Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΣΤΙΣ 9 ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΕΧΕΙ BEATLES ΛΟΙΠΟΝ

Εξαίρεση θα κάνουμε σήμερα - που τελειώνει ο πρώτος κύκλος - στο εμπάργκο μας για το φεστιβάλ ρεματιάς .... των χορηγών.

Σήμερα στην ρεματιά έχει την ορχήστρα της ΕΡΤ με BEATLES.
(Ελπίζω να μην αγόρασε ο δήμος τις παρτιτούρες, να τις είχαν).

Ο ηχολήπτης μέχρι τις 26 Αυγούστου που θα ξαναρχίσει το φεστιβάλ θα κάααααθεται (και θα πληρώνεται. ΧΙΛΙΑΠΕΝΤΑΚΟΚΙΑ θα πάρει για τον Αύγουστο που θα ξύνεται).

Κυρ Εισαγγελέα .....ΒΟΗΘΕΙΑ!


Σ - Κ !


ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Απόδοση του δημοτικού χώρου Κισσάβου και Μητροπούλου (Ο.Τ.365) στους δημότες - Η ανακοίνωση του Δήμου


Μία ιδιαίτερα σημαντική όσο και ιστορική απόφαση για το μέλλον της πόλης, της νεολαίας και συνολικά της τοπικής μας κοινωνίας ελήφθη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων.

Η (σχεδόν 10 στρ.) δημοτική έκταση αθλητικών εγκαταστάσεων Κισσάβου και Μητροπούλου (Ο.Τ.365) περιέρχεται εκ νέου στον Δήμο, μετά από επίπονο και μακροχρόνιο αγώνα της παρούσας δημοτικής αρχής και τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτών.

Με τον αναγκαστικό συμβιβασμό που αποδέχθηκε ο ιδιώτης, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία εκμεταλλευόταν το χώρο, αποσύρθηκε πλέον από τις αβάσιμες διεκδικήσεις του για παράταση της μίσθωσης και πλέον ο χώρος επανέρχεται στον Δήμο για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών της πόλης και των δημοτών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μας για την ξεκάθαρη στάση τους υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και την ωριμότητα που επέδειξαν. Ομόψυχα, ανεπιφύλακτα και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου ομονόησαν στη θετική εξέλιξη απελευθέρωσης ενός δημοτικού χώρου στο κέντρο της πόλης, υπερψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής, με εξαίρεση την με… «επιφυλάξεις» ψήφιση του πρώην Δημάρχου κ. Ιωαννίδη και συνεργατών του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Με την άμεση λύση της σύμβασης που πέτυχε η δημοτική αρχή, μετά από το προβλεπόμενο διάστημα μετεγκατάστασης της αποχωρούσας επιχείρησης, ο δημοτικός χώρος επανέρχεται από τις 20 Οκτωβρίου στο Δήμο και τους δημότες.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία της επόμενης ημέρας στον χώρο, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών άθλησης όλων και ιδιαίτερα των νέων της πόλης, σε πλαίσια ασφάλειας και νομιμότητας. Ο χώρος ανήκει στην πόλη και στους πολίτες της και προκαλεί θλίψη η προσπάθεια παραγόντων και παραγοντίσκων να καπηλευτούν ένα αποτέλεσμα το οποίο ομόθυμα προώθησε και αγκάλιασε η τοπική κοινωνία, αλλά και το υπερψήφισε ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις."

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΟΤΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΡΙΒΑ ΣΕ ΠΟΣΤ ΤOΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ FB - ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ


Στοο ποστ του δημάρχου Συμεών (του Α) το οποίο ενημέρωνε για το έργο της περιφέρειας στον κοινόχρηστο στο ΠΑΤΗΜΑ 1 και τελείωνε με τα γνωστά περί είκοσι χαμένων ετών πριν ο Συμεών ο πρώτος γίνει δήμαρχος, (αναφερθήκαμε στο θέμα χθες το πρωί) παρενέβη και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος περιφεριεκαός σύμβουλος Κώστας Δρίβας

 Δρίβας Κωνσταντίνος Κύριε Δήμαρχε αδικείται τον εαυτό σας με αυτά τα επικοινωνιακά τρικ.
Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους γιατί η απόφαση για αυτό το έργο ήταν ομόφωνη και για το καλό των Χαλανδρίου.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε ΝΑΙ στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την κατασκευή της Πλατείας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.
Αυτός είναι και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου να προσπαθεί και να παίρνει αποφάσεις ομόφωνες για το καλό των Δημοτών.


Η συζήτηση που έγινε στο ποστ του Συμεών του Α, έχει δύο highlights - post, που όμως δεν είναι από δημόσια πρόσωπα και δεν μπορούμε να τα ανεβάσουμε χωρίς την άδειά τους αλλά θα αναφερθούμε ... ρεπορταζιακά:

Το ΠΡΩΤΟ, ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:

- "Δήμαρχε το ΤΑΙΠΕΔ θα την πάρει (την πλατεία στο Πάτημα εννοεί) μετά που θα είναι έτοιμη ή την έχει πάρει από τώρα?"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ Α:  "Κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να την πάρει. Αντίθετα μάλλον ο δήμος θα πάρει κάτι από το ΤΑΙΠΕΔ..."

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Θα την πάρει και θα την ξαναγοράσει μετά ο δήμος, "κατόπιν προσωπικών ενέργειών" του Συμεών, μην αγχώνεστε! 

Το δεύτερο highligt post είναι για πολλά γέλια:

Οπαδός του Συμεών την βγαίνει - και καλά - στον Δρίβα και λιβανίζει τον Συμεών.
"ΔΥΝΑΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΕ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΕ ΜΑΣ" και άλλα τέτοια σάλια - μίξες (διορισμό θα περιμένει, δεν εξηγείται αλλιώς),  ενώ αναφέρετε ΚΑΙ στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, γιατί ... ξέρει ο οπαδός!

Και  γράφει παρακάτω ο/η ΙΔΙΟΣ/Α οπαδός σχολιάζοντας άλλο ποστ που αναφέρεται στο ΠΑΤΗΜΑ 2, γεμάτος/η απορίας και θαυμασμό: " Είμαστε πολυ μεγαλος δημος τελικά... Έχουμε άπειρες γειτονιές!!! Πού ειναι το Πάτημα ΙΙ ;"

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Καταπάν είναι! 
Καταπάν! 

Eις το βουνό ψηλά εκεί ..... είναι εκκλησιά ερημική  ..... 

Άπειρες γειτονιές σου λέει! Ανακαλύπτονται ανεξερεύνητες εκτάσεις εις την πόλη επί Συμεών!

Πάντως όσοι ανακαλύψατε το Χαλάνδρι επί Συμεών μην το ψάχνετε το ΠΑΤΗΜΑ 2 προς την Αγιά Βαρβάρα και την λ. Κηφισίας.
Απ΄την άλλη μεριά του αχανούς δήμου, με τις άπειρες γειτονιές και τον ΥΠΕΡΦΟΒΕΡΟΤΕΡΑΣΤΙΟ δήμαρχό του, είναι .....


Επίθεση του Δήμου Αμαρουσίου κατά του Σταύρου Κοντονή για το “ξεπούλημα” του ΟΑΚΑ


Ο Δήμος Αμαρουσίου εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Σταύρου Κοντονή για το “ξεπούλημα” των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων που είναι ξένα με το δημόσιο συμφέρον.
Το συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ταυτότητας της πόλης μας.
Η θέση μας είναι ότι αυτό το πολύτιμο περιουσιασκό στοιχείο πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των πολιτών του Αμαρουσίου, στα όρια του οποίου φιλοξενείται. Και στην αξιοποίηση αυτή, ο ρόλος του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι κομβικός. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καμία εκχώρηση έστω κι ενός τετραγωνικού μέτρου από το ΟΑΚΑ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και χωρίς να έχει προηγηθεί η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του ολυμπιακού συγκροτήματος, που θα το αναδεικνύει και θα το προβάλει ως πόλο αθλητισμού , πολιτισμού , ποιοτικής αναψυχής και ψυχαγωγίας, όπως συμβάινει σε όλες τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Για το λόγο αυτό είμαστε ως Δήμος κατηγορηματικά αντίθετοι στην προσπάθεια της Διοίκησης του ΟΑΚΑ, που υπό την κάλυψη του υφυπουργού αθλητισμού και πολιτισμού Σ. Κοντονή , επιχειρεί μέσα στον Αύγουστο με επείγουσες και εξαιρετικά αδιαφανείς διαδικασίες, να «οικοπεδοποιήσει» και να κατατμήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, παραχωρώντας ένα τμήμα από αυτές, σε άγνωστους δήθεν επενδυτές.
Στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή Δημάρχου Σ. Σταθούλη, ήρθε ως θέμα εισήγηση επιτροπής, αποτελούμενη από τους .Η. Αρκούδη Αντιπρόεδρο Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α., Σ. Δημοπούλου Μέλος Δ.Σ. Ο.Α.Κ.Α. και . Σ. Μηναϊδη Υπεύθυνο Τμήματος Μελετών , για σύνταξη των βασικών όρων διακήρυξης , με σκοπό την παραχώρηση για αξιοποίηση 35.000 τετραγωνικών μέτρων εντός των εγκαταστάσεων .
Η παραχώρηση αυτή προβλέπεται ότι θα είναι για 20 χρόνια και οι χρήσεις που θα αναπτυχθούν σύμφωνα με την εισήγηση θα είναι αθλητικές και εμπορικές. Στο χώρο αυτό θα μπορούν να κατασκευαστούν λυόμενες μεταλλικές κατασκευές . Ουσιαστικά προετοιμάζουν κάποιοι τη δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου εκθεσιακού κέντρου μέσα στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που το αντίστοιχο της HELEXPO βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.
Σκοπός μάλιστα των εισηγητών είναι ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσα στον Αύγουστο , ενώ καθορίζεται και το τίμημα που θα αποτελέσει τη βάση εκκίνησης.
Στη μεθόδευση αυτή ο Δήμος Αμαρουσίου δια του εκπροσώπου του διαφώνησε κατηγορηματικά.
Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, να γίνεται ουσιαστικά «εν κρυπτώ», με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημόσιο διάλογο και με τρόπο που έχει τεράστια νομικά κενά όπως δήλωσαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ οι παριστάμενοι νομικοί.
Παρά τις διαφωνίες του Δήμου Αμαρουσίου, τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία για την παραχώρηση και μίσθωση της έκτασης .
Ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Καλούμε τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Κοντονή να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημόσιου διαλόγου για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ.
Τον καλούμε επίσης να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση ενός έργου που οφείλει η Πολιτεία στο Δήμο Αμαρουσίου, αυτό της κατασκευής ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για τις ανάγκες των αθλητικών μας σωματείων. Ένα γήπεδο στη θέση αυτού που προυπήρχε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και η Πολιτεία το μετέτρεψε σε parking vip για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η Αξιοποίηση του ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο σχέδιο και με διαφάνεια , με τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.
Μόνον έτσι θα εξυπηρετηθεί το συμφέρον των ελλήνων φορολογουμένων που χρηματοδότησαν με το υστέρημά τους τα προηγούμενα χρόνια τη δημιουργία αλλά και τη συντήρηση των σημαντικών αυτών αθλητικών υποδομών.
Το ξεπούλημα κομμάτι- κομμάτι του ΟΑΚΑ, δεν είναι επένδυση και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

 http://www.bankwars.gr