Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ. ...Με παίρνει ο αθλητικός παράγων τηλέφωνο:

- Θέλουμε την υποστήριξή σου. Μας έχουν χωρίς νερό στην Αποστολοπούλου!

- Έχω βγάλει ανακοίνωση στηρίζοντας το αίτημα Πανταζή στο δημοτικό συμβούλιο.

- Θα κάνουμε προσφυγή, θα τους δείξουμε, θα τους  ράνουμε, έχουμε έγγραφα! O άλλος σύλλογος θέλει να μας διώξει  και να πάρει τον χώρο για την πάρτη του, υπάρχουν συμφέροντα και τους βάζουν να μας έχουν χωρίς νερό.Έχουμε αποδεικτικα.

- Θέλω να δω όλα αυτά τα αποδεικτικά που έχετε, Αλλά εσείς δεν μας ενημερώνετε, ενημερώνετε προνομιακά άλλο τοπικό ειδησιογραφικό site με το οποίο προφανώς εσείς έχετε συμφέροντα και σε εμάς δεν στέλνετε το υλικό σας. Βγάζετε δελτία τύπου και ενημερωτικά και δεν  τα στέλνετε. Πώς θέλετε να υποστηρίξω τα αιτήματά σας χωρίς να με πείσετε ότι έχετε λειτουργήσει σωστά και αυτά που λέτε είναι βάσιμα;

- Έχεις ένα δίκιο σε αυτό, όντος επιλέγουμε τα στέλνουμε το υλικό αλλού, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ δεν είναι σωστές, πιστεύεις ότι κερδίζουμε χρήματα, ενώ δεν κερδίζουμε.

- Δηλαδή θέλετε να κάνετε ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και να μου επιβάλλεται την άποψή σας για να με ενημερώνετε αντί να πείσετε - εμένα και την κοινή γνώμη - με επιχειρήματα.
 Δικαίωμά σας και δικαίωμά μου να έχω την δική μου άποψη. Αλλά όμως - για να έχουμε καλή εξήγηση - ΕΣΕΙΣ παίρνετε χρήματα από τον δημότη για να χρησιμοποιεί τον δημόσιο χώρο, έτσι δεν είναι; Και εγώ είμαι εκλεγμένος εκπρόσωπός του στον δήμο.

- Ναι αλλά δεν έχουμε κέρδος, μόνο τα έξοδά μας βγάζουμε, να έρθει ο δήμος να μας ελέγξει.

- Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να ελέγξει τα οικονομικά σας, την διαχείρισή σας, είναι της ομοσπονδίας σας και της ΓΓΑ. Αλλά είναι δικαίωμα ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου να ζητάει να συμμετέχετε στα λειτουργικά έξοδα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ χώρου που χρησιμοποιείτε. Δεν μπορεί να θέλετε να παίρνετε χρήματα από τους δημότες - πελάτες σας και οι άλλοι δημότες που δεν είναι πελάτες σας να πληρώνουν τα λειτουργικά σας. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ. Αυτή είναι η θέση μου χρόνια τώρα, αμετακίνητα. Αλλά εσείς πώς την έχετε δει που ενημερώνετε τους δημοτικούς συμβούλους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  επιλεκτικά;  Και τι θα πει "δεν σου στέλνουμε τις απόψεις μας αν έχεις διαφορετική άποψη από την δικιά μας;" Αυτό είναι χυδαίος εκβιασμός συνείδησης.  Και εδώ δεν περνάει. Αν θεωρείς ότι έχεις δίκιο στείλε μου εσύ ό,τι αποδεικτικό έχεις και εγώ θα καταλήξω στην άποψή μου. Αν με πήρες τηλέφωνο ψάχνοντας για Μαυρογυαλούρους που θα σου λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για να τους ψηφίσεις στας εκλογάς .... στον Πρίγκηπα.

ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ!

ΞΥΔΙ..

ΕΤΣΙ


Ενώ ο ξάδελφος του Τσακαλώτου παίρνει τις μπίζνες, άνεργος πούλαγε σκόρδα για να αγοράσει ψωμί για τα παιδιά του και το κράτος δικαιοσύνης τον τιμώρησε με 5.000 ευρώ πρόστιμο, για 140 σκόρδα... μπράβο σας!

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για υπαίθρια πώληση 140 σκόρδων επέβαλε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού σε 49χρονο ημεδαπό. Ο 49χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να πουλάει σκόρδα χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Συνελήφθη για παραεμπόριο, ενώ η πραμάτειά του κατασχέθηκε. Μετά την...
επιβολή προστίμου αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο κατηγορούμενο για παραεμπόριο.

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΑ ΜΗΛΑ;
Μια ιστορία, η οποία δεν απέχει από την πραγματικότητα!!! Γιατί καταργήθηκε ο θεσμός του Επιθεωρητή στα Σχολεία;;;


Την παλιά καλή εποχή που υπήρχε ακόμη ο θεσμός του Επιθεωρητή και καταργήθηκε στις αρχές της μεταπολίτευσης, επισκέπτεται ένας επιθεωρητής κάποιο Δημοτικό Σχολείο.

Μπαίνει σε μια τάξη η οποία εκείνη την ώρα είχε μάθημα για την Ελληνική Μυθολογία. Ρωτάει το δάσκαλο αν κάνανε τους άθλους του Ηρακλή και μετά από καταφατική απάντηση του δασκάλου, απευθύνει στα παιδιά την ερώτηση:

Ποιο παιδάκι μπορεί να μου πει ποιός έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;

Άχνα από την πλευρά των παιδιών, κανένα χέρι δεν σηκώνεται για απάντηση. Ο επιθεωρητής υποθέτοντας ότι τα παιδιά έχουν κάποιο τρακ, προσπαθεί να τα ενθαρρύνει:

Ελάτε παιδιά, μη διστάζετε, είμαι βέβαιος ότι το ξέρετε .

Καμμία κίνηση από την πλευρά των παιδιών. Ο επιθεωρητής αποφασίζει να απευθυνθεί σε ένα παιδάκι και το ρωτάει:

- Εσένα πως σε λένε παιδάκι μου;

- Γιαννάκη κύριε.

- Για πες μου Γιαννάκη, ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων; Για σκέψου λίγο. Προσπάθησε να θυμηθείς.

Ο Γιαννάκης χάνει το χρώμα του και τραυλίζοντας απαντάει στον επιθεωρητή:

- Κύριε δεν τα έκλεψα εγώ. Να, ρωτήστε και τα άλλα παιδιά να σας πουν. Δεν ξέρω τίποτα.

Ο επιθεωρητής στρέφεται με απορία στο δάσκαλο, ο οποίος του απαντά:

- Κύριε επιθεωρητά γνωρίζω το Γιαννάκη εδώ και πέντε χρόνια. Γνωρίζω και την οικογένεια του. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Ποτέ του δεν έκανε μια τέτοια πράξη.

Ο επιθεωρητής οργίζεται, είναι έτοιμος να εκραγεί, το αντιλαμβάνεται ο δάσκαλος ο οποίος του λέει:

- Κύριε επιθεωρητά, δεν πιστεύω να υποψιάζεστε εμένα ! ! !

Ο επιθεωρητής με δυσκολία συγκρατεί τα νεύρα του και καλεί το δάσκαλο έξω από την αίθουσα όπου του ανακοινώνει ότι θα τον αναφέρει και από εκεί πηγαίνει κατ' ευθείαν στο γραφείο του όπου συντάσσει σχετική αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας .

Μετά από 15 μέρες έρχεται η απάντηση του Υπουργείου στην αναφορά του Επιθεωρητού.

«Κύριε επιθεωρητά, το περιστατικό που αναφέρετε εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Αγρονομίας και όχι του Υπουργείου Παιδείας. Σας εφιστούμε την προσοχή να αρκεσθείτε στα εκπαιδευτικά και λοιπά καθήκοντα της αρμοδιότητος σας αλλιώς θα αναγκαστεί το Υπουργείο να λάβει τα προσήκοντα μέτρα προς αποφυγήν επανάληψης παρομοίων φαινομένων.»

Ο επιθεωρητής παθαίνει ένα βαρύ εγκεφαλικό και έπεσε σε κώμα, από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Το ίδιο και η παιδεία. Από τότε καταργήθηκε και ο θεσμός του επιθεωρητού.

Σημ: ... ΩΙΜΕ !!!

Από τον κ. Χρήστο Νικολάου

Εκλογή νέου ΔΣ Συμβουλίου Συγγραφέων & Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών TSWTC (Three Seas Writers & Translators’ CouncilΝΕΟ ΔΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ (TSWTC)

Νέο ΔΣ εξέλεξε το Συμβούλιο Συγγραφέων & Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών TSWTC (Three Seas Writers & TranslatorsCouncil), όπου εκπροσωπούνται ενώσεις δημιουργών λόγου από χώρες που περιβρέχουν το Αιγαίο, η Βαλτική και ο Εύξεινος Πόντος. Το νέο ΔΣ, που εξέλεξε για τριετή θητεία η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου με έδρα τη Ρόδο, αποτελείται από τους Gino Leineweber (Γερμανία), Πρόεδρο, Γιώργο Χουλιάρα (Ελλάδα), Αντιπρόεδρο, Dalia Staponkute (Λιθουανία), Γενική Γραμματέα, Anna Nasilowska (Πολωνία), Ταμία, Lela Abdushelisvili (Γεωργία), Μέλος και Mesut Senol (Τουρκία), Μέλος, ενώ αναπληρωτές τους στο ΔΣ εξελέγησαν (από τις αντίστοιχες χώρες) οι Nina George, Λιάνα Σακελλίου, Antanas Jonynas, Barbara Grzegorzewska, Manana Dumdbaze και Gonca Ozmen. Στη Γενική Συνέλευση στις 21 Μαϊου 2016 επίσης συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Λίλυ Εξαρχοπούλου (Ελλάδα), Alex Haridi (Σουηδία), Merete Jensen (Φινλανδία), Arno Jundze (Λεττονία), Manana Romelashvili (Γεωργία), Hannele Mikaela Taivassalo (Φινλανδία) και Jyrki Vainonen (Φινλανδία).
Tο Συμβούλιο Συγγραφέων & Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών TSWTC ιδρύθηκε το 1998 σε αντιστοιχία με τον Καταστατικό Χάρτη της UNESCO. Αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την αμοιβαία κατανόηση μέσω της λογοτεχνίας μεταξύ λαών των χωρών που περιβρέχουν το Αιγαίο, η Βαλτική και ο Εύξεινος Πόντος.
Η Εταιρεία Συγγραφέων είναι ιδρυτικό μέλος του, ενώ καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία του διαδραμάτισε ο γνωστός Δωδεκανήσιος συγγραφέας (και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων), Νίκος Κάσδαγλης.
Tο Συμβούλιο των Τριών Θαλασσών επιδιώκει επίσης την ενίσχυση των σχέσεων λογοτεχνικών φορέων και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, διοργανώνει λογοτεχνικές & πολιτιστικές δράσεις και φιλοξενίες συγγραφέων & μεταφραστών και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες στήριξης βιβλιοθηκών και λιγότερο διαδεδομένων γλωσσών. Η σημασία παρόμοιων δράσεων έχει αυξηθεί τώρα που η Ρόδος είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, το Συμβούλιο των Τριών Θαλασσών, σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων του Αμβούργου, έχει προγραμματίσει για τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο εργαστήριο με θέμα τι είναι «παράξενο» σε εμάς.TSWTC Elects New Board

TSWTC, the Rhodes-based Council of associations of writers and translators from countries bordering on three seas – the Aegean, the Baltic, and the Black Sea – elected a new Board at its annual General Assembly on May 21, 2016. Those elected for a three-year term are Gino Leineweber (Germany), President, Yiorgos Chouliaras (Greece), Vice President, Dalia Staponkute (Lithuania), Secretary General, Anna Nasilowska (Poland), Treasurer, Lela Abdushelisvili (Georgia), Member, and Mesut Senol (Turkey), Member, while the Deputy Board Members (from the same countries respectively) are Nina George, Liana Sakelliou, Antanas Jonynas, Barbara Grzegorzewska, Manana Dumdbaze, and Gonca Ozmen. Other participants at the General Assembly included Lily Exarchopoulou (Greece), Alex Haridi (Sweden), Merete Jensen (Finland), Arno Jundze (Latvia), Hannele Mikaela Taivassalo (Finland), and Jyrki Vainonen (Finland).

Established in 1998 in accordance with UNESCO’s Charter, TSWTC (Three Seas Writers & Translators’ Council) is a non-profit organization that promotes mutual understanding, through literary work, among the peoples in the Aegean, Baltic, and Black Sea countries and the free flow of ideas & information. TSWTC seeks to strengthen cooperation among literary organizations and safeguard intellectual property rights, initiates and encourages literary & cultural activities and residencies by writers & translators, and supports library initiatives and lesser spread languages in the area. These activities have acquired a new urgency in light of the candidacy of Rhodes as a Cultural Capital of Europe. Upcoming activities include a workshop involving writers from several countries on the theme of what is “strange” in us to be held in Rhodes in early September in collaboration with the Hamburg Association of Writers.


TSWTC (Three Seas Writers & Translators’ Council)
A. Laskou 10A, 85 100 Rhodes, Greece