Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Π. ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK




Με απόφασή του, χθες 11.6. το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καταδίκασε για απάτη, σε 5ετή κάθειρξη και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, τους Ε. Χάτζο, επιβλέποντα Μηχανικό και τον Γ. Κανδύλη, εργολάβο, που υποτίθεται ότι εκτέλεσε το έργο καθαρισμού του καταυλισμού των Ρομά και για απιστία τον Ε. Λέκκα, Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου το 2006. Επίσης επιδικάστηκε στο Δήμο Χαλανδρίου, που παρίστατο καθ' όλη τη διάρκεια της μεγάλης δίκης ως Πολιτικώς ενάγων, η αιτηθείσα αποζημίωση για ηθική βλάβη. Αθωώθηκαν οι λοιποί κατηγορούμενοι πρώην δήμαρχος Γ. Ζαφειρόπουλος και οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι Β. Ντούρος, Α Κανατσούλης, Γ. Θεοδώρου και Π. Ζήκας.

Η υπόθεση αρχικά ξεσκεπάστηκε με την από 2 Αυγούστου 2011 Έκθεση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης η οποία αποκάλυψε ότι το δήθεν έργο της εκτέλεσης εργασιών για τον καθαρισμό και αποκομιδή απορριμμάτων περιοχών διαβίωσης τσιγγάνων δήμου Χαλανδρίου, δεν είχε εκτελεστεί έτσι όπως βεβαίωσαν ο επιβλέπων μηχανικός, ο εργολάβος και ο τότε (2006) Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. 
 
Διαπιστώθηκε ότι 18 από τα 40 οχήματα-μηχανήματα που δηλώθηκαν ότι εργάστηκαν για το έργο, ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ καθόλου με αποτέλεσμα να καταβληθούν στον εργολάβο αχρεωστήτως και παράνομα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 333.750 ευρώ. 
 
Με το με αριθμό 1852/2014 Βούλευμα Εφετών οι οκτώ (8) κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Ε Τριμελές Κακουργημάτων, το οποίο μετά από συνεχείς αναβολές για 2 χρόνια, ξεκίνησε να δικάζει την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2018 και μετά από πολλές συνεδρίες χθες πήρε την πιο πάνω απόφαση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν η σημερινή αριστερή Διοίκηση ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, και ενώ η υπόθεση απασχολούσε τα ποινικά δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τουλάχιστον τρία χρόνια, με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο, Αντιδήμαρχους, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους του δήμου, στην νομική Υπηρεσία ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΦΑΚΕΛΟΣ με την υπόθεση. Με πρωτοβουλία της σημερινής Διοίκησης αμέσως εξουσιοδοτήθηκε δικηγόρος ο οποίος δήλωσε από το 2014 παράσταση πολιτικής αγωγής, έλαβε γνώση των εγγράφων της υπόθεσης και έκτοτε ο δήμος ήταν ένας από τους παράγοντες της Δίκης.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου