Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΥΦΟΣ


Ρωτάμε ;Ποιός έδωσε άδεια σε νεοσύστατο Σύλλογο του σωλήνα να κανει διαφημίση Εταιρείας στο Τενις στην Αποστολοπούλου ;;;;;;;Πληρώνει δικαιώματα στον Δήμο;
Επειδή τελευταία καλοί μας φίλοι αγωνιούν για τα προγράμματα των δημοτικών Παρατάξεων τους παραπέμπω στην ιστοσελίδα μου www.pantazis-nikos.gr

Πρώτον θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν θέσεις για όλα και μάλιστα όλες αυτές οι προτάσεις έχουν κατατεθεί επίσημα στον Δήμο

Δεύτερο θα πλουτίσουν τις γνώσεις τους για θέματα με τα οποία ανακατεύονται αλλά δεν τα γνωρίζουν

Τρίτον θα δούνε ότι εμείς ότι λέμε το κάνουμε πράξη από τώρα

Τέταρτο ειδικά με τον Αθλητισμό που είναι και το χόμπι μας έχουμε συγκεκριμένη πρόταση που δίνει λύσεις για τον Μαζικό αθλητισμό μέσα στο Δημόσιο σχολείο ,χωρίς αντιπαράθεση με τους Συλλόγους που κάνουν αγωνιστικό Αθλητισμό και κακώς κατά την γνώμη και καλύπτοντας ανάγκες έλλειψης παρομοίων προγραμμάτων ασχολούνται και με τις ακαδημίες

Πέμπτο ο χειρότερος αθλητικός Παράγοντας έχει μεγαλύτερη προσφορά στην πόλη από πολλούς δημοτικούς συμβούλους ,ή επιδόξους υποψηφίους Δημάρχους.
Δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς τους Συλλόγους

Έκτο ιδιαίτερα η παράταξη του Άγγελου που κόπτεται πολύ για τον Αθλητισμό και την λειτουργία των συλλόγων έχει στις τάξεις από μεταγραφή στέλεχος που συμμετέχει στο Δ.Σ του Γυμναστικού και γνωρίζει άριστα τι έγινε στο Τένις και με τους δραστήριους όπως τους χαρακτηρίζει παράγοντες που κάνανε σύλλογο μέσα στον Σύλλογο γιατί δεν ρωτάει πως λειτουργούν οι Σύλλογοι για να μάθει από πρώτο χέρι.

Γνωρίζεις αγαπητέ Άγγελε αλλά δεν ρωτάς τον κ Ντάβαρη για τις παράνομες και προκλητικές αποφάσεις του και γιατί έδωσε τέσσερες μέρες προπόνηση σε ενα σύλλογο που δεν είχε προσκομίσει ούτε το Καταστατικό του. Γιατί δεν ρωτάς αν Έχει αυτός ο σύλλογος σήμερα αναγνώριση από την Ομοσπονδία τένις και έναν έστω δελτίο αθλητή;
Γιατί δεν ρωτάς ποιος έδωσε άδεια στον συγκεκριμένο σύλλογο να αναρτήσει διαφήμιση στο γήπεδο τένις και αν πληρώνει δικαιώματα στο Δήμο;
Έβδομο όσοι πιστεύουν ότι οι παράγοντες έχουν οικονομικά οφέλη από την παρουσία τους στους συλλόγους γιατί δεν ασχολούνται και οι ίδιοι για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα !!!!!!

Όγδοο Ο Άγγελος Νταβίας ασχολήθηκε με την Α.Ε Χαλανδρίου και έζησε από μέσα την λειτουργία ενός ιστορικού συλλόγου και μάλιστα με την μεγαλύτερη οικονομική χορηγία από τον Δήμο πρωτοφανή για εκείνη την εποχή. Πληροφορίες την ανεβάζουν στα 100.000.000 δρχ. Τι αποκόμισε από εκείνη την εμπειρία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Νίκο:

1.  Δεν ρωτάω τίποτα από αυτά που μου ζητάς για δύο λόγους:

Δεν έχω εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο.
Μετά τον Σεπτέμβριο θα είμαστε εκεί  και θα τα ρωτήσω αναλυτικά και επίσημα.

 Και αν κερδίσουμε τις εκλογές θα τα αντιμετωπίσουμε, στα πλαίσια των πολιτικών αρχών που εξαγγείλαμε  ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ίσες αποστάσεις από όλα τα σωματεία της πόλης.

Ειδικά για το θέμα του τένις, έχω αρθρογραφήσει στο παρελθόν αναλυτικά και θα μου επιτρέψεις να μην ανακατευτώ σε μια σύγκρουση που ξεκίνησε ως ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΜΑΧΗ εκεί στον Φίλιππο.

Εσύ όμως που με εγκαλείς, γιατί δεν τα βάζεις στο δημοτικό συμβούλιο όλα αυτά που ρωτάς για να συζητηθούν δημόσια, επίσημα και να υπάρχει λόγος και αντίλογος; 
Τα ερωτήματά σου στα επιστρέφω.

2. Ο χειρότερος αθλητικός παράγοντας έχει μεγαλύτερη προσφορά από δημοτικούς συμβούλους και υποψήφιους δημάρχους;

Τι άποψη είναι αυτή; 
Με συγχωρείς, 
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με τέτοιες ισοπεδωτικές και τελικά αντιδημοκρατικές απόψεις. 
Στο κάτω κάτω τους δημοτικούς συμβούλους και βέβαια τους δημάρχους τους εκλέγει ο λαός με καθολικά και διάφανα κριτήρια, λογοδοτούν, έχουν ισολογισμούς για την διαχείρισή τους κλπ. Πολλοί αθλητικοί παράγοντες έχουν μεγάλο έργο προσφοράς. Συμφωνώ.
Αλλά όχι όλοι. Έλεος.

3. Οι αθλητικοί παράγοντες δεν έχουν οικονομικό όφελος, λες και δεν έχω κανένα στοιχείο να στο αντικρούσω εκτός από το ότι ...

Ο Νίκος Γώγος όμως μίλησε εχθές - είναι αναρτημένο στην Πλατεία - για συλλόγους επιχειρήσεις βιοπορισμού (αναφερόμενος στην Γυμναστική), εσύ μιλάς για παράνομους συλλόγους σήμερα αναφερόμενος στο Τένις.
Άλλοι λένε από πίσω (και το από πίσω εμείς δεν το αναπαράγουμε) κάτι περίεργα για άλλους, άρα ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΕΙΑΣ, μην τα βάζεις μαζί μας.

Η παράταξή μας φίλε Νίκο δεν "κόπτεται", για τον αθλητισμό, ασχολείται με όλα τα θέματα της πόλης - και τον αθλητισμό - και δεν ζητάει την άδεια κανενός γι' αυτό. 
(Άκου "ΚΟΠΤΕΤΑΙ". Έχεις πρόβλημα τελικά με την φρασεολογία σου, όταν γίνεται αντιπαράθεση επιχειρημάτων, δεν τσακωνόμαστε για τα τσιφλίκια μας, χαλάρωσε, δημόσιο πολιτικό διάλογο κάνουμε).

Συγχώρεσέ μας που αρνούμαστε να αποδεχτούμε τον ιδιότυπο πολιτικό καταμερισμό που έχει γίνει στον δήμο, που λέει ότι για τα αθλητικά μιλάς μόνο εσύ στο Χαλάνδρι, αλλά εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, ασχολούμαστε με όλα και θέλουμε να ανατρέψουμε αυτόν τον καταμερισμό. 

Ξανατονίζω ότι δεν στρεφόμαστε εναντίον σου προσωπικά,  ούτε εναντίον του ΓΣΧ, απλά λέμε την άποψή μας για τα αθλητικά πράγματα και τον τρόπο που νομίζουμε ότι πρέπει να τα διαχειριστεί αυτά, ο δήμος.
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

4. Η άποψη σου ότι οι δημότες πρέπει να αθλούνται στα σχολεία (που οι διευθυντές τα κλείνουν μόλις λήξει το ωράριο λειτουργίας, όπως ξέρεις) και όχι στα δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κατά συνέπεια θα πρέπει να  είναι στην αποκλειστική χρήση των συλλόγων, είναι πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικά και την παραδίδουμε στην κρίση τους στις εκλογές. 
Εμείς έχουμε άλλη άποψη.
Αν θέλουν οι δημότες λοιπόν  ψηφίζουν να μην έχουν πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους και να αθλούνται στα προαύλια αλλιώς ψηφίζουν εμάς που λέμε το άλλο για την διαχείριση των αθλητικών χώρων.  ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ.

5. Δεν αμφισβητήσαμε τις γνώσεις σου για τα αθλητικά ποτέ. Έχουμε όμως ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, τι να κάνουμε τώρα; Αυτό είναι δημοκρατία. 

6. Καλύτερα να μην αναφερθώ στην εμπειρία της εξάμηνης παραμονής μου στην αντιπροεδρία της ΑΕΧ, από κάποιους παράγοντες.

Αλλά θα σε διορθώσω γιατί έχεις μάλλον κενό μνήμης - δεν λέω εγώ ότι σκόπιμα με συκοφαντείς, αλλοίμονο, δεν έχεις τέτοια πρόθεση και το γνωρίζω.

Δεν πήρε όμως η ΑΕΧ επί των ημερών μας τα 100 από τον δήμο, μάλλον με μπερδεύεις με τον συχωρεμένο (δέξου το για να μην ανακατέψουμε και νεκρούς σε αυτή την προεκλογική αντιπαράθεση).

Επί των ημερών μας πάντος, με πρόεδρο τον Δημήτρη Γεωργίου και αντιπρόεδρο την μετριότητά μου, η η ΑΕΧ βγήκε δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ακαδημιών, χάρη στην φοβερή δουλειά του Κώστα Αρβανίτη (του γνωστού δημοσιογράφου) που ήταν έφορος και έφτασε στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΑ, ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ με συλλογική δουλειά και χρηματοδότηση.
Αυτά ήταν καινά δαιμόνια, δεν άρεσαν σε κάποιους οι .... σοσιαλισμοί στην πράξη .... αλλά, ως εδώ για την ΑΕΧ.

Πάντα με εκτίμηση 
Άγγελος Νταβίας


Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ αύριοΣυνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65).

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη για τρέχοντα θέματα

Η πρόσκληση από την Αρμόδια επί θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών Υποεπιτροπή, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του «Καλλικράτη».

Εισηγητές: Κ. Ασκούνης, πρόεδρος ΚΕΔΕ, Ν. Παπαγγελής, πρόεδρος επιτροπής Θεσμών και Ισότητας

Διατύπωση γνώμης ενόψει της έκδοσης ΚΥΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3870/2010, για τις εκλογικές δαπάνες

Εισηγητής: Γ. Καραγιάννης, αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας

Συζήτηση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ»

Εισηγητές: Ν. Παπαγγελής, πρόεδρος επιτροπής Θεσμών και Ισότητας, Γ. Καραγιάννης, αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας

Συζήτηση – απόφαση για τη χρηματοδότηση της παράτασης του Προγράμματος για τα ΚΗΦΗ, από την 1/11/2013 έως 31/12/2013

Εισηγητής: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης

Ίση μεταχείριση αιρετών και εργαζομένων στο δημόσιο αναφορικά με το τεκμήριο αθωότητας ζητεί η ΠΟΕ ΟΤΑ


ΠΟΕ ΟΤΑ

Για «άνιση μεταχείριση» στην αντιμετώπιση αιρετών και απλών εργαζόμενων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις, εγκαλεί το υπουργείο Εσωτερικών η ΠΟΕ ΟΤΑ, με αφορμή άρθρο του νομοσχεδίου που ρυθμίζει «Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ». Όπως σημειώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι, οι αιρετοί τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μόνο μετά από την έκδοση τελεσίδικης καταδικαστικής αποφάσεως σε περίπτωση πλημμελημάτων και για την περίπτωση των κακουργημάτων, μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό. Ωστόσο σημειώνει πως ο Νόμος 4093/2012 προβλέπει ότι, εργαζόμενος του Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. που παραπέμπεται ενώπιον Ποινικού Δικαστηρίου, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία με την παραπομπή του, χωρίς να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε πρώτο έστω βαθμό, χωρίς να έχει κριθεί εάν είναι αθώος ή ένοχος από το αρμόδιο δικαστήριο και χωρίς να του παρέχεται η δυνατότητα να αντιδράσει νομικά.

«Συνέπεια αυτής της παράλογης και αντισυνταγματικής ρυθμίσεως είναι η παράλυση των Υπηρεσιών, καθώς αφενός δεκάδες υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία με μια απλή παραπομπή για πλημμελήματα και αφετέρου, οι εναπομείναντες, ζώντας σε ένα κλίμα πραγματικής τρομοκρατίας, φοβούνται ακόμα και τον… ίσκιο τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζει δε στην ανακοίνωσή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς ότι «ο νομοθέτης οφείλει να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, ουσιωδώς όμοιες περιπτώσεις (άρθρο 4 του Συντάγματος), όπως αυτή των αιρετών των Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων. Ο νομοθέτης οφείλει να σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας είτε αυτό αφορά σε έναν απλό εργαζόμενο είτε σε έναν αιρετό άρχοντα (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ). Ο νομοθέτης οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα, όταν νομοθετεί και πάνω απ’ όλα οφείλει να κατανοεί και να σέβεται, ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής θέσης, έχουν ατομικά δικαιώματα, τα οποία η πολιτεία οφείλει να σέβεται και να προστατεύει, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αφορισμούς».

http://www.localit.gr/, 12/3/2014

Τελικά τι είναι πιο εύκολο

του Σπύρου Χρυσικόπουλου

Τελικά τι είναι πιο εύκολο σε αυτή την ζωή; Η εύκολη κριτική και οι πάσης φύσεως διαμορφωτές άποψης της κοινής γνώμης.

Εύκολο είναι να μην έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας…

Είναι ζήτημα προτεραιότητας το δημαρχείο; Η μήπως είναι πάλι εύκολο να πούμε πως βάζουμε το θέμα του δημαρχείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας.

Με τις αθλητικές δραστηριότητες θα ασχοληθούμε, η και αυτό θα αφεθεί στην τύχη του παρουσιάζοντας επιτυχίες συλλόγων μόνο αν θα μας ανεβάσει το προφίλ;

Με το θέμα της καθαριότητας θα αρκεστούμε σε ενδεχόμενο τουρνουά καθαρισμού των κάδων με λάστιχο;; Το Χαλάνδρι έχει νυχτερινή ζωή χρειάζονται ενέργειες για να βελτιωθεί, η με αναρτήσεις του τύπου Χαλάνδρι το Γκάζι των Βορείων Προαστίων καθαρίσαμε.

Την αλήθεια στον κόσμο θα βγει να την πει κάποιος η θα φορεθεί ο μανδύας του Ανεξάρτητου ( σ.σ. πλέον έχει χάσει την έννοια του ο όρος), και με το πρόσχημα αυτό δεν έχει ευθύνη κανείς για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα στο Χαλάνδρι.

Αν αυτά είναι ο εύκολος δρόμος τότε οι συνδημότες μας ξέρουν τι πρέπει να διαλέξουν.

Αυτό που θα κληθούν να επιλέξουν είναι καινούργιοι άνθρωποι, οι οποίοι με την καθοδήγηση ανθρώπων έμπειρων στα θέματα του δήμου θα προσπαθήσουν μέσα από δουλειά να δώσουν στο Χαλάνδρι μια ανθρώπινη μορφή.


Το Χαλάνδρι πρέπει και θα ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ….


ΥΓ: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη Πανελλαδική Απεργία