Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑς & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 8ΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 
 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου σας προσκαλεί στην Έκθεση Εικαστικών, Μαθητικής Δημιουργίας & Τεχνολογίας του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου, που θα διεξαχθεί στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 από τις 11:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.

Τα παιδιά θα έχουν την χαρά να παίξουν και να πειραματιστούν στα Εργαστήρια Οrigami & Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθούν από τις 11:30 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ.

Επίσης, υπενθυμίζουμε την διεξαγωγή των Αθλητικών Δρώμενων του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου, Τουρνουά Μπάσκετ και Επιδείξεις Πολεμικών Τεχνών, στο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου "Νίκος Πέρκιζας" από την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 5:30 μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών
Δήμου Χαλανδρίου

ΑΔΕΔΥ-Δημόσιο:Μειώθηκαν προσωπικό, μισθοί -«Πρωτιές» για Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση (μελέτη)


Σαρωτική είναι οι μειώση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αφού κατά την περίοδο 2012 – 2015 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συρρικνώθηκε κατα 21,9%. Αντίστοιχα δραματικές ήταν και οι περικοπές των αποδοχών τους κατά 30%, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων που πλέον δεν είναι μόνιμες.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζονται σε μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, στην οποία καταγράφονται όλες οι επώδυνες αλλαγές που υπήρξαν στο δημόσιο.

Δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων

Ειδικότερα σε ότι αφροά τις αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού κατά την περίοδο 2012-15, αυτές ανέρχονται σε 106.475 άτομα. Το μεγαλύτερο ποσοστό εντοπίζεται το 2013 (αύξηση κατά 7% από το 2012) και με αντίστοιχα μικρότερο το 2015 (μείωση κατά 44% από το 2014).

Οι αποχωρήσεις εντός του ίδιου έτους παρουσιάζουν σταθερά μια περιοδικότητα που συνδέεται με την συμπλήρωση ορίων συνταξιοδότησης ή και το τέλος της διαθεσιμότητας (Απρίλιος 2014) εκτός από το 2013 που διαφοροποιείται από τον κανόνα της περιοδικότητας των αποχωρήσεων.

Σε επίπεδο απόλυτων αριθμών οι μεγαλύτερες μειώσεις τακτικού προσωπικού κατά την περίοδο 2012-15 εντοπίζονται στους χώρους της παιδείας (17.803), της υγείας (13.708) και των ΟΤΑ (11.831).

Κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015- Σεπτεμβρίου 2016 οι συνολικές μειώσεις ανέρχονται
σε 2.851 με μεγαλύτερες στην παιδεία (1918) και στην υγεία (326).

Στον αντίποδα οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την περίοδο 2013 – 2016 καταγράφονται σε 16.679 με τον μεγαλύτερο αριθμό να λαμβάνει χώρα το 2014.

Σαρωτικές μειώσεις μισθών

Οι μισθολογικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης που είναι το άθροισμα των αμοιβών
εργασίας του συνόλου των εργαζομένων του δημοσίου, το καλοκαίρι του 2016, ήταν
κατά 30% μικρότερες από τις αντίστοιχες του 2009.
Η μείωση πραγματοποιήθηκε από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έως και το δεύτερο τρίμηνο
του 2014 και σήμερα είναι στο επίπεδο των 21,8 δις εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (σε τρέχουσες τιμές).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Εξοπλίζονται τα νοσοκομεία της βόρειας Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής


Με σύγχρονο μηχανολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ύψους 9.070.000,00€, ενισχύονται έξι νοσοκομεία της βόρειας Αθήνας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, για έμπρακτη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Πρόκειται για τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ, Παίδων Πεντέλης, Άγιοι Ανάργυροι και Αγία Όλγα, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 31 συνολικά νοσοκομείων του λεκανοπεδίου που θα εξοπλίσει η Περιφέρεια Αττικής διαθέτοντας 40.600.000,00€.

«Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες που εμπιστεύονται τα δημόσια νοσοκομεία και έμπρακτα στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, που δυστυχώς στο παρελθόν είχε εγκαταλειφθεί ή υπονομευθεί», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Επισημαίνεται ότι την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής είχε προαναγγείλει ο κ. Καραμέρος από τον περασμένο Δεκέμβριο σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με διοικήσεις νοσοκομείων της περιοχής (φωτο).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ: "Βιοκλιματικός πυρετός" στο ΔΣ Αμαρουσίου...

 

Στο ΔΣ της 6-6-2017 μέσα από μια συζήτηση 3 ωρών αποδείχθηκε όχι η «μιζέρια» των θεσμικά εξουσιοδοτημένων αιρετών να ελέγχουν τη διοίκηση, όπως χαρακτηρίστηκαν οι παρεμβάσεις τους, αλλά η μιζέρια και η προχειρότητα του έργου των 2,1 εκ. € «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων».

Η τευτονική προσήλωση του προέδρου του ΔΣ κ. Π. Βραχνού για αυστηρότατη τήρηση του κανονισμού σε συνδυασμό με τις χρονικές δεσμεύσεις του τελευταίου, δεν εμπόδισαν να καταδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα, τα ασυγχώρητα τεχνικά λάθη και παρά πολλά αρνητικά που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Δικαιολογίες ότι οι υπογραφές των δημοτικών υπαλλήλων και των ελεγκτικών αρχών κατοχυρώνουν τη διοίκηση δεν έπεισαν για τα αδικαιολόγητα του λάθους έργου.

Οχυρωμένοι, πίσω από μια ελλιπή σύμβαση (αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) και του 15μηνου του χρόνου εγγύησης, συντήρησης των έργων και αποκατάστασης των ελαττωμάτων, προσπάθησαν να πείσουν χωρίς επιτυχία ότι στην περίοδο αυτή, αυτό το έργο θα μετατραπεί μαγικά σε άρτιο και λειτουργικό και θα προσαρμοστεί στην καθημερινότητα των ρυθμών της πόλης...!!!

Στις αόριστες δεσμεύσεις του Δημάρχου για «ωραιοποίηση» !!! του αποτελέσματος, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι απαιτούνται να υλοποιηθούν και ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ τα εξής :

1. Εκπόνηση και εφαρμογή ενιαίας μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας για τις πολεοδομικές ενότητες Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου που διατρέχει σε περίπου 3,5 χλμ το έργο.

2. Κατασκευή αγωγών ομβρίων στους δρόμους που δεν υπάρχουν και έχει κατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος.

3. Αποκατάσταση των ρυμοτομικών γραμμών στα σημεία που εμποδίζεται το έργο (Καραολή & Δημητρίου, Σάμου, Φραγκοκλησιάς)

4. Συνέχιση του ποδηλατοδρόμου στα σημεία που διακόπτεται και δεν κατασκευάστηκε (Λεωφόρος Κηφισίας, Αμαρουσίου - Χαλανδρίου).

5. Η άμεση επέμβαση με κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση σε όλα τα επικίνδυνα σημεία για πεζούς, ποδηλάτες, οχήματα και η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα προσαρμόσουν τους φόρτους οδικής κυκλοφορίας στους επιτρεπόμενους για τα μεγέθη των οδοστρωμάτων που απέμειναν από τη στένευση λόγω του ποδηλατοδρόμου.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελέσουν συνεχές αντικείμενο έλεγχου μέχρι της υλοποίησης τους,όσο και αν ενοχλούνται δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και με προπηλακισμούς (bullying με ανοχή του προέδρου) και ειρωνείες προσπάθησαν να φιμώσουν όσους τα ανέδειξαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τεκμηριωμένα …

Το πρώτο βήμα έγινε, διότι όλοι και οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με αίτημα που υπέγραψαν εξανάγκασαν να συζητηθεί το θέμα χθες, όταν ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Π. Βραχνός (video αντίστοιχα στο 20΄:30’’ & 23΄:00’’)είχαν δηλώσει, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30-05-2017, ρητά ότι σε ημερήσια διάταξη τακτικής συνεδρίασης ΔΣ το θέμα θα συζητηθεί όταν ή λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο (δηλ. περί τον Απρίλιο - Μάιο 2018) !!!.

6ο Τουρνουά Σκάκι για παιδιά στα Βριλήσσια(ΤΥΠΕΤ Δήμου Βριλησσίων) με διεθνή αξιολόγηση - Σάββατο 24/06/2017, 10:00πμ

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
http://anovrilissia.blogspot.com

Θέμα: 6ο Τουρνουά Σκάκι για παιδιά στα Βριλήσσια(ΤΥΠΕΤ Δήμου Βριλησσίων) με διεθνή αξιολόγηση - Σάββατο 24/06/2017, 10:00πμ

6ο Τουρνουά σκάκι για παιδιά στα Βριλήσσια (ΤΥΠΕΤ Δήμου Βριλησσίων) με διεθνή αξιολόγηση - Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, 10:00πμΣτα πλαίσια ανάπτυξης και διάδοσης του σκάκι στην περιοχή μας ο Ε.Ε.Φ.Α.Σ. Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων προκηρύσσει Ανοιχτό τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 ετών (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1999).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Ιωάννης Τζαμουράνης

Το τουρνουά περιλαμβάνει δύο(2) αγωνιστικές δραστηριότητες:
-τουρνουά σκάκι για παιδιά έως 18 χρόνων (ημερομηνία γέννησης μετά την 1/1/1999) με ελβετικό σύστημα 6 γύρων που θα διεξαχθεί 10:00-13:00 με όριο συμμετοχών 48 παιδιά.
-αγώνα επίδειξης σιμουλτανέ που θα διεξαχθεί 13:30-15:00 όπου ο προπονητής του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» FM Έκτορας Αζής – Αζίζης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 12 αντιπάλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
-Στο τουρνουά σκάκι για παιδιά δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο παιδιά που διαμένουν στον Δήμο Βριλησσίων και στους όμορους δήμους Αμαρουσίου, Παλλήνης (Παλλήνη – Γέρακας - Ανθούσα), Πεντέλης (Μελίσσια – Πεντέλη – Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου.
-Στον αγώνα σιμουλτανέ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται o κ. Γασπαράτος Παναγιώτης


ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κτίριο του πάρκου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) του Δήμου Βριλησσίων, επί της οδού Μπακογιάννη 38-42. Πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού από την έξοδο «Λεωφόρος Πεντέλης» από το ρεύμα με κατεύθυνση προς Πεντέλη.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό 6 γύρων με διεθνή αξιολόγηση. Ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΣΟ(Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας) και της FIDE(Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Σάββατο 24 Ιουνίου 2017
○ Επιβεβαίωση συμμετοχών 09:30-10:00.
○ Έναρξη 1ου γύρου στις 10.00.
○ Τελετή λήξης – απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στις 13:00-13:30.
○ Αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ που θα διεξαχθεί 13:30-15:00 όπου ο προπονητής του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» FM Έκτορας Αζής – Αζίζης θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 12 αντιπάλους ανεξαρτήτως ηλικίας και τόπου διαμονής.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι χωρίς οικονομικό κόστος για όλους τους συμμετέχοντες τόσο για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο παιδικό τουρνουά σκάκι όσο και για τα παιδιά ή τους ενηλίκους που θα παίξουν στο σιμουλτανέ. Αντί εγγραφής, όσοι δηλώσουν συμμετοχή, κατά την είσοδό τους στο χώρο του τουρνουά μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βριλησσίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΕΠΑΘΛΑ:
-1ος Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Γενικής Κατάταξης: Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Γενικής Κατάταξης: Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Γενικής Κατάταξης: Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 8 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2009 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο

-1ος Κάτω των 6 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2011 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
-2ος Κάτω των 6 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2011 και μετά): Ασημένιο Μετάλλιο
-3ος Κάτω των 6 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2011 και μετά): Χάλκινο Μετάλλιο
-1ο Κορίτσι Κάτω των 6 ετών(ημερομηνία γέννησης από 01/01/2011 και μετά): Χρυσό Μετάλλιο
Ο πολυνίκης αθλητής λαμβάνει το μετάλλιο της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής μέσω e-mail στο syllogos.anovrilissia@gmail.com αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής που θα βρείτε στο blog του Συλλόγου http://anovrilissia.blogspot.gr/ αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού, σύλλογο (αν υπάρχει), ΕΛΟ(διεθνές rapid – εθνικό εάν υπάρχει) ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο επικοινωνίας, μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 22:00, αλλά και στον χώρο των αγώνων το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 9:30-10:00πμ εάν οι συμμετοχές δεν έχουν συμπληρωθεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6992.29.99.43 (κ. Αλέξανδρος Γιαννακούλιας) και στο διαδίκτυο, http://anovrilissia.blogspot.gr/.

ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
-τουρνουά σκάκι για παιδιά: 48παιδιά - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις.
-αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ: 12 άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας και τόπου διαμονής - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις δηλώσεις.