iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ .....

Η προ ΗΔ συζήτηση συμφωνήθηκε να μην είναι μεγάλη σε διάρκεια λόγω της συναυλίας στην ρεματιά που ακολουθούσε οπότε κρατήθηκε  και σε χαμηλούς τόνους.

 Ο Γιώργος Θωμάς έκανε το ΑΠΟΛΥΤΟ HΙGHLIGHT, αναδεικνύοντας ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, όταν ενημέρωσε το ΔΣ ότι 40 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ..... ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.
Στο μεγάλο θέμα ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, αφού ψαχτούν κάποια θέματα στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα γραφτεί ΛΕΞΗ ΛΑΘΟΣ.

Ο Νταβίας ενημέρωσε ότι έχει ένα πολύ σοβαρό θέμα να θέσει, σχετικά με το μάζεμα "εγκαταλελειμμένων" αυτοκινήτων από τον δρόμο, κάλεσε την διοίκηση να ενημερωθεί για κάποιο περιστατικό με ΜΙΑ PORSCHE CARRERA που παραλίγο να "σηκώσει" η υπηρεσία του δήμου σαν εγκαταλελειμμένη από το παρκάκι του παλιού σταθμού στην Παπανικολή, ώστε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.
(Για το θέμα δεν έχει ενημερωθεί ο αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ γιατί είναι .... ολίγον έως πολύ περίεργο και περίπλοκο και εμπλέκονται ασφαλίτες,  πράκτορες, ληστές, χαζοί υπάλληλοι καθαριότητας που είδαν την ΠΟΡΣΕ για .... σκουπίδι και που την έχουν δει "εξουσίες", μπάτσοι, γουρούνια και πιθανά .... και δολοφόνοι.)

Η παράταξη της αξιωματικής.... "συμπολίτευσης"  και η αρχηγάρα της - ο Γραμματιολήπτης, εκείνος που ο Συμεών ευχαρίστησε (που άφησε το 2018 την απαλλοτρίωση του Δουζένη να χαθεί, έκρυψε την εφετειακή απόφαση της άρσης της απαλλοτρίωσης το 2013  στο ντουλάπι που είχε βάλει και τα γραμμάτια), εκπροσωπήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο μόνο από τους .... απόστρατους, τον Μιχάλη Κόσσυβα και τη Νιώτη.
Διότι αν ήταν εκεί θα έπρεπε να καταψηφίσουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Και αν καταψήφιζαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού έπαιζε να μπλοκαριστεί το ταμείο του δήμου.
Το ταμείο που δίνει τις συνδρομές στον ΣΒΑΠ για να παίρνει ο Πρόεδρός του τον μισθουλάκο του.
Οπότε είπαν να διευκολύνουν τον Συμεών με την απουσία των μάχιμων και την παρουσία δύο ..... απόστρατων που ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΕΥΚΟ (Δεν καταψήφισαν την αναμόρφωση).
Ο Μιχάλης Κόσσυβας μάλιστα είχε και το θράσος να επιχειρήσει να "την πει" σε όσους ψήφισαν ΝΑΙ στην αναμόρφωση για .... συμπόρευση με την διοίκηση.
Άσε ρε Μιχάλη.
Συμπόρευση με την διοίκηση έχουν ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ να πληρωθούν οι συμβασιούχοι για να τους στέλνουν όλους να ψηφίζουν Ρούσσο.
Σε τα μας τώρα;

Ρε κάτι ξυπνοπούλια που έχει βγάλει η μάνα τους.

Η Καρατζά επιχείρησε να εξηγήσει γιατί λέει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, ακόμα και για τα σχολεία και τους παρατασιούχους,  με .... λογικά επιχειρήματα.
Και ατύχησε πανηγυρικά αφού Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ ήταν λάθος.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ η Λούλα, που τα επιχειρήματά της είναι αυτά που της έμαθε ο συχωρεμένος ο Γυφτόπουλος όταν ήταν μικρή αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι:
ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ καμιά δεκαριά φορές και ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ.
"Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε" είπε η Λούλα όταν ο Μύρωνας έκανε αυτό που πάντα κάνει: Διάβασε και εξήγησε τους νόμους.
Μάλλον θα έπρεπε κα Καρατζά να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε και να ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ τι ισχύει ΣΗΜΕΡΑ για τους προϋπολογισμούς των δήμων.
Τώρα θα μου πεις πού να τον βρείτε τον συχωρεμένο να σας κάνει μάθημα.
Πρέπει να διαβάσετε και τίποτα μόνοι σας και δεν προκάνετε με τόσες ....νέες δουλειές.
(Άμα σε πάρει ο κατήφορος είναι δύσκολο το φρένο).

Ο Πέτρος Αναστασιάδης ΑΛΛΑΞΕ θέση στο δημοτικό συμβούλιο.
Έφυγε από την θέση του, δίπλα στην κα Κατρατζά και πήγε απέναντι.
Ψήφισε και ΝΑΙ στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Μάλιστα ρωτήθηκε από διπλανό του - αντάρτη της Αντίστασης αν έγινε ΣΥΡΙΖΑ και είπε ΝΑΙ.
Καλώς τονα και ας άργησε.

Άλλο σημαντικό δεν έγινε στο ΔΣ, τις συνεδριάσεις του οποίου θα μπορείς να παρακολουθείς LIVΕ σε λίγο καιρό, αφού  στην αναμόρφωση προβλέφθηκε να πληρώνει ο δήμος για να μεταδίδεται η συνεδρίαση του ΔΣ ζωντανά μέσω internet.
Θα γίνει μεγάλη πλάκα σε ζωντανή μετάδοση.
Ο Ακατανόμαστος μου είπε ότι στην πρώτη LIVE μετάδοση θα πάει με τυπωμένο μπλουζάκι ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.

Λαδόπουλος και Βαρδουλάκης οι μόνοι "ευγενείς" που συνεχάρησαν τον Νταβία και επιτίμησαν την στήριξη των Πρασίνων που ανακοινώθηκε στην ΔΕΘ από τους συμπροέδρους του Πράσινου Κινήματος.

Μέρες

Η Kλιματική αλλαγή & οι επιπτώσεις στην υγεία μας
Γράφει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ακρίβος Αθανάσιος, 
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος

Το μεταβαλλόμενο κλίμα επηρεάζει την υγεία μας ενώ ήδη οι σημαντικότεροι οργανισμοί δημόσιας υγείας παγκοσμίως έχουν επιστήσει την προσοχή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε αυτή. Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να επιδεινώσει τις ήδη υπάρχουσες ασθένειες, αλλά και να εισαγάγει νέες, ιδιαίτερα στις κοινωνικές ομάδες που είναι πιο ευάλωτες, δηλαδή στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους οικονομικά αδύναμους και όσους ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δημιουργούν την ανάγκη για βελτίωση της υποδομής της υγειονομικής περίθαλψης. Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργίες, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, ψυχικές ασθένειες, καθώς και ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή και την ποιότητα του νερού. Η λήψη μέτρων λοιπόν και οι κατάλληλες στρατηγικές προσαρμογής στις επερχόμενες αλλαγές του κλίματος θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν ορισμένες από τις δυσμενείς αυτές επιπτώσεις.
Η αύξηση της συγκέντρωσης του όζοντος και των αιωρούμενων σωματιδίων (σκόνη, βαρέα μέταλλα, διάφορες οργανικές και ανόργανες ουσίες) στα χαμηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, ενοχλήσεις στον λαιμό, βήχα, συμφόρηση και μειωμένη λειτουργία ή φλεγμονή των πνευμόνων. Επιπλέον, η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και οι συνεχείς μεταβολές της θερμοκρασίας ευνοούν την εξάπλωση των αλλεργιογόνων . Οι όλο και συχνότερες περίοδοι ξηρασίας αυξάνουν τη συγκέντρωση της σκόνης και των αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως το υπερβολικό κρύο και η αφόρητη ζέστη, και η αύξηση της συγκέντρωσης του όζοντος μπορούν να προκαλέσουν από αρρυθμίες έως και καρδιακή προσβολή. Ιδιαίτερα ευάλωτοι σε καρδιαγγειακά προβλήματα που σχετίζονται με ακραίες θερμοκρασίες είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιβαρύνει ιδιαίτερα την ψυχική υγεία. Μπορεί έμμεσα να επηρεάσει την ψυχική μας ευημερία και να δημιουργήσει προβλήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν στα άτομα που επηρεάζονται από τις αλλαγές του καιρού από οξύ τραυματικό στρες έως χρόνιες ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, μετατραυματική διαταραχή άγχους, επιθετική συμπεριφορά και καταχρήσεις.

Οι μεταβολές στη θερμοκρασία και στον ρυθμό των βροχοπτώσεων μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές στην παραγωγή αλλά και στη μεταφορά των τροφίμων. Η αυξανόμενη χρήση φυτοφαρμάκων λόγω της αποστράγγισης που γίνεται με τη βροχή μειώνει το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων που παράγονται και επιπλέον είναι υπεύθυνη για τη χαμηλότερη ποιότητα του πόσιμου νερού. Από την άλλη, οι εκτεταμένες ξηρασίες ευνοούν τη διάδοση των γεωργικών παρασίτων και ζιζανίων, επομένως και την αυξημένη χρήση παρασιτοκτόνων. Τέλος, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες, που είναι υπεύθυνες για τη μόλυνση των καλλιεργειών αλλά και του νερού, με μέταλλα, χημικές και τοξικές ουσίες, μπορούν να εξασθενίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να ενδυναμώσουν μολυσματικά στελέχη των παθογόνων μικροοργανισμών.

"Μια αγκαλιά τραγούδια" για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο - Μεγάλη Συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς των Συλλόγων "ΑΡΓΩ" και "ΡΕΜΑΤΙΑΣ"

 

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου
συνδιοργανώνουν 
μια Μαγική Μουσική Βραδιά υπό το Φως της Σελήνης
στο  Θέατρο Ρεματιάς
την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20.30
 με τίτλο
“ Μια αγκαλιά τραγούδια ”
Για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο
στην οποία τραγουδούν αφιλοκερδώς
Ο συνθέτης, συγγραφέας και τραγουδιστής
Δημήτρης Κάσσαρης

με την πολυμελή Παιδική Χορωδία "Con Anima"
 υπό τη διεύθυνση της Ιουλίας Τζαννετουλάκου στο πιάνο.

οι
Φωτεινή Σαββατιανού
 Μαρία Σουλτάτου 
Παναγιώτης Τερζάκης

    και παίζουν οι συνθέτες

   Θάνος Μπένος / Γιάννης Μυγδάνης, πιάνο.
 Θεόδουλος Παρασκευαϊδης, μπουζούκι  
Δημήτρης Αλεξόπουλος, κιθάρα
Με την εκδήλωσή  αυτή θέλουμε να αναδείξουμε τη δύναμη του Πολιτισμού και της Μουσικής, 
στην ευαισθητοποίηση, για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Ρεματιάς, 
με απώτερο στόχο ένα καλύτερο Αύριο για τα Παιδιά!

Στα πλαίσια της Μουσικής Βραδιάς συγκεντρώνουμε λογοτεχνικά βιβλία, σε καλή κατάσταση, 
για να τα προσφέρουμε σε Σχολικές Βιβλιοθήκες.
Ελάτε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί  και φέρτε  ένα (ή και περισσότερα) βιβλία σας. 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ .....