Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΗ

Πλαισιώνοντας τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής του Πράσινου Κινήματος Νίκο Παπαδάκη παρακολουθήσαμε εχθές το βράδυ την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που οργάνωσε  ο Σύλλογος «Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων, ΡΟΗ στο αμφιθέατρο του Σχολικού Κτιρίου Ζενέτου στον Άγιο Δημήτριο, της αρχιτέκτονα τοπίου Δήμητρας Θεοχάρη.

Η νέα αντίληψη και πρακτική παγκοσμίως για την οικολογική αποκατάσταση αστικών ποταμών και ρεμάτων με τεχνικά έργα οικολογικά, αλλά και αισθητικά αποδεκτά, μειώνει τους κινδύνους πλημμύρας με πολλαπλά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.
Αντιθέτως, παγκοσμίως, οι εγκιβωτισμοί έχουν εγκαταλειφθεί ως αναποτελεσματικοί και με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την αντιπλημμυρική τους συμπεριφορά.
Αυτή την νέα αντίληψη, τις μεθόδους, την εμπειρία καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν θα μας μεταφέρει η αρχιτέκτων μηχανικός και αρχιτέκτων τοπίου Δήμητρα Θεοχάρη που ζει και εργάζεται στη Γερμανία και θα βρίσκεται για λίγες μέρες στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης ο Άγγελος Νταβίας είχε σύντομες συνομιλίες με την υπεύθυνη της ΡΟΗΣ κα Χριστίνα Φίλιππα - πρ. Δημοτικής Συμβούλου Ψυχικού Φιλοθέης για το θέμα της Κόδρου και με την κα Θεοχάρη η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ενημερωθεί σχετικά με την ρεματιά Χαλανδρίου Πεντέλης.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ