Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δήμος Χαλανδρίου : Ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. να ΜΗΝ επιτρέψει τη διενέργεια ελέγχου μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων του Δήμου σε αορίστου χρόνου.

Με το σκεπτικό ότι, ο επικείμενος επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου σε αορίστου χρόνου είναι προσχηματικός, με ασαφές νομικό πλαίσιο, χωρίς επαρκείς διευκρινήσεις για σειρά ζητημάτων που έχουν κριθεί ήδη από τα δικαστήρια, τον ΑΣΕΠ, τα υπηρεσιακά συμβούλια κλπ. και αποβλέπει στην απόλυση εργαζομένων και στην κατάργηση θέσεων των ήδη αποδυναμωμένων ΟΤΑ, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτός προτού διατυπωθούν σαφείς απαντήσεις και διευκρινήσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Για τους λόγους αυτούς και μέχρι να παρασχεθούν επαρκείς εξηγήσεις για τα παραπάνω θέματα, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του Συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την έναρξη της διενέργειας ελέγχου και να μην παρασχεθούν αιτούμενα στοιχεία.

Δείτε Ε Δ Ω την Απόφαση Δ.Σ.

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.) : 24ωρη Απεργία την Κυριακή 13 Ιουλίου

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, την προσεχή Κυριακή, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ενάντια στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας.


Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων, στην ανακοίνωσή της, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ «στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που με όχημα τις “ελεύθερες Κυριακές”, θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων».

Όπως υπογραμμίζει η ΟΙΥΕ, η απόφαση Γιακουμάτου για τις Κυριακές επιβλήθηκε από την Τρόικα, μέσω της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, «και είναι πράξη απόλυτα εχθρική ενάντια στους εργαζόμενους», καθώς:

«Είναι μια απόφαση προάγγελος ότι από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει η πλήρης, παντελώς "ελεύθερη" και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Είναι μια απόφαση εξυπηρέτησης των συμφερόντων μόνο των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και των ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που με όχημα τις "ελεύθερες Κυριακές", θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.Είναι τέλος μια απόφαση, η οποία είναι εντελώς αντιδημοκρατική, παρακάμπτει τις οργανώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων ιδιαίτερα, αφού οι εργαζόμενοι εξαιρούνται και καταργούνται από συνομιλητές. Δημιουργεί τεράστια προβλήματα παραβιάζοντας το δικαίωμα στην οικογενειακή, προσωπική ζωή και στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και παράλληλα διαλύει τον οικογενειακό ιστό, μιας και η πλειοψηφία του κλάδου του εμπορίου είναι γυναίκες και μάλιστα μητέρες».

Εξάλλου, τονίζει η ΟΙΥΕ είναι αποδεδειγμένο, ότι κανείς Έλληνας δεν πάσχει από αγοραστικό χρόνο, αλλά από αγοραστική δύναμη, μιας και έχουν λεηλατηθεί τα εισοδήματά του.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο «αντιστεκόμαστε στην καθολική διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων και απεργούμε», καταλήγει η ΟΙΥΕ και καλεί «την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τις κοινωνικές συλλογικότητες, όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας και ειδικά αυτούς που περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση να συμπαραταχθούν μαζί μας, ενάντια σε αυτήν την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης, που καταστρέφει τον κλάδο και τους εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ για την 24ωρη απεργία την προσεχή Κυριακή – ΕΔΩ.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ. 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ. ΩΣ ΠΟΤΕ;

κάντε "κλικ" στην εικόνα

http://www.olympia.gr/, 10/7/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κα ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 760 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε σήμερα με τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου και συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, μεταξύ των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων, στη βάση προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών της Αττικής και όχι των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων, όπως έκανε και συνεχίζει η απερχόμενη Διοίκηση. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζήτησε από τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής να υπάρξει ένα δημοψήφισμα όσον αφορά στην αναγκαιότητα κατασκευής των εργοστασίων απορριμμάτων και να γίνει ένας ευρύς διάλογος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτικά Συμβούλια), η οποία έως τώρα δεν έχει τοποθετηθεί, είτε από επιλογή, είτε λόγω αδιαφορίας. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισήμανε στη κ. Δούρου ότι, πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, του οποίου οι δυνατότητες έχουν περιοριστεί σημαντικά λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που δέχεται. Κάτι που έχει αναγνωρίσει η διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., αλλά την ίδια στιγμή προχωρά στην περαιτέρω επιβάρυνσή του με τη λήψη συνεχών αποφάσεων μεταφοράς ακόμη μεγαλύτερων ποσοτήτων απορριμμάτων. Πρόσφατα, αποφάσισε τη μεταφορά των σκουπιδιών από την Ερμιονίδα. 
Ζήτησε επίσης από τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής να παρέμβει στην Εισαγγελέα Περιβάλλοντος για την μεταφορά απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής από άλλες περιοχές της Ελλάδας με τη μορφή υπολειμμάτων της ανακύκλωσης. 
Επέστησε τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την προσοχή της κ. Δούρου στις πιέσεις των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων όσον αφορά στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως επίσης και στο γεγονός ότι ο κ. Γιάννης Σγουρός υπογράφει ακόμη και σήμερα αποφάσεις που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και δεσμεύουν τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. 
Τελευταίες είναι αυτές της αναβάθμισης του αποτεφρωτήρα των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων, η οποία επί της ουσίας εισάγει από το… παράθυρο την καύση των απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α Φυλής και η αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων στο Σ.Μ.Α. Σχιστού. 

Η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε στην υλοποίηση μιας εναλλακτικής πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω ενός διευρυμένου μετώπου δυνάμεων που θα στηρίξει στην πράξη όλες τις αναγκαίες αλλαγές. 
Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔ Αττικής, απορρίπτοντας το σχέδιο των φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και υιοθέτησε την πρόταση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή όσον αφορά στον περιορισμό του όγκου τους και τη βέλτιστη λύση της ανακύκλωσης. 
Υποστήριξε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πώς θα απαιτηθούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας για την υλοποίηση του και συμφώνησε με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο από κοινού αίτημα προς την κυβέρνηση για την άμεση άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που δεν θα επιβαρύνουν άλλωστε τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, παρέδωσε στην κυρία Ρένα Δούρου ένα γκλόπ και μία ανενεργή χειροβομβίδα κρότου λάμψης, από αυτά που έκαναν χρήση τα Μ.Α.Τ. κατά των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν επιχειρούσαν να συναντήσουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττικής για να του καταθέσουν τις προτάσεις τους. 

Η νέα Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε πώς θα τα παραδώσει στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς όπως υποστήριξε, η βία και η καταστολή δεν έχουν θέση μεταξύ των δύο πλευρών, παρά μόνο ο διάλογος. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Το Σώμα επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον ΔήμοΤο Σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης βρέθηκε την Πέμπτη στον Δήμο μας και ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι πρόκειται να ελέγξει όλες τις συμβάσεις εργαζομένων του δήμου, από το 1994 και μετά. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο πρόσβαση στους υπηρεσιακούς φακέλους του προσωπικού και ένας χώρος όπου θα μπορούν να εργαστούν.
Το Σώμα επιθεωρητών, αφού ελέγξει στοιχεία και φακέλους, θα συντάξει ένα πόρισμα το οποίο και θα καταθέσει στο ΑΣΕΠ.
(Σημείωση : Στη συνάντηση του Δημάρχου με το Σώμα επιθεωρητών, παρευρέθησαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτό το πόρισμα, κατά την προσωπική μας εκτίμηση, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι, θα αποτελέσει τη βάση για απολύσεις στο ΑΜΕΣΟ μέλλον.

Κατά την ώρα επίσκεψης του Σώματος επιθεωρητών, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου και οι εργαζόμενοι, πραγματοποίησαν ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να συζητήσουν τις αμέσως επόμενες κινήσεις τους.

Η άποψη της "πρΟΤΑσης", έτσι όπως αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό έχει εκφραστεί μέσα από τις παρεμβάσεις μας, είναι ότι, το ζήτημα είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Θεωρούμε ότι, θα πρέπει να εμποδιστεί ο έλεγχος (ο οποίος, όπως γνωρίζουμε, θα επεκταθεί και σε άλλους Δήμους) και ο Δήμος μας να αποτελέσει τον πυρήνα αντίδρασης και αντίστασης τέτοιου είδους "ελέγχων" και ΔΗΘΕΝ "αξιολογήσεων".

πρΟΤΑση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 754 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

- Φοράει στολή Δημοτικού Αστυνομικού, αλλά Δημοτικός Αστυνομικός δεν είναι. 
- Φέρει σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά αστυνομικός δεν είναι. 
- Βρίσκεται σε ένστολη εξωτερική υπηρεσία, αλλά αρμοδιότητες δεν έχει. 

Τι είναι;;; Είναι ο νέος τραγέλαφος στην υλοποίηση της κινητικότητας - παρωδίας των Δημοτικών Αστυνομικών από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. 

Με αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης που υπέγραψε παρανόμως ο κ. Μητσοτάκης, αγνοώντας προκλητικά τη διαδικασία όπως ορίζεται στην οικεία Υπουργική Απόφαση (άρθρο 6 της ΔΙΔΑΔ−ΔΙΠΙΔ/οικ.559/8-1-2013, Φ.Ε.Κ. Β΄ 7/2013), οι Δημοτικοί Αστυνομικοί κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία «προσωρινά» στην Ελληνική Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις και το Προεδρικό Διάταγμα που θα διέπει τη λειτουργία τους. 
Θύματα της προχειρότητας αυτής, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί καλούνται με «διαταγή» να φέρουν τη στολή της «καταργημένης και απαξιωμένης» Δημοτικής Αστυνομίας παραποιώντας το σήμα της, μία απόφαση που έχει ως συνέπεια (ή μήπως στόχο;) τον εξευτελισμό τους. Παράλληλα υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε μεικτά συνεργεία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., σε δραστηριότητες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες που θα κληθούν να εκτελέσουν (πχ. «Ξένιος Ζευς», αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης), εκτεθειμένοι οι ίδιοι σε άμεσο κίνδυνο αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο τους αστυνομικούς που τους συνοδεύουν! 
Ακόμη χειρότερα, η απουσία νομοθετικού πλαισίου τους αφήνει έρμαιο στις διαθέσεις του εκάστοτε Διοικητή, ενώ τους αποστερεί το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Το αποτέλεσμα τραγελαφικό: Λεχώνες θηλάζουν τα παιδιά τους στα Α.Τ., νεόνυμφοι στερούνται την άδεια γάμου, γονείς αδυνατούν να λάβουν άδεια ανατροφής, χρωστούμενες άδειες δεν χορηγούνται, και εκατοντάδες υπάλληλοι που ξεφορτώθηκαν τις στολές τους με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, γονατισμένοι οικονομικά μετά από 10 μήνες διαθεσιμότητας και απλήρωτοι για τους επόμενους 2-3 μήνες, υποχρεώνονται υπό απειλές αλλά χωρίς να προβλέπεται από πουθενά να αγοράσουν με δικά τους έξοδα νέα, για περιορισμένο μάλιστα χρονικό διάστημα καθώς η στολή σύντομα θα αντικατασταθεί. 

Παράλληλα σε φιάσκο εξελίσσεται και η εκπαίδευση των επιτυχόντων Δημοτικών Αστυνομικών στον κλάδο Εξωτερικής Φρούρησης στη Σχολή της Κομοτηνής, καθώς πέρα από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους που δεν τιμούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι ρυθμοί του προγράμματος εκπαίδευσης την έχουν καταστήσει προσχηματική. Οι εκπαιδευόμενοι αναγκάζονται να εκτελούν βολές χωρίς να έχει προηγηθεί επαρκής θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλα τα όπλα, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ίδιους, και επίφοβο για τον επαγγελματικό τους βίο και τις καταστάσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Έχει καταστεί πια σαφές ότι η σπουδή του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προβεί σε εκπαίδευση πριν την έκδοση των οριστικών πινάκων, με βάση μάλιστα παράνομες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης, το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα συγκεκριμένης συντεχνιακής ομάδας, αδιαφορώντας τόσο για την ταλαιπωρία των δεκάδων Δημοτικών Αστυνομικών που θα εκπαιδευθούν άσκοπα, όσο και το υπέρογκο κόστος επαναλειτουργίας της Σχολής για τους νέους επιτυχόντες με τους οριστικούς πίνακες. 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να απαλλάξει από τις υπηρεσίες τους Δημοτικούς Αστυνομικούς μέχρι να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία τους, και σε κάθε περίπτωση να αποσύρει τη διαταγή για ένδυση με κατηργημένη στολή και να τηρήσει όλα τα αυτονόητα δικαιώματα που απορρέουν από τον Υπαλληλικό Κώδικα. Ταυτόχρονα εγκαλεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που αντί να ζητήσει την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων προσωρινής τοποθέτησης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προχώρησε στην εφαρμογή τους, με συνέπεια τόσο τον ευτελισμό της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ταχθεί στην υπεράσπιση της νομιμότητας, όσο και τη ψυχική φθορά των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λόγω της πίεσης που υφίστανται. Αρκετά έχουν υποφέρει δέκα μήνες τώρα, φτάνει πια! 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.