Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΜΕΤΑ ΑΣΤΕΙΟΙ, ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΕΣ!


Εχθές - όπως σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ - ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ συζητάγαμε ό.τι ήθελε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων.

ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, γιατί αν ήθελαν οι εργαζόμενοι θα ήταν εκεί μαζί με τους εκπροσώπους τους, που έρχονται κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο για να το διαλύουν.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Αν ένιωθαν ότι υπάρχει ιδιαίτερο θέμα, νέο, αξιοσημείωτο,  όχι αναμάσημα της ίδιας επιστολής που ανέσυραν κάποιοι από το αρχείο τους και την αντέγραψαν, θα έρχονταν μαζί με τους συνδικάλες στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Κούκα, ο κ. Μόρτογλου και οι της Λαϊκής Συπείρωσης ήρθαν (σύνολο 6 άτομα από τα 11 του ΔΣ του Συλλόγου, τόσο πολύ αξιολογήθηκαν από τους άλλους ως σοβαρά αυτά που ήθελαν να πουν) - χωρίς βέβαια καν να κάνουν γενική συνέλευση εργαζομένων (μη λέμε ό,τι θέλουμε τώρα) - να θέσουν στο δημοτικό συμβούλιο τα .... αιτήματά τους (και να μην το αφήσουν να συζητήσει άλλα θέματα της πόλης.)

Άλλωστε σέρνονται γραμμάτια, Ανδροβιτσανέα, ένα ΝΕΟ μεγάλο νέο από τα δικαστήρια, που δεν σας έχουμε πει ακόμα και αναδεικνύει - και αυτό - ότι τον Κουράση το Χαλάνδρι τον πλήρωσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ - και άλλα που δεν βολεύει του ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ και την Κουρασική Αριστερά να αναδειχθούν και να βρουν χρόνο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.

Οπότε η μέθοδος γνωστή: ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΚΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ SHOW!

Και βάζουν και τον Ευσταθίου να απαγορεύει στους συμβούλους να ξεφεύγουν έστω και λίγο από την ατζέντα της Κούκα. (ώπα ρε Τασούούούλη ...)

Εχθές έγινε η πλάκα η μεγάλη βέβαια.
Διότι - για να αποφευχθεί να μιλήσει πάλι η Κούκα και η εκπρόσωπος της ΔΑΣ (ΚΚΕ) - αφού έχουν καρφωθεί άσχημα πλέον οι σύντροφοι και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι εκτίθενται και αυτοί και το ΠΑΜΕ - ήρθε και ο γραμματέας του συλλόγου, ο κ. Μόρτογλου.
Και έγινε .... του ΚινΑλ το κάγκελο.

Αφού Κούκα (πρόεδρος) και Μόρτογλου (γραμματέας) είχαν κατσικωθεί στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, είχαν μαγκώσει από ένα μικρόφωνο - το οποίο ήταν μονίμως ανοικτό για να μπορούν να διακόπτουν όποιον θέλου (Γαλάνη, πρόεδρος) - ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ στο τι ζητάγανε από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για το ωράριο των εργαζομένων και την .... εντατικοποίηση.
(Σκηνές ΡΟΚ).

(Λεπτομέρειες δυστυχώς δεν θα σας γράψουμε γιατί θα πλήξουμε τους εργάτες καθαριότητας τους μαχητές του σκουπιδιού, που εχθές ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ τους, τους ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ για να κάνουν μικροπολιτική. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ και δεν πρόκειται να κάνουμε οτιδήποτε  θα τους έβλαπτε, ακόμα και αν πλήττουμε - κατ΄εξαίρεση - την πλήρη ενημέρωση του αναγνώστη μας. Δεν χρωστάει τίποτα ο σκουπιδιάρης να πληρώσει την Κούκα. Και ο αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ έχει πολλά ακόμα να ενημερωθεί. Ας μας συγχωρέσει αυτή την .... στραβή που του κάνουμε.)

Όμως έχει αξία να αναδείξουμε ΤΗΝ ΧΥΔΑΙΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της Κούκα, που θέλουν να μετατρέψουν το δημοτικό συμβούλιο σε χώρο εκπλήρωσης του παραταξιακού καθήκοντος των επαγγελματιών συνδικαλιστών και δικαίωσης του μισθού και του ρόλου τους.

Άκου λοιπόν:

Το ΔΣ του Συλλόγου έστειλε  προχτές 32 ΜΑΪΟΥ, την επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε να συζητηθούν τα θέματα που αναδεικνύει,  πριν την ημερήσια διάταξη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Την επιστολή με τίτλο "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" και παραλήπτες τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μαζί με φωτογραφικό υλικό (μάλλον σκόπιμα ασπρόμαυρο και θολό για να μοιάζει ιδιαίτερα εφιαλτικό και να δουλεύει περισσότερο η φαντασία από το μάτι).

Το αίτημα έγινε δεκτό, διότι η πρόεδρας του ΔΣ είναι και αυτή συνδικαλίστρια και είναι πολύ ... "δημοκρατική" και ανοικτή με τους ..... εργαζόμενους (βλ. τους συνδικαλιστές, διότι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ στο συμβούλιο), τους αφήνει με ανοικτά μικρόφωνα συνέχεια - στον Νταβία τα κλείνει όταν ορίζει εκπρόσωπο της παράταξής του -  βολεύεται αφάνταστα να μην γίνονται άλλες ενοχλητικές συζητήσεις στην ΠΗΔ (για θέματα που την ακουμπάνε) και είναι ΜΑΖΙ με εκείνους που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ  ΚΟΥΚΑ για να "κλείνει" την ΠΗΔ με τα "μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων"

 (Ήθελα να ήξερα γιατί αφού είναι τόσο άσχημη η κατάσταση για τους εργαζόμενους στον δήμο, θέλουν ΟΛΟΙ να διοριστούν στην καθαριότητα και να φέρουν και τους φίλους τους. Δεν είναι περίεργο; Δεν είναι - βέβαια - γιατί είναι ΜΕΝ Η ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αλλά είναι ΣΤΑΘΕΡΟ το ΜΕΡΟΚΆΜΑΤΟ ΧΩΡΙΣ .... ΠΟΛΛΕΣ και ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και αυτό το ξέρει ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, για να παριστάνουν κάποιοι ότι έχουν το μυστικό, εφτασφράγιστο και να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους, όταν τους λέει κανείς να δουλέψουν ένα τέταρτο παραπάνω ή να κάνουν ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌ στην πηγή "με τα χέρια" ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΊ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ για την ΔΥΣΚΟΛΗ μεν - ΑΛΛΑ -  σίγουρη καισταθερή δουλειά τους. 
Διότι ξέρουν όσοι είναι έξω ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ!
Και αυτό που γίνεται διακόσια χρόνια με το ωράριο, γίνεται γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ της αυτοδιοίκησης ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους σκουπιδιαρέους  και παίρνουν το βάρος να τους βρίζουν αυτούς οι πολίτες για τα .... ρεμάλια, που εκείνοι ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ, με κόστος δικό τους πολλές φορές, προσωπικό. Ε πάει στο διάλα να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο για .... ένα τέταρτο παραπάνω εργασίας και αν εκτίθενται ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Γιατί ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ σε αυτή τη ζωή. ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, όχι βέβαια στο 6μισάωρο, σε κάτι λιγότερο σε ωράριο εργασίας, ήταν το θέμα).

ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΡΙΣΤΕΡΑ της ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, τις πρακτικές και την δεοντολογία της:


Η συζήτηση επί της επιστολής λοιπόν ήταν γνωστό ότι θα γίνει ΕΧΘΕΣ, 1 ΙΟΥΝΊΟΥ στις 8 το βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο.

Και η συζήτηση - theoritically speaking - που λέμε στο Καρπενήσι, γίνεται για να τεθούν τα ζητήματα και πιθανά να υπάρξουν λύσεις και απαντήσεις.
Γίνεται και ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!
Αλλιώς τι νόημα έχει;

Και αν δεν είναι ικανοποιητικά αυτά που ακούσουν ή αποφασιστούν να πάει παρακάτω το πράγμα.
Σε καταγγελίες, δημοσιοποίηση των θεμάτων, πίεση, κινητοποιήσεις κλπ

Έτσι δεν είναι;

 ΟΟΟΧΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Διότι ΟΤΑΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ τον συνδικαλιστικό μισθό τους ή τα συνδικαλιστικά τους αριστερόσημα ή για να υπηρετήσουν άλλοι τον .... μάρτυρά τους πρώην και υποψήφιο (?) δήμαρχο για τας επόμενας εκλογάς, είναι συζήτηση για τους κουφούς και τους μπαμπουίνους.

Και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;;;;

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΣΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ, ΔΙΑΡΡΕΕΙ .... ΡΕΠΟΡΤΑΖ  από όσα ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ στο ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.... αύριο!!!!

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ βεβαίως, βεβαίως !!!!
Των αρχόντων της διαρροής.

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (μπαίνοντας).

ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;;;

Τέτοιος μαλάκας είσαι!
Σου έχω πι ποτέ ψέμματα;

ΝΑ ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ εδώ: http://askota.gr/2018/05/31/%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%be%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31 ΜΑΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ:

Απαξίωση, εκφοβισμός και κίνδυνος για τη ζωή των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του Δ. Χαλανδρίου

(ΑΣΧΕΤΟ: αλήθεια γιατί έχει το ΜΕΤΑ διεύθυνση του site του το www.askota.gr??? Διαφορετικές παρατάξεις δεν είναι; Κάτι έχω χάσει; Δεν καταγγέλλει το ΜΕΤΑ την ΑΣΚ; Την καταγγέλλει αλλά σφετερίζεται το όνομά της; ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΑ να μου εξηγήσει ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ εκεί στην ΠΟΕ ΟΤΑ με τις παρατάξεις τους, όταν δεν με καταγγέλλει ο Γκιτάκος. Παρόλο που τώρα καταγγέλλει και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και έχουν γίνει σώβρακο). Μας δουλεύουν, ότι τσακώνονται και είναι ίδιο το ΑΣΚ με το ΜΕΤΑ;
TO META είναι ή η ΑΣΚ ή η ΑΣΚ το ΜΕΤΑ;;;

Είναι σα να λέμε ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού ένα πράμα; 

Θα μου πει η Χαλκιά που τα ξέρει αυτά και πήγε και με την ΑΣΚ. Δηλαδή; Πήγε με το ΜΕΤΑ; Έτσι λέει το site. Δεν μας τα είπες αυτά συντρόφισσα. Δουλευόμαστε;;;; ΛΑΕ έγινες;;;;)

Συνέχεια της διαρροής λοιπόν από τους μετρ των διαρροών και της παραπλάνησης:
  Υπότιτλος (μικρά γράμματα, παραποιημένος και ο τίτλος της ανακοίνωσης): Ανακοίνωση καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου.

Δεν έλεγε "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" αυτό που στάλθηκε στους επικεφαλής βεβαίως, όπως μπορείς να δεις, αλλά στην διαρροή .... αναβαθμίστηκε.


ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (που θα γινόταν ... αύριο, όμως, όταν έγινε η ανάρτηση - λεπτομέριες θα πεις):


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΟΙ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ;;;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΙΩΡΗ Π.Η.Δ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από την πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προχθές 31 Μαϊου,  μαζί με την επιστολή της που ακολουθεί και με την οποία ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην Π.Η.Δ. συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο της 1 Ιουνίου. 

(Σ.Σ. Προφανώς ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ για τον ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΩΡΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, και που όταν τα λέγαμε εμείς.,ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, είμασταν οι τρελοί. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να μπουν στα παπούτσια μας. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Διότι η απομίμησις του πρωτοτύπου ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΑ. Το να γράφεις σε ένα χαρτί ΟΛΕΣ τις απόψεις και όλα τα αιτήματα που μπορεί να έχεις ακούσει στην πιάτσα, χωρίς ιεράρχηση, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς οικονομικό προγραμματισμό, για να είσαι με όλους και να τους κοροϊδεύεις όλους, είναι πολύ εύκολο αλλά δεν συνιστά ΠΟΛΙΤΙΚΗ.  Δεν είναι καν .... λαϊκισμός. ΕΙΝΑΙ .... ΤΙΠΟΤΑ!

Εμείς όταν λέμε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ είναι να φτιαχτεί ένας ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ χώρος καθαριότητας γιατί αυτό θα ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ οριστικά αυτές τις εικόνες και θα ΜΕΙΩΣΕΙ το κόστος της υπηρεσίας για τον πολίτη, δεν υπονομεύουμε αυτή την προτεραιότητα με βλακείες, υπερβολές και με προτάσεις κατασπατάλησης κρίσιμων πόρων (οικονομικών και ανθρώπινων) για ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ βελτίωση μιας κατάστασης που είναι εκεί - ίδια ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και που τώρα θυμήθηκαν κάποιοι ότι πρέπει να γίνει τέλεια, για να αποπροσανατολιστεί ο δήμος από την προσπάθεια για επίτευξη του στόχου ενός ΜΟΝΙΜΟΥ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ και ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ χώρου αμαξοστασίου στο χωράφι που αγόρασε από του Γερμανούς, στον ΧΕΥ 9 και βέβαια να παιχτεί το παιχνίδι του μεγάλου Αεικίνητου στας εκλογάς).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 31-05-2018
Προς: Επικεφαλής των παρατάξεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο και ο Δήμος μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η παροχή ειδών προστασίας είναι επιβεβλημένη. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας ειδικά στο χώρο του αμαξοστασίου είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας έχει ενημερώσει εγγράφως και προφορικώς τη διοίκηση για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την επίλυσή τους. Το ΔΣ του συλλόγου ομοίως έχει προβεί σε συναντήσεις αναφέροντας τα προβλήματα που διαπιστώσαμε και παραμένουν άλυτα. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

- Πεταμένα σκουπίδια διάσπαρτα και εκτεθειμένα σε διάφορα μέρη του αμαξοστασίου

-Διαχωρισμός σκουπιδιών- ανακύκλωσης από συναδέλφους με τα χέρια χωρίς μέσα ατομικής προστασίας

-Απόβλητα των πλυντηρίων των κάδων που τα εναποθέτουν είτε στο χώμα είτε στο φρεάτιο των όμβριων αντί να πηγαίνουν σε εργοστάσιο απορρύπανσης υγρών

-Η υπερφόρτωση των απορριμματοφόρων

-Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η άσκηση πίεσης, με εκφοβισμούς και απειλές κυρίως στους συμβασιούχους, για απόδοση πάνω από τις δυνάμεις τους

-Η απαξίωση της εργασίας των συναδέλφων, η μετακύληση των ευθυνών για όλα τα κακώς κείμενα και η επίρριψη ευθυνών για τυχόν ζημιές των οχημάτων στους εργαζόμενους αγνοώντας όλα τα ανωτέρω

-Η έλλειψη αποδυτηρίων και τουαλετών

-Η στέγαση των εργατών πρασίνου σε χώρο που μόνο χώρο εργασίας δε θυμίζει

-Τα απορριμματοφόρα δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας (πχ διακόπτες ασφαλείας για όπισθεν)

-Η έλλειψη εβδομαδιαίου ή μηνιαίου προγραμματισμού εργασιών, η έγκαιρη γνωστοποίηση στους εργαζόμενους, η έλλειψη ρολογιού εργασιών προκαλούν εντάσεις και παρεξηγήσεις.

Αυτά και άλλα που επικρατούν στο χώρο του αμαξοστασίου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Πριν λίγα χρόνια η διοίκηση προχώρησε σε αγορά οικοπέδου, πάγιο αίτημα χρόνων, για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου και λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Μία αγορά που χαιρετήθηκε από την πλειοψηφία του σωματείου. Όμως η διοίκηση δεν προχώρησε σε καμία εργασία για το σκοπό αυτό και οι παρεμβάσεις στο χώρο του αμαξοστασίου σχεδόν ανύπαρκτες. Αντίθετα επιβάρυνε κι άλλο τις αντίξοες συνθήκες στο αμαξοστάσιο με τις επιλογές της, προχώρησε σε περιττές αγορές μηχανημάτων που βρίσκονται σε απραξία, υιοθέτησε συμπεριφορές απαξίωσης και εκφοβισμού απέναντι στους συναδέλφους προκειμένου να πετύχουν τη χειραγώγησή τους εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη της εργασίας.

Σε χωρισμό του αμαξοστασίου με λαμαρίνες προκειμένου να κρυφτούν οι εικόνες της ντροπής για να πραγματοποιηθεί η φιέστα της επίσκεψης των Ευρωπαίων για το W4think. Προσπάθησε να παραχωρήσει δωρεάν το οικόπεδο που αγοράστηκε για την μετεγκατάσταση, στον εργολάβο που πήρε το έργο των όμβριων για την εγκατάσταση των δικών του μηχανημάτων, κάτι που καταδεικνύει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της διοίκησης να προχωρήσει στις εργασίες για την μετεγκατάσταση.

Θέλουμε μια πόλη καθαρή όμως και οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται με τις κατάλληλες συνθήκες. Ο κλάδος της καθαριότητας μετρά πάνω από 30 νεκρούς σε διάστημα τριών χρόνων και βέβαια μιλάμε για εκατοντάδες συναδέλφους που μένουν παράλυτοι ή πάσχουν από διάφορες λοιμώξεις, καρκίνους, ηπατίτιδες και άλλα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Άμεσα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο του αμαξοστασίου, αποδυτήρια και κατασκευή τουαλετών.

-Ενέργειες για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στο χώρο του αμαξοστασίου

-Διασφάλιση αναγκαίου εξοπλισμού για κάθε εργασία με πλήρη συστήματα ασφαλείας. Χωρίς διασφάλιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας σύμφωνα με τους κανονισμούς να μην κινείται κανένα όχημα. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Την πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων στους εργαζόμενους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

-Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας που καταβάλλει ανθρώπους και μηχανήματα. Να σταματήσουν τα φαινόμενα απαξιωτικών, εκφοβιστικών συμπεριφορών και άσκησης πίεσης που συμβάλλουν σε αυτό.

-Αυστηροποίηση με αλλαγές του άρθρου 36 του κώδικα για το καθεστώς της 24ωρης εργασίας των υπηρεσιών καθώς χρησιμοποιείται και λειτουργεί ως μέτρο εντατικοποίησης.

-Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας που υποβαθμίζουν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα , δημιουργώντας μια γενιά συμβασιούχων χωρίς ασφάλεια, ποιότητα δουλειάς, σε πολιτική ομηρία και χειραγώγηση.

-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

-ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ψηφίζει «Κλεισθένη» ο Ραγκούσης


Ψήφο» υπέρ του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1» δίνει ο επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπουργός Εσωτερικών και εισηγητής του «Καλλικράτη», Γ. Ραγκούσης, με κείμενο που έστειλε στην πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και με το οποίο διαφοροποιείται από τις θέσεις του κόμματός του, που έχει τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στο προωθούμενο νομοσχέδιο.

Στέργιος Ζιαμπάκας

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι ο πρώην υπουργός όχι μόνο αφήνει σκληρές αιχμές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά έστειλε την επιστολή μόλις ένα 24ωρο πριν η επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, συναντήσει (σήμερα 12.30) τους προέδρους των αυτοδιοικητικών συλλογικών οργάνων (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ) προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις τους επί του «Κλεισθένη».

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, το προωθούμενο νομοσχέδιο αναμφίβολα αποτελεί «ένα στέρεο πεδίο πάνω στο οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει μια πολιτική συνεργασιών στις αυτοδιοικητικές εκλογές», όπως αναφέρει στα πολιτικά του συμπεράσματα, έχοντας νωρίτερα παρατηρήσει ότι «ο “Κλεισθένης” δεν αντικαθιστά τον “Καλλικράτη”, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια κάποιων να διαμορφώσουν μια ψυχολογία για το αντίθετο».

Πρόκειται για μια απάντηση του κ. Ραγκούση σε επικριτές του «Κλεισθένη», αλλά και για μια πρώτη αιχμή προς το κόμμα του. Δεύτερη αιχμή, αποτελεί απάντηση του πρώην υπουργού σε όσους «προβοκατόρικα» -αναφέρει ο ίδιος- του ζητούσαν να πάρει θέση για τον Κλεισθένη: «Αναρωτήθηκαν άραγε κάποια στιγμή εάν προσκλήθηκα έστω σε μία σχετική με τον Κλεισθένη σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής; Απάντηση: ούτε σε μία».

Αναφορικά με την απλή αναλογική, άποψη του πρώην υπουργού είναι ότι «μπορεί πράγματι να επιτρέψει στην Αυτοδιοίκηση να υπηρετήσει τον ρόλο της ως θεσμού εκτελεστικής εξουσίας», αλλά «με τέσσερις προϋποθέσεις».

Μία εξ αυτών είναι να προβλεφθεί όριο 3% για την είσοδο μιας παράταξης σε ένα συμβούλιο (ενδεχόμενο με αρνητικές συνέπειες για πλήθος αριστερών παρατάξεων).

Στον αντίποδα, ο κ. Ραγκούσης αντιτίθεται στην αποσύνδεση της ημερομηνίας αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, αλλά και στη μείωση της θητείας των αιρετών κατά ένα έτος.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 

Είχε προηγηθεί μια ακόμα προβοκάτσια της γνωστής συμμορίας των Κουρασοαριστερών που επιχείρησαν - στα ίσια - να επιβάλλουν στον Νταβία να αλλάξει εκπρόσωπο της παράταξής του στην διαπαραταξιακή επιτροπή κοινωνικής πολιτικής όπου έχει δηλώσει ότι θα την εκπροσωπεί ο ίδιος - προφανώς κατ΄απαίτηση της γνωστής διευθυντάρας - συνδικαλίστριας που δεν μπορεί να εννοήσει ότι δικαιούται ο Νταβίας - ως αιρετός - ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ και να ζητάει λογαριασμό για τις πράξεις της και ο Νταβίας ήταν από την αρχή πύραυλος.

Έτσι η απόφαση συγκρότησης της επιτροπής κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικής πολιτικής γράφτηκε από την γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου "λάθος" , ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ο Νταβίας δεν ήταν στην επιτροπή.

Επισήμανε το θέμα, απαιτώντας να διορθωθεί η απόφαση - αν ήταν "λάθος" - αλλά ... δεν ήταν τόσο εύκολο και άκουσε ένα καράβι μαλακίες και του τέθηκαν διακόσια γραφειοκρατικά εμπόδια για να διορθωθεί η απόφαση και να "επιτραπεί" στην παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ να εκπροσωπείται από τον .... επικεφαλής της και όχι από άλλο μέλος της, για να μην ενοχλείται η Κούκα.

Το θέμα βέβαια δεν είχε ξεκινήσει εχθές με την  καθυστερημένη - για τρεις μήνες - ανάρτηση της παραποιημένης απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διότι η επιτροπή είχε ήδη συνεδριάσει τρεις φορές για θέματα κοινωνικού παντοπωλείου και μία για θέμα των τσιγγάνων, ο Νταβίας είχε προσκληθεί αλλά η συγκαλούσα την επιτροπή - μεγάλη δημοκράτισσα - Κατούφα του είχε ζητήσει ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από τις 17 Απριλίου (σας θυμίζουμε).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ: "ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΚΑΛΕ"";;;;;

Ο Νταβίας δεν τους έκανε την χάρη να παραιτηθεί οπότε κατέφυγαν στην γνωστή - για την διευθύντρια Κούκα - λύση της ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ μιας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. (Παλιά τους τέχνη κόσκινο, για την συμμορία).

Στο χθεσινό συμβούλιο - για να επιλυθεί το θέμα αναγκάστηκε να το πάρει επάνω του ο Ρούσσος και να θέσει θέμα "διόρθωσης" της απόφασης (για να ηρεμήσει ο Νταβίας που είχε βάλει εφ' όπλου λόγχη αλλά και να κουκουλωθεί η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και να διασωθούν οι υπεύθυνοι για το "λάθος" δηλαδή το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που είναι υπεύθυνο για την ορθή αποτύπωση των αποφάσεων του σώματος. 

Και βέβαια το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της κάθε παράταξης να εκπροσωπείται κατά πώς θέλει στις διαπαραταξιακές επιτροπές και να μην ρωτάει την Κούκα ή την Κατούφα..

Και ενώ είχε προηγηθεί ΤΕΤΟΙΑΣ έκτασης προβοκάτσια, που ήταν γνωστή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους (ο Νταβίας τους είχε ενημερώσει με mail για την ευθεία προβοκάτσια από τους φιλικούς), την ώρα που ο Νταβίας πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί επάνω σε παρέμβαση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ΠΗΔ για θέματα της υπηρεσίας καθαριότητας και έθετε το θέμα της απόφασης αύξησης του κόστους εναπόθεσης των απορριμμάτων από τον ΕΣΔΝΑ, ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ απεφάνθη ότι είναι εκτός θέματος η τοποθέτηση του Νταβία και άρα είχε δικαίωμα - ο ΕΥΣΤΑΘΟΥ - να τον διακόψει (όπως κάνει πάντα, όταν τοποθετείται ο Νταβίας στο δημοτικό συμβούλιο).

Το γεγονός ότι ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας - ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ - είναι άσχετο με τα "αιτήματα" των εργαζομένων που πρέπει να ικανοποιούνται πάντα - κατά τον Ευσταθίου και τα καμμένα μυαλά τους -  είναι "εκτός θέματος".

Πάνω από όλα οι εργαζόμενοι που ζητούσαν εχθές να γίνουν και άλλες προσλήψεις στην υπηρεσία για να δουλεύουν λιγότερο, γιατί δουλεύουν πολύ σου λέει και πιάνουν σκουπίδια.

Σ.Σ.: η υπηρεσία καθαριότητας επί Κουράση - με την Μητσοτακική απαγόρευση προσλήψεων - είχε 80 άτομα και τώρα - με την απελευθέρωση των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες - έχει 230 άτομα.
ΠΟΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;;

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;;;
ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΕΡΑΤΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που κάνει τον πολίτη να σιχτιρίζει και να να λέει " άντε ρε δώστε τα σε ιδιώτη";

Ο Νταβίας τα πήρε άσχημα με την διακοπή.

- Τι είσαι εσύ ρε ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ (αναφορά στην επιτροπή ιεράς εξέτασης που πέρασε ο Νταβίας το 2013 στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στην οποία είχε πρωτοστατήσει ο Ευσταθίου) να κρίνεις αν αυτά που λέω είναι εντός ή εκτός θέματος;
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είσαι ή τσολιά σε έβαλα για το τι θα λέω στην τοποθέτησή μου, ρε καραγκιόζη" του είπε και έγινε .... του ΣΥΡΙΖΑ.

- "Είσαι γελοίος και κακός άνθρωπος", είπε ο Ευσταθίου στον Νταβία.
"Δεν σε διέγραψα εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΚΕ - δείχνοντας προς τη Χριστούλη, τελικά απολογούμενος και βγάζοντας την ΕΝΟΧΗ που έχει για την Ιερά Εξέταση που υπέβαλλαν τον Νταβία οι συμμορίτες το 2014.

Και για την οποία ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ, αργά ή γρήγορα, γιατί αυτά ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ από τους σοβαρούς ανθρώπους, που δεν είναι ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
Απλά περιμένουν και ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΝΤΑΒΙΑΣ: Ρε καραγκιόζη, ιερεξεταστή δεν με διέγραψε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνος μου αποχώρησα γιατί με ωθήσατε σε έξοδο, δεν είχατε καταστατικό τρόπο να με διαγράψετε - σου θυμίζω - αλλά τώρα εσύ και η πολιτική σας συμμορία θέλετε να με διαγράψετε, να με ωθήσετε σε έξοδο και από το δημοτικό συμβούλιο και τα δικαιώματα που μου έδωσε ο πολίτης δια της ψήφου του.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ δεν θα σας περάσει, συνέχισε ο Νταβίας.

Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ τρελάθηκε:
- Με είπες καραγκιόζη και θα πάω στην αποκεντρωμένη να ζητήσω να σε τιμωρήσει, να εκπέσεις, ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΟΝΤΑΣ ουσιαστικά τον Νταβία.

- Πήγαινε σε όποιον μπαμπά - σύντροφό σου θες ρε φασισταριό, να ζητήσεις να με βγάλει από το δημοτικό συμβούλιο, γιατί Ο ΛΑΟΣ δεν με βγάζει, καραγκιοζάκο, του είπε ο Νταβίας.

ΝΤΑΒΙΑΣ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: 


ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΕΥΣΤΆΘΙΟΥ (ή όποιος άλλος καργαριστερός θέλει) ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ!
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ, ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ!