Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αθλητικά προγράμματα σε Σχολεία

Ο Δήμος Χαλανδρίου, υλοποιεί, στα πλαίσια του «Προγράμματος Άθλησης Για Όλους» περιόδου 2016-2017, δημοτικά αθλητικά προγράμματα, σε σχολεία του Δήμου.
Τα σχολεία, στα οποία θα πραγματοποιούνται τα προγράμματα, καθώς και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:


Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, στο τηλέφωνο: 210-6819350ΣΧΟΛΙΟ: Το δελτίο τύπου λέει την μισή αλήθεια και αφήνει πολλα στην φαντασία του ιθαγενή.

Διότι δεν πρόκειται για ΝΕΑ προγράμματα αλλά αυτά που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο το γραφείο προπαγάνδας, τα οποία μεταφέρει ο δήμος στα προαύλια των σχολείων από το Πέρκιζας. 

Δεν είναι κακό αυτό, δεν το κατακρίνουμε απλά κατακρίνουμε την ασάφεια των δελτίων προπαγάνδας.

Και είναι επί πληρωμή, δεν είναι δωρεάν, μην μπερδεύεστε δηλαδή γιατί δεν σας τα λέει όλα το δελτίο προπαγάνδας.

Το αντίτιμο είναι από πολύ χαμηλό (για το πρόγραμμα γυναικών - 5 ευρώ το μήνα) μέχρι χαμηλό (10 και 15 ευρώ το μήνα για παιδιά).

Είναι πραγματικά επιδοτούμενα όμως σε σχέση με τα αντίστοιχα των αθλητικών σωματείων και οφείλουμε να τα λέμε ΟΛΑ.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΑΝΩ ΝΕΟ (στο 14 ας πούμε), ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (στο 11ο ας πούμε, που έχει και αθλητικό δάπεδο στο προαύλιο), ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ (στο 3ο) ΟΜΩΣ!

ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (και τα μεγαλύτερα παιδάκια) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ και πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα σχολείο ανά γειτονιά

Δείτε το!

Και όταν το δείτε να λέτε και μια κουβέντα για την πατρότητα των προγραμμάτων που ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ενώ παλιά τα κατηγορούσατε ως φορομπηχτικά.
Να λέτε από ποιο δημοτικό πρόγραμμα διαβάζετε αυτά που κάνετε και κοκορεύεστε.

ΝΤΑΞΕΙ;

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Θα διεκδικήσει χρήματα για τα σχολεία διαβάζω στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, το βράδυ η Ένωση Γονέων με αγωνιστική της κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο!

Το αίτημα πριν κατατεθεί έχει ικανοποιηθεί, όπως μπορείτε να δείτε στα θέματα 14 και 15 της Η.Δ. της αποψινής συνεδρίασης από το νέο αντιδήμαρχο, που "με την ανάληψη των καθηκόντων του και κατόπιν ενεργειών του , έδωσε έκτακτη  - το υπογραμμίζω αυτό - επιχορήγηση δια να τονιστεί η διαφορά από τον προηγούμενο εκείνον που δεν ήταν καλός αντιδήμαρχος και δεν έδινε λεφτά"

Τες πάντων να μην τα πολυλογούμε, τα ξέρετε αυτά, από την γνωστή ελληνική ταινία "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" .

Ικανοποιήθηκε που λες το αίτημά τους, αλλά θα κάνουν και αι συνδικαλισταί και ολίγον τα κορδελάκια τους να μην τους λένε κάτι περίεργοι από την ΠΛΑΤΕΙΑ, ότι από τότε που ανέλαβαν δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους για κανένα θέμα των σχολείων, παρά μόνο για να διοργανώνουν bazaar, μαζεύουν φακές και φασόλια μαυρομάτικα και να μας καλούν να δώσουμε αίμα.

ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΕΝΕ: Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε!

Και με νόημα και σιγανή φωνή στον μπαμπουίνο:  "Αυτός ο κακορίζικος ο προηγούμενος αντιδήμαρχος έφταιγε! Που παραιτήθηκε κιόλας κακό χρόνο να 'χει! Ευτυχώς αυτός ο νέος είναι καλός, μας έδωκε και έκτακτη επιχορήγηση. Δεν μπορούσαμε με εκείνον, έκανε πολιτική".

"Ενώ όοοολοι οι άλλοι στην διοίκηση είναι καλοί και μόλις αγωνιστούμε, μαςς δίνουν λεφτά γιατί δεν κάνουν πολιτική".

Τι είπες; 

Όοοοχι, ρε, μην είσαι τέτοιος, σαν τον Ακατανόμαστο έχεις γίνει, όλο ανάποδα σκέφτεσαι.

Δεν γίνεται η κινητοποίηση ρε συ,  σε συνεννόηση με την διοίκηση, ντροπή να σκέφτεσαι έτσι για τους εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος!

Τι είναι δηλαδή οι εκπρόσωποι στο δευτεροβάθμιο όργανο ;

Να τους διορίσουν στον δήμο θέλουνε για να κάνουν ό,τι τους λέει η πρόεδρος του προέδρου;

Είναι αγωνιστές για τα συμφέροντα των παιδιών μας.

Μην ξανασκεφτείς έτσι αρρωστημένε που διαβάζεις κωλοφυλλάδα!

 ΑΝΩΜΑΛΕ!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ .... ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 25η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  
1.      Ανάδειξη του Δήμου Χαλανδρίου ως πλειοδότη της διαγωνιστικής διαδικασίας που κήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ για την μακροχρόνια μίσθωση 30 ετών του ακινήτου ΧΕΥ 8 (οικοπέδου εμβαδού 4.196 τ.μ. στο Χαλάνδρι) με μηνιαίο μίσθωμα 2.377,53 € μετά των νομίμων επιβαρύνσεων χαρτοσήμου και ΟΓΑ χαρτοσήμου.

2.    Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής συναλλαγής για την μακροχρόνια μίσθωσητου ΧΕΥ 8.

3.        Έγκριση έκδοσης εγγυητικής επιστολής συναλλαγής για την αγορά του ΧΕΥ 9.

4.   Σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Χαλανδρίου με την Αστική μη κερδοσκοπική
   Εταιρεία με την επωνυμία ‘‘Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους»’’.

5.        Ορισμός αντιπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΠ λόγω παραίτησης.

6.        Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 2400/20-01-2017).

7.        Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 2401/20-01-2017).

8.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

9.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος και επαναβεβαίωση σε χρηματικό κατάλογο (αρ. πρωτ. 2396/20-01-2017).


10.     Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος και επαναβεβαίωση σε χρηματικό κατάλογο (αρ. πρωτ. 2397/20-01-2017).

11.     Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση φεστιβάλ παραμυθιού σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου.

12.     Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 380,00 € για την προμήθεια πρωτοχρονιάτικης πίτας και ειδών τροφοδοσίας (catering), για την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου και των συμμετεχόντων μελών του σε επιμορφωτικά σεμινάρια.

13.     Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 250,00 € για την προμήθεια πρωτοχρονιάτικης πίτας και ειδών catering, για την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης της παιδικής χορωδίας του Δήμου μας στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μ. Βασιλόπουλος».

14.     Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ποσού 80.000,00 € για την αντιμετώπιση των αναγκών της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου.

15.     Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ποσού 20.000,00 € για την αντιμετώπιση των αναγκών της Β΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου.

16.     Λήψη απόφασης για μεταβολή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου από 12/θέσιο σε 13/θέσιο.

17.     Έγκριση παραχώρησης εκατό  (100) κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Βριλησσίων.

18.     Έγκριση παραχώρησης εκατό (100) κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

19.     Έγκριση παραχώρησης εκατό (100) κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Αχαρνών Αττικής.

20.     Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 516/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου λόγω αλλαγής τίτλου σε ‘‘Έγκριση Πρακτικού Επιτροπών Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής καθώς και Προσωρινής Παραλαβής Έργων του Δήμου και συγκρότηση αυτών’’.

21.     Έγκριση Πρακτικού Επιτροπών Προσωρινής, Οριστικής Παραλαβής καθώς και Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων του Δήμου και συγκρότηση αυτών.

22.     Λήψη απόφασης περί μη δυνατότητας υλοποίησης εργασίας με ίδια μέσα και έγκριση για παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας μηχανημάτων έργου».23.     Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο ‘‘Έργα συντήρησης και επισκευών αθλητικών χώρων Δήμου Χαλανδρίου’’, (Α.Μ. 5/2015). 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤη λειτουργία τριών δημοτικών λεωφορειακών γραμμών που είχαν ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο,ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ.

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ:

Β1: ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΠΑΤΗΜΑ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ.
Β2: ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ - ΠΑΤΗΜΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ.
Γ: ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.
Η κυκλική Γραμμή Γ συνδέει την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου με το κέντρο Χαλανδρίου, το ΙΚΑ Χαλανδρίου και διέρχεται πλησίον του σταθμού μετρό «Χολαργός».

«Ο Οργανισμός στηρίζει τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με στόχο την αναβάθμιση του έργου των τοπικών τους συγκοινωνιών δημιουργώντας συνθήκες διαλειτουργικότητας και συντονισμού με τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Περίληψη από την Παρέμβαση του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου («Σοσιαλιστική Ανασύνθεση») στην Ημερίδα «Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη» στις 22.01.17 στο ξενοδοχείο Royal OlympicΤο Κυπριακό είναι θέμα Εισβολής, Κατοχής, εθνοκάθαρσης, Εποικισμού.
Μία χώρα – μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.- με ευθύνη και των ηγετών της- οδηγείτε στην αυτοκατάργηση της.

Να διατυπώσω ενδεικτικά μόνον δύο ερωτήματα:

α)- Η διάλυση της
νομικοπολιτικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας που διέπει τόσο το
απορριφθέν, όσο και το ανακαινισμένο σχέδιο Ανάν και κατοχυρώνει το ρυθμιστικό
ρόλο της Τουρκίας σ΄ολόκληρη την Κύπρο, μπορεί να εγγυηθεί έστω τους ελάχιστους όρους ασφάλειας για τον Κυπριακό Ελληνισμό;

β)- Ο φερετζές της
διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, διαχρονικά, συγκάλυψε, ναι ή όχι, τη
διχοτομική παγίωση-νομιμοποίηση, αφορώντας ουσιαστικά σε συνομοσπονδία, υπό το προκρούστειο για την Ελληνική πλειοψηφία εφεύρημα της ''πολιτικής ισότητας'';
Ποιά ελαφρότητα καθοδηγεί σε λήθη τη δημοκρατική αρχή ''ένας άνθρωπος-μία
ψήφος'', ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά πολιτειακή σύσταση και λειτουργία;
Να υπενθυμίσω ότι η Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία (που στην ουσία είναι μια καλυμμένη Συνομοσπονδία), μπήκε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για την «επίλυση του Κυπριακού» μετά τον Ιούλιο του 1989 σε έκθεση του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ Ντε Γκουεγιάρ. Ως τότε στις διαδηλώσεις στον Ελλαδικό χώρο κυριαρχούσε το σύνθημα «¨Όχι διχοτόμηση, όχι Ομοσπονδία»
Σήμερα οι προσπάθειες «επίλυσης του Κυπριακού»με την λεγόμενη Πενταμερή στο Μον Πελεράν μόνο κινδύνους επιφέρει για τον Ελληνισμό, δεδομένης και της Ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού των δύο χωρών του Ελληνισμού. Κάθε λύση με βάση την διζωνική-Δικοινοτική ομοσπονδία, οδηγεί σε Συνομοσπονδία δύο «ισότιμων συνιστωσών κρατών», νομιμοποιεί τον «Αττίλα», βάζει την Τουρκία από την πόρτα σε Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη. (και στην Ε.Ε.)

Κύπρος Ενιαία, ανεξάρτητη. 

Κύπρος-Αιγαίο, Μέτωπο Ενιαίο.

Λ.Α.Ε: Στις 25/01/2017 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στις 19:00H ΛΑΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ  ΣΥΖΗΤΑΕΙ με τους πολίτες για :  Tην απόδραση από τον αργό θάνατο στην Ευρωζώνη και για την ρήξη με την ΕΕ

-Η μετάβαση στο Εθνικό νόμισμα
- Η διαγραφή χρέους-Σεισάχθεια 
-Οι πολιτικές για κατάργηση της λιτότητας 
-Το πρόγραμμα οικονομικής Ανασυγκρότησης

με τους  Γιάννη Τόλιο, Συντονιστή του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΛΑΕ
και Παναγιώτη Σωτήρη, Μέλος του ΠΣ ΛΑΕ

Συζήτηση με τους πολίτες για την ουσιαστική προοπτική και την διέξοδο που δίνει στους εργαζομένους και στα λαϊκά στρώματα, η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και η συνακόλουθη έμπρακτη ρήξη με την Ε.Ε, ως  συνέπεια της άρνησης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.  

Απαντήσεις στα ερωτήματα και προβληματισμούς των πολιτών στις προκλήσεις και στα νέα ζητήματα που θα θέσει μια έξοδος από την ευρωζώνη.

Απαντήσεις στο πως ένα πρόγραμμα παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης στη περίοδο αμέσως μετά την έξοδο, με τις κατάλληλες κρατικές πολιτικές και με βασικό όρο τη μαζική συμμετοχή της πλειοψηφίας της κοινωνίας, θα μπορέσει να δώσει πρακτικές και άμεσες λύσεις υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, των άνεργων, των μικροεπαγγελματιών και των συνταξιούχων.


Η συζήτηση θα επικεντρωθεί χρονικά και θεματικά στα ερωτήματα των πολιτών και στις απαντήσεις σε αυτά.

ΚΟΠΗ ΤΗ ΠΙΤΤΑ - ΚΑΠΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


H καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κοπεί σε κάθε ΚΑΠΗ χωριστά στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ώρα 11.30 στο ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου. Θα συμμετάσχει η χορωδία των ΚΑΠΗ «60+» με κάλαντα από διάφορες κοινότητες του ελληνισμού. Διευθύνει η μουσικοπαιδαγωγός Ρία Θεοδώρου.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 11.30 στο Κεντρικό ΚΑΠΗ

Παρασκευή 11.30 στο ΚΑΠΗ Τούφας

"Συμπεριφέρεται στην μητέρα του την γη, και στον αδελφό του τον ουρανό, σα να είναι πράγματα που αγοράζονται, λεηλατούνται , πουλιούνται ..."