Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΡΤΑ: ΝΕΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣτο κέντρο των θέσεων που έχει καταθέσει το Πράσινο Κίνημα για την ουσία της πολιτικής στη χώρα μας βρίσκεται σημειολογικά η πρόσφατη παραίτηση του δημοτικού συμβούλου επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία” Άγγελου Νταβία.

Και συγκεκριμένα, προκειμένου να εκπληρωθεί η διαδικαστική απαίτηση του νόμου ώστε να υλοποιηθεί η πολιτική επιλογή του Συνδυασμού να εκπροσωπηθεί πλέον από τον Δημήτρη Λέρτα στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Νταβίας δήλωσε την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος.

Για την εναλλαγή εκπροσώπου της παράταξης στην μοναδική έδρα που έχει στο δημοτικό συμβούλιο ο Άγγελος Νταβίας δήλωσε: Η παραίτησή μου είναι τυπική και σκοπό έχει να πληρωθεί η διαδικαστική απαίτηση του νόμου ώστε να υλοποιηθεί η επιλογή μας να εκπροσωπηθούμε πλέον από τον Δημήτρη Λέρτα στο δημοτικό συμβούλιο.
Προσωπικά ενημερώνω τους περιχαρής για την αποχώρησή μου “φίλους” μου, ότι μπορώ να παραμένω ενεργός, το ίδιο παρεμβατικός και χωρίς την τυπική ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, αφού θεωρώ ότι η ιδιότητα του ενεργού πολίτη που παρεμβαίνει και ενίοτε ενοχλεί τις εξουσίες, είναι υπέρτερη, απείρως χρησιμότερη για το κοινωνικό σύνολο, της οποιασδήποτε καρέκλας – την οποία εμείς επιδιώκουμε μόνο ως ΜΕΣΟ και όχι ως ΣΚΟΠΟ.
Είμαι βέβαιος ότι η συλλογική μας – έστω και μικρή – παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν θα αδυνατίσει αλλά θα ενισχυθεί από το γεγονός ότι θα εκφράζεται από τον σύντροφο και συνοδοιπόρο μου Δημήτρη Λέρτα, με μακροχρόνια διαδρομή ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στον Χαλάνδρι, διαδρομή αρχών και συνέπειας, που δεν βαρύνεται από τις αντιθέσεις (δίκαιες ή άδικες, υπαρκτές ή τεχνητές) που είχαν εδραιωθεί απέναντι στο πρόσωπό μου από όσους προτιμούν να αντιπαρατίθενται με ΠΡΟΣΩΠΑ και όχι με ΑΠΟΨΕΙΣ.”

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει την εναλλαγή του Άγγελου Νταβία από το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου και τον βαθύ συμβολισμό αυτής της κίνησης. Τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν στην πράξη το ήθος και την ουσιαστική παρέμβαση που επιδιώκουν τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος στα κοινά. Είμαστε εδώ για να φέρουμε μία νέα κουλτούρα στην πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Συγχαρητήρια στον Άγγελο Νταβία και καλή επιτυχία στον Δημήτρη Λέρτα”


Να σημειώσουμε πως η ορκωμοσία του Δημήτρη Λέρτα θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Ο Δήμος Χαλανδρίου μεριμνά για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεωνΟ Δήμος Χαλανδρίου λαμβάνει φέτος, στις συνθήκες της πανδημίας, ειδική μέριμνα για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων στα σχολεία του Δήμου, και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Συγκεκριμένα, με μέριμνα του Τμήματος Παιδείας και Φροντίδας Σχολικών Μονάδων, στα σχολεία τού Χαλανδρίου που έχουν ορισθεί ως Εξεταστικά Κέντρα (1ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ, 3Ο ΕΠΑΛ, 2Ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο) και στο 2ο Γυμνάσιο που λειτουργεί ως Βαθμολογικό Κέντρο, έχει τοποθετηθεί επαρκής αριθμός σχολικών καθαριστριών για τον τακτικό καθαρισμό των χώρων κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, οι οποίες αρχίζουν σήμερα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Επί πλέον διανέμονται μάσκες υφασμάτινες από το Δήμο για προαιρετική χρήση από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Τέλος, με μέριμνα των υπηρεσιών του Δήμου διανέμονται τα αντισηπτικά που έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Παιδείας στα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων.

«Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν τη μάχη τους, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς για την εκπλήρωση του έργου τους, καθώς και στις οικογένειες των υποψηφίων για τη στήριξη στην προσπάθεια των παιδιών τους», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής κ. Ιωάννα Αθανασάτου, η οποία συντόνισε τις σχετικές ενέργειες του Δήμου. 

Περίπατος στην Επίδαυρο με τον Βασίλη Παπαβασιλείου


«ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» στην Επίδαυρο
με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

Μία περιήγηση στα λιβάδια του θεάτρου με φόντο τις πορτοκαλιές της Επιδαύρου και τον Βασίλη Παπαβασιλείου σε ρόλο ξεναγού για μία εβδομάδα.
Δευτέρα 27 Ιουλίου – Κυριακή 3 Αυγούστου 2020
Μία εβδομάδα περιήγησης στα λιβάδια του θεάτρου και της ιστορίας με ξεναγό τον Βασίλη Παπαβασιλείου μας περιμένει από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, στην περιοχή της Επιδαύρου. Μέσα σε πορτοκαλεώνες, γραφικές διαδρομές στη φύση και στάσεις σε ιστορικά μνημεία της αρχαιότητας, ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα περιπλανηθεί σε γνωστά -και μη- μονοπάτια της ιστορίας του θεάτρου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

1η ημέρα
10.00-12.00: Δύο Επίδαυροι (Αρχαία - Νέα Επίδαυρος)
19.00-21.00: Τρεις αιώνες (6ος, 5ος, 4ος π.Χ.)

2η ημέρα
10.00-12.00: Η γραφή και η λαλιά
19.00-21.00: Θεατής – Ακροατής

3η ημέρα
10.00-12.00: Ρωμαίος ή Έλληνας (Θέατρο ή θέαμα;)
19.00-21.00: Ένα αλλόκοτο ον: Ηθοποιός

4η ημέρα
10.00-12.00: Συμφέρει το θέατρο ο πολυθεϊσμός;
19.00-21.00: Ο νέος χριστιανικός κόσμος

5η ημέρα
10.00-12.00: Αγάπη-Μίσος για το θέατρο (Το παράδειγμα του ιερού Αυγουστίνου)
19.00-21.00: Το Θέατρο Απαγορεύεται (Για να μπορεί να υπάρξει)

6η ημέρα
10.00-12.00 Η περίπτωση Σαίξπηρ
19.00-21.00 Μία λοιμώδης νόσος : Το Θέατρο

7η ημέρα
10.00-12.00 Πρώτα Συμπεράσματα
19.00-21.00 Τελικά Συμπεράσματα

Χρήσιμες πληροφορίες
Κόστος προγράμματος: 160€, εναλλακτικά 15€ το δίωρο.
Για τις εγγραφές σας, αποστολή στοιχείων στο nikolmel@yahoo.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976510251

Τα παρακάτω καταλύματα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όλους τους συμμετέχοντες.
ARISTOTELIS HOTEL http://hotel-aristotelis.gr/
HOTEL APOLLON https://www.apollon-epidavros.gr/
BEKAS CAMPING https://bekas.gr/en/

Με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου.