Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1963 ΕΦΥΓΕ Η ΠΙΑΦ

Υγειονομικοί έλεγχοι σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια της Βόρειας Αθήνας

Σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους σε ιδιωτικές κλινικές, μαιευτήρια, διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα που λειτουργούν στη Βόρεια Αθήνα προχωρά η αρμόδια Υπηρεσία Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα. Σε πρώτη φάση στο μικροσκόπιο των εποπτών Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά - θεραπευτικά Κέντρα «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ» «ΥΓΕΙΑ»,«ΜΗΤΕΡΑ» και «ΙΑΣΩ».

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στους χώρους συγκέντρωσης ανακυκλούμενων απορριμμάτων, αστικών στερεών και επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων, παρασκευαστηρίων, αποθήκευσης τροφίμων, καθώς και στους χώρους πλυντηρίου, ιματισμού και καθαριστηρίου. Στις εκθέσεις της αρμόδιας υπηρεσίας καταγράφηκαν συστάσεις με επανέλεγχο για την αποκατάσταση φθορών στο χώρο συγκέντρωσης αποβλήτων (ΜΗΤΕΡΑ) και για την διαχείριση των αστικών αποβλήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος (ΙΑΣΩ).

Ο Γάμος της Χρονιάς στην Μύκονο! Το Παραμυθένιο νυφικό, οι εκλεκτοί καλεσμένοι και το «Ξύλο» στο γαμπρό!


H Πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες έλαμπε από ευτυχία στο εντυπωσιακό λευκό νυφικό της.

Ένας γάμος ξεχωριστός! Μία αγάπη που «σφραγίστηκε» με τα ιερά δεσμά του γάμου! Γαμπρός, ο Χάρης Μαριόλης ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα ζώντας την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του με την Κατερίνα Μονογυιού!

Η πυγμαχία μπορεί να είναι η δεύτερη αγάπη μετά την Κατερίνα, καθώς ο Χάρης είναι προπονητής πυγμαχίας και πρώην αθλητής, όμως δεν περίμενε ότι στο έθιμο που οι καλεσμένοι χτυπούν συμβολικά στην πλάτη του γαμπρού.. θα έτρωγε τέτοιο… ξύλο και εν ώρα μυστηρίου! Ωστόσο τέτοιου είδους χτυπήματα για το Χάρη ήταν υποφερτά έχοντας στο πλάι του την Κατερίνα Μονογυιού.

Αναλυτικό Ρεπορτάζ στο φιλικό μας http://cyclades24.gr/

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΥ 8 (λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, δίπλα στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ)


Δημοτικό Συμβούλιο έχει συγκληθεί για την Τετάρτη με καμιά 30αριά θέματα, οι εισηγήσεις των οποίων έχουν πάει από την Παρασκευή στους δημοτικούς συμβούλους.

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ είναι βέβαια το 2ο! Ο τίτλος τους αποτελεί ΕΚΠΛΗΞΗ. Διότι αναφέρεται σε ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗ του ΧΕΥ 8 - δηλαδή του χώρου που σήμερα λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας από την ΕΤΑΔ ΑΕ!

Είναι ο ΧΕΥ που με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που ψήφισαν όλα τα αμνοερίφια) είχε αποφασιστεί Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ.

Τώρα φέρνουν την ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ και χωρίς δημοπρασία μίσθωση!
Λεπτομέριες δεν ξέρουμε ακόμα

Δυστυχώς οι ανεκδιήγητοι της διοίκησης του δήμου ενώ έχουν όλα τα υπόλοιπα θέματα στον ΔΗΜΟΣΙΟ φάκελο του δημοτικού συμβουλίου, γι' αυτό το θέμα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ - δεν έχουν στείλει  εισήγηση.

Δεν θέλουν να είναι καλά διαβασμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα συζητήσουν το θέμα.

Αλλά δεν θα αποφύγουν το ΚΡΙΣΙΜΟ και ΔΥΣΚΟΛΟ για αυτούς ερώτημα.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΔ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μιλάμε για τον ΧΕΥ 9, στον κόμβο της Αττικής οδού, έτσι;
 
 
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

19η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 12η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.    Τροποποίηση της από 18/06/2010 σύμβασης μίσθωσης ακινήτου μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και του Ανδρέα Σιέττου.

2.        Υπογραφή σύμβασης απ’ ευθείας μίσθωσης ακινήτου (ΧΕΥ8) από την ΕΤ.Α.Δ.

3.        Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

4.        Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 29365/06-10-2016).

5.        Διαγραφή βεβαιωμένη οφειλής (αρ. πρωτ. 29573/07-10-2016).

6.    Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ΄ αριθ. 577/2015 χρηματικό κατάλογο.

7.        Έγκριση διενέργειας για την προμήθεια υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων, φωτοαντιγραφικό χαρτί, γραφικής ύλης και λοιπά υλικά γραφείου προϋπολογισμού 85.000,00 €.

8.        Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 3.464,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6443 με τίτλο: Δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών», για την πραγματοποίηση του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

9.        Εισήγηση για συμμετοχή Δήμου Χαλανδρίου στο παγκόσμιο δίκτυο “MAYORS FOR PEACE’’ σε βάρος του Κ.Α. 00.6444 Ο.Ε. 2016.

10.     Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

11.     Έγκριση δαπάνης για τη δημιουργία Δημοτικής – Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Χαλανδρίου.

12.     Έγκριση δαπάνης για την πραγματοποίηση τεσσάρων (4) θεματικών κύκλων συναντήσεων για δράσεις που συνδέουν τη σύγχρονη τέχνη με την καθημερινή ζωή.

13.     Αποδοχή της έγκρισης των θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και έγκριση υλοποίησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περιόδου 2016-2017.

14.     Έγκριση σκοπιμότητας της προμήθειας αθλητικού εξοπλισμού και αθλητικού υλικού για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού & Ν. Γενιάς.

15.     Έγκριση πίστωσης για τη διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας για την παροχή υπηρεσιών στον 5ο Αγώνα Δρόμου μικτής διαδρομής Ρεματιάς Χαλανδρίου.

16.     Απαλλαγή ή μη μηνιαίας οικονομικής εισφοράς από επιβολή τροφείων σε νήπια του 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

17.     Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

18.     Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

19.     Παραχώρηση κολυμβητηρίου αθλητικού κέντρου «Νικ. Πέρκιζας».

20.     Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων της παρ. 11α του άρθρου 221 του    Ν. 4412/2016 για το έτος 2016.

21.     Λειτουργία των Τμημάτων της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης: Αποκομιδής Απορριμμάτων & Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών, Κίνησης Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων σε 24ωρη βάση καθώς και Κυριακές και Εξαιρέσιμες έτους 2017.

22.     Καθορισμός αποζημίωσης οδοιπορικών εξόδων για το έτος 2016 και εφεξής μετακινούμενης υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας.

23.     Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και αναπληρωτή του για την κοινή επιτροπή παρακολούθησης σχετικά με το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ».

24.     Έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΧ 1170 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» και ορισμός εκπροσώπου Δήμου και αναπληρωτή του.

25.     Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Τοπογραφικές και υψομετρικές μελέτες για έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων στην περιοχή Πολυδρόσου του Δήμου Χαλανδρίου.

26.     Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή & Επισκευή αγωγών ομβρίων υδάτων & συμπληρωματικών εργασιών», Α.Μ. 13/2015.


27.     Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΤΗΜΑ ΙΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ», Α.Μ. 1/2011.

28.     Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με το χαρακτηρισμό πεζοδρόμων των οδών Χαϊμαντά και Κατσουλιέρη.

29.     Ονομασία κοινόχρηστου χώρου.
          

Ν ΚΟΜΠΟΤΗΣ:ΤΙ ΒΑΓΔΑΤΗ, ΤΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Από τον φίλο Γιώργο Λιερό έλαβα την πάρα κάτω πρόσκληση. Η εκδήλωση αυτή, αν κρίνω και από παρόμοιες στο παρελθόν, θα είναι ενδιαφέρουσα και την συστήνω ανεπιφύλακτα.

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ,ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΡΑΚ,ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

EΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ (ΛΙΛΗΣ)ΤΣΙΓΚΟΥ 10 -17 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ,

Μια ομάδα συμπολιτών μας το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς(2015 ταξίδεψε στο Ιρακ, βρεθηκε στη Βασσόρα,την Βαγδάτη,στις ιερές πόλεις Καρμπαλα, Νατζαφ,επισκέφθηκε την Ουρ,την Ουρούκ,την Λαγκας, την Βαβυλώνα και την Κτησιφωντα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:ΔΕΥΤΕΡΑ 10 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 20:00

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΤΟΜΠΑΖΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ).

Με την ευκαιρία σας κοινοποιώ και μερικές δικές μου Φωτογραφίες από το Χαλάνδρι. Είναι από το πεζοδρόμιο της οδού Τυμφρηστού στην Τούφα, μεταξύ των οδών Μεταμορφώσεως και Ιωαννίνων.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αν, και άλλοι συμπολίτες μας, ανέβαζαν παρόμοιες φωτογραφίες από την γειτονιά τους, ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης φωτογραφίας να μπορέσουν να κάνουν τις απαραίτητες συγκρίσεις μεταξύ των πόλεων του Ιράκ και της δίκης μας πόλης.

Ιδού μερικές εικόνες που δεν μπορούν δυστυχώς να αποδώσουν την φρικτή πραγματικότητα:

 


Εξωφρενικές περιπτώσεις ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό


Μπορεί η κυβέρνηση να διατείνεται πως σε δύσκολη θέση θα βρεθούν μόνο “επαγγελματίες μπαταχτσήδες”, όμως το πρόβλημα με τα “κόκκινα” ακίνητα, δεν είναι τόσο απλό. Σύμφωνα με την “Ημερησία” στα ειρηνοδικεία μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα θα βρεθούν για πλειστηριασμό 5.000 ακίνητα. Μέσα στο 2017, ο αριθμός εκτοξεύεται στις 50 χιλιάδες!

Στα χέρια των τραπεζών βρίσκονται έτοιμοι φάκελοι για 2.000 δανειολήπτες που δεν συνεργάζονται, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει και τα συνεχή ειδοποιητήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για οφειλέτες μεγάλων ποσών που επί μήνες δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους και παρ’ ότι ειδοποιήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν. Αφορούν σε ακίνητα μεγάλης αξίας, πάνω από 200 – 300 χιλιάδες ευρώ, κυρίως εξοχικά σε ακριβά νησιά, για τους οποίους «δεν θα υπάρξουν χάρες και άλλες εξυπηρετήσεις», τονίζουν τραπεζικοί κύκλοι.

Ανάμεσα όμως στα 50 χιλιάδες «επικίνδυνα» ακίνητα, βρίσκονται και πολλά δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν τις δόσεις ή να πληρώσουν τα χρέη τους. Οχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στις εφορίες και τους δήμους. Υπενθυμίζεται ότι για χρέη προς το δημόσιο (εφορία, Ταμεία) και προς ιδιώτες, δεν υπάρχει καμία ασπίδα προστασίας, σε αντίθεση με χρέη στις τράπεζες.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του πολίτη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έβλεπε να βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι άτομο με ειδικές ανάγκες που έχει επιχειρηματικό δάνειο 300 χιλ. ευρώ, αλλά και χρέη στον ΟΑΕΕ ύψους 60 χιλ. ευρώ. Η κινητοποίηση την περασμένη Τετάρτη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης απέτρεψε τον πλειστηριασμό και οδήγησε στα σοβαρά επεισόδια. Υπάρχουν, όμως, και πιο ακραίες περιπτώσεις πλειστηριασμών οι οποίοι αποτράπηκαν, αλλά προκάλεσαν τις εικόνες «σκληρού ροκ» έξω από τα ειρηνοδικεία.

Οπως καταγγέλλουν μέλη των οργανώσεων που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες υπήρξαν οι εξής εξωφρενικές υποθέσεις:

Πολίτης είχε συνολική οφειλή 12.581 ευρώ. Τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί ήταν: Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 64,12 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 26.000 ευρώ, άλλο διαμέρισμα 47,11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 36.800 ευρώ, διαμέρισμα 43,92 τ.μ. με πάρκινγκ 11,25 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ και διαμέρισμα 60,36 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ.

Ιδιώτης στο Μαρούσι χρωστά σε άλλον ιδιώτη το ποσό των… 480 ευρώ και ζητήθηκε ο πλειστηριασμός διαμερίσματος.

Πολίτης χρωστά το ποσό των 9.996 ευρώ και στο πινάκιο γράφτηκε ο πλειστηριασμός ενός αγρού και 2 ορόφων από κατοικία.

Τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία για χρέος 100 χιλ. ευρώ και μια διώροφη κατοικία για δάνειο 360 χιλ. Ευρώ.
 http://www.trelokouneli.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΥΡ