Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΦΩΦΗ .... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ!


Το πολιτικό λάθος της Φώφης - κατά την ταπεινή μου γνώμη - θα αποδειχτεί στρατηγικής σημασίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ (γιατί για ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ ως φορέα έτσι και αλλιώς δεν δίνω δυάρα ).

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ με χρήση ενός ευαίσθητου προσωπικού της προβλήματος. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ (και οι συνεργαζόμενοι μαζί τους Πρίγκιπες κλπ συγγενείς.)

Πλέον είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μάλιστα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, δεν είναι οι υπέρ πάντων κριτές που θα συλλαμβάνανε την ΜΕΡΚΕΛ στο αεροδρόμιο.

Η φανερή πολιτική τους ανεπάρκεια και το αδιέξοδο στο οποίο ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, δεν μπορεί να εξισορροπηθεί από ΧΥΔΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ακόμα και σε θέματα υγείας.

ΑΡΚΕΤΑ!

Και άλλωστε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ για να μην καταλαβαίνουν ότι η στάση του ΝΕΟΠΑΣΟΚ στο θέμα της καταψήφισης της απλής αναλογικής δεν έχει καμία λογική πολιτική βάση και ήταν επιλογή απολύτως υπαγορευμένη από την ανάγκη να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και προσωπικές πολιτικές στρατηγικές ΞΟΦΛΗΜΕΝΩΝ για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ πολιτικών και των οικονομικών συμφερόντων που ακόμα προστατεύονται από αυτούς.

Και που μόνο με τον Κυριάκο μπορούν να συνδέσουν το όποιο πολιτικό και επιχειρηματικό μέλλον μπορούν να διεκδικήσουν στο ΑΜΕΣΩΣ προσεχές διάστημα.

Η ανασύνθεση της παράταξης της κεντροαριστεράς δεν θα γίνει ούτε εν κενό, ούτε από παρθενογέννεση γιατί έχουν τελειώσει οι κρίνοι.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΆ γιατί αυτό είναι αναγκαίο για την χώρα, εφόσον αυτή παραμείνει σε τροχιά ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Όσο ΜΠΑΝΑΝΙΑΚΟΥ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ τύπου παρεκτροπή είναι η ενδόμυχη, ανομολόγητη πρόθεση της καργαριστεράς να οδηγήσει τα πράγματα σε ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ άσκηση της εξουσίας για λογαριασμό των δικών της στοχεύσεων, ιδεοληψιών και στο τέλος της ημέρας ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (βλ. το παράδειγμα του Χαλανδρίου ), κατ' απόλυτη αναλογία Η ΙΔΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ θα είναι να επιτευχθεί ο επίσης ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ στόχος μέρους της συντηρητικής παράταξης να είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ με αντιπολίτευση μόνο κινηματικού, πεζοδρομιακού χαρακτήρα - που βέβαίως και είναι απαραίτητη και αναγκαία - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για να προστατέψει και να διευρύνει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Είναι ο ιστορικός ρόλος Μητσοτάκη. Είναι η ίδια λογική του ΚΚΕ και των εξωκοινοβουλευτικών της καργαριστεράς . Είναι το σχέδιο - πολιτική συμφωνία του ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και τότε ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του "βρωμικού 89".

Κατ' αναλογία και προβολή στην πολιτική πραγματικότητα του 2016 και βέβαια την μνημονιακή πραγματικότητα.

Η επίτευξη του στόχου την εξαφάνισης του δεύτερου, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κυβερνητικού πόλου εξουσίας ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ...σε γιγάντωση πόλου ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ με τα ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ.

Αυτό γίνεται σε όλη της Ευρώπη. Δεν το βλέπετε; ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ;

Όποιος παριστάνει τον ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ας το σκεφτεί ΣΗΜΕΡΑ, όχι όταν είναι αργά, να κάνει σήμερα τους αναγκαίους τακτικούς συμβιβασμούς.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΙ;

Πόσο μάλλον που αν επιτευχθεί ο στόχος αυτός της συντηρητικής πλευράς, ΤΗΣ ΜΟΝΟΣΉΜΑΝΤΗΣ δηλαδή ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ στα επόμενα χρόνια, αυτό θα γίνει από τις πιο ακραίες και συνεπείς νεοφιλελεύθερες, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, όχι κατά συνθήκη, μνημονιακές δυνάμεις , τον Κυριάκο με τον Άδωνη .

Και - αρέσει ή δεν αρέσει αυτό σε κάποιους - την μπαγκέτα σε αυτή την διαδικασία της συγκρότησης - διατήρησης  ισχυρού εναλλακτικού στον νεοφιλελευθερισμό πόλου εξουσίας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΥ, την κρατάει ο Τσίπρας.

ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΊΕΣ ΤΟΥ.

Με τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θετικά και τα αρνητικά του.
Με το επικοινωνιακό του χάρισμα αλλά και τις παλινωδίες του.

Αλλά κυρίως - ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ - με τις μεγάλες ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ των ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΩΝ του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, και πρέπει να αντιμετωπιστούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ και να περιθωριοποιηθούν στην επιρροή που πραγματικά έχουν στο εκλογικό σώμα, αν δεν θέλει η ηγεσία του, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά η Φώφη έπρεπε να τα εκτιμήσει και να πράξει με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές, όχι στον ΓΑΠ, τον Σημίτη, τον Λοβέρδο, τον Σκανδαλίδη και τον Βενιζέλο, οι οποίοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι η ιστορία τους ξεπερνάει και να κοιτάξουν να γίνουν ΧΡΗΣΙΜΟΙ για το μέλλον και τις επόμενες γενιές αν θέλουν να σώσουν κάτι από την ιστορία τους.

Ένας μόνο παλιός - έμαθα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο - τα είπε αυτά ή περίπου αυτά σε σύσκεψη στην Χαριλάου, επιμένοντας, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ότι πρέπει να ψηφίσουν την απλή αναλογική

Αλλά δεν τον άκουσαν.

Οι μούτσοι που πήδαγε γίνανε καπετάνιοι και τον έγραψαν.

ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.

ΚΡΙΜΑ!

Καλά της είπε ο Αλέξης.

ΚΡΙΜΑ!


ΥΓ: Το επιχείρημα "γιατί δεν ψηφίσατε εσείς την δική μας πρόταση όταν την φέραμε" που χρησιμοποιεί η Φώφη καλό είναι να σταματήσει να ακούγεται διότι είναι ακραία ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και το μόνο που αποδεικνύει ότι εκεί στο ΝΕΟΠΑΣΟΚ θεωρούν ακόμα εαυτούς ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ, ενώ - βέβαια - δεν είναι.

Τι να κάνουμε, ας συνηθίσουν εκεί στο ΝΕΟΠΑΣΟΚ ότι την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ την έχει το μεγάλο μαγαζί.

Όπως την είχαν εκείνοι χρόνια τώρα. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 1983 ΟΤΑΝ Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΑΝΗ