Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΡΕΜΑΤΙΑ: ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ της εξαπάτησης των μπαμπουίνων.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΟΤΙ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ - ΣΑΡΑΝΤΑ - ΕΞΗΝΤΑ κλπ" ΧΡΟΝΙΑ "ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ" ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, εκτός του ΣΥΜΕΩΝ και ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που κόβανε και κόβουνε φλέβα για το δημόσιο συμφέρον.

Όλοι ήταν κακοί εκτός της ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ (και του Κακού λύκου) που "αγωνίζονταν" πάντα για το δημόσιο συμφέρον απέναντι σε όοοοολους τους άλλους που ήταν ΛΑΜΟΓΙΑ και είχαν κακές προθέσεις..

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ.

Στην πόλη πάντα υπήρχαν απόψεις και συμφέροντα, ιδιωτικά, κλαδικά, οργανωμένα ή διαπλεκόμενα.
΄Καλώς εννοούμενα και κακώς εννοούμενα.

Και υπήρχαν εκείνοι που υπερασπίζονταν πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον και εκείνοι που κοίταγαν μόνο την πάρτη τους.

Και υπογραμμίζω το "ΜΟΝΟ" γιατί δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ που να μην κοιτάει και την ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ στην ανθρώπινη ιστορία, με εξαίρεση - κατά την πίστη μας και το Ευαγγέλιο - τον Ιησού Χρηστό.

Και αν το κάνει αυτό θέτοντας τις προσωπικές επιδιώξεις ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ δεν είναι κακό. Αν το δημόσιο συμφέρον υποτάσσεται στην ΠΑΡΤΗ της κολλητής μας, υπάρχει πρόβλημα, τι να κάνουμε τώρα;

Τα συμφέροντα όσο πιο ισχυρά και διαπλεκόμενα ήταν ή είναι , τόσο περισσότερο ανάγκαζαν συλλογικές διοικήσεις του δήμου να υποκύπτουν διαχρονικά στις πιέσεις τους.

Διότι στα συλλογικά όργανα είχαν - και θα έχουν πάντα - και δούρειους ίππους τα μεγάλα, οργανωμένα συμφέροντα. Τσράκια.

Και αν δεν έχουν τους δημιουργούν. Λεφτά έχουν, ό,τι θέλουν κάνουν.

Τίποτα καινούργιο δηλαδή, έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι από τότε που πρωτοοργανώθηκαν σε κοινωνίες, πολύ περισσότερο σε χώρες οργανωμένες και θεσμικά θωρακισμένες σαν  .... την Κολομβία των Βαλκανίων.

Και τώρα, σήμερα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό .

Η "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ" δεν είναι καθόλου διαφορετική στις πρακτικές, κανένα ηθικό πλεονέκτημα στην διαχείριση δεν επιδεικνύει, το παραμύθι έλαβε τέλος: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ γίνεται ΛΑΦΥΡΟ και για την ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ όπως ήταν παλιά και για την ΚΑΘΕΦΟΡΑ.

Χωρίς όμως να σημαίνει βέβαια αυτό ότι επειδή δεν είναι  διαφορετική από την "ΚΑΘΕΦΟΡΑ" και εις τους αιώνας των αιώνων δεξιά, δεν δικαιούται ποτέ να κυβερνάει ή να διοικεί ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ και τις παλινωδίες της.

Να τελειώνουμε με τις παρθενιές για να πάμε παρακάτω μπας και συζητηθεί το πρόβλημα της χώρας με την σοβαρότητα που του πρέπει και χωρίς μεσσιανικές ονειρώξεις του κάθε ΄Βοναπάρτη.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ - ακόμα και οι αριστεροί - μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αν βγάλουμε από το ιδεοληπτικό, εγωπαθές, μεσσιανικό μυαλουδάκι μας ότι είμαστε ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΗΘΙΚΟΙ και κοιτάξουμε ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ίσως και μαζί με κανέναν άλλο ακόμα, όχι μόνοι μας.

Στο Χαλάνδρι η απόλυτη υποταγή της "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ" ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στο οργανωμένο συμφέρον - εν προκειμένω των ΚΥΕ - που εκπρόσωπός τους θυμίζουμε υπαγορεύσε δημόσια τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου στον Γερολυμάτο που παριστάνει τον γραμματέα - δακτυλογράφο - είναι το απόλυτο παράδειγμα.

Επανερχόμαστε στην Ρεματιά και την ιστορική αναδρομή:

Η διαχείρισή της παραχωρήθηκε από τον δήμο Αθήνας λοιπόν όπως ήδη σας δείξαμε, το 1986.

Από τότε μετράει ο χρόνος για να μιλάμε για το "τι έκανε διαχρονικά ο δήμος Χαλανδρίου και οι διοικήσεις του".

Τότε άρχισε ο προβληματισμός στον δήμο για το πώς πρέπει να "αξιοποιηθεί" από το Χαλάνδρι η ρεματιά με δύο μεγάλες στρατηγικές να συγκρούονται:

Από την μια η "αγορά", το ιδιωτικό συμφέρον είδε ΟΙΚΟΠΕΔΑ για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ σε πολυκατοικίες.

Οι εργολάβοι της αντιπαροχής ήταν στα φόρτε τους τότε.

Έχτιζαν τα πάντα, έκαναν τους δρόμους ζικ - ζακ ή τους εξαφάνιζαν ως Χάρυ Πόττερ, έτρωγαν πεζοδρόμια .... σε μια χώρα που τότε ανακάλυπτε πρώτη φορά την έννοια της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ελέω Τρίτση κυρίως και ΠΑΣΟΚ κατ΄επέκταση - για να λέγεται και κανένα καλό εκτός από τα κακά που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή (από τα καργαριστερά στα καργαδεξιά που κατέληξε πλέον).

Είδαν οι εργολάβοι στην ρεματιά ΟΙΚΟΠΕΔΑ ευάερα, ευήλια, με θέα πράσινο.

ΘΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΙΟΤΑΝ Ο,ΤΙ ΚΤΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ.

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤ!

Πολλά τα λεφτά ....

Ό,τι πρόλαβαν να κάνουν το έκαναν τα εργολαβικά συμφέροντα (θα μιλήσουμε παρακάτων και για τα λάθη και τις υπαναχωρήσεις των τότε ΠΑΣΟΚΩΝ αυτοδιοικητικών στο Χαλάνδρι - γιατί έκαναν και λάθη, δεν ήταν τέλειοι σαν τον Αεικίνητο και τον Συμεών - αλλά σίγουρα δεν έκαναν ΜΟΝΟ λάθη).

Η άλλη πλευρά - Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ - είδε ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, κοινόχρηστους ή και κοινωφελείς χώρους. ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ: Στο ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ.

Γιατί εδώ μπήκε η ΑΧΡΗΣΤΗ αντιπαράθεση εντός της πραγματικής "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ΄" πλευράς της τοπικής κοινωνίας και της συμμαχίας που θα μπορούσε να έχει φτιάξει μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος - και μπήκε αυτή η αντίθεση ΧΑΖΑ ή ΣΚΟΠΙΜΑ, από την καργαριστερά της μονοπώλησης των αγώνων και της συνέπειας.

 "Εμείς μόνο υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, εσείς είστε τσάτσοι των εργολάβων και παίρνεται μισθό" μας έλεγε ο σημερινός έμμισθος σύμβουλος του δημάρχου Συμεών.

Γνήσια ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ, πάντα θέλανε να χρεώνουν ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Όσοι πέφτουν σήμερα από τα σύννεφα για τις πρακτικές της απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ!

Η αντίθεση λοιπόν ήταν "ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ".

Διότι όλοι οι καλών προθέσεων πολίτες, στηρίξαμε τότε να υπάρχουν και μερικές κοινωφελείς χρήσεις - που απαιτούν κάποια κτιριακή υποδομή βεβαίως - ενώ η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ ήταν απόλυτη: ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, η ρεματιά είναι ΔΑΣΟΣ και κανένα κτίριο δεν πρέπει να γίνει σε αυτή, έλεγαν.

"ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ" ή "ΔΑΣΟΣ" ήταν η αντίθεση λοιπόν.

Η διοίκηση ΠΕΡΚΙΖΑ ανέθεσε σε ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ.

Τον Δημήτρη Σταματιάδη βεβαίως, που ήταν τότε ο "μελετητής του Πέρκιζα".

Ο ΔΑΙΜΩΝ της τσιμεντοποίησης της ρεματιάς κατά την καργαριστερά.

Αλλά άκου κάτι περίεργα πράγματα, τότε τα θέματα αυτά είχαν αρχίσει να τα μελετούν - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ - ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ που ετοίμαζαν ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, τις παρουσίαζαν, άκουγαν και μετά επί αυτών, αποφάσιζαν οι αιρετοί.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ επιχειρήθηκε να μην καταργούνται οι δρόμοι και οι παιδικοί σταθμοί από το σχέδιο πόλης με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΩΝ κατόπιν ενεργειών τους, να μην δεσμεύονται οικόπεδα μόνο για να πέφτει η εμπορική αξία τους μέχρι να τα αγοράζουν οι κολλητοί και να τα αποχαρακτηρίζουν, να μην τρώει το μισό πεζοδρόμιο ο εργολάβος δίνοντας  μπαξίσι στον αντιδήμαρχο που έκανε τα στραβά μάτια.

Το έργο μιας ολοκληρωμένης μελέτης όλων των παραμέτρων για την διαχείριση της ρεματιάς ήταν - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ αν αποφασίσει κανένας να το χειριστεί με σοβαρότητα και στην ολότητά του, όχι "νεοελληνικά" και Γερολυμάτια - ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

Μέσα σε δύο χρόνια μια ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗ - τέθηκε ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Ναι ρε άκου φίλε μου: ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ 1988!

Υπήρχαν και ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΤΕ - άκου κάτι τρελά- που οργάνωσαν ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ παντού για την μελέτη διαμόρφωσης του ρέματος.

Άμεση δημοκρατία ένα πράγμα. Σαν και αυτό που υποσχέθηκε στους μπαμπουίνους ο Συμεών ότι θα κάνει.

ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ συνεπικουρούμενη από γνωστή και μη εξαιρετέα κλίκα ΣΥΣΤΕΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚων παντός καιρού, τα έκανε ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ.

Όχι δεν έκαναν προτάσεις βελτίωσης, δεν είδαν τα θετικά, τα πολλά καλά που έκανε η μελέτη, δεν έψαξαν να την τελειοποιήσουν ίσως με παρεμβάσεις ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΜΗ να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ στην ρεματιά και το Χαλάνδρι.

Να ξέρει δηλαδή ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ τι πρέπει και που μπορεί να το κάνει ή τι δεν πρέπει και να ξέρει πού να επενδύσει ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ τα λεφτάκια του χωρίς να τον εκβιάζουν Τουρκαλβανοί πασάδες και σουλτάνοι.

ΟΧΙ ΕΙΠΑΝ!
 ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ!
Αριστερός Μανιχαϊσμός!

Πάντα βλέπεις κάποιοι προτιμούσαν το χάος ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ του νόμου της ζούγκλας, του νόμου του ισχυρού, του νόμου της ΜΑΦΙΑ και της ΟΜΕΡΤΑ.

Το νόμο της ζούγκλας αντί του νόμου της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που μπορεί να είναι ΠΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ αν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (κανονικά, όχι μαϊμού).

ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΠΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΑΚΡΑΙΑ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ:

"Ο ΠΕΡΚΙΖΑΣ ΤΣΙΜΕΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ. ΚΤΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ,. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ!"

Η περίοδος 1986 μέχρι το 1990 ήταν γεμάτη εντάσεις και λαϊκίστικο πόλεμο ενάντια στην μελέτη διαμόρφωσης της ρεματιάς, την μελέτη ΠΕΡΚΙΖΑ - ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ.

Γίνονταν λαϊκές συνελεύσεις για να παρουσιαστεί η μελέτη και να πουν οι συνδημότες μας την άποψή τους και έμπαιναν μέσα με ντου οι "ΣΩΤΗΡΕΣ" της ΣΤΑΣΗΣ και τις διέλυαν.

ΣΩΝΑΝΕ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Έτσι λέγανε τότε και μπορεί όντος να το πίστευαν, γιατί μικροί και άμυαλοι ήταν, τυφλά ιδεοληπτικοί,  οι αυταπάτες πολλές φορές γίνονται κατανοητές κατόπιν εορτής.
Ενίοτε να πρέπει και να γίνεις διοίκηση για να βγεις από τον κόσμο που έχεις πλάσει στο κεφαλάκι σου.

Και τα λάθη είναι ανθρώπινα αρκεί να έχεις την ευρύτητα του νου τα δεις και να τα παραδεχτείς αντί να σου γίνεται η δικαιολόγηση του λάθους ΕΜΜΟΝΗ ΖΩΗΣ και να συνεχίζεις να λες τα ίδια 30 χρόνια χωρίς να κοιτάς τι από αυτά που έλεγες μπορεί να ήταν λάθος, που είχες δίκιο και που είχε δίκιο και κανένας άλλος για να του το αναγνωρίσεις και να πας μπροστά.
Όχι με κριτήριο την μαλακία που σε δέρνει αλλά με κριτήριο τις εξελίξεις στην πόλη.

ΛΕΣ "ΣΥΝΕΠΕΙΑ", ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟ 30ετίας ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΜΜΕΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.

Αλλά μετά από 30 χρόνια υπάρχουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των επιλογών.

ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ!

Θα συνεχίσουμε σε ό,τι αφορά την δεκαετία 90 και το προεδρικό διάταγμα που ισχύει τις επόμενες μέρες ανάλογα με τον διαθέσιμο για γράψιμο χρόνο.

Θα δούμε την μελέτη Σταματιάδη - την μόνη μελέτη που υπάρχει στο οπλοστάσιο του δήμου για την ρεματιά από τότε μέχρι σήμερα.

Γιατί ΔΕΝ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ οι καργαριστεροί από την τσιμεντοποίηση.

Το μόνο που έκαναν είναι ένας παιδικός σταθμός να γίνει πολυκατοικία και ένας κλειστός πολιτιστικός χώρος να γίνει ..... ο χώρος της κατάληψης Πραπόπουλου.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ευκολότερη επιστροφή ή μονιμοποίηση συμβασιούχων στους δήμους (ν/σ)

 

Το δρόμο για ευκολότερη επιστροφή χιλιάδων συμβασιούχων στις εργασίες τους ή ακόμα και την μονιμοποίηση τους σε υπηρεσίες των Δήμων, ανοίγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 20 με το τίτλο «Ένδικα μέσα Ο.Τ.Α», του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», που βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης, δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις διατάσσεται η παραμονή ή επάνοδος εργαζομένων στην Εργασία.
Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, να παραιτηθούν απο ένδικα μέσα – παρά τα όσα προβλέπει ο “Καλλικράτης” – που χρησιμοποιούσαν κατά προσφυγών συμβασιούχων οι οποίοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια είτε με προσωρινές διαταγές η ασφαλιστικά μέτρα είτε με πρωτόδικες αποφάσεις αποκτώντας το δικαίωμα να παραμείνουν η να επανέλθουν προσωρινά στην υπηρεσία τους.
Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι προσφεύγοντας στα δικαστήρια πετύχαιναν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο, οι Δήμοι υποχρεωμένοι απο το νόμο του “Καλλικράτη” προχωρούσαν σε εφέσεις με αποτέλεσμα αρκετοί συμβασιούχοι να έχαναν στον Αρειο Πάγο την αρχική ευνοϊκή απόφαση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ρύθμιση, εφόσον ψηφιστεί στη Βουλή θα επιφέρει πιθανές ευνοϊκές εξελίξεις για τουλάχιστον 3.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι μπορεί να παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων παρότι έληξαν οι συμβάσεις τους. Επίπροσθετα περίπου 2.000 συμβασιούχοι, μπορεί να τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.
Δείτε τι προβλέπει το άρθρο 20:
1. Οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά αποφάσεων, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων στην εργασία τους, εφόσον οι ως άνω εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί από οποιαδήποτε χρηματική αξίωση κατά των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, με απόφαση του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου τους και κατά παρέκκλιση των άρθρων 72 και 176 του ν. 3852/2010. Στην περίπτωση αυτή, η απόφαση περί της παραίτησης από τα ένδικα μέσα, η οποία πρέπει να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του φορέα για την κάλυψη της δαπάνης που προκύπτει από την άμεση συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση, λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου και του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του φορέα.
2. Αποφάσεις περί μη άσκησης ή περί παραίτησης από ένδικο μέσο στις περιπτώσεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου, που εκδόθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται ως προς όλες τις συνέπειές τους, νόμιμες.
3. Αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των πάσης φύσεως νομικών προσώπων αυτών περί υποβολής προσφυγών σε διοικητικές αρχές, άσκηση, μη άσκηση ή παραίτηση από οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή μέσο, δικαστικό ή εξώδικο συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης δεν εμπίπτουν στον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας του άρθρου 225 παρ. 1 του ν. 3852/2010 (Α’ 87).

http://www.aftodioikisi.gr

Οι μη απαντήσεις για την οδική ασφάλεια των κατοίκων Πολυδρόσου (δελτίο τύπου)

 


Αγαπητέ αντιδήμαρχε,

Σεβαστές οι θέσεις που εκφράζετε για τις διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες που δήθεν ακολουθείτε.

Δυστυχώς όμως, ούτε ο δήμαρχος, ούτε εσείς απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που σας θέσαμε, κλείνοντας τα μάτια για ένα θέμα που απασχολεί την καθημερινότητά μας, την ασφαλή διαβίωσή μας και προκαλεί την υποβάθμιση της ζωής των πολιτών του Πολυδρόσου και αναρωτιόμαστε που βρίσκεται η δημοκρατικότητα στην μόνιμη αυτή πρακτική της μη απάντησης.

Ακόμη και τώρα, αντί να σας προβληματίσουν  πραγματικά γεγονότα που με εξαιρετική προσοχή και τεκμήρια σας καταθέτουμε, επιδίδεστε σε οργανωμένη διαχείριση των απαντήσεων για προβλήματα που δημιούργησε ένα λάθος έργο !  Ένα έργο που αποφασίστηκε χωρίς  κυκλοφοριακή μελέτη, μελετήθηκε με ανεπάρκεια  και  εκτελέστηκε με πολλές ατέλειες.

Τελικά, ήταν υπερβολή να θεωρήσουμε ότι, με την συνδρομή μας θα προσπαθούσατε να σώσετε ότι άμεσα μπορεί να σωθεί  (π.χ. ΣΗΜΑΝΣΗ).

Ήταν υπερβολή γιατί τους 25 μήνες που ασχολούμαστε επισταμένα με το θέμα, κάνετε την ίδια δουλειά: διαχείριση απαντήσεων ώστε να μην γίνονται αυτά που χρειάζονται και που ενίοτε λέτε ότι θα κάνετε !

Ο σύλλογός μας, δεν διαθέτει παρά μόνο τη μαχητικότητα, την αξιοπιστία του και την λογοδοσία του στους κατοίκους που τον υποστηρίζουν. 

Η σιωπή σας προς απάντησή μας και ο νοών νοείτω.

Με τιμή

Για το ΔΣ

Παναγιώτης Α. Πάντος
Πρόεδρος

ΚΑΛΗΜΕΡΑ