Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία...

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΙ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΔΙΑΒΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Έμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ - Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας - Διάβημα Πάνου σε ΆγκυραΠριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.

Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.

Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.
Με τη ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ελλάδα ενημερώνει τον οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή του, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982)".

Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία.

Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.

Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να προλάβουν τα τετελεσμένα της Άγκυρας

Σκληρή γλώσσα Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Τούρκο υπουργό Άμυνας
Στο μεταξύ και κατά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης Ελλάδας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, στο περιθώριο  της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά λέγοντας ότι παραβιάσεις και παραβάσεις όπως πλόες τουρκικών πολεμικών δεν βοηθούν στο προς επίτευξη καλό κλίμα των σχέσεων των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός του απηύθυνε άτυπο διάβημα λέγοντας:

«Με τον Τούρκο συνάδελφο μου, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, είχαμε μια μακρά συνομιλία, στην οποία η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της. Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και ένα πλαίσιο ασφαλείας, σταθερότητας και Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή που ανήκουν και οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Υπογραμμίσαμε όμως, ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων Αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΑΓΑΘΩΝΑΣ - EUROVISION. Sorry αλλά την έχω ακούσει με κάποιες αναλύσεις!

Δεν μου αρέσει να μιλάω εκεί που δεν με σπέρνουν  εκεί που δεν ξέρω ή εκεί που πρέπει να μιλήσουν ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ.

Αλλά να ακούω κάποιους να λένε ότι "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ" στέλνουμε τραγούδι στην EUROVISION, "που δεν ΜΑΙΪΜΟΥΔΙΖΕΙ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ" με τρελαίνει και θα πω την ΠΙΠΑ μου, και σε όποιον αρέσει και σε όποιον δεν αρέσει στα ........μου.

Και θα ρισκάρω να πω ότι κατά την ασήμαντη γνώμη μου ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ (ως έθνος - μην χέσω)  ΠΟΥΘΕΝΑ ή να πάμε στη EUROVISION με τον Ρουβά, την Παπαρίζου ή την Φουρέιρα.

Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΘΩΝΑΣ και κακώς έμπλεξε - κατά την ασήμαντη και αδιάφορη σε εσάς γνώμη μου -  με κάτι που δεν ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ, δεν αφορά ούτε εμάς που τον αγαπάμε και που αφορά ΜΟΝΟ τα πιτσιρίκια, όπως αυτού του είδους τα ακούσματα μας αφορούσαν και εμάς όταν είμαστε πιτσιρίκια.

Ο χειρότερος ΜΑΊΜΟΥΔΙΣΜΟΣ είναι να παριστάνεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι και να προσπαθείς να μοιάσεις με κάτι που δεν είσαι.

Ο ΡΟΥΒΑΣ και η ΕΛΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΊΜΟΥΔΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ EUROVISION. Αυτό είναι! ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ. Οι άλλοι ας ακούγανε .... Αγάθωνα. Και επειδή κάνανε αυτό ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ εγώ προσωπικά ήθελα να κερδίζουν για τον χαβαλέ μου, χωρίς να ακούω βέβαια ποτέ SAKIS ιδιωτικά.Ο Αγάθωνας όμως σήμερα  μπορεί να το πει αυτό;

ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ  ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, υπήρχαν στιγμές που τον ακούγαμε μόνοι μας για να ισιώνουμε (πολιτισμός) και ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ στην μεγάλη εθνική μάχη, (μη χέσω).Δεύτερο κρούσμα εισβολής αστυνομικών σε σχολείο
Αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά ρούχα προσπάθησαν να πάρουν έναν 15χρονο μαθητή από το σχολείο του, για να του κάνουν μερικές ερωτήσεις στο τμήμα, όπως τόνισαν και χωρίς να κατηγορείται για κάτι.

Οι καθηγητές ενημέρωσαν τους αστυνομικούς, πως το παιδί βρίσκεται υπό την ευθύνη τους και θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα οι γονείς του. Δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τον ανήλικο εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και αργότερα οι αστυνομικοί επέστρεψαν με την Διοικήτρια του τμήματος!

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό εισβολής αστυνομικών σε σχολείο, μετά τα όσα συνέβησαν σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Σμύρνης.

Ακολουθεί η λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων από την ανακοίνωση του Συλλόγου καθηγητών ΕΠΑΛ Αίγινας:

«Στις 11/02/2013 δύο αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα εισήλθαν στο κτήριο του ΕΠΑ.Λ. Αίγινας. Ενημέρωσαν ότι σκοπός τους ήταν να οδηγήσουν στο τμήμα ανήλικο μαθητή της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να του θέσουν ορισμένες ερωτήσεις. Οι καθηγητές απάντησαν ότι το σχολείο φέρει ευθύνη για τους ανήλικους μαθητές σε ώρα λειτουργίας του, οπότε θα έπρεπε να ενημερωθεί ο κηδεμόνας του μαθητή. Εκείνοι αρχικά απάντησαν ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο και ότι αναλαμβάνουν να ειδοποιήσουν τον κηδεμόνα του παιδιού από το Α.Τ., αν οι ίδιοι το κρίνουν απαραίτητο. Οι παρόντες καθηγητές τόνισαν επίσης το αντίκτυπο που θα είχε στην ψυχολογία και στην υπόληψη του 15χρονου μαθητή να φύγει από τον σχολικό χώρο μπροστά από όλους τους συμμαθητές του συνοδευόμενος από δυο αστυνομικούς και χωρίς μάλιστα να κατηγορείται για κάτι. Στη συνέχεια, εξαιτίας της επιμονής των εκπαιδευτικών να μη φύγει από το σχολικό χώρο χωρίς να ενημερωθεί ο κηδεμόνας καθώς αυτό θα αποτελούσε παράβαση των ευθυνών μας, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να περιμένουν να σχολάσει ο μαθητής.

Οι καθηγητές επικοινώνησαν με τον κηδεμόνα του μαθητή ο οποίος σοκαρισμένος είπε ότι σπεύδει στο σχολείο να τον παραλάβει.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί παρέμεναν σε όχημα έξω από την είσοδο του σχολείου.

Στη συνέχεια αποχώρησαν για να επιστρέψουν αυτή τη φορά με τη Διοικητή του Α.Τ. η οποία είχε έρθει με φανερή διάθεση να πάρει το μαθητή. Όταν συνάντησε την έντονη άρνηση του συλλόγου των καθηγητών, χαρακτήρισε “υπερβολικά προστατευτική” τη συγκεκριμένη στάση προσπαθώντας να υποβαθμίσει το ζήτημα. Σε ερώτηση για το αν είναι νόμιμη η παρουσία αστυνομικών οργάνων στο χώρο του σχολείου, χωρίς άδεια, απάντησε δηκτικά ότι το σχολείο δεν είναι πανεπιστήμιο. Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση αλλά η επιμονή των καθηγητών στην απόφαση τους ανάγκασε τη Διοικητή να αποχωρήσει.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο μαθητής παρέμεινε ήρεμος, αν και φανερά σαστισμένος. Το περιστατικό έληξε όταν ο κηδεμόνας παρέλαβε το μαθητή και τον συνόδευσε στο Α.Τ., όπου από όσο μάθαμε του τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο πιθανολογούσαν ότι ήταν μάρτυρας .

Το συγκεκριμένο περιστατικό γεννά τα εξής ερωτήματα:

- Δικαιούται η αστυνομία, χωρίς άδεια , να εισέρχεται στο χώρο του σχολείου και να ζητά να οδηγήσει ανήλικο μαθητή στο τμήμα χωρίς να ενημερωθεί ο κηδεμόνας του;

- Ισχύει η Γ2/1073/18-03-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας;

(Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολικό χώρο ατόμων που δεν έχουν σχέση με αυτόν. Η είσοδος επιτρέπεται μόνον σε γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, σε σχολικούς φορείς και σε όσους ζητούν κατόπιν αιτήσεως τους να ικανοποιηθεί κάποιο αίτημα τους.)

Δεδομένου ότι τα περιστατικά αστυνομικής παρέμβασης στα σχολεία πληθαίνουν, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα σχολεία του νησιού μας, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού, την ΕΛΜΕ Πειραιά και την τοπική κοινωνία να πάρουν θέση για το γεγονός.

Σύλλογος καθηγητών ΕΠΑΛ Αίγινας».
Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης


http://www.zougla.gr/greece/article/astinomia-deftero-krousma-arpagis-anilikou-apo-sxolio


ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν πολυπάει στα Δ.Σ. της ΦΛΥΑ Α.Ε. τον τελευταίο καιρό ο Άγγελος Νταβίας, αυτό είναι αλήθεια.

Μάλιστα πρόσφατα δεν πήγε σε τρεις - τέσσερεις συνεχείς συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να βρει ευκαιρία ο Ανδρεόπουλος ΑΜΕΣΩΣ να θέσει θέμα ενεργοποίησης του άρθρου του καταστατικού που λέει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από το διοικητικό συμβούλιο και να αντικατασταθεί.

Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ηγέτης της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και ένας από τις 3 κορυφές της Χαλανδραίιης Τρόικας - Κουράσης, Ανδρεόπουλος και στην τρίτη κορυφή .... (αυτό θα το αφήσουμε προς το παρόν) - σε ΕΠΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, όπου υποτίθεται ότι συμμετέχει για να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, έδειξε ότι το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει και με το οποίο ασχολείται είναι ο .... Νταβίας. (γνωστό αυτό από παλιά αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να καταλάβετε και εσείς που τον ψηφίζατε).

Βέβαια ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ (αλλά αυτό είναι συνηθισμένο) διότι ο Νταβίας είναι προσεκτικός με τις διαδικασίες και είχε κάνει τις εξουσιοδοτήσεις που ο νόμος ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ για τις συνεδριάσεις Δ.Σ. ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, οπότε τώρα ο μεγάλος διώκτης του, οφείλει να απαντήσει σε μερικές απλές ερωτησούλες για να μάθει να κάνει τον έξυπνο και να καταλάβει ότι αυτό που του μάθανε οι δάσκαλοι/ες και προστάτες του ως "πολιτική", τότε που τον πήρανε από το χεράκι και τον έβγαλαν δημοτικό σύμβουλο, δηλαδή  η εξόντωση των αντιπάλων του με την  χρήση  της δοτής εξουσίας, της δικής του και του οικογενειακού περιβάλλοντός του, η κατασυκοφάντηση των αντιπάλων του και οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΙΚΕΣ.
Χρειάζεται και όραμα, θέσεις και προτάσεις για την λειτουργία αυτού που θέλεις να υπηρετήσεις.
Πρέπει να είσαι ΚΤΙΣΤΗΣ πρώτα για να μπορείς να είσαι ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΣ (για να θυμηθούμε τον Παλαμά).

ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ (σιγά ρε, μην γελάτε, μπορεί και να απαντήσει):

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:

Ο ίδιος, στην οικονομική επιτροπή - ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - πόσες φορές ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ 2012;

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ - υποτίθεται - ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ! (καλά ρε, είπαμε μην γελάτε).

Από την 1η έως την 15η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν πάτησε το πόδι του! 

Από την αρχή του χρόνου εδέησε να παρευρεθεί στο όργανο στις ... 16 Οκτωβρίου. Επί 15 συναπτές συνεδριάσεις, 9.5 μήνες, ήταν ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΩΝ!

Δείτε το στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ΕΔΩ: http://www.halandri.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=193
Και ξέρετε γιατί τότε εμφανίστηκε; Γιατί πλησίαζαν οι δημαιρεσίες και θα έπαιζε νομή εξουσίας.

ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ! Δεν είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

Και εκεί παίζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον δήμο, δεν είναι ένα μαγαζάκι με συνολικό τζίρο 500.000 ευρώ που με αυτό ασχολήθηκε τόσα χρόνια για να ΞΕΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ, να ασχοληθεί με τα μεγάλα θέματα του δήμου που παίζονται ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!
(Ας πούμε ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ για παράδειγμα. ΤΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ;)

ΕΠΡΕΠΕ ή ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΕΣΕΙ ΜΕ 15 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2:

 Είναι νόμιμο να εκπροσωπείται η παράταξή του στα όργανα διοίκησης του δήμου χωρίς να υποχρεώνονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΟΙ, να αναρτούν τα πόθεν έσχες τους;
Είναι νόμιμο ότι Ο ΙΔΙΟΣ μόλις πρόσφατα ανταποκρίθηκε σε αυτή την υποχρέωσή του ΓΙΑ ΤΟ 2011;

Έχουμε και άλλες ερωτησούλες αλλά ... φτάνει για σήμερα.

ΑΝΤΕ Η ΚΑΜΗΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

ΥΓ 1: Μια άσχετη ερώτηση:
Ο Πράσσος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος;
Διότι μάθαμε ότι προχθές που είχαν φύγει ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι της παρατάξεως από το Δημοτικό Συμβούλιο (!!!!!) είχε κάτσει στα έδρανα και εκπροσωπούσε την παράταξη στις ψηφοφορίες.
Και αυτό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. το δεχόταν. Έτσι μας είπε ο σμπίρος μου! Είναι δυνατόν;
Εκτός αν υπάρχουν παραιτήσεις και έγινε δημοτικός σύμβουλος ο Πράσσος, οπότε να μας πληροφορήσετε για να το ξέρουμε.

ΥΓ2 : Ζητάμε συγνώμη αναγνώστη μου που δεν χρησιμοποιούμε το κ. μπροστά από 2 μόνο ονόματα στο Χαλάνδρι, αλλά όσοι κυνηγάνε εργαζόμενους στον δρόμο και αυτοδικούν κατά ανθρώπων που πασχίζουν να βγάλουν το ψωμί τους, ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και εμείς δεν είμαστε υποκριτές για να κάνουμε το χατήρι όσων θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε "political correct".

Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο


SIMBOYLISΑντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

Το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση Δημοσίου δικαίου.
Επιπλέον, έκρινε ότι πριν την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας δεν προηγήθηκε από κυβερνητικής σκοπιάς η κατάλληλη οργάνωση του Δημόσιου τομέα, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές. Δηλαδή, δεν εξετάστηκε εάν πλήττεται ή όχι η οργανωτική δομή των δημοσίων υπηρεσιών και δεν ερευνήθηκε αν δημιουργούνται προβλήματα στην οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών από την εφαρμογή του καθεστώτος της εφεδρείας, αλλά ούτε ερευνήθηκαν οι ανάγκες, οι οποίες θα δημιουργούν από τα κενά που θα υπάρξουν στο έμψυχο υλικό του Δημοσίου τομέα, κ.λπ.).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ωστόσο, δεν ασχολήθηκαν με το καθεστώς της εφεδρείας των απασχολούμενων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τυπικούς λόγους (για λόγους παραδεκτού, όπως λέγεται στην νομική ορολογία) απέρριψαν το σκέλος εκείνο των προσφυγών, καθώς ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική υπουργική εγκύκλιος, κάτι που σύμφωνα με την νομολογία του ΣτΕ (παλαιότερες αποφάσεις του) δεν μπορεί να γίνει.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστηρίζοντας ότι ο Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, κ.λπ.) όπως και η επίμαχη υπουργική απόφαση, είναι αντίθετη σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας (ευρωπαϊκών οδηγιών).

Η δημοσιοποίηση της απόφασης αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο.
ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ε και! Τι θα πει "ΑΝΤΙΣΤΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ".  Αυτά έχουν σημασία σε χώρες που σέβονται το σύνταγμά τους όπως η Μποτσουάνα.


Οι Βούλγαροι μας δείχνουν το τρόπο της αλλαγής.


69BC9ABFA94D1B49E50ED47E1FE8494E

Έπειτα από τις διαδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στη Βουλγαρία κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, η κυβέρνηση Μπορίσοφ παραιτήθηκε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Μπόϊκο Μπορίσοφ δήλωσε: «Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε». Επιπλέον δήλωσε πως «Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία». Δηλαδή πως λέμε Έλληνες πολιτικοί; Καμία σχέση. Εδώ έχουμε «δημοκρατία» όχι παίξε γέλασε. Δεν βρέθηκε άραγε κανείς να μιλήσει στον Μπορίσοφ για το δόγμα Σαμαρά “Νόμος και Τάξη”;

Φυσικά, δεν ήταν μόνο η δημοκρατική ευαισθησία του κ. Μπορίσοφ που τον οδήγησε σε παραίτηση. Ήταν κυρίως ο Βουλγαρικός λαός που βγήκε στους δρόμος με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Βλέπει άραγε κανένας εμάς τους Έλληνες να βγαίνουμε στους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά; Όχι βέβαια και σ’ αυτό δεν φταίει ο λαός.

Φταίνε οι κατευθυνόμενοι από τις κομματικές ηγεσίες συνδικαλιστές, οι οποίοι καπελώνουν κάθε διαμαρτυρία του λαού και τον οδηγούν να διαμαρτύρεται για συντεχνιακά συμφέροντα και όχι για το γενικό αίτημα της κατάρρευσης του αυταρχικού, αντιδημοκρατικού και τυραννικού πολιτικού καθεστώτος.

Σήμερα πάλι οι εργατοπατέρες οδηγούν τους εργαζόμενους στους δρόμος για εκτόνωση κραυγάζοντας συνθήματα κατά ορισμένων μέτρων που θίγουν συντεχνιακά συμφέροντα και κυρίως τα συμφέροντα της εκλογικής πελατείας και όχι με αίτημα την συνολική κατάρρευση του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που θα μας απελευθερώσει όλους.

Μόνο όταν ο λαός κηρύξει απεργία διαρκείας και βγει στους δρόμους ενιαίος με αίτημα την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και Νέο Σύνταγμα από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, μόνο τότε θα καταρρεύσει το καθεστώς.

Αν μας αρέσει αυτό που ζούμε και δεν μπορούμε να δούμε αυτό που έρχεται, τότε ας συνεχίσουμε με την ίδια απάθεια μέχρι να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας και τότε ίσως ξεσηκωθούμε.

του Πέτρου Χασάπη
http://www.olympia.gr/, 20/2/2013


Κοπή πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου ΧαλανδρίουΑνακοπή στα "μπιλιετάκια" της Δ.Ο.Υ. με το χαράτσι!

Ακολουθήστε τις οδηγίες, βήμα προς βήμα, προσφύγετε κατά του "μπλε χαρτιού" της Δ.Ο.Υ., αφαιρέστε τους τη δυνατότητα να σας κάνουν κατάσχεση και διεκδικείστε την οριστική απαλλαγή σας από το χαράτσι.

Ίσως δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστι­κό παράδειγμα της ξεδιαντροπιάς των κυβερνήσεων όλων των τελευ­ταίων ετών (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς) από το χαράτσι. Οι ίδιοι που μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια ότι θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυ­γή και θα υποχρεώσουν τους έχοντες και κατέχοντες να σηκώσουν τα βάρη ανάλογα με τις δυνατότητες τους, οι ίδιοι -όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα από αυτά, αλλά- με τον πιο αδίστακτο τρόπο, οδηγούν τον ελληνικό λαό ολοένα και πιο βαθιά στη φτώχεια και την πείνα, τον σπρώχνουν καθημερινά στην αυ­τοκτονία. Με μαφιόζικα κόλπα όπως το χαράτσι της ΔΕΗ, που πλήττουν αδιά­κριτα όλους τους Ελληνες -φορολογώ­ντας απλά την ύπαρξη ενός ακινήτου, το οποίο κάλλιστα μπορεί να μη φέρνει κανένα εισόδημα στην οικογένεια- θέ­λησαν να υποχρεώσουν ακόμη και γο­νείς να στερήσουν το φαγητό από τα παιδιά τους, για να μη μείνουν χωρίς φως και θέρμανση. Αυτό το λύσαμε. Ξεκαθαρίσαμε -με­τά και τη σχετική δικαστική απόφαση (που μόνο Το ΧΩΝΙ παρουσίασε όπως πραγματικά είναι)- ότι μπορείς να μην πληρώσεις το χαράτσι και η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου κόψει το ρεύμα. Οταν ξεσκεπάσαμε την κοροϊδία όλων των καθεστωτικών ΜΜΕ που πρόβαλλαν την απόφαση σα να ήταν νίκη Στουρνάρα που υποχρεώνει τον κόσμο να πληρώσει, επανήλθαν με νέο επιχείρημα: «Εντάξει, και τι έγινε που δε θα το πληρώσεις στη ΔΕΗ; Θα στεί­λουν το χαράτσι στην εφορία σου». Κι όμως, έγιναν πολλά, αφού μην πληρώ­νοντας τη ΔΕΗ: 

α. αναβάλλεις την πληρωμή ενός τεράστιου ποσού σε μια εποχή που η οικονομική δυσκολία έχει χτυπήσει κόκκινο. 

β. Κερδίζεις χρόνο, αφού μέχρι να έρθει η βεβαίωση από τη ΔΟΥ υπάρ­χει πάντα η πιθανότητα να εκδοθεί κάποια νέα απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει το χαράτσι αντισυνταγματικό. 

γ. Εχεις τη δυνατότητα να ασκήσεις ανακοπή, ακόμη και αφού έρθει το «μπλε χαρτάκι» της εφορίας, επιδιώ­κοντας να ακυρώσεις το χαράτσι στα διοικητικά δικαστήρια. Μάλιστα, από τη στιγμή που θα προσφύγεις εις βά­ρος του και μέχρι να βγει η απόφαση, «μπλοκάρεις» και το δικαίωμα της εφορίας να σου κάνει κατάσχεση! 

Σήμερα Το ΧΩΝΙ σας καθοδηγεί, βήμα προς βήμα, πώς να κινηθείτε αφού δεν πληρώσατε το χαράτσι στη ΔΕΗ και σας ήρθε το «μπλε χαρτάκι» (ακόμη κι αν δεν σας ήρθε, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες γιατί... όπου να 'ναι έρχεται!). Προτείνουμε, λοιπόν, σε όσους πλέον αδυνατούν να καταβάλλουν τα χαράτσια χωρίς να στερηθούν τα βασικά είδη διαβίωσης (τροφή, στέγη, ένδυση κ.λπ.), αλλά και γενικά σε όσους χρωστάνε ποσά πάνω από τις οικονομικές τους δυνάμεις να κινηθούν ως εξής: 


1. ΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΑ "ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙΑ" (ΜΠΛΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ) ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (ΕΕΤΗΔΕ);

Αυτά τα έγγραφα φέρουν τον τίτλο «Ατομική Ειδοποί­ηση Χρεών» και περιέχουν πινάκες με νούμερα και κωδικούς. Σε ένα από αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει τα στοιχεία «Α.Τ.Β.» που θα πει «Αριθμός Ταμειακής Βεβαίωσης» ή «Α.Χ.Κ.» που θα πει Αριθμός Χρηματικού Καταλόγου. Κάθε γραμμή της «Ατομικής Ειδοποίησης Χρεών», είναι μια «Πράξη Ταμειακής Βεβαίωσης» και αυτήν ακριβώς θα προσβάλλετε με ανακοπή. Αν, για παράδειγμα, έχετε δυο ακίνητα και δεν πληρώσατε το χαράτσι, θα σας έρθει ειδοποίηση με δυο γραμμές. Κάθε γραμμή θα αντιστοιχεί σε μια πράξη ταμειακής βεβαίω­σης με ιδιαίτερο «Α.Χ.Κ.» ή «Α.Τ.Β.». και θα πρέπει να προσβάλλετε με ανακοπή την κάθε γραμμή χωριστά.

2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΚΟΠΗ;

Η προθεσμία είναι 30 ημέρες από την ημερομηνία που έλαβε γνώση ο ενδιαφερόμενος.

3. ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΑΝΑΚΟΠΗ;

Καταθέτοντας δικόγραφο με τον τίτλο «Ανακοπή» στα διοικητικά δικαστήρια (συνήθως στο Μονομελές Διοι­κητικό Πρωτοδικείο) στα οποία υπάγεται η ΔΟΥ που τα έστειλε.

4. ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ;

Για την ανακοπή, το παράβολο του δημοσίου ανέρχεται σε 100 ευρώ. Καλό είναι να το προμηθευτείτε από τις εφορίες και όχι από τα δικαστήρια που χρεώνουν προμήθεια. Αν υπάρχει οικονομική αδυναμία, μπορεί να ζητηθεί από τον πρόεδρο υπηρεσίας να αποφασίσει να μην καταβάλλετε το σχετικό παράβολο. 

5. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ;

Μόνο αν κάθε πράξη ταμεια­κής βεβαίωσης ξεπερνά το όριο των 590 ευρώ

6. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΑΚΟΠΗ;

Τη λέξη «Ανακοπή», στην αρχή της πρώτης σελίδας, 

• το δικαστήριο στο οποίο α­πευθύνεται η ανακοπή (πχ στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών), 

• το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και διεύθυνση κατοι­κίας αυτού που προσφεύγει, 

• το Α.Χ.Κ. ή το Α.Τ.Β. της προσβαλλόμενης «πράξης ταμειακής βεβαίωσης» 

• τους λόγους ανακοπής, 

• τον τόπο και τον χρόνο σύνταξης του δικογράφου.

7. ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ;

Ο λόγος ανακοπής σε περίπτωση οικονομικής ένδειας είναι κατ' αρχήν ένας: η αδυναμία πληρωμής χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η διαβίωση του ανακόπτοντος. Για αυ­τό τον λόγο θα πρέπει με ειλικρίνεια -και με τρόπο σχο­λαστικό- να έχετε αναφέρει όλα τα εισοδήματα σας σε μηνιαία και ετήσια βάση, αλλά και όλα τα αναγκαία σας έξοδα για διατροφή, στέγαση κ.λπ. Εννοείται ότι πρέπει να αναφέρονται τα εισοδήματα και τα έξοδα όλων των μελών της οικογένειας (αν υπάρχουν και άλλα μέλη εκτός από εσάς), καθώς και όλοι οι άλλοι φόροι που έχουν πληρωθεί τον τελευταίο χρόνο (π.χ. φόρος εισοδήματος κ.λπ.)
Παράλληλα όμως σκόπιμο είναι να αναγραφούν ως λόγοι ανακοπής όλα τα επιχειρήματα της 1102/2012 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που επαναλαμβάνουν τις θέσεις των μειοψηφισάντων δικαστών του ΣτΕ στην απόφαση 1972/2012.

8. ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ;

Η ανακοπή στηρίζεται απευθείας στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος «Ο σεβασμός και η προστασία της αξί­ας τον ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υπο­χρέωση της Πολιτείας». Με άλλα λόγια, λέμε στους δικαστές ότι για να δώσετε τα χρήματα που σας ζητάνε από την εφορία, θα πρέπει να ζήσετε με τέτοιες στερήσεις (π.χ. χωρίς ηλεκτρικό ή χωρίς φαγητό) που μειώνουν δραματικά την αξία σας ως ανθρώπου. 

του Γιώργου Χριστοφορίδη
Εφημερίδα "Το Χωνί", 17-2-2013


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *