Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ - 18 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


Δεκαεννέα υπογραφές δημοτικών συμβούλων μπήκαν δημόσια για την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με στόχο να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ που ενέκρινε την δημοπράτηση των μελετών τον Απρίλη την Παρασκευή 12 Απρίλη.

Δεκαοκτώ οι παρόντες σήμερα αφού ο Νίκος Πανταζής υπέγραψε αλλά έλειπε.

- ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ κύριοι σύμβουλοι, πώς προχωράμε; ρώτησε η εκπρόσωπος των κατοίκων.

- ΕΚΛΟΓΕΣ για να αποφασίσουν οι δημότες, απάντησε ο Νταβίας

Αίτημα της εκπροσώπου της επιτροπής για νέα σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ για αύριο και τρίτη την Τετάρτη ώστε η απόφαση να ληφθεί χωρίς απαρτία, κατά την δημοκρατία που διδάσκει ο Συμεών, βρήκε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ τον Νταβία:

"ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Δεν μετέχω σε επιλογή να κάνουμε τα ίδια για τα οποία καταγγέλλουμε και να πάρουμε απόφαση μειοψηφίας στην τρίτη συνεδρίαση της Τετάρτης χωρίς απαρτία.

Αντιδρούμε εδώ μαζί, παρά τις τεράστιες διαφορές μας, για να υπερασπιστούμε την σύνθεση, την πλειοψηφία και την λήψη αποφάσεων με συναίνεση, όχι για να παίξουμε τις αμάδες.

Οι εκλογές είναι κοντά, με την ψήφο τους οι πολίτες και νωπή λαϊκή εντολή θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Έχουμε χρόνο ακόμα και στις αρχές Ιούνη να ματαιώσουμε τον διαγωνισμό για τις μελέτες. Σε περαιτέρω υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και των θεσμικών οργάνων του δήμου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν παίρνουμε μέρος. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε παιχνίδια και καπρίτσια, ούτε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε ίδιοι με αυτούς τους οποίους αντιπολιτευόμαστε, δηλαδή να τους νομιμοποιήσουμε με την στάση μας. Οι δυνατότητες για διαμόρφωση πλειοψηφίας στην παρούσα φάση εξαντλήθηκαν. Το μόνο που μπορεί ακόμα να γίνει είναι η κοινή προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που προκήρυξε τον διαγωνισμό για τις μελέτες."

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Θωμάς.

Να αγνοηθεί η απαγόρευση σύγκλισης του Δημοτικού συμβουλίου μετά την Τετάρτη, που αρχίζει η επίσημη προεκλογική περίοδος πρότεινε ο Τάσος Ευσταθίου (!!!!) και να προκληθούν τρεις τακτικές συνεδριάσεις μέχρι .... την άλλη βδομάδα, για να λάβει την απάντηση από όλους ότι αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ διότι ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, δεσμευόμαστε από τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

"ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ"(αυτή που έγινε η ανάθεση των μελετών και δεν πήγε κανένας από τους τρεις γαλαζοπρασινολουλακί.) πήρε το λόγο η Καρατζά.

(Η Καρατζά πάντα για την πάρτη της μιλάει ....)

Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ και είπε "ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟΧΩΡΩ. Δεν με ενδιαφέρει η εκδοχή της Καρατζά γιατί τρία μέλη της αντιπολίτευσης δεν ήταν εκεί όταν πέρασε η προκήρυξη. ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΑΠΟΧΩΡΩ, δεν με αφορούν οι δικαιολογίες κανενός.

- Μα καθίστε να ακούσουμε τις εξηγήσεις, προσπάθησε να πιέσει η εκπρόσωπος των κατοίκων τον Νταβία να παραμείνει στην - έτσι και αλλιώς εξωθεσμική πλέον - συζήτηση..

- Όχι ευχαριστώ, δεν μου αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου, είπε ο Νταβίας και αποχώρησε.

Ο ΓΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ την ώρα που ο Νταβίας αποχωρούσε τον ρώτησε: Άγγελε προσφυγή κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής υπογράφεις;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ήταν: ΒΕΒΑΙΩΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ;;;

Πιθανολογούμε βάσιμα ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ, ή δεν θα γίνει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 19.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ;

Υπάρχει φόβος .... να κερδηθεί.

Η υπόθεση του Πατήματος πλέον είναι στα χέρια των αρμοδίων.

Από την ψήφο τους θα κριθεί και όχι από τα παιχνίδια ΄σόων ψήφισαν την μίσθωση, την αγορά και τις χρήσεις στον ΧΕΥ και τα πλυντήρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου