Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015

Η σημερινή συνεδρίαση στο Δ.Σ. για τα έσοδα του δήμου 2015, είναι η πρώτη του με τη νέα σύνθεση που θα λάβει ουσιαστικές αποφάσεις επί του πυρήνα της αυτοδιοίκησης και θα καθορίσει την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση της νέας διοίκησης του δήμου στην τοπική κοοινωνία (αν εξαιρέσει βεβαίως κανείς την διαδημοτική και διαπαραταξιακή σύγκρουση της αυτοδιοίκησης με το νόμο περί της ψευτοαξιολόγησης και την επιτηδευμένη και ενοχλητική απόπειρα ακροδεξιών τε και καργαριστερών, να πειστούμε ότι ο ύμνος του ΕΑΜ δεν είχε ξανακουστεί ποτέ σε παρέλαση στο Χαλάνδρι, ισχυρισμός που προσβάλλει την δημοκρατική παράδοση του δήμου μας, για να εξυπηρέτησει εξόφθαλμες σκοπιμοτήτες αποπροσανατολισμού και πόλωσης σε θέματα μακριά της ουσίας).

Είναι η πρώτη έμπρακτη, ουσιαστική παρέμβαση της νέας διοίκησης στην ζωή της τοπικής κοινωνίας αυτή που θα γίνει μέσω των σημερινών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου υπό τη νέα του πλειοψηφία που καθορίζουν τιμές τελών που θα επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη (τέλη ταφής, τραπεζοκαθίσματα, διαφήμιση κλπ) όλο το δύσκολο 2015.

Κανένας διάλογος, καμία διαβούλευση, καμία ώσμωση απόψεων, επιχειρημάτων, διαχειριστικών προτάσεων δεν έχει προηγηθεί αποκλείοντας την πιθανότητα οι κατ' αρχήν καλές εισηγήσεις της πλειοψηφίας να γινόντουσαν καλύτερες ή να καλύψουν περισσότερες κοινωνικές ανάγκες.

Γνωρίζουμε ήδη - από τι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής - τον προσανατολισμό της νέας διοίκησης και μπορούμε να τον σχολιάσουμε και να τοποθετηθούμε επί αυτού:
Για εμάς είναι κατ' αρχήν σε σωστή κατεύθυνση.

Πώς ερμηνεύουμε τις εισηγήσεις της διοίκησης προς το δημοτικό συμβούλιο που θα εγκριθούν σε μερικές ώρες με δυο κουβέντες;

 Ότι η διοίκηση μετατοπίζεται ήδη σε επιλογές που αποδέχονται ότι η επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης και η παραχώρηση δημόσιου χώρου σε ιδιώτες δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως και αξιοποιείται ακόμα και από καργαριστερούς σε ένα μείγμα προοδευτικής πολιτικής διαχείρισης του δήμου.

Είναι έσοδα που η αυτοδιοίκηση δεν έχει την πολυτέλεια να απεμπολήσει και πρέπει να τα "τραβήξει" λελογισμένα και με μέτρο από την αγορά για να τα γυρίσει ως κοινωνικό μέρισμα στον δημότη. Γι' αυτό και η νέα διοίκηση σήμερα εισηγείται τον τρόπο που θέλει να διαχειριστεί τέτοια έσοδα χωρίς πλέον να τα καταγγέλει.

Με αφορμή αυτής της έμμεσης αλλά ουσιαστικής  παραδοχής της διοίκησης, όσοι έχουν κατηγορηθεί και λοιδωρηθεί απροκάλυπτα και χυδαία από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο παρελθόν ως συνεργάτες της κομαντατούρ και των τοπικών μνημονιακών δυνάμεων, επειδή πρότειναν και παλαιότερα και προτείνουν ακόμα την αναζήτηση ενός τέτοιου μείγματος πολιτικής εσόδων που συμπεριλαμβάνει την επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης στις επιλογές της, σήμερα πρέπει να ακούσουν μία απολογία για τον ακραίο τρόπο που αντιμετωπίσθηκαν οι απόψεις τους από δυνάμεις της ίδια πλευράς του ποταμιού.

Μία απολογία που η σταλινική, ξεροκέφαλη, συμπλεγματική και εμμονική θεώρηση των πραγμάτων που διαχρονικά έχει η παράταξη της διοίκησης κυρίως απέναντι στις όμορες κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, δεν θα επιτρέψει βεβαίως να διατυπωθεί, δεν έχουμε αυταπάτες.

Γνωρίζουμε ότι αυτό απαιτεί γενναιότητα και δεν υπάρχει τέτοια.

Επειδή δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι και επειδή όντος υπάρχουν κάποιοι που ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ (ακόμα και από τον προσωπικό τους εγωισμό) βάζουν το δημόσιο συμφέρον, δεν θα καθορίσει την ψήφο μας το θυμικό αλλά οι ανάγκες της πόλης και το συμφέρον του δήμου.

Γι' αυτό σήμερα ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, εκτός μόνο μίας πρότασής της:

Αυτής που διαιωνίζει το απαράδεκτο καθεστώτος της παραχώρησης του θεάτρου της ρεματιάς σε ατζέντηδες για 400 μόνο ευρώ ανά παράσταση, ποσό που δεν καλύπτει ούτε καν τα λειτουργικά έξοδά του, την στιγμή που τα έσοδα παράστασης με 600-700 εισιτήρια των 20 ευρώ υπερβαίνουν τα δέκα χιλιάρικα ευρώ ανά παράσταση.

Θα ψηφίσουμε την πρόταση για καθορισμό ΤΕΛΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ απεμπολώντας το μκροπολιτικό μας δικαίωμα να καταγγείλουμε μικροπολιτικά την διοίκηση για σκάνδαλο ή για μνημονιακή παρέκκλιση επειδή προσδοκά έσοδα από "εκχώρηση δημόσιου χώρου σε ιδιώτες" όπως έκαναν εκείνοι στο παρελθόν.

Αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι με βάση τις διαχρονικές τοποθετήσεις τους θα έπρεπε σήμερα να  μηδενίσουν αυτά τα έσοδα και να δηλώσει ότι καταργούνται, αλλά ευτυχώς δεν θα το ζήσουμε αυτό.

Το πόσο χώρο θα εκχωρήσει ο δήμος και το πού είναι ένα άλλο, σοβαρό διαχειριστικό ζήτημα αλλά από σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξαναϊσχυριστεί ότι είναι έγκλημα καθοσιώσεως κάθε "παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε ιδιώτη" δηλαδή κάθε εκμίσθωσή από τον δήμο χώρων σε καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα, χώρους διαφήμισης, περίπτερα, καντίνες κλπ για να έχει έσοδα.

ΟΜΩΣ  ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣΙΩΣΕΩΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ.

Θα ψηφίσουμε βεβαίως και τα τέλη διαφήμισης.

Τέλη διαφήμισης που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ - με βάση νόμο - να αυξηθούν (ναι υπάρχει τέτοιος νόμος).

Άρα τα μισθώματά τους στην δημοτική επιχείρηση ΔΕΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΟ από τον δήμο, αντίθετα ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ.
Να ίσως γιατί η ΦΛΥΑ είναι στο στόχαστρο των μεγάλων συμφερόντων της διαφημιστικής μαφίας.

Και να γιατί η κατάργηση των "αμαρτωλών συμβάσεων της ΦΛΥΑ" απλά θα δημιουργήσει απώλεια εσόδων για τον δήμο αφού ο δήμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΦΛΥΑ ΩΣ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.

Δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε γιατί άλλωστε δεν έχουμε δηλώσει ποτέ εμείς ότι " ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ".

Μάλιστα θα προτείνουμε στην επόμενη φάση συζήτησης - αυτή της κατάρτισης του προϋπολογισμού - αυτό το έσοδο που η διοίκηση δεν ήθελε προεκλογικά και τώρα αποδέχεται - άρα εκτιμούμε ότι δεν το είχε προϋπολογίσει στους σχεδιασμούς του κοστολογημένου και ρεαλιστικού (sic) προεκλογικού της προγράμματος που εγκρίθηκε από τους δημότες  - να χρησιμοποιηθεί για τον πολιτισμό και τους παιδικούς σταθμούς, ώστε να γίνει το καλοκαίρι ένα φεστιβάλ στην ρεματιά, αντάξιο της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης μας, εντελώς δωρεάν για τον δημότη που έχει ανάγκη ψυχαγωγίας σε τέτοιες εποχές αντί να παραχωρείται το θέατρο έναντι ευτελούς τιμήματος αλλά και για να αυξηθούν οι θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Θα ψηφίσουμε και τα έσοδα που προϋπολόγισε η διοίκηση να έχει από το νεκροταφείο.

Θα ψηφίσουμε καλωσορίζοντας την διοίκηση στον πλανήτη μας όπου προσεδαφίζεται μετά την πολύχρονη πτήση της σε κόσμους ανύπαρκτους και ονειρώδεις.


Επίσης - προφανώς - θα ψηφίσουμε και αυτά που ήδη ψηφίσαμε στην οικονομική επιτροπή, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει πριν την συνεδρίαση της.

Τις εισηγήσεις που αφορούν τα ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ, ΑΝΑΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Θα δώσουμε δια της ψήφου μας,  ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ χρόνο ανοχής στη νέα διοίκηση για να δούμε να προχωράει μια άλλη πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, φιλική προς το περιβάλλον και την τσέπη του πολίτη.

Πολιτική που απαιτεί σύγχρονες υποδομές που χρειάζονται  επενδυτικά κεφάλαια και που αν δεν τις δούμε εντός του 2015 να υλοποιούνται τότε θα πούμε ότι έχει  υπερφορολογηθεί ο δημότης για άλλη μια χρονιά και μάλιστα και με την δική μας ψήφο.

Και  αυτό δεν θα συναινέσουμε να επαναληφθεί ούτε μία παραπάνω χρονιά μετά το 2015.

Και αυτά τα καταθέτουμε γραπτά πριν το Δ.Σ. γιατί έτσι θεωρούμε ότι αναλαμβάνουμε απόλυτα την ευθύνη των λόγων μας και της ψήφου μας και επί αυτών θα λογοδοτήσουμε και τις επόμενες χρονιές της πενταετίας απέναντι στον συνδημότη μας.

Η αναλυτική μας τοποθέτηση και τα επιχειρήματά μας θα γίνουν γνωστά από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Υπό κλοιό ΜΑΤ τα πανεπιστήμια ενόψει 17ης Νοέμβρη


Αστυνομική επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων δακρυγόνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η επέμβαση έγινε μετά την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας ώστε να μη κλείσουν τα κτήρια της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να αποτραπούν οι καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, που είχαν αποφασίσει οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.

Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα.

Το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική συγκεντρώθηκαν κλούβες της αστυνομίας οι οποίες και επενέβησαν εις βάρος τν φοιτητών που βρίσκονταν έξω από το κτήριο και καλούσαν σε κατάληψη. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ για αποκλεισμών των κτηρίων εν όψει 17ης Νοεμβρίου έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων του πρύτανη του ΕΚΠΑ Φορτσάκη για τη φρούρηση του Ιδρύματος και αναμένεται «να ρίξει λάδι στη φωτιά» των αντιδράσεων.

Πηγή: tovima.gr
ENYPOGRAFA

Για το 5 στα 5 ο Θρύλος με Γαλατά


Τη Γαλατασαράϊ υποδέχεται στο φαληρικό στάδιο ο Ολυμπιακός , στην αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα.
Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν σήμερα (21.45) στο ΣΕΦ την τουρκική ομάδα και στόχος τους δεν είναι άλλος από την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους στα ευρωπαϊκά παρκέ, ώστε να παραμείνουν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή του Δ’ Ομίλου. Με όπλο την άμυνα, τομέας στον οποίο δίνει ύψιστη σημασία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και με τον κόσμο τους στο πλευρό τους στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν για τη μάχη τους με τη «Γαλατά». Δεδομένες είναι οι απουσίες των Ματ Λοτζέσκι, Γιώργου Πρίντεζη και Γιάννη Παπαπέτρου, που παραμένουν παροπλισμένοι εξαιτίας τραυματισμού, ενώ μεγάλο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει ο Τρεμέλ Ντάρντενπου έκανε ντεμπούτο την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στην «Kombank Arena» του Βελιγραδίου. Ο Αμερικανός δεν είναι 100% έτοιμος λόγω της αγωνιστικής απραξίας του, αλλά λόγω των απουσιών στη θέση «3» ο 47χρονος τεχνικός δεν έχει την... πολυτέλεια να τον αφήσει να βρει τη φόρμα του σταδιακά.
Αντίπαλοι επιστρέφουν στο ΣΕΦ ο Ίαν Βουγιούκας και ο Ζόραν Έρτσεγκ από το ρόστερ της τουρκικής ομάδας, η οποία έχει φέτος στην Ευρωλίγκα δύο νίκες και ισάριθμες ήττες. Μακριά από το «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, πάντως, δεν έχει καταφέρει ακόμα να… σπάσει το ρόδι. Οι Κάρλος Αρόγιο και Βλάντιμιρ Μίτσοφ  είναι άλλοι δύο παίκτες, πάνω στους οποίους θα επικεντρωθούν οι «ερυθρόλευκοι» για την εξουδετέρωσή τους. Ηχηρά ονόματα από το έμψυχο υλικό που διαχειρίζεται φέτος ο Εργκίν Αταμάν οι Τούρκοι διεθνείς γκαρντ Εντέρ Ασλάν και Σινάν Γκιουλέρ, ο σέντερ Αλντεμίρ Φουρκάν και ο φόργουορντΚερίμ Γκονλούμ, μαζί με τις σταθερές αξίες Νέιτ ΤζαβάιΠέτρο Αραντόρι και Μαρτίνας Πότσιους. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας
1ος Όμιλος
18.00 Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) - Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)
2ος Όμιλος
21.45 Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
3ος Όμιλος
21.15 Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)
21.45 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Τουρόφ (Πολωνία)
4ος Όμιλος
19.00 Νεπτούνας Κλαϊπέδα (Λιθουανία) - Βαλένθια (Ισπανία)
21.30 Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
21.45 Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το ασφαλιστικό

Την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το ασφαλιστικό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Π. Κουρουμπλή, των Υπευθύνων ΕΕΚΕ Εργασίας και Υγείας Δ. Στρατούλη και Α. 
Ξανθού και τη συνυπογραφή των βουλευτών Αγαθοπούλου Ε., Δερμιτζάκη Κ., Ζαχαριά Κ., Ζερδελή Γ., Κυριακάκη Β., Μπάρκα Κ., Μπόλαρη Μ., Σταθά Γ. και Χαραλαμπίδου Δ.

Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Πρόεδρε

Με βάση το άρθρο 41 Α του Κανονισμού της Βουλής ζητούμε να συγκληθεί εκτάκτως η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση και του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ρ. Σπυρόπουλου.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το ασφαλιστικό προκάλεσαν και προκαλούν εντονότατες ανησυχίες στους πολίτες και κυρίως στους συνταξιούχους. Είναι σαφές ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί δε θεραπεύεται από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού.

Ζητούμε από εσάς να προβείτε άμεσα στη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και στην κλήση των παραπάνω δημοσιών προσώπων, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα και κατ' επέκταση η Ελληνική Βουλή».

Το Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Μετά από αλλεπάλληλες επαφές του δήμαρχου Σίμου Ρούσσου, του αντιδήμαρχου Κώστα Γερολυμάτου και της νομικής υπηρεσίας του Δήμου με την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., άρχισε να διαφαίνεται λύση στο πρόβλημα του κλειστού γυμναστηρίου «Μάρκος Παπαδάκης». Ως γνωστόν, το γυμναστήριο δεν ανήκε στον Δήμο Χαλανδρίου και ουδέποτε του είχε παραχωρηθεί η χρήση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρήση του γινόταν παράτυπα και καμιά διοίκηση δεν είχε φροντίσει έως σήμερα να πράξει τα αυτονόητα.

 Η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. , η οποία  διαβιβάστηκε στο Δήμο αναφέρει τα εξής :

To διοικητικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την από 16.10.2014 εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, αποφασίζει κατά πλειοψηφία, (5 Ναι -2 Λευκό):
  1. Eγκρίνει λόγω της διαμορφωθείσης πραγματικής κατάστασης την παραχώρηση της χρήσης χώρου επί των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου, Μεθώνης πεζοδρόμου και Σαρανταπόρου, ΟΤ 556-557, που έχει αποκτηθεί από τον ΟΣΚ το έτος 1983, στον Δήμο Χαλανδρίου με σκοπό τη νομιμοποίηση της αυθαιρέτου οικοδομής κλειστού Γυμναστηρίου που κτίσθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και χρησιμοποιεί επί έτη ο αιτών ΟΤΑ.
  2. Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υπογραφή κατάλληλης σύμβασης παραχώρησης και την επανυποβολή εισήγησης προς λήψη απόφασης μετά την ένταξη στις διατάξεις του Ν. 4178/2013    
Από σήμερα, η τεχνική υπηρεσία ξεκινά τις ενέργειες για τη νομιμοποίηση του κτιρίου ώστε να μπορέσει να αδειοδοτηθεί και να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες.

ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ


του Α. ΝΤΑΒΙΑ
Το βράδυ συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη του 2015.

Οι εισηγήσεις εγκρίθηκαν κατ' αρχήν από την οικονομική επιτροπή.

Η προσωπική μου στάση ήταν αυτή ακριβώς που είχαμε προαναγγείλει μέσα από την Πλατεία πριν την συνεδρίαση της Ο.Ε.

Θετική ψήφος για τα έσοδα από θεσμοθετημένες, ανταποδοτικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός) και κατ' αρχήν λευκό σε όλα τα έσοδα που προβλέπονται από δράσεις επιχειρηματικότητας της αυτοδιοίκησης και είναι δυνητικά - δηλαδή ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ τα επιβάλλουν οι δήμοι, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Οι λόγοι της λευκής ψήφου - πολιτική στάση που γενικά θεωρώ μη αποδεκτή για σοβαρούς ανθρώπους, εκπροσώπους πολιτών που οφείλουν να λένε ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της γνώμης τους - αν δεν είναι επαγγελματίες που προφυλάσσουν τα νώτα τους και θέλουν να τα έχουν καλά και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα  - έχουν αναλυθεί σε αυτή την ανάρτησή μας:

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 9 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2015.

 Για την σημερινή μας στάση στο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε οριστικά το μεσημέρι και θα σας ενημερώσουμε, όσο αφορά την διατήρηση ή όχι της λευκής ψήφου και στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δεν είναι πιθανό αφού πλέον αυτό που δεν είχε γίνει, δηλαδή μια κατ' αρχήν ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων τώρα έχει γίνει σε ένα βαθμό, τουλάχιστον όσο αφορά τις  δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή και όσων εκτός αυτής δεν έχουν φοβικά σύνδρομα και συζητούν.


Η μείζονα αντιπολίτευση δια του πρώην δημάρχου Γ. Κουράση με δελτίο τύπου της που πρώτοι ανεβάσαμε πανηγυρίζει για το οικονομικό success story της περιόδου της δημαρχίας του, προβάλλοντας ένα εκπληκτικό επιχείρημα:

"Αφήσαμε 4 εκ. ταμειακό διαθέσιμο από .... τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και ο δήμος είναι ... υγιής. Δοξάστε μας".

Όπερ έστι μεθερμηνευόμενο  ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ παράνομα, αφού το ανταποδοτικό έσοδο από την καθαριότητα οφείλει να ισοσκελίζεται με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ παροχή υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προς τους δημότες, υπηρεσίες που πληρώναμε υπερκοστολογημένα λοιπόν, για να κάνει ο πρώην δήμαρχος το κομμάτι του στην μνημονιακή κυβέρνηση και τον Γερμανό Γκαουλάιτερ στην αυτοδιοίκηση κο Φούχτελ.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος η παραδοχή - και μάλιστα μετά κομπασμών - Κουράση θα έπρεπε να οδηγήσει σε αυτόφορη σύλληψη για παράβαση καθήκοντος και αναίτια υπερφορολόγηση των δημοτών.

Αλλά αυτά βέβαια γίνονται σε προηγμένα κράτη, όχι σε Μπανανίες.

 Όμως ας κάνουμε και ένα ταμείο:

Στα 4 εκ. υπερφορολόγηση από την καθαριότητα, προσθέστε και το 1 εκ. του success story του Γ. Λαδόπουλου στον ΟΚΠΑ (θυμάστε που έλεγε ότι τα χρήματα για κοινωνική πολιτική δεν τα χρησιμοποίησε και τα γύρισε στο ταμείο όταν έκλεισε το νομικό πρόσωπο;) τα αδιάθετα αλλά δεσμευμένα  κονδύλια από έργα ΕΣΠΑ και την μείωση των θέσεων των δημοτικών παιδικών σταθμών από 900 σε 400 και έτσι έχετε μπροστά σας το πώς δημιουργήθηκε το SUCCES STORY  του Γ. Κουράση.

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ (που ΄την παλεύουμε με ζόρι) ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!

Ο δικός μας ισχυρισμός ότι ο Γ. Κουράσης είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ έχουμε την αίσθηση ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω επιχειρηματολογία μετά το δελτίο τύπου του πρώην δημάρχου. Ήταν έντιμο και μπράβο του που επιτέλους ομιλεί καθαρά.

Μένει στον Σίμο Ρούσσο να τοποθετηθεί - γιατί δεν το έχει κάνει - περί αυτού του μείζονος οικονομικού θαύματος που παρέλαβε, να μας πει ίσως και για τον τρόπο που ο δήμος έχει στείλει αδιάβαστους δεκάδες συνεργάτες - προμηθευτές του, που δεν τους πληρώνει και τους σέρνει στα δικαστήρια μέχρι να παραγραφούν οι οφειλές του προς αυτούς και άλλα που σιγά σιγά θα σας αναδείξουμε.

Εκτός αν επιλέξει να σιωπήσει και να ακολουθήσει την ίδια πολιτική για να διευρύνει αυτό το success story ακολουθώντας την ίδια πολιτική.

Ενδιαφέρον έχει και η θέση της έτερης συντηρητικής - πιο κεντροδεξιάς του Κουράση και ακραία φιλελεύθερης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, αυτής του Γ. Λαδόπουλου - όπως εκφράστηκε με την στάση του Μύρωνα Ανδριαννάκη στην οικονομική επιτροπή:

Ο Μύρωνας καταψήφισε την μείωση των ανταποδοτικών τελών γιατί η μείωση που εισηγείται ο Ρούσσος - κατά την άποψή τους - είναι μικρή και έπρεπε να είναι μεγαλύτερη αφού υπάρχει πλεόνασμα από την υπερφορολόγηση.

Την υπερφορολόγηση που ψήφιζαν και εκείνοι ως δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης πλειοψηφίας !!!

Και ήταν πεντακάθαρος - προς τιμήν του - ο Μύρωνας όταν είπε ότι θεωρεί ότι οι επενδύσεις στον τομέα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας είναι .... πεταμένα λεφτά. 

Οπότε, αν δεν γίνουν επενδύσεις σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, τεχνολογίες εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και βέβαια σε αντίστοιχους αναγκαίους χώρους, τα τέλη μπορούν να μειωθούν και άλλο και η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας να ..... καταρεύσει.

Το γιατί τα λέει αυτά ο Μύρωνας το καταλαβαίνει ακόμα και ο νέος αναγνώστης μας, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Και δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό. 

Άλλωστε έχουν την εντιμότητα οι συνάδελφοι της παράταξης Λαδόπουλου να δηλώσουν νεοφιλελεύθεροι και οπαδοί της ιδιωτικοποίησης, δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν κανέναν (με εξαίρεση ένα μέλος τους που είναι και φιλελεύθερος και σοσιαλιστής και κομμουνιστής - τρία σε ένα).

Αυτά προς το παρόν σαν ένα εισαγωγικό σημείωμα για να κατανοηθούν οι πολιτικές και τακτικές που θα οδηγήσουν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Με αφορμή την Κυπριακή ΑΟΖ και την τουρκική προκλητικότητα


«Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα» Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος». Γιατί η Κύπρος έχει όντως ζωτική σημασία για την Τουρκία, λόγω της κεντρικής της θέσης σε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά δίκτυα:Aυτή η στρατηγική αντίληψη της Τουρκίας για την Κύπρο, είτε Κεμαλικής είτε Νέο-Οθωμανικής, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

 Για την σημερινή Τουρκία, το ελληνικό «εμπόδιο’ στα επεκτατικά- Αναθεωρητικά  της σχέδια, έχει δραστηριοποιηθεί, δεδομένου ότι. με άξονα το φυσικό αέριο νοτίως της Κύπρου, σχηματίζεται μια «συμμαχία» η οποία περιλαμβάνει την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Σύμφωνα με την θεώρηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, τούτο συγκαλύπτει δυνάμεις οι οποίες αποσκοπούν να θέσουν εμπόδια ή φραγμούς στις νέο-Οθωμανικές φιλοδοξίες.(και επεκτατισμούς…).

 Από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Μεγαλόνησο και εν συνεχεία, την συνάντηση των τριών Ηγετών Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου στην Αίγυπτο. Είχε καιρό η Ελλάδα να ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ στον φυσικό της γεωπολιτικό χώρο: στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Εγγύς Ανατολή…

Να που η Κύπρος δεν είναι πάντα «τόσο μακριά»…

Με την ευκαιρία παραθέτω: «Οι μέρες κυοφορούν. «Ας προσέχουν οι Υπατοι», αριστεροί, δεξιοί και δημοκρατικοί. Ας «προσέχουν» όμως και οι πληβείοι. Ας ακονίσουν τον νου τους, ας γυαλίζουν την ψήφο τους, ας πλένουν κι ας χτενίζουν το σθένος τους.» γράφε κάπουι ο Στάθης Σταυρόπουλος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian3@yahoo.gr

Συνταγματικός ο νόμος για τα αυθαίρεταΣυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον νόμο 4178/13 για τα αυθαίρετα.

Ανατρέποντας την 30ετή νομολογία του για το ζήτημα, η ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να απορρίψει τις προσφυγές και να ανοίξει μια νέα σελίδα στον τρόπο διαχείρισης της παράνομης δόμησης.

Η συνεδρίαση για τα αυθαίρετα πραγματοποιήθηκε προχθές, κεκλεισμένων των θυρών, υπό την προεδρία του κ. Σωτήρη Ρίζου και εισηγητή τον Κωνσταντίνο Κουσούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες (καθώς η απόφαση θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να καθαρογραφεί), ο ν. 4178/13 κρίθηκε κατά πλειοψηφία συνταγματικός.

Μοναδική εξαίρεση, η διάταξη που προβλέπει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε βάρος των οποίων υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική. Το ΥΠΕΚΑ, πάντως, πρέπει να ήταν ενήμερο για την πορεία των πραγμάτων, καθώς η τροπολογία που κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή σταματά την υποβολή δηλώσεων από αυθαίρετα αυτής της κατηγορίας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πέρα από το γενικότερο ενδιαφέρον της είδησης θυμίζουμε ότι το θέμα είναι συνδεδεμένο με την οριστική αδειοδότηση των αθλητικών χώρων.

ΤΟ «ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ» ΣΤΟ VAULT


Η εταιρεία θεάτρου GAFF και ο πολυχώρος VAULT 
παρουσιάζουν
το έργο του Μάκη Τσίτα

«Μάρτυς μου ο Θεός»

που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014
σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη

Από το Σάββατο 08 Νοεμβρίου
και κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00,
ως τις 11 Ιανουαρίου 2015.


Η εταιρεία θεάτρου GAFF παρουσιάζει στον πολυχώρο VAULT  το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης -ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία-, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί με μοναδικό τρόπο τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή.

Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη- Λίνα Παγώνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη, Χάρης Λυγούρας
Αφίσα παράστασης: Νικολέττα Γιαννούλη, Αλέξανδρος Βενιέρης

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης

Μάκης Τσίτας
Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.
Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών (σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Πάτυ εκ του Πετρούλα» (Καστανιώτης, 1996), και δεκαπέντε βιβλία για παιδιά (με πιο πρόσφατο το «Ο αδέσποτος Κώστας», Ψυχογιός, 2014).
Το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» (Κίχλη, 2013) απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Εταιρεία θεάτρου GAFF
H εταιρεία θεάτρου GAFF δημιουργήθηκε το 2010. Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις «Μην παίζεις με τα χώματα» της Στέλλας Βλαχογιάννη (θέατρο Βασιλάκου, studio Mαυρομιχάλη και περιοδεία με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ), «ΚΡΑΧ» μια σύνθεση από ιστορίες των Μ. Μπρέχτ και Α. Τσέχωφ για τη σχέση του ανθρώπου με το χρήμα (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης - 1ο LOW BUDGET FESTIVAL) και «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Ε. Ροΐδη (Θέατρο του Νέου Κόσμου, VAULT και περιοδεία για τρεις συνεχόμενες χρονιές). Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Σοφία Καραγιάννη.

Ομάδα Gaff: 6945247197, 6945958292

(GAFF: Ονομασία που δόθηκε τον 19ο αιώνα στο αυτοσχέδιο θέατρο στις φτωχότερες συνοικίες του Λονδίνου και άλλων μεγάλων πόλεων, στου οποίου την σκηνή ανεπαρκείς θίασοι παρουσίαζαν άγαρμπες παραστάσεις μελοδραματικού ρεπερτορίου. Το εισιτήριο κόστιζε μία ή δύο πένες.)


ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:                 
Σάββατο       18: 00
Κυριακή           21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Μειωμένο: 8  ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8 λεπτά περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)