Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



Τη μετατροπή υπηρεσιών του δημοσίου σε «τροχονόμους» εργολάβων και πολυεθνικών, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής παραθέτοντας παραδείγματα από τα όσα συμβαίνουν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν:

«Οι κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές αλλάζουν, αλλά οι πολυεθνικές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εργολάβοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή, "νύχι-κρέας" με τις δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούν σαν ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (ΔΚΕΣΟ και Δ9), που έχουν την αρμοδιότητα της φωτεινής σηματοδότησης και του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ). Στην "ποδιά τους σφάζονται" επιχειρηματίες, "διώκονται" και "μετακινούνται" υπάλληλοι, ενώ για "τα μάτια του κόσμου" και προκειμένου να δικαιολογήσουν ειλημμένες ενέργειες και αποφάσεις έχουμε ένα μπαράζ "κατά παραγγελία" δημοσιευμάτων σε βάρος των εργαζομένων συνολικά.

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών συνεχίζεται και διευρύνεται και παρά τις γνωστές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στείλει "στο πυρ το εξώτερο" τη "Siemens", η Περιφερειακή Αρχή Αττικής της έδωσε έργα ύψους 3.544.199,99 ευρώ. Επίσης άθλιο δημοσίευμα σε συγκεκριμένο site χρεώνει στους εργαζόμενους της ΔΚΕΣΟ την ευθύνη για συγκεκριμένα ατυχήματα, κόντρα στα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην παραπέρα απαξίωσή τους.

Στη Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών όπου ανήκουν οι υπηρεσίες - "φιλέτα" για τους επιχειρηματίες ΔΚΕΣΟ, ΔΔΕ, ΔΚΕΟ, Δ9 κ.ά., έχουν μετατραπεί σε άδεια κουφάρια από εργαζόμενους.

Προδιαγράφουν έτσι το νέο Οργανισμό που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στα μέτρα και τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου με μείωση οργανικών μονάδων και εργαζομένων, με προδιαγεγραμμένη εκχώρηση του αντικειμένου των υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Αυτά είναι τα επακόλουθα της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ και όσων τους στηρίζουν για μικρότερο κράτος, που αποψιλώνει υπηρεσίες και πρώτα απ’ όλα τις υπηρεσίες - "φιλέτα" από αρμοδιότητες, που τις διατηρεί υποστελεχωμένες από εξειδικευμένους εργαζόμενους, που τις στερεί την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να τις παραδώσει βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στο όνομα της "παραγωγικής ανασυγκρότησης", δηλαδή της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες με επικάλυψη αρμοδιοτήτων και παρεμφερές αντικείμενο που χρειάζεται να συγχωνευτούν, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες και με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Καταγγέλλουμε κάθε αδιαφανή διαδικασία, κάθε φωτογραφικό διαγωνισμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή από όπου κι αν προέρχεται, αλλά για μας το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η βιομηχανία εργολαβιών και ιδιωτικοποιήσεων που συντελείται τα τελευταία χρόνια, σε υπηρεσίες και αντικείμενα που εκτελούνταν μέχρι πρότινος από δημόσιες υπηρεσίες με δικά τους συνεργεία, με λιγότερο κόστος και ποιοτικότερο αποτέλεσμα.

Σκάνδαλο για εμάς είναι η απαξίωση των υπηρεσιών από προσωπικό, μέσα και πόρους, η λειτουργία τους ως τροχονόμοι εργολάβων και πολυεθνικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου