουμε σε ποιους δρόμους θα μπορούν να βγαίνουν νέες άδειες τραπεζοκαθισμάτων.

Ευτυχώς η μνημονιακή παράνοια που έχει πιάσει την κυβέρνηση άφησε απέξω την διαχείριση των τραπεζοκαθισμάτων στον Δήμο. Χάσαμε την άδεια μουσικής, χάσαμε και τις προεγκρίσεις, έχει μείνει αυτό. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε μια πολιτική σφικτή, αυτή είναι η βούλησή μας και αυτό το έχουμε αποτυπώσει σε ψηφίσματα. Έχουν ψηφίσει και οι συνάδελφοι του λευκού που μου κάνει εντύπωση να λένε ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει καρεκλόδρομος όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχουμε ψηφίσει εκεί πέρα και ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τον ποτών, όσο υπάρχουμε εμείς αυτό το πράγμα.

Να σας πω επίσης για τους καρεκλόδρομους ότι εσείς, όταν ερχόσασταν στην Ε.Π.Ζ. αυτό που ψηφίζατε είναι να δίνουν προεγκρίσεις αφειδώς παντού. Και κόντρα, αφήστε με να μιλήσω τώρα, και κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την τελευταία φορά που ήρθατε ψηφίσατε ότι ναι, να πάρεις την προέγκριση στην Ηρακλείου αριθμός 8. Τα έχω εδώ.

Θέλω να πω ότι καλά είναι αυτά που λέμε, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια όσον αφορά τι; Ότι η συνεχής εναλλαγή θέσεων ανάλογα του ακροατηρίου, δηλαδή ομόφωνα απόφαση όταν καίει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Ε.Π.Ζ., που εγώ επαναλαμβάνω και σε όλους τους δημότες να το πω και εγώ, όπως κοιτάτε και εσείς, εάν θέλετε να δείτε ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση, δεν είναι η συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η συζήτηση της Ε.Π.Ζ., γιατί εκεί η πόλη μιλάει με την εξουσία την ίδια, την τοπική την εξουσία. Εκεί μιλάει. Εκεί φαίνεται λοιπόν ποιος παίρνει τι απόφαση. Αυτές είναι οι συνεδριάσεις που πρέπει να παρακολουθείτε και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν έχετε να επιλέξετε. Παρακολουθείστε και τις δυο, καλό είναι.

Εγώ λοιπόν τελειώνω εκεί, ναι στο διαπαραταξιακό γαλαξία αλλά να ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε. Αυτή είναι η δική μου η εκτίμηση. Όχι όλοι, γιατί μερικοί είναι πολύ συνεπείς. Μερικοί είναι πολύ συνεπείς και νομίζω ότι θα βοηθήσουν πραγματικά. Αλλά να ξέρουμε τι λέμε. Όταν από την μια μεριά είμαστε μπόσικοι και επί μήνες δεν ασχολιόμαστε με τίποτα, ρωτάτε για την αναρτημένη μελέτη και είναι αναρτημένη μελέτη, όλες τις μελέτες τις αναρτούμε. Όλες τις βλέπουνε. Δεν υπάρχει κάτι που μένει κρυφό. Εκτός εάν είναι, πρέπει να τις στέλνουμε και στο σπίτι. Λυπάμαι, τις στέλνουμε ηλεκτρονικά.

Αυτά και ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Ναι, κ. Θωμά κλείστε το θέμα αυτό, την τοποθέτησή σας για να πάρει τον λόγο και η κυρία Καρατζά.

Κος ΘΩΜΑΣ: Να πω δυο λόγια, ναι. Ευχαριστώ που το άνοιξε το θέμα αυτό. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει μια κανονιστική, όπως την είχαμε πει, απόφαση ομόφωνα, εάν δεν κάνω λάθος ομόφωνα ήταν, για να μην πλέον δίνεται καμία άδεια στο κέντρο του Χαλανδρίου για εστίαση καφέ και τα λοιπά.

Σε εκείνη την συνεδρίαση είχα επισημάνει ότι έπασχε αυτή η κανονιστική και όπως μας την φέρανε να την ψηφίσουμε θα είχε προβλήματα έγκρισης, αλλά για να είμαι συνεπής με αυτό που ήθελα, την ψήφισα και εγώ και άλλοι που το είχαν επισημάνει.

Πήγε στην Αποκεντρωμένη, δυστυχώς κατέπεσε και επεστράφη πίσω. Είπε για λόγους νομικούς κατέπεσε. Είπε, έθιξε ένα θέμα αρμοδιοτήτων όπου το έχει κρίνει το ΣτΕ και ήταν υποχρεωμένη νομολογιακά να το ακολουθήσει.

Έρχεται μετά ο Δήμος, δεν ισχύει πλέον αυτή η κανονιστική, ως νομικό κείμενο, η διοίκηση και λέει ότι όσα καταστήματα έχουν καρέκλες μπροστά συνεχίζουν να έχουν είτε πεθάνει είτε αναστηθεί ο ιδιοκτήτης, ο επιχειρηματίας. Όσοι δεν έχουν δεν ξαναπαίρνουν. Δεν παίρνουν. Δηλαδή ήρθαμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο και το κατάστημα, τυχαία λέω έναν αριθμό, στην …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Θωμά συντομεύετε.

Κος ΘΩΜΑΣ: Σας παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επικεντρωθείτε…

Κος ΘΩΜΑΣ:
Κερκύρας 8

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο θέμα που συζητάμε.

Κος ΘΩΜΑΣ: Επειδή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε καρέκλες το προικοδοτούμε, δηλαδή αυτό καταλαβαίνετε, εάν φύγει ο επιχειρηματίας θα νοικιάζεται μαζί με το πεζοδρόμιο, τον προικοδοτούμε κατά τρόπο απαράδεκτο ….

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ LAZY


ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ: Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ