Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της αύξησης της παροχετευτικότητας της Ρεματιάς Χαλανδρίου

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                    
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922
Email: press@halandri.gr                                 Χαλάνδρι, 11 Σεπτεμβρίου 2013

                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     
Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της αύξησης της παροχετευτικότητας της Ρεματιάς Χαλανδρίου

 Ένα πολύ σημαντικό έργο για το Χαλάνδρι υπεγράφη σήμερα. Πρόκειται για το έργο αύξησης της παροχετευτικότητας του Ρέματος Χαλανδρίου μεταξύ των οδών Σολωμού και Γρίβα ( Προϋπολογισμός 1,3 εκ. ευρώ )

Το έργο γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής μετά από μελέτη που έκανε ο Δήμος Χαλανδρίου. Με το έργο αυτό θωρακίζεται αντιπλημμυρικά όλη η περιοχή του Συνοικισμού Χαλανδρίου, η οποία ταλαιπωρείται επί δεκαετίες από πλημμυρικά φαινόμενα.

Σχετικά ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης δήλωσε:
“  Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο μας. Τώρα πλέον, γίνεται πραγματικότητα και οι κάτοικοι του Συνοικισμού δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σαν αυτές που έζησαν πριν μερικούς μήνες, με τις μεγάλες πλημμύρες.  Τα έργα υποδομών είναι από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας.  ”                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΝΕΤΑΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. 
ΝΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ!

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!

Με απόσπασμα ομιλίας του Ελύτη απαντά ο Αλαβάνος στη Ρεπούση

Σε απόσπασμα από την ομιλία του Οδυσσέα Ελύτη παρέπεμψε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β΄, Αλέκος Αλαβάνος, κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μ. Ρεπούση, για τα αρχαία ελληνικά.

Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha την απάντηση στην κ. Ρεπούση για τα περί «νεκρής γλώσσας» τη δίνει ο Οδυσσέας Ελύτης, ο οποίος στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ τον Νοέμβριο του 1979 ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μου εδόθηκε, αγαπητοί φίλοι, να γράφω σε μια γλώσσα που μιλιέται μόνον από μερικά εκατομμύρια ανθρώπων. Παρ' όλ' αυτά, μια γλώσσα που μιλιέται επί δυόμιση χιλιάδες χρόνια χωρίς διακοπή και μ' ελάχιστες διαφορές.
Η παράλογη αυτή, φαινομενικά, διάσταση, αντιστοιχεί και στην υλικο-πνευματική οντότητα της χώρας μου. Που είναι μικρή σε έκταση χώρου και απέραντη σε έκταση χρόνου. Και το αναφέρω όχι διόλου για να υπερηφανευθώ αλλά για να δείξω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ποιητής όταν χρησιμοποιεί για τα πιο αγαπημένα πράγματα τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιούσαν μία Σαπφώ ή ένας Πίνδαρος π.χ. -χωρίς ωστόσο να έχει το αντίκρυσμα που είχαν εκείνοι επάνω στην έκταση της πολιτισμένης τότε ανθρωπότητας.

Εάν η γλώσσα αποτελούσε απλώς ένα μέσον επικοινωνίας, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Συμβαίνει όμως ν' αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών.
Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις. Χωρίς να λησμονεί κανείς ότι στο μάκρος εικοσιπέντε αιώνων δεν υπήρξε ούτε ένας, επαναλαμβάνω ούτε ένας, που να μην γράφτηκε ποίηση στην ελληνική γλώσσα. Να τι είναι το μεγάλο βάρος παράδοσης που το όργανο αυτό σηκώνει. Το παρουσιάζει ανάγλυφα η νέα ελληνική ποίηση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Υπόθεση υπεξαίρεσης στο Κοιμητήριο του Δήμου Πατρέων


Υπόθεση υπεξαίρεσης στο Κοιμητήριο του Δήμου Πατρέων
Στον εισαγγελέα καθώς και στα αρμόδια πειθαρχικά και υπηρεσιακά όργανα στέλνει ο Δήμος Πατρέων το φάκελο που αφορά σε θέματα διαφθοράς υπάλληλου του Δήμου.

Συγκεκριμένα, από σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ανακύπτουν σοβαρά στοιχεία κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης υπαλλήλου του Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου, ο οποίος, μολονότι εισέπραττε τα τέλη Κοιμητηρίου, δεν τα απέδιδε στο Ταμείο του Δήμου!

Η έρευνα διεξάγεται σε βάθος πενταετίας και ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, από τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ, που διενεργείται από τη Γενική Διευθύντρια του Δήμου, εντοπίστηκε ότι, εν λόγω υπάλληλος ακολουθούσε συγκεκριμένες μεθόδους για να καταχράται χρήματα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ, διαπιστώθηκε ότι, υπάρχει πλειάδα ακυρωμένων αποφάσεων είσπραξης, που εκδίδονταν στο Α’ Κοιμητήριο και αφορούσαν σε τέλη ενταφιασμού, ανακομιδών, καθαριότητας κ.λπ. 

Με βάση τους αριθμούς των ακυρωμένων αποδείξεων που εκδόθηκαν στο Α’ Κοιμητήριο, έγινε αναζήτηση των αντιστοίχων που αρχειοθετούνταν στο έντυπο αρχείο και διαπιστώθηκε ότι, αρμόδιος για την είσπραξη υπάλληλος, εξέδιδε και υπέγραφε αποδείξεις είσπραξης τελών, έδινε στους δημότες αντίγραφο της απόδειξης, κρατούσε αντίγραφο του τριπλοτύπου στο έντυπο αρχείο, ενημέρωνε τα χειρόγραφα τηρούμενα βιβλία – αρχεία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των οφειλετών και στη συνέχεια ακύρωνε τις αρχικώς εκδοθείσες αποδείξεις ή σε κάποιες περιπτώσεις επαναβεβαίωνε, μετά την ακύρωση, για τον ίδιο υπόχρεο, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικώς είχε βεβαιώσει.

Με τον τρόπο αυτό και λόγω έλλειψης ηλεκτρονικού αρχείου, συνδεδεμένου με την έκδοση των αποδείξεων, κατοχυρώνονταν κατ’ αρχήν οι δημότες σε ότι αφορά τις οφειλές τους, αφού η αναζήτηση των υποχρεώσεών τους γινόταν κυρίως μόνο από το έντυπο αρχείο, πλην όμως, ο Δήμος δεν εισέπραττε τα καταβληθέντα ποσά, αφού οι πραγματοποιούμενες ακυρώσεις, συνεπάγονταν την απόδοση μηδενικού ή πολύ μικρότερου ποσού στο Ταμείο του Δήμου.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, από τον δειγματοληπτικό έλεγχο προκύπτουν ακυρωμένες και μη επαναβεβαιωμένες αποδείξεις, μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο του 2012, της τάξεως των 2.200,00 €.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ εντοπίστηκαν «παραποιημένες» αποδείξεις, οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί από το εγκατεστημένο στο Α΄ Κοιμητήριο μηχανογραφικό σύστημα.

Η διαπίστωση περί «φερομένων παραποιημένων αποδείξεων» οδήγησε σε δειγματοληπτική αναζήτηση και λοιπών στοιχείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος και η έκταση της παρέμβασης.

Από την δειγματοληπτική αναζήτηση των ενταφιασμών του έτους 2013, προέκυψαν κατ’ αρχήν δέκα τρεις «ύποπτες» περιπτώσεις.

Σε αυτές παρατηρήθηκε ότι, ο αριθμός της απόδειξης είσπραξης που αναγράφεται ως μονοσήμαντο στοιχείο ανά ενταφιασμό στο οικείο βιβλίο, όταν εισάγεται ως στοιχείο στο εγκατεστημένο ηλεκτρονικό σύστημα, αντιστοιχίζεται σε περίπτωση με αιτιολογία άσχετη με ενταφιασμούς και με διαφορετικό υπόχρεο οφειλέτη.

Επειδή τα ανωτέρω συμπεράσματα αναδεικνύουν ένα σοβαρότατο διαχειριστικό ζήτημα, αναζητήθηκαν στοιχεία από δημότες, προκειμένου να υπάρχουν πρωτότυπες αποδείξεις για να γίνει αντιπαραβολή. Όλες φέρουν την υπογραφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου του Κοιμητηρίου.

Σημειώνεται ότι, ο ίδιος υπάλληλος δεν απέδωσε άμεσα στο Ταμείο, ως όφειλε, αλλά καθυστερημένα, ποσό 2.210,00 €, αυτό που είχε εισπράξει το χρονικό διάστημα από 17/6/2013 έως και 6/7/2013, ενώ τυπικά είχε απομακρυνθεί από το Κοιμητήριο, από τις 8/7/2013.

Η απόδοση έγινε στις 20/8/2013, μετά δηλαδή από χρονικό διάστημα ενάμιση μήνα και ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό ότι πραγματοποιείται ΕΔΕ για την διαχείριση των Κοιμητηρίων.

Επειδή τα πρώτα αυτά στοιχεία που προκύπτουν από την ΕΔΕ, αφορούν μία ιδιαίτερα σοβαρή διαχειριστική υπόθεση, που απαιτεί άμεση ενέργεια, χωρίς να προαπαιτείται το πόρισμα της Ε.Δ.Ε, ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, προέβη αμέσως στις παρακάτω ενέργειες, όπως ενημερώνει ο Δήμος:

- Ανέστειλε τα υπαλληλικά καθήκοντα του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

- Ζήτησε την απολογία του υπαλλήλου, ο οποίος αρνήθηκε την υπεξαίρεση και έκανε λόγο για συνδικαλιστική δίωξη.

- Ζήτησε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για τη θέση του σε δυνητική αργία, μέχρι το Πειθαρχικό να αποφανθεί επί της οριστικής αργίας

- Έστειλε την εν λόγω αναφορά στον Εισαγγελέα για αξιολόγηση των ποινικών αδικημάτων.

- Έστειλε, επίσης, την αναφορά στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή.

- Παράλληλα, επειδή κατά τον έλεγχο που διενεργείται προέκυψε πλήρης έλλειψη κτηματολογίου/ταφολογίου στα Κοιμητήρια και εξ’ αυτού η δυνατότητα ταυτοποίησης στοιχείων, ενημέρωσης μερίδων, είσπραξης τελών κ.λπ., έδωσε εντολή, ώστε να συγκροτηθούν συνεργεία, που μετά από συνεννόηση μεταξύ τους και εφόσον αναζητηθούν τα τοπογραφικά διαγράμματα, που κατά καιρούς συντάσσονταν από τις Δ/νσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Εφαρμογών & την Δ/νση Έργων του Δήμου, ώστε να αποδώσουν το ταχύτερο δυνατό την τοπογραφική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και να γίνει αντιστοίχιση των τάφων με τα στοιχεία των ιδιοκτητών και την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των τελών ανά υπόχρεο κ.λπ., δεδομένου ότι, ο Δήμος διαθέτει από χρόνια τη σχετική εφαρμογή χωρίς όμως μέχρι σήμερα να την έχει ενεργοποιήσει!

«Υπενθυμίζεται ότι οι σοβαρές ενδείξεις για αδιαφανείς διαδικασίες και κακή διαχείριση στα Δημοτικά Νεκροταφεία προέκυψαν μετά την εφαρμογή του νέου Οργανισμού λειτουργίας του Δήμου Πατρέων, την αλλαγή των προϊσταμένων των δύο Δημοτικών Νεκροταφείων και την επιλογή του Δημάρχου να τοποθετήσει νέους Προϊστάμενους, αλλά και τις επισκέψεις - αυτοψίες του κ. Δημαρά» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

http://www.poli-politiki.gr/, 11/9/2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


ΠΑΣΟΚ: Πρώτα αλλαγές στις εθνικές και μετά στις εκλογές ΟΤΑ


Την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εθνικές εκλογές συνδέει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπησυμφωνήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τη ΝΔ τη διεύρυνση της ατζέντας στη συζήτηση για αλλαγές στις εκλογές των ΟΤΑ (εκλογή με 42% από τον πρώτο γύρο και ενιαίο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων) προκειμένου να εξεταστούν ταυτόχρονα γενικότερες θεσμικές αλλαγές για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Είναι γνωστό ότι ο Ευ. Βενιζέλος ζητά αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να σπάσει το μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα και να μοιράζεται σε όλα τα κόμματα που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΝΔ δεν το αποδέχεται και αυτός είναι ένας από τους λόγους καθυστέρησης στη δημοσιοποίηση της Προγραμματικής Συμφωνίας των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο): Η απειλή κατά της Ελλάδας

www.stoxasmos-politikh.blogspot.gr


Εισήγηση του Μιχάλη Ράπτη, προέδρου της 4ης Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Νομίζω ότι πράγματι είναι σωστό ότι η Ελλάδα σήμερα απειλείται. Ότι υπάρχει ένας κίνδυνος. Ότι υπάρχει ένα σχέδιο αναδόμησης των Βαλκανίων, στο οποίο κυριαρχικό ρόλο θα παίξει η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία, χρησιμοποιώντας τις μουσουλμανικές μειονότητες από τη Βουλγαρία, τη Θράκη, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία.

Όπου η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά απομονωμένη και δεν έχει ως σύμμαχο -από άποψη γεωπολιτική- παρά τους Σέρβους.
Οι οποίοι Σέρβοι σε μια ορισμένη στιγμή είναι δυνατόν και αυτοί να υποταχθούν στην pax americana. Αντιστέκονται για την ώρα και η αντίστασή τους είναι θετική και εκμεταλλεύσιμη και από τη μεριά τη δική μας, αλλά όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι και η Σερβία και η Ελλάδα τελικά με υποχωρήσεις δεν θα ενταχθούν σε μια pax americana κυριαρχούσα σ' ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Πρέπει αυτό να το έχουμε υπόψη μας και απέναντι σ' αυτό το πράγμα να υπάρχει μία αντίσταση. Η μορφή αυτής της αντίστασης δεν μπορεί να πάρει δυστυχώς το χαρακτήρα άμεσης κοινωνικής επανάστασης, στηριζόμενης στις εργατικές μάζες της Ελλάδας, οι οποίες θα ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.

Παίρνει, για την ώρα, το χαρακτήρα ενός εθνισμού. Αφύπνισης του εθνισμού.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι αναγκαία οι Έλληνες να αποκτήσουν μια συνείδηση του εθνισμού τους και να είναι έτοιμοι, όταν πρόκειται να γίνει μία περαιτέρω συρρίκνωση του λεγομένου εθνικού τους κορμού, να αντισταθούν.

Να μην επαναλάβουν το έγκλημα, την αδυναμία, την προδοσία, τη δειλία που έδειξαν στο ζήτημα της Κύπρου. Δεν είμαι υπέρ μιας επανάληψης της Κύπρου και στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι είναι τίποτα το διεθνιστικό μία αδιαφορία πλήρης αν γίνει ή δεν γίνει και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο που έγινε στην Κύπρο.
Μα με ποιο θάρρος μπορείς να λες ότι είσαι υπέρ των Κούρδων ή των Παλαιστινίων που ζητάνε μια πατρίδα κι όταν γίνει σ' ένα τμήμα δικό σου εισβολή, κατοχή, αλλαγή πληθυσμών και δημιουργείται δικό σου παλαιστινιακό ζήτημα, ποια στάση κρατάς απέναντι στην Κύπρο; Και ξεκινώντας απ' αυτά, ποια στάση πρόκειται να κρατήσεις αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα;

Είναι σωστό ότι ο εθνισμός που είναι απαραίτητος, δεν είναι σε καμία αντίθεση με το διεθνισμό.
Ο κάθε διεθνιστής έχει και μια ιδιαίτερη πατρίδα και είναι φυσικό την πατρίδα αυτή να την αγαπάει όχι περισσότερο από τις άλλες, αλλά τουλάχιστον το ίδιο.

Είναι φυσικό επίσης να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να έχει δράση επαναστατική, αν δεν δείχνει απέναντι στο λαό του μια συμπαράσταση. Σε ποιον κάτοικο της χώρας σου μπορείς να μιλήσεις και να πεις ότι σου είναι αδιάφορη η ιστορία της Κύπρου ή η επανάληψη της ιστορίας της Κύπρου αύριο και να νομίζεις ότι με τέτοια στάση μπορεί να έχεις οποιοδήποτε δεσμό με το λαό σου για άλλες επιτεύξεις;
Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρα της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι.
Είναι εντελώς σωστό να λέμε αυτό: δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα.
Πράγματι δεν διεκδικούμε.
Και οποιοσδήποτε πόλεμος επιθετικός και για πλιάτσικο είναι καταδικαστέος από εμάς. Οποιοδήποτε «γιουρούσι» που ορισμένοι σκέπτονται ακόμη στην Αλβανία για να ξαναπάρουμε τη Βόρεια Ήπειρο είναι λανθασμένο. Οποιοδήποτε γιουρούσι και πλιάτσικο, οποιοσδήποτε επιθετικός πόλεμος δεν είναι μόνο καταδικάσιμος, γιατί αλλάζει το χαρακτήρα της αντίστασης του λαού, αλλά είναι και εσφαλμένος μέσα στις τωρινές συνθήκες, θα καταλήξει σε μία γενικότερη σύρραξη από την οποία η Ελλάδα δεν πρόκειται να κερδίσει απολύτως τίποτα.
Αλλά, ενώ είναι τελείως σωστό να λέμε ότι δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα, να προσθέτουμε επίσης -διότι αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά- ότι είμαστε υπέρ της πληρότητας των δικαιωμάτων οποιασδήποτε εθνικής μειονότητας υπάρχει στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε πού υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα και εκεί που γίνονται αδικίες να επανορθωθούν έγκαιρα.
Όχι όπως κάναμε με την τουρκική μειονότητα εν μέρει στην Κύπρο. Λέγοντας αυτά, λέμε επίσης ότι όσο είμαστε εναντίον οποιουδήποτε επιθετικού πολέμου, όπως είμαστε βέβαια υπέρ της υπεράσπισης μειονοτήτων δικών μας στο εξωτερικό, έτσι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσομε πια τίποτα από το συγκεκριμένο εθνικό κορμό που έχουμε.

Κι όταν λέμε τίποτα αυτό το πράγμα πρέπει να είναι μια εντελώς διαφορετική, ιδεολογική και πρακτική προετοιμασία κυρίως της νεολαίας μας, η οποία εν μέρει έχει προσβληθεί από το μικρόβιο του ευρωπαϊσμού και της πολιτιστικής αμερικανοποίησης.

* Το κείμενο αποτελεί μέρος της εισήγησης του Μιχάλη Ράπτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1994 από τα περιοδικά Convoy, Mατσακόνι και τον όμιλο «Πρωταγόρας», στο Πολυτεχνείο.


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ & ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΙΣ 18 & 19 Σ


Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή (;) ΣΧΟΛΙΚΗ χρονιά...

...με έργα στην Π. Μπακογιάννη στο ΠΑΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ...που...ΜΟΛΙΣ (χθες) ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!! - Προφανώς...ΚΑΙ αυτά εμπεριέχονται στο...NEVER ENDING STORY "έργο" του Πατήματος που χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2012 (διαβάστε παλαιότερες αναρτήσεις για το θέμα)!!!

Επαναλαμβάνω ότι...
τα συγκεκριμένα..."έργα" ξεκίνησαν Χ Θ Ε Σ. Δηλαδή...μία (1) ημέρα πριν την έναρξη του 16ου Δημοτικού και 16ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου!!!
Ήμαρτον...

Δ.Χ.

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ (συνέχεια)"Οι "τοξικοί" απομακρύνονται. Όσο πιο μακρυά τόσο καλύτερα." λέει κάποιος σε κείμενό του.

"Πρέπει να χαμηλώσει η Πλατεία τους τόνους. Δεν χρειάζεται τόση αλήθεια" μου είπε ένας φίλος. "Δεν την αντέχει ο κόσμος."

Δεν πειράζει. Αν δεν την αντέχει ο κόσμος την αλήθεια και θέλει παραμύθιασμα, είναι συνυπεύθυνος, ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Και ΔΕΝ ΠΑΜΕ για καριέρα. Για προσφορά πάμε και για να αναμετρηθούμε με τους εαυτούς μας, και να μας λυθεί επιτέλους και η μεγάλη απορία: ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙΤΟ ΑΛΛΙΩΣ.

Σκεφτόμουν αναγνώστη μου ότι γράφουμε καθημερινά, από τον Μάιο του 2010 που ξεκινήσαμε το blog, δηλαδή πάνω από 1100 μέρες και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΠΟΤΕ.

Κάθε φορά που αναδεικνύουμε ένα θέμα κάποιος στραβώνει και αρχίζει τα "σούξου - μούξου" και την απόπειρα να αμφισβητήσει.

Αλλά τελικά ΔΕΝ.

Αυτή την βδομάδα είχαμε 2 μεγάλα θέματα.

Το θέμα του Εμπορικού Συλλόγου - Private Club και το θέμα των ποινικών διώξεων.

Και στα δύο ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ. Προτίμησαν την σιωπή.

Η Πλατεία κύριοι δεν διαψεύδεται.

ΘΟΡΥΒΟΣ! Πολύ ΘΟΡΥΒΟΣ!

Αλλά χωρίς ... ΑΡΜΟΝΙΑ.
Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα!

Είμαστε πάντα στο πλευρό των απολυμένων ΗΘΙΚΑ.
ΠΑΝΤΑ!

Αλλά οι υπερβολές και η επιλεκτική ευαισθησία, πολύ δε περισσότερη η επιλεκτική στοχοποίηση επιχειρήσεων εκτός από λάθος μπορεί να θεωρηθεί και ... ύποπτη.

ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Ρε σεις, μην σας δουλεύουν. Διαφήμιση σημαίνει ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ, όχι να πληρώνεις. Υπάρχει το ALEXA για να δείτε που ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.

Οι τοξικοί θα απομακρυνθούν, αυτό είναι σίγουρο πια.


ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ: ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ 2006 ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Προς πλαφόν 7% στις αυτοδιοικητικές εκλογέςΣτη θέσπιση ορίου 7% για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με βάση το νέο σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, μετά και το προχθεσινό δείπνο των δημάρχων της ΝΔ στην Αττική με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών αλλά και από τις επαφές, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι ο Π. Καμμένος κατά τη χθεσινή του συνέντευξή Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ εκφράστηκε θετικά για το νέο εκλογικό νόμο), κατέστη περισσότερο από σαφές ότι οι βασικές ενστάσεις αφορούν το ενιαίο ψηφοδέλτιο και τη δυνατότητα διοίκησης του δήμου ή της περιφέρειας.

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται:

- Να θεσπιστεί πλαφόν 7% (αντί για 5% που ήταν η αρχική σκέψη) ώστε αφενός να αποκλείονται οι μικροί σχηματισμοί από το δημοτικό συμβούλιο και αφετέρου ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που θα εξέλεγαν με βάση την απλή αναλογική να δίνεται ως μπόνους στην πλειοψηφούσα παράταξη που θα διοικήσει το δήμο ή την περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανόν ακόμη και με 42% που είναι το όριο εκλογής, ο δήμαρχος να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να διοικεί το δήμο. Βεβαίως, με αυτό τον τρόπο η, αρχικά εξαγγελθείσα, απλή αναλογική δίνει τη θέση της στην ενισχυμένη.


- Να αναγράφεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του υποψηφίου δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου και η παράταξη στην οποία ανήκει, ώστε στην επιλογή τους οι πολίτες να λαμβάνουν υπόψη της και αυτό το στοιχείο.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Το μέλλον της αυτοδιοίκησης σχεδιάζεται συγκροτημένα, με επιστημονική τεκμηρίωση, μελέτη, σχέδιο, αναπτυξιακές ιεραρχήσεις κλπ. ΑΛΛΟΥ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ!

Διότι εδώ μεταξύ ΤΥΡΙΟΥ και ΑΧΛΑΔΙΟΥ συζητιέται ο εκλογικός νόμος στου Μήτσου το καπηλειό.

"Να γράφεται το όνομα της παράταξης δίπλα στον δημοτικό σύμβουλο"
"Οχι ρε να μην γράφεται"

"Πλαφόν 3% για να εκλεγεί ο σύμβουλας"
"Όχι ρε συ, πλαφόν 5 %"
"Μήπως να βάλουμε 7%;"

ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΝΑ!

Πρώτο κουδούνι και αρχή του πολέμου κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑΗ σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο: Από Δευτέρα προγραμματίζονται πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εκπαιδευτικών, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι η συμμετοχή θα είναι χαμηλή και την αξιωματική αντιπολίτευση να επενδύει πολιτικά στην ένταση και τη διάχυση των κινητοποιήσεων.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα πάει στο 1ο ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας για το πρώτο κουδούνι και αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα πει εκεί, αν δηλαδή θα πάρει πάνω του το σύνθημα της ΟΛΜΕ “η χαμένη γενιά θα γίνει ο εφιάλτης σας”.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το σενάριο της πολιτικής επιστράτευσης, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, και προσβλέπει στην ανυπακοή των εργαζομένων προς τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Παρόλα αυτά, η αναστάτωση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τα δημοτικά μέχρι τα πανεπιστήμια, προβληματίζει τα κόμματα της συμπολίτευσης που διαπιστώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης και παρατεταμένης αναταραχής σε έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο.
Η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και της Χ. Τρικούπη είναι να “δείχνουν” τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή. Ο υφυπουργός Παιδείας Συμενών Κεδίκογλου, μιλώντας στο ΑΠΕ, είπε καθαρά ότι βλέπει «πολιτική χροιά» πίσω από τις απεργίες των εκπαιδευτικών και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση».

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά ότι για τις κινητοποιήσεις φταίει το μνημόνιο και τα επόμενα επεισόδια προβλέπονται ιδιαίτερα θερμά.

aftodioikisi.gr

"ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ" Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ;

Αυτό μας πληροφορεί το ΠΡΟΦΙΛ.

"Παραιτείται" ο δημοτικός σύμβουλος που - με τρία χρόνια διαφορά φάσης - κατήγγειλε ότι η υπογραφή του στο πρωτόκολλο παραλαβής του έργου στον καταυλισμό, δεν είναι δική του, στέλνοντας σε προσωπική κόλαση αθώους δημοτικούς συμβούλους αλλά και εργαζομένους, που δεν θα είχαν μπει σε πολυετείς περιπέτειες ΑΝ Ο ΚΟΣ ΒΑΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ, όταν ήταν αντιδήμαρχος το 2007. Αλλά δεν την έκανε την καταγγελία στην ώρα της!

"Παραιτείται" ο πρώην αντιδήμαρχος - αρχικά εκλεκτός και alter ego του Γ. Κουράση - που επιχείρησε να μετατρέψει τον κοινόχρηστο χώρο της Ιωαννίνων σε οικοδομήσιμο αθλητικό (ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα).

"Παραιτείται" ο αντιδημαρχος που με την δράση του έγινε αιτία να χάσει η ΦΛΥΑ ΑΕ σοβαρά έσοδα από το κυλικείο στην Τυμφρηστού και τις συνεχείς αποξηλώσεις συμβασιοποιημένων διαφημιστικών μέσων που αποξήλωσε καμιά 10αριά φορές, σε συνεργασία με τον τιμητή - ελεγκτή της νομιμότητας της τεχνικής υπηρεσίας, τον μηχανικό Βαγγέλη Χάτζο.
Μιλάμε για τις συμβάσεις για τις οποίες ελεχθήκαμε στην ΦΛΥΑ και ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ αλλά παρόλα αυτά κάποιοι απομακρύνθηκαν ως ....ύποπτοι για τέλεση παράνομων πράξεων και έχοντες εμπλοκή σε ποινική διαδικαία ελέγχου, από την διοίκηση της ΦΛΥΑ (για να μην ξεχνιόμαστε και να μην βαυκαλιζόμαστε - διότι κάποιοι λόγω ηλικίας έχουν Αλτσχάιμερ αλλά εμείς ακόμα βαστάμε λίγο από μνήμη).

'"Παραιτείται" απογοητευμένος και πικραμένος", μας λέει ο Άρης Νόμπελης, που αμέσως έδωσε την συγκλονιστική είδηση στους Χαλανδραίους δημότες.

Το δικό μας ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνει ακόμα την είδηση του ΠΡΟΦΙΛ. 
"ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ";;
"ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ";
Το σκέφτεται; 
Θα το ψάξουμε και θα σας πούμε.

Ο Άρης Νόμπελης πάντως, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπορεί να έγραψε κάτι τέτοιο χωρίς να διασταυρώσει την είδηση και να εκτιμήσει την πραγματική κατάσταση. Έχει σίγουρα περισσότερη πληροφόρηση από εμάς από τα εσωτερικά του δήμου - έγγραφα, επιστολές είναι στην διάθεσή του. Δεν θα επιχειρούσε να παραπληροφορήσει τους συνδημότες του ο Άρης για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες. 

Οπότε θα "παραιτείται" ο κος Βάσιος.