Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΟΙ Αγανακτισμένοι επιστρέφουν 25 Μαΐου, 1 χρόνος μετά!
25 Μαΐου, ΌΛΟΙ, πέραν ιδεολογίας, πέραν κομματικής ταυτότητας, πέραν προσωπικών απόψεων, ας ενωθούμε για… άλλη μια φορά και ας τους δώσουμε να καταλάβουνε πως δεν πάει άλλο! Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι δεν έχει σημασία! Όλοι τα ίδια περνάμε!

Ακριβώς 1 χρονο μετά απο την πρωτη τους συγκέντρωση, με το μήνυμα αυτό, καλούν τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο να δείξει το μεγαλο ΟΧΙ ενάντια στο καθεστώς των μνημονίων..και του ξεπουλημάτος της Χώρας και της φτώχειας. Το πειραμα ΕΛΛΑΔΑ φαίνεται πως οδεύει σε πληρη αποτυχια και γίνεται κάλεσμα σε όλον τον κόσμο.

Θα είμαστε και εμείς εκεί!

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ .....
Η  Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός στάλθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο
μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος
"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.

Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

Στις 25 (ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45


Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;; Όχι!

Απλά .ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...
Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην
«ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....
Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.... το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.
Βέβαια .... εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε - αν ποτέ πάρουμε - 850 ευρώ (που προσεχώς θα μειωθούν στα 300 ευρώ), κι αυτά στα 65 ή στα 70 μας.....

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

Αλλά βέβαια, όπως ένα άλλο μεγάλο λαμόγιο είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !
Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.


Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ. Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ.

ΑΠΟ ΤΟΝ DR SEEN!ΣΩΣΤΟ!ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ "ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ" ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ:

«ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να κερδηθεί η (όποια) σχετική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, από οποιονδήποτε ΑΓΝΟΕΙ ή «προσπερνά» την νούμερο ΕΝΑ ωρολογιακή βόμβα για την χώρα: την ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

Ας το λύσουμε με τον καλύτερο Δημοκρατικό τρόπο, αρκεί να ΦΥΓΟΥΝ οι στρατιές από την χώρα.
Τα άλλα είναι: ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.. ή , εκ του πονηρού.. Όταν θα καίγεται από παντού ο κάμπος, δεν θα σας (μας) σώσει η επίκληση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»..

(από το blog της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ)

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Δεν ξέρω αν είναι το Νο 1 πρόβλημα (για μένα δεν είναι πρώτο).

Πάντως ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, από τα δύο - τρία ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ο Γιώργος βάζει το δάχτυλο στον "αριστερό" τύπο των ήλων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

Οι εκβιασμοί που οδήγησαν στο "λουκέτο" του ALTER.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο
για το διαδίκτυο

Φως στις διαδρομές ενός απίστευ­του θρίλερ πολιτικών, επιχειρημα­τικών και εκδοτικών πιέσεων ρίχνει σήμερα το «Crash», αποκα­λύπτοντας το άγνωστο παρασκήνιο και τους εκ­βιασμούς που δημιούργησαν ένα περιβάλλον ασφυξίας και οδήγησαν τελικά στο «λουκέτο» τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.
Μια υπόθεση που θα μπορούσε χωρίς αμφι­βολία να αποτελέσει πρώτης τάξης υλικό για ένα δυνατό κινηματογραφικό πολιτικό δράμα, με πρωταγωνιστές κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και εκδοτικά συμφέροντα και βαριές «σκιές» πολιτι­κών και επιχειρηματικών εκβιασμών. Πρόκειται για μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και θα συμβάλει στο να φωτιστούν ορισμένες πτυχές των πραγματικών λόγων που οδήγησαν στο κλεί­σιμο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, πέρα από τα λάθη και τις επιχειρηματικές επιλογές της δι­οίκησης και των μετόχων του.
Η χαριστική βολή για το ALTER ήταν μια κα­θαρά πολιτική απόφαση του πρώην πρωθυ­πουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, ενο­χλημένος από τη σφοδρή κριτική που ασκού­σε το κανάλι του Μπουρναζίου, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να διασφαλί­σει το οριστικό ναυάγιο του τηλεοπτικού σταθμού, αδιαφορώντας για το προσωπικό κό­στος εκατοντάδων εργαζομένων και την κατάρ­ρευση της διαφημιστικής αγοράς.


Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Crash». ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άσκησε έντονες πιέσεις στον πρόεδρο της Τρά­πεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, η τράπεζα του οποίου είχε δανειοδοτήσει το ALTER του Γιώρ­γου Κουρή και επεδίωξε να εκβιάσει την αλλα­γή της αντιπολιτευτικής στο ΠΑΣΟΚ γραμμής του καναλιού.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Μι­χάλη Σάλλα την περίοδο που είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται εμφανή τα οικονομικά προβλήματα του ALTER και του ζήτησε να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά στην ιδιοκτησία του σταθμού και να απαιτήσει την αλλαγή γραμμής από τον κεντρικό παρουσιαστή του σταθμού Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά και την εκδίωξη του Γιώργου Τράγκα από τη θέση του σχολιαστή.


Χρησιμοποιώντας ως «όπλο» τη δανειοδότη­ση του ALTER από την Τράπεζα Πειραιώς, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να στείλει ένα τελεσίγραφο στην ιδιοκτησία του σταθμού, επισείοντας την απειλή της οικονομικής ασφυ­ξίας, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό «λουκέτο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γνωστός τραπεζίτης απάντησε πως ήταν προς το συμφέ­ρον της τράπεζας να παραμείνει το ALTER σε λει­τουργία, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτήσειςτης Πειραιώς, ενώ ξεκαθάρισε πως η δανειακή σύμβαση δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει όχημα πα­ρέμβασης προς τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.
Όπως αποκαλύπτει επίσης σήμερα το «Crash», εκείνη την περίοδο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου είχε ενημερώ­σει τον Γιώργο Τράγκα ότι ο Γιώργος Παπαν­δρέου και το οικογενειακό του περιβάλλον τον έχουν στοχοποιήσει και ότι επιθυμούν την πα­ραδειγματική του δίωξη με κάθε τρόπο. Τα όσα ακολούθησαν είναι ιστορία. Η αντίδραση Παπαν­δρέου ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί.
Καθώς η οικονομική κρίση βάθαινε και το ελληνικό πολιτικοοικονομικό οικοδόμημα δονείτο συθέμελα, δοκιμάζοντας τα όρια των αντοχών του, στα παρασκήνια κλιμακωνόταν ένας ακήρυ­κτος πόλεμος για την αναδιανομή της επιχειρη­ματικής πίτας και τη διαμόρφωση νέων πόλων ισχύος.
Ο προφανής στόχος της διακυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ο σχηματισμός ενός νέου χάρ­τη στα media, προκειμένου να λειτουργήσουν ως «εργαλεία» πολιτικής παρέμβασης και επηρεα­σμού των εξελίξεων υπό την απόλυτη καθοδήγηση των εγχώριων και ξένων δυνάμεων οικονομικής κατοχής. Ένα γεγονός που επίσης «δένει» όλη αυτή την απίθανη ιστορία πολιτικών εκβια­σμών και ρίχνει φως στη στάση του πρώην πρω­θυπουργού είναι η πρωτοφανής παρέμβασή του στην κοινοβουλευτική του ομάδα τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρη­σε να γράψει απροκάλυπτα τον επίλογο στο μαρ­τύριο του ALTER, στρεφόμενος ουσιαστικά κατά των 600 οικογενειών των εργαζομένων του.
Την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν από τα νομο­σχέδια Βενιζέλου και η κυβέρνηση του παρέπαιε, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στους έκπλη­κτους βουλευτές του ότι «Δεν είναι δυνατόν σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ να δίνουν δάνεια οι τράηεζες και να μη χορηγούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις», φωτογραφίζοντας τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, αλλά και τον Μιχάλη Σάλλα.
Ουσιαστικά, δηλαδή, τη στιγμή εκείνη ο κ. Πα­πανδρέου έστελνε το μήνυμα προς τράπεζες και μελλοντικούς επενδυτές για το ALTER: «Μη στη­ρίξετε το σταθμό και αφήστε τον να κλείσει».
Και όλα αυτά 24 ώρες μετά τη συνάντηση Παπαν­δρέου με τους μεγαλοεκδότες των εφημερίδων «Τα Νέα». «Το Βήμα». «Έθνος» και μεγαλομετόχους του MEGA,  Στ. Ψυχάρη και Γ. Μπόμπολα, από τους οποίους ζήτησε υπευθυνότητα και να στηρίξουν την κυβέρνησή του...
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες και ο Ν. Χατζηνικολάου είχε προχωρήσει σε καταγγελία-βόμβα εναντίον του Γ. Παπανδρέου, επι­βεβαιώνοντας από τη συχνότητα του Real FM ότι το ALTER έκλεισε ύστερα από προσωπική απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, επειδή η κριτική που του γινόταν ήταν ενοχλητική! Πρό­σθεσε μάλιστα ότι το κανάλι δεν χρωστούσε πε­ρισσότερα από άλλα ιδιωτικά κανάλια, απλά ενο­χλούσε η πρώτη θέση που καταλάμβανε το κα­νάλι στα δελτία ειδήσεων. Γι αυτό λοιπόν έπρεπε να κλείσει.
Τα μυστικά των Αθηνών και των τραπεζών που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διετούς παραμονής Παπανδρέου στην εξουσία δεν εξαντλούνται όμως εδώ. Το «Crash» είναι σε θέση να γνωρίζει απόρρητες λεπτομέρειες για την προσπάθεια αναδιανομής εξουσίας και πλούτου που επιχειρήθηκε το διάστημα αυτό, καθώς και τις διαδρομές των πιέσεων και των εκβιασμών πίσω από τις κλειστές πόρτες της εξουσίας και της διαπλοκής. Έπεται συνέχεια...

του Π. Κερτεζίτη, από το περιοδικό "Crash", τεύχος 13, Μάϊος 2012


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΠΟΙΑΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΤΑΜΕΙΟ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ DART MANAGEMENT FUND ;


Όλοι το ψάχνουν. Ποιοι κρύβονται πίσω από το ομόλογο που πληρώθηκε ακούρευτo στο Dart Management fund; Δυστυχώς αυτό το ρεπορτάζ έχει στεγανά.
 
Έχει «εμπάρκο» τουλάχιστον για τις δικές μου δυνατότητες.
 
Εύχομαι κάποιος συνάδελφος να το βγάλει (στο βάθος και όχι τη βιτρίνα). Η ουσία είναι ότι οι μάγκες πήραν το πακέτο.
 
Το αγόρασαν το Φεβρουάριο στο 75%;
 
 
 
Είναι «ταμείο»που χρηματοδοτεί συγκεκριμένο κόμμα; Ποιος πήρε μεγάλη μίζα;
 
 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥΜε την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκρίζωση των Ελλήνων του Πόντου, ύστερα από 27 αιώνες ζωής στις πατρογονικές εστίες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Ελληνισμός του Πόντου υπέστη το έγκλημα της Γενοκτονίας, όπως έχει αποφανθεί και ο ΟΗΕ το 1948, με το ψήφισμα «περί καταστολής του εγκλήματος της Γενοκτονίας».

Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας  αφορά όλη την ανθρωπότητα γιατί είναι αγώνας για την κατοχύρωση και υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμβάλει στην αποτροπή Γενοκτονιών στο μέλλον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, χθες, 20 Μαΐου 2012, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου παραβρέθηκε  στη Δοξολογία  που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Επίσης παραβρέθηκε και στο Δήμο Μεταμόρφωσης,  στην τελετή προσκυνήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *