Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΜΕ!

Όπως ξέρετε πάντα καρατσεκάρουμε τις πληροφορίες και ποτέ, ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΣΤΙΓΜΗ, δεν είχε χρειαστεί να ανακαλέσουμε ανάρτηση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Κανείς όμως δεν είναι τέλειος. Και ήρθε η ώρα να απολογηθούμε!

ΟΧΙ! Το κτίριο που ενοικίασε ο Δήμος δεν νοικιάστηκε 5500 ευρώ!

Είμαστε υποχρεωμένοι, ύστερα από παρατήρηση που δεχτήκαμε, να ανακαλέσουμε και να απολογηθούμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΝΕΕΧΤ ....


Στις ΚΕΡΚΙΔΕΣ. Ποδοσφαιρικός αγώνας; ΟΧΙ. Τα παιδιά του ολοήμερου τρώνε το μεσημεριανό τους!!!

Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι γνωστά. Γνωστοί είναι επίσης και οι λόγοι που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. Λόγοι ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ, σχεδιασμών και συγκεκριμένης στόχευσης : ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Μαζί με το σχολικό έτος, λοιπόν, ξεκίνησαν και τα...λειτουργικά ζητήματα των σχολείων της πόλης μας. Θέματα που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, όπως αυτά των χώρων, της καθαριότητας, της υγιεινής και της ασφάλειας, βρίσκονται ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ. Και αν σκεφτούμε ότι, η σχολική χρονιά ΜΟΛΙΣ - κυριολεκτικά ΜΟΛΙΣ - ξεκίνησε, καταλαβαίνουμε όλοι τι μας περιμένει!
Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου λοιπόν, τη Δευτέρα που μας πέρασε, ξεκίνησε η λειτουργία του ολοήμερου. 


Με προβλήματα...ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ :

1. Χωρίς ζέσταμα φαγητού, όμως...Γιατί δεν υπάρχει κάποιος να ζεσταίνει το φαγητό! Δηλαδή, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΡΟΙΔΟ - ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ή ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ :
Α. του ΚΡΥΟΥ φαγητού (ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ στην Ελλάδα του Μνημονίου και των Μνημονιακών)
Β. του ΚΑΘΟΛΟΥ φαγητού (Γιατί να φάνε; Ας κάνουν υπομονή να φάνε στα σπίτια τους...)

2. ΧΩΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ (ΚΡΥΟ) ΦΑΓΗΤΟ! Ναι, γιατί η αίθουσα σίτισης έγινε τάξη για να στεγαστούν τα επιλέον παιδιά που ήλθαν στο σχολείο!!!
Το ακούσαμε;
Σε ένα "Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο" σχολείο όπως το 16ο Δημοτικό (δεν το λέμε εμείς, οι υπεύθυνοι το ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ως τέτοιο, με τυμπανοκρουσίες μάλιστα...), ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ να ικανοποιεί τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες μιας διαρκώς εξελισσόμενης (παρόλες τις προσπάθειες των διοικήσεων να την υποβαθμίζουν καθημερινά...) περιοχής.
Έτσι λοιπόν, τα παιδιά του ολοήμερου σιτίζονται ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ του γηπέδου! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ!!!

Συμπέρασμα, απορία και ερώτηση, που προκύπτουν από τα απίστευτα που συμβαίνουν :

Συμπεράσμα :

Δηλαδή, αφού τα ρίξουμε όλα  στην Τρόϊκα και στην κρίση, να βρούμε ΚΟΡΟΙΔΑ για να δικαιολογήσουμε την Α Δ Ρ Α Ν Ε Ι Α αυτών που ευθύνονται για το σημερινό ΧΑΛΙ (που είναι ακόμη στην αρχή του...).
ΚΑΛΗ, κύριοι, η καλοκαιρινή 3μηνη ραστώνη, έχετε, όμως, και ευθύνες, έχετε ΚΑΙ υποχρεώσεις απέναντι ΠΡΩΤΑ στα παιδιά αλλά ΚΑΙ στο γονιό, που συμβαίνει να είναι ΚΑΙ φορολογούμενος πολίτης.

Απορία :
Ολόκληρο το καλοκαίρι ΟΥΔΕΙΣ είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα; Ή, μήπως, στηρίζονταν όλοι στην...πατριωτική διάθεση των γονιών να βοηθήσουν οικονομικά - αφού ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου;

Ερώτηση :
Είναι θεσμοθετημένο ή, προκύπτει από κάπου ότι, οι γονείς θα πρέπει να έχουν έναν οικογενειακό κουμπαρά προκειμένου, κάθε χρόνο, να συνδράμουν αφενός στις ΑΤΕΛΕΙΕΣ και στον ΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και αφετέρου στις ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ των σχολείων;

Υ.Γ. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα συγκληθεί ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δηλαδή συνάντηση των διαδασκόντων με τον Σύλλογου Γονέων - που, όπως υποστηρίζει, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο σχολείο 4 ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά ( Ε Δ Ω ), προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα...Το "πότε", δεν το γνωρίζουμε. Το "γιατί αργεί" δεν καταλαβαίνουμε.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή 19/9/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών: «Η Κρήτη στο Χρόνο».

Δύο βραδιές αφιερωμένες στον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής στο Νέο Ηράκλειο και τα Μελίσσια την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή  16 Σεπτεμβρίου 2012 με θέμα: «Η Κρήτη στο Χρόνο».

Πολίτες κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό να ξεδιπλώνεται η ιστορία της Κρήτης,  από την εποχή του Μινωικού Πολιτισμού  έως και σήμερα,  μέσω της αφήγησης της δημοσιογράφου Αγγελικής Στρατάκη και με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, ενώ οι χορευτικοί σύλλογοι Κρητών από Δήμους που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών μάγεψαν με τον παλμό τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων , μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κάθε τόπος εγγράφεται στο χρόνο και περικλείει ιστορία. Η ιστορία αυτή αφήνει τα ίχνη της στο χώρο, στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων, στο σύνολο των όψεων του τόπου και της κοινωνίας του.
Ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Κρήτη διατρέχει την ελληνική ιστορία από την προϊστορία ως τις μέρες μας και αποτυπώνει έντονα τα χαρακτηριστικά του στον πολιτισμικό χάρτη της Ελλάδας.
Στον Κρητικό πολιτισμό είναι αφιερωμένη η αποψινή εκδήλωση. Έναν πολιτισμό, η αφετηρία του οποίου ταυτίζεται με τον πρώτο πολιτισμό της Ευρώπης και η διάρκειά του προσεγγίζει τα 5000 χρόνια.
Οι Κρητικοί πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους σχεδόν σε όλη τη μακραίωνη ιστορία τους. Και κατόρθωσαν, παρά τις αντιξοότητας, να γίνουν σύμβολο της ελευθερίας και να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη μακραίωνη παράδοση τους».
Και ο κος Μανιάτης κατέληξε στην ομιλία του: « Στην ιστορία της Κρήτης οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν δεν συνδέθηκαν μόνο με περιόδους πολέμων αλλά  και με πολιτική δράση , όπως ο οραματιστής της Μεγάλης Ελλάδας  Ελευθέριος Βενιζέλος που έδωσε φτερά στην ψυχή και το πνεύμα του έλληνα, τονώνοντας την εθνική του συνείδηση. Η νεότερη και σύγχρονη πολιτιστική μας ιστορία σφραγίστηκε από λογοτέχνες όπως ο Καζαντζάκης,  ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως ο Μάνος Κατράκης και ο Αλέξης Μινωτής, μουσικούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκης και τόσους άλλους».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Κρητών του Βόρειου Τομέα και με τη στήριξη των Δήμων Ηρακλείου και Πεντέλης.
Ιδιαίτερη συμβολή στην επιτυχία των εκδηλώσεων είχαν οι πρόεδροι των συλλόγων: Νέου Ηρακλείου Χαρίλαος Περπιράκης, Αγίας Παρασκευής Μάκης  Κρασανάκης, Βριλησσίων Μανόλης Καρουζάκης, Αμαρουσίου Άρης Χαιρέτης, Μελισσίων Γιώργος Καρβουνάκης, Μεταμόρφωσης Βασίλης Χατζηδάκης, Νέας Ιωνίας Μανόλης Στρατής, Πεύκης Μαριάνα Μαμαλάκη, Χαλανδρίου Μανόλης Καναβάκης, Χολαργού Γεωργία Πολιτάκη, Ψυχικού –Φιλοθέης  Νατάσα Αγγελάκη και Πεντέλης Χαράλαμπος Μουζάκης.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους πολίτες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις