Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΗ


Tο ποίημα με τίτλο ΑΣΤΡΟΛΑΤΡΗΣ ΠΟΘΟΣ,ανήκει στην ανέκδοτη ακόμη συλλογή μου με τον γενικό τίτλο ΡΑΨΩΔΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ, η οποία αποτελείται από 80 ποιήματα και για την οποία είμαι στο στάδιο των επαφών για έκδοσή της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ!

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

του Γ. Παπιδά

Ποιος εξέθρεψε, εξόπλισε , γιγάντωσε την ISIS κι όλο αυτό το τρομοκρατικό συρφετό?
Ποιος ενθάρρυνε, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία?
Ποιος διέλυσε και ισοπέδωσε την Γιουγκοσλαβία στο όνομα της αποκατάστασης της τάξης?
Ποιος βρίσκεται πίσω από την "άνοιξη" της Ουκρανίας?
Ποιος βρίσκεται πίσω από την 'αραβικη άνοιξη" ?
Ποιος βρίσκεται πίσω από το ΔΝΤ και την ανθρωποφαγία που επιβάλει όπου επιπίπτει και ιδιαίτερα στην Ελλάδα?
Τροφή για σκέψη αυτά τα ερωτήματα για κάθε νοήμονα άνθρωπο..
Την απάντηση την αφήνω σε εσάς...
Ας μην απορούμε και ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα της δήθεν μακαριότητας μας...

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και έχει πιάσει δουλειά εδώ και κάμποσα χρόνια!!

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ μακάριοι και αποχαυνωμένοι τηλεθεατές !!!
Ο εχθρός είναι εντός των τειχών με την μορφή συμμάχου και φίλου!!!

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΣας υποσχεθήκαμε  ότι θα αναδείξουμε σταδιακά το πάρτυ των δικηγόρων που γίνεται στον δήμο με το δημόσιο χρήμα που κατασπαταλάται με την μέθοδο των "γνωμοδοτήσεων" σε ένα ΜΙΚΡΟ κύκλο δικηγόρων.

Σήμερα άλλο ένα φοβερό παράδειγμα. 

Μια πεντακοσάρα ευρουλάκια σε δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει στον δήμο αν η απόφαση του Εφετείου είναι τελεσίδικη (?) και αν πρέπει να την εφαρμόσει - λέει - ο δήμος ή όχι !!!!

Μιλάμε ότι θα προσελάμβανε με αυτά τα λεφτά τρεις - τέσσερεις δικηγόρους με παγία αντιμισθία ο δήμος και θα τους είχε να γνωμοδοτούν συνεχώς και για όλα!
ΝΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ της παράταξης Λαδόπουλου.
ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ, ΚΑΡΑΤΖΑ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ Ν Α ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΙΔΙΩΤΕΣ


Ο τακτικός αναγνώστυης μας ξέρει το θέμα διότι το αναδείξαμε τότε που εξελισσόταν.

Ο δήμος Χαλανδρίου - το ελληνικό δημόσιο δηλαδή, πλήρωσε τελικά την Ελληνική Αστυνομία για την κάλυψη εξόδων φύλαξης του αγώνα της ρεματιάς που διοργάνωσε ΙΔΙΩΤΗΣ.

Τελικά η μόνη διαπλοκή που τους ενοχλεί είναι αυτή στην οποία δεν παίρνουν μέρος!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΛΛΑ ....ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ


ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΛΙΨΗ


 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
 

O επικεφαλής των 6 Τούρκων "παρατηρητών' που έφτασαν χτες τ΄απόγευμα στην Χίο, κατόπιν της "συμφωνίας Ε.Ε. -Τουρκίας", εισήλθε στην ΕΛΛΑΔΑ με διαβατήριο από τα "Κατεχόμενα" της Κύπρου!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι Μαθητές του θεατρικού τμήματος της Πολιτιστικής μη κερδοσκοπικής Εταιριας Χαλίνδρα μεταξύ πολλών έργων επέλεξαν να παρουσιάσουν το έργο της Βίλλη Σωτηροπούλου "Γυναίκα λούζερ" σε ελεύθερη διασκευη και απόδοση!

Η παράσταση ειναι δωρεάν.

Θα χαρούμε να παρευρεθείτε !!!!!!!!

Μεταναστευτικές –Προσφυγικές ροές

του Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Καμία Μεταναστευτική- Προσφυγική ροή προς την Χώρα μας δεν θα σταματήσει εάν δεν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.
Καμία μεταναστευτική ροή προς την Ιταλία δεν θα σταματήσει εάν η Λιβύη δεν ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΟ Κράτος, αν δεν σταματήσει κι εκεί ο εμφύλιος.
Για τις ευθύνες των Μεγάλων Δυνάμεων, των Ιμπεριαλιστών, και στις δύο περιπτώσεις: Συρία-Λιβύη,(όπως και του Ιράκ), δεν θα επεκταθώ εδώ.
Απλά, επισημαίνω και πάλι ότι πληρώνουμε εμείς τις συνέπειες των πράξεών ΤΟΥΣ.
Οι Ευρωπαίοι που υποδέχονταν στην Κεντρική Ευρώπη τους πρόσφυγες με πανό και αγκαλιές,
Η υπουργός της «πρώτης φορά αριστεράς» Τασία που μετρούσε ΜΟΝΟ την είσοδο στην χώρα και όχι.. την έξοδο..
Οι Έλληνες «τριτοδιεθνιστές» και αριστεριστές που απαιτούν - διαδηλώνοντας πρόσφατα στον Έβρο με σύνθημα: "ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΡΙΞΤΕ , ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΞΤΕ".. -να πέσει ο Φράκτης! (ειρήσθω εν παρόδω, ο «Φράκτης» έγινε για πολλούς λόγους)..
Ήταν εικόνες αρκετά ισχυρές, ώστε να παροτρύνουν τους Σύριους να συνεχίσουν το ταξίδι τους , να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός Τουρκίας, προς τις χώρες της Ε.Ε. , σε χώρες που προσφέρουν ασφάλεια, πιθανή εργασία και εκπαίδευση.
Σήμερα, που γίνεται σαφές ότι η Ευρώπη αλλάζει την πολιτική της, πολλοί επιδιώκουν να προλάβουν το κλείσιμο των συνόρων, συντηρώντας το μεγάλο κύμα φυγής
Όσοι δεν προλάβουν , θα εγκλωβιστούν στην «πρώτη χώρα εισόδου»….
Τούτο, μαζί με τις δηλώσεις της Κυβέρνησης ότι μπορούμε να «φιλοξενήσουμε» 150.000 Πρόσφυγες και «παράτυπους» (άλλο λεκτικό τρυκ αυτό…) Μετανάστες για 2-3 χρόνια στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για την Μετατροπή της Ελλάδας από Χώρα σε «χώρο», την μετατροπή της σε «αποθήκη ψυχών»….
Οι συνέπειες ορατές, δια γυμνού οφθαλμού.
Το επεισόδιο Μουζάλα είναι απλή παρονυχίδα.
Απλά, ήλθε την στιγμή που όλοι πιστεύουν ότι τίποτε δεν μπορεί να πάει χειρότερα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 20 Μαρτίου 2016

Χαλάνδρι: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016


 Συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00 το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου με θέματα:
 1. Έγκριση Κανονισμού Δημοτικού Κοιμητηρίου Χαλανδρίου.
 2. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα.
 3. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου.
 4. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου.
 5. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
 6. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων (ευρωπαϊκό πρόγραμμα WASTE4THINK – HORIZON 2020).
 7. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων (πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» ΕΣΠΑ).
 8. Λήψη απόφασης σχετικά με τη συναίνεση εξάλειψης υποθήκης κατόπιν της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4205/10-02-2016 αιτήσεως του κ. Αθανασίου Κολεβέντη.
 9. Επιχορήγηση του πολιτιστικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου με το ποσό των 2.450,00 € για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που αφορούν δημότες όλων των ηλικιών.
 10. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
 11. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.
 12. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.
 13. Έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων.
 14. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για δαπάνες πραγματοποίησης Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο Δήμο Χαλανδρίου.
 15. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωνικής Κουζίνας από Κοινωνικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης (ΚΟΤΣΠΕ).
 16. Έγκριση σκοπιμότητας της προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής (Σίτιση νηπίων Παιδικών Σταθμών), της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας (ΚΑΠΗ και Κοινωνικό Παντοπωλείο) και της Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς (Αθλητικές κατασκηνώσεις 2017) ποσού 259.666,74 €.
 17. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή μελών Κ.Α.Π.Η. για το Ο.Ε. 2016 και καθορισμός κριτηρίων οικονομικής συμμετοχής των μελών του Κ.Α.Π.Η. στις θερινές διακοπές για το Ο.Ε. 2016.
 18. Σύσταση επιτροπής αξιολόγησης και επιλογής δικαιούχων – ωφελούμενων του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο Δήμο Χαλανδρίου.
 19. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας δύο αιρετών για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στις 1 και 2 Απριλίου στην Καβάλα.
 20. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 452/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην «Καθιέρωση ωραρίου των Τμημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος για το έτος 2016».
 21. Έγκριση σκοπιμότητας και τρόπου διενέργειας της προμήθειας για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WASTE4THINK (HORIZON 2020) προϋπολογισμού 196.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 22. Έγκριση διενέργειας διεθνούς ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την «Προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου δήμου Χαλανδρίου 2016».
 23. Διακοπή σύμβασης συνεργασίας με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ».
 24. Καταστροφή αντικειμένων.
 25. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Έργα επισκευής και καθαρισμός φρεατίων όμβριων υδάτων», Α.Μ. 9/2015.

Στη Σύνοδο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης η Περιφερειάρχης Ρένα ΔούρουΣτην 30ή Σύνοδο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, από τις 22 ως τις 24 Μαρτίου, μετέχει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στο επίκεντρο της Συνόδου βρίσκονται ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και διαπολιτισμικού διαλόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ενώ θα συζητηθεί και το προσφυγικό / μεταναστευτικό.

ΑΚΤΟ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ DIMAM

 DIMAM - Digital and Interactive Marketing Month 2016
Ο Μήνας που θα αλλάξει τη ζωή σας!


Ο AKTO και o IAB Hellas (Interactive Advertising Bureau) ενώνουν τις δυνάμεις τους και εισάγουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεσμό του «DIMAM - Digital and Interactive Marketing Month – Μάιος 2016».

Κορυφαίοι επαγγελματίες του digital και interactive marketing θα μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από τρεις 40ωρους κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων, ενώ θα διοργανωθεί διεθνής εκπαιδευτική ημερίδα, που φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε ετήσιο σημείο αναφοράς – θεσμό του ψηφιακού και διαδραστικού marketing. Οι τρεις κύκλοι περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές:

 • All about ad ops, media math & programmatic
 • Performance, Mobile & Video
 • The era of social, creativity & the worlds hang out

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πλούσιες γνώσεις, ευκαιρία διαδραστικής αλληλεπίδραση με στελέχη του κλάδου και θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους αποτύπωμα με την βεβαίωση “Digital Marketing Excellence” της ΙΑΒ και του ΑΚΤΟ.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια του DIMAM πληρούν τις προδιαγραφές επιδότησης του προγράμματος ΛΑΕΚ, όπου χρηματοδοτείται το κόστος κατάρτισης, ενώ οι εργαζόμενοι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν επιπλέον εκπαιδευτικό επίδομα για την κάλυψη των εξόδων τους. ΄

Περισσότερες πληροφορίες και για διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ δίδονται στον σύνδεσμο http://aktotraining.gr/dimam-2016/ 

ΙΑΒ και ΑΚΤΟ

Μέρος του παγκόσμιου δικτύου ΙΑΒ, ο Interactive Advertising Bureau Hellas αποτελεί τον κλαδικό φορέα των εταιρειών που ασχολούνται με όλες τις μορφές του digital και interactive marketing και τα μέλη του αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Μέλος του Cumulus Association, ο ΑΚΤΟ αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό όμιλο Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, το 2014 ο ΑΚΤΟ αναγνωρίστηκε ως μία από τις 11 καλύτερες σχολές Design διεθνώς (διαγωνισμός Cumulus Association σε συνεργασία με το ιταλικό περιοδικό Ottagono). Η ΑΚΤΟ Κατάρτιση αποτελεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ΑΚΤΟ.